| LanguageMaster a întrebat:

Ungurii se înțeleg bine cu românii?

21 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Mai ales cu Unguroaicele

| anonimg a răspuns:

Ungurii nu se vor mulțumi până când nu vor lua Transilvania și-l vor transforma ca stat al lor. Dar cei lacomi nu știu că Dumnezeu este cel ce face împărțirea pământului.
Nici românii și nici ungurii n-au existat dintotdeauna în ceea ce noi numim statul român. Și unii și alții au fost aduși ca să populeze aceste teritorii. Diferența este că ungurii au fost aduși în Transilvania, iar restul în celelalte teritorii.
Este adevărat că în Transilvania au domnit și prinți unguri care au fost puși de străini (alianțe străine). Dar nu se poate ca un străin să conducă țara. Și odată format statul român, îl mai putem diviza? "Soluția" ungurilor este să pornească un nou război României. Dar tratatele de pace cât și puterea economică slăbită a ambelor state împiedică lucrul acesta.
Eu consider că este lipsă de respect în mod fățiș față de țară ca în unele zone să se vorbească o limbă străină și să nu se cunoască și vorbească limba țării în care locuiești.
Este ca în republica Moldova în care există români ce nu cunosc și nu știu să vorbească limba română, limba națională.
Cei ce fac lucrul acesta declară prin aceasta ca ei sunt străini, și nu com/patrioți.

| funnymind a răspuns (pentru anonimg):

Ești in noaptea minții. ROFL

| TheDianaXd a răspuns:

Din câte am observat, da.
Cam 90% dintre ei.

| AA1CK3D a răspuns (pentru TheDianaXd):

Transylvania vazuta din ochii analistiilor straini, (11 minute)
https://www.youtube.com/watch?v=NHmoSyIPrMU

Răspuns utilizator avertizat
| laSoledad a răspuns:

Am voie sa sun un prieten pentru intrebarea asta? Sau fifty-fifty?

| laSoledad a răspuns:

Ai un dar in a pune fix acele intrebari cu raspunsuri evidente, care sa-i enerveze pe unii utilizatori. laughing

| CatalinVictor1985 a răspuns:

Anonimg, noi nu am fost adusi aici ca sa populam aceste pamanturi. Noi traiam aici cu mult inainte sa vina mongolii si tatarii in Europa. Noi nu am fost popor migrator in ultimii 9000 si ceva de ani dar toti europenii au fost. SUNTEM SINGURUL POPOR DIN EUROPA existent pe aceste pamanturi iar dupa noi au inceput sa vina si altii. Popoarele cotropitoare si migratiile au facut ca Europa sa ajunga cum este acum. Ungurii au venit aici acum o mie si ceva de ani. Fa si tu un calcul ce inseamna acum 9000 si ceva de ani si 1.000 si ceva de ani apoi sa-ti dai o palma singur ca sa nu mai vorbesti despre noi ca noi am fost adusi aici ca sa populam aceste teritorii. Noi am venit aici din cauza vreunui cataclism sau poate am fost adusi de pe alte planete dar ceea ce conteaza cel mai mult este faptul ca noi avem multe milenii inaintea ungurilor aici, iar ei incearca din nou sa ne fure teritoriile pentru ca si Ungaria a fost tot teritoriul stramosilor nostri iar mici bucati din ea au apartinut slovacilor si altor tari. La fel au procedat si in cazul celorlalte tari. Le-au furat teritoriile. Asta fac ungurii si aici este o mare problema. Ei sunt mana in mana cu puterile lumii pe cand noi nu suntem. Noi nu mai avem prieteni.

| AA1CK3D a răspuns (pentru CatalinVictor1985):

Hai serios?, Atunci de ce Statele Romanesti exista de nici de 700 de ani. Inainte timp de 1200 de ani(1330- 101AD), au fost state cu alte origini. Iar Dacii astia "faimosi-neauziti de nimeni Daca n-ar exista masina Dacia detinuta de Francezi" (cu care statele romanesti Incearca sa faca conexiunea, totusi neputand aduce dovezi) Au venit la nord de dunare undeva 5-400BC i (ma refer ca populatie si mai degraba in zonele periferice la nord de Dunare) ca Stat nici 300 de ani 168BC-106 AD.
Deci chiar se daca se face conexiunea(magica) cu Dacii, largind datele dai de un maxim 2500 de ani.
Nici Tracii din care se Trag Dacii, nu au ajuns mai repede de maxim 4000 de ani in europa. Fiind un popor nu tara, intinzandu-se din Anatolia pana in Balcani, si ulterior la nord de Dunare. Avand acelasi caracteristici: organizate similar in sate separate care se auto-sustineau, fiind absorbite de tariile invecinate Greci, Imperiul Roman, Turci etc.

| CatalinVictor1985 a răspuns (pentru AA1CK3D):

Statele romanesti exista de mai putin timp pentru ca numele tarilor s-au schimbat peste tot prin lume cu timpul. Dacii erau de fapt geti care se trageau din traci iar mai inainte ( dupa cum spun unii ) tracii se trageau din pelasgi. Imperiul roman a cucerit doar 14% din GETIA si de acolo au condus pana la retragerea aureliana. Au pus numele de daci acelor locuitori din zona cucerita. Au ramas in istorie cu numele de daci pentru ca asa le-au fost date denumirile. Inclusiv Stefan Cel Mare si Mihai Viteazul erau numiti daci pe vremurile alea cand traiau ei, la peste un mileniu de cand cu retragerea aureliana.

| AA1CK3D a răspuns (pentru CatalinVictor1985):

Istoria spusa de tine este pur fantezista.
Tracii populau zone vaste din Anatolia pana la nord de Dunare. Dar n-au fost mai niciodata un stat, ci au fost absorbite de tariile din jur. Ramura de la nord de Dunare sunt numiti Daci, Exista putine detalii despre cat de intinsi erau. (deci toate povestiile cu estimari halucinante de 14% -sunt fantezii) Tot ce se stie despre daci, era ca asemenea traciilor din sud erau impartiti in multe triburi autonome. Dupa retragerea Aureliana au venit alte popoare care au populat zona. Dacii is mentionati ultima data in anii 300. Si atat cu ei RIP

| CatalinVictor1985 a răspuns (pentru AA1CK3D):

Eu zic sa mai pui mana pe carte pentru ca nu stii ce vorbesti. Iti spun asa: Exista carti si lui Mihai Viteazul ai ideee cum i se spunea? MALUS DACUL. Tu ai invatat istorie la mincinosii care denigreaza istoria noastra si ei nu sunt putini. Incepe sa citesti niste carti daca nu ai ce face. E adevarat ca ele costa dar nu prea mult. Daca vrei cateva titluri te pot ajuta si cu asta.

| AA1CK3D a răspuns (pentru CatalinVictor1985):

Dracul adica Dragon (asa a aparut si povestea cu dracula )
https://en.wikipedia.org/wiki/Order_of_the_Dragon
Este o distinctie care o primeau toti care se opuneau Ottomaniilor.

| CatalinVictor1985 a răspuns (pentru AA1CK3D):

E vorba de DACUL nu de DRACUL

| minrest a răspuns (pentru AA1CK3D):

E vorba de Ordinul Dragonului, un ordin exclusivist din care faceau parte numai sase printi care au reputat victorii in lupta impotriva otomanilor, extrem de greu sa faci asta. Nu exista nimic mai mult decat Ordinul Dragonului! Ordinul a fost acordat tatalui lui Vlad Tepes.

| DanielPH a răspuns:

Depinde.,
Cu romanii din Transilvania se inteleg relativ bine, nu pot spune ca se inteleg bine cu toti, insa nici ca se urasc nu pot spune. Am amici acolo care se inteleg bine cu maghiarii, iar cei de peste granita sunt, dupa parerea mea, mai linistiti. Acum nu prea stiu ce sa zic de relatia dintre romanii din Muntenia, Oltenia, Dobrogea, etc. O parte au o atitudine ostila fata de maghiari si o alta parte nu. Nu exista o opinie generala, fiecare isi priveste vecinul diferit.
Eu consider ca un maghiar in Romania atata timp cat se comporta ca un roman, mananca si bea ca un roman, si face ceea ce face si un roman, este bine-venit, iar daca incepe cu ideologii extremiste si alte prostii de genul, ei bine... Batai cu scaune, vorba celor din capitala. laughing

| funnymind a răspuns:

Transilvănenii, da. Sudiștii si moldovenii, ba.
Desigur, nu generalizez la partea cu sudiștii si moldovenii, dar... sunt pe aproape.

| Netereu a răspuns:

Unguroaicele ai vrut să zici? Nu.

| AntonioRomanasu a răspuns:

Conteaza, de exemplu cei din tara uni sunt extrem de rasisti cand vine vorba de Români. Si incep cu Ardealul si cu autonomie. Odată ce ai trecut granita la ei e cu totul alta treaba. Nu le pasa de ceea ce s-a intamplat in trecut. Majoritatea cand am fost, au fost extrem de prietenoși.
Acum fiecare cu parerea sa