|

Salut, am 16 ani si plec din Germani in Romania. Am nevoie de procura? Multi mi-au zis ca nu dar nu sunt sigur. Stiu ca din Romania in Germania trebuie, dar invers nu stiu.

Mersi anticipat

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Daca esti cetatean roman si cu domiciliul in Romania nu ai nevoie de declaratia notariala si nici de insotitor major, te lasa sa intri in Romania si fara acestea.

1 răspuns:
| a răspuns:

[.]Poate avea calitatea de însoţitor şi o persoană anume desemnată din cadrul unei societăţi comerciale autorizate, în condiţiile legii, să desfăşoare activităţi de transport internaţional de persoane.
Minorul va avea nevoie de o declaratie notariala a ambilor parinti care sa cuprinda urmatoarele mentiuni:
a)scopul deplasării;
b) ruta urmată până în statul de destinaţie;
c) indicarea faptului dacă minorul urmează să rămână în statul de destinaţie, caz în care trebuie menţionată persoana căreia urmează a-i fi încredinţat minorul sau dacă urmează să se reîntoarcă împreună cu un însoţitor, ale cărui date de identitate trebuie indicate, în cazul în care acesta este o altă persoană decât cea cu care iese din România.
Daca minorul va calatori cu avionul, parintii pot lua legatura cu compania aeriana cu care urmeaza sa calatoreasca acesta si aceasta va pune la dispozitie o persoana din cadrul companiei ( pe care parintii o vor imputernici prin acea declaratie notariala ) care va prelua minorul la plecarea din tara si il va incredinta pe aeroportul din tara de destinatie unuia dintre cei doi parinti.
Pentru acest serviciu se plateste suplimentar fata de costul biletului de avion.[.]