| Jonnymiksa a întrebat:

A plagiat Ellen White cărţile altor autori?

26 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Ce te intereseaza pe tine ce au facut unii care au MURIT acum 103 ani? Pot ei sa-ti mai raspunda? P.S. La acea vreme ceea ce a facut EW nu se numea plagiat fiindca nu exista.

| Jonnymiksa explică (pentru danut):

De unde stii. unde ai fost tu 103 anii in urmă. dovedeste?

| Jonnymiksa explică (pentru danut):

Reveriile pot fi de două feluri: păcătoase și religioase baptistule?

| danut a răspuns (pentru Jonnymiksa):

Nu stiam ca tu scrii mesaje dupa reveri. Nu sunt baptist.

| Holiday a răspuns (pentru danut):

"Ce te intereseaza pe tine ce au facut unii care au MURIT acum 103 ani?"

Da chiar, de ce ar interesa pe cineva ce a facut de exemplu Isus acum 2000 de ani, daca ce a facut unul acum 100 de ani nu trebuie sa ne intereseze?!
La fel si cu asta, daca schizofrenia nu era denumita ca atare inseamna ca Isus nu era schizofrenic, nu?

| doctorandus a răspuns (pentru Holiday):

Adventiștii doxați recunosc clar faptul că ea a împrumutat mult din textele altora, ceea ce neagă teza naivă a inspirației plenare. Sursa: McArthur, Benjamin (2008). „Point of the Spear: Adventist Liberalism and the Study of Ellen White in the 1970s" (PDF). Spectrum. 36 (2): 45. ISSN 0890-0264. Accesat în 1 iulie 2019.

| doctorandus a răspuns (pentru Holiday):

„Că Ellen White a preluat text de la alți autori a fost admis în mod deschis de către ea (cf. GC xi-xii) și de către persoane apropiate ei (cf. 2SM 451-465)."
—Denis Fortin & Jerry Moon, The Ellen G. White Encyclopedia

| danut a răspuns:

Stiu dinaite sa te nasti tu dar acum si unul ca tine poate afla de pe net.

| danut a răspuns:

Amesteci mere cu pere, nu merge.

| Jonnymiksa explică (pentru danut):

Înţeleg eu bine, că soţia ta e ortodoxsă te mai lămureşte că altfel n- ai ştii sincer nimic, doar incurci adevărul!

| danut a răspuns (pentru Jonnymiksa):

Adevarul ESTE Dumnezeu, cum poti intelege tu ceva fara EL?

| doctorandus a răspuns:

Da, de fapt editurile adventiste din SUA au recunoscut asta si pe masura putintelor lor au redat in editiile mai noi ale operelor ei sursele din care a copiat madam White.

| RAY a răspuns:

Daca iisus a avut dreptate aceasta secta este creata de satana, satana vine si afirma lucruri nevazute si nestiute de nimeni

| doctorandus a răspuns (pentru RAY):

Ceea ce a produs sânge rău a fost o legendă urbană că scrierile Ellenei White au fost 100% dictate de către Dumnezeu, în loc să fi conspectat din cărțile unor istorici. Se pare că pionierii adventismului nu credeau în acest mit, care a devenit popular printre adventiști după 1915. Certurile de părăsire a bisericii au fost produse de faptul că cei educați în spiritul acestui mit au constatat realitatea scrierilor d-nei White, care erau conspecte, nu dictări divine, iar adventiștii conservatori s-au șucărit că nu mai puteau ascunde gunoiul sub preș, făcând presiuni care au condus la părăsirea bisericii de către mulți istorici onești. Toate acestea ar fi putut fi evitate prin a nu da crezare unor basme băbești despre inspirația d-nei White.

| Mircea08 a răspuns:

Ellen White credea in Iisus, prin urmare, singura carte pe care o putea plagia era Evanghelia, si asta pentru ca cei care sunt crestini au o singura invatatura si anume Evanghelia. Iisus este SINGURUL invatator, prin urmare, pentru crestini nu exista "alti autori"

| Jonnymiksa explică (pentru Mircea08):

Ellen White-amesteca adevarul cu minciuna?

| danut a răspuns (pentru Jonnymiksa):

Dupa mintea ta bolnava.

| Jonnymiksa explică (pentru danut):

Deci tu eşti doar un perete văruit credincios de nume nu cu fapte- nu ai oferit nimc la intrebarea mea după mintea ta bolnavă, pentru ce- ai derajant pentru puncte?

| danut a răspuns (pentru Jonnymiksa):

Tu esti doar unul din suferinzii lumii acesteia care judeci oamenii dupa 100 de ani de la moartea lor nestiind nici regulile vremurilor in care au trait si nici dupa care au trait darmite ce au scris privind si cum au facut-o. Esti doar unul care "sufera" si va suferii pana isi va da obstescul "sfarsit" (in ale cititului si scrisului ca de intelegere nici vorba) in chinurile neputintei lui.

| Mircea08 a răspuns (pentru Jonnymiksa):

"Sfinţeşte-i pe ei întru adevărul Tău; cuvântul Tău este adevărul."
(Sfânta Evanghelie după Ioan – 17/17)
Deci, cuvantul lui Dumnezeu este adevarul iar tot ce este in afara lui inseamna ca nu este adevar. Prin urmare oricine adaoga idei proprii la Evanghelie (care este cuvantul lui Dumnezeu) inseamna ca a amestecat adevarul cu minciuna - Ellen White a publicat o carte (atat am citit eu) in care si-a adus din plin propria contributie

| unvecin a răspuns:

Nu a plagiat. A folosit în mod corect (potrivit cu regulile de atunci) texte din alte surse. Vei găsi citate la care este specificată în mod direct cartea și pagina, vei găsi și mențiuni de genul: am preluat anumite idei care potriveau cu mesajul de transmis fără să specific autorul atunci când ideea izolată era de recomandat nu autorul în sine.

Dacă iei orice carte și o citești cap-coadă vei găsi că e o lucrare originală.

Recomand să începi cu: Calea către Hristos.
Ar trebui să fie suficient să te convingă de seriozitatea cu care scria.

A fost o femeie cu un destin remarcabil, o dovadă a ce poate ajunge un om condus de Dumnezeu, în ciuda educației școlare la care a reușit (din cauza accidentului din copilărie) să aibă atât de puțin acces.

Dacă vrei să intri direct în esența celor scrise, recomand să sari direct la cartea Marea luptă (sau Tragedia veacurilor). Mai ales la ultimele capitole, aici sunt profețiile ce țin de timpul nostru și sunt în curs de împlinire. Vei găsi și lucruri care în urmă cu 10 ani erau greu de imaginat ca posibile și totuși scrise pe hârtie de mai bine de 100 de ani.

Da, e un autor controversat. Aș zice să gândești pentru tine.

| doctorandus a răspuns (pentru unvecin):

8. "Yet EGW made numerous false prophecies: that "Old Jerusalem never would be built up" (Early Writings, p. 75), that she would be alive at the Rapture (Early Writings, pp. 15-16), that Christ would return before slavery was abolished (Early Writings, pp. 35, 276), that Adventists living in 1856 would be alive at the Rapture (Testimonies for the Church, Vol. 3, pp. 131-132), and many more." - NOT TRUE.

The Bible is clear that God makes conditional prophecies. Jonah is not a false prophet, yet he prophesied: "And Jonah began to enter the city on the first day’s walk. Then he cried out and said, "Yet forty days, and Nineveh shall be overthrown!", but they repented and, "God saw their works, that they turned from their evil way; and God relented from the disaster that He had said He would bring upon them, and He did not do it." - Job 2:4, 10.
Many of Ellen White's prophecies concerning the return of Christ were also conditional upon God's people repenting and turning to Him, and fulfilling the great commission.

Ha, ha, ha, raspunsul e pur si simplu hilar: profetiile ei au dat gres pentru ca americanii n-au depus eforturile cerute!

| doctorandus a răspuns (pentru unvecin):

Willey, T. Joe (5 January 2017). "The Great Controversy Over Plagiary: The Last Interview of Walter Rea". spectrummagazine.org. Retrieved 3 April 2020. "Robert Olson, secretary of the Ellen G. White Estate, said, "The church is not denying the accumulating evidence of White’s copying…."

| Jonnymiksa explică:

În cazul jertfelor pentru păcat aduse pe parcursul anului, a fost acceptat un înlocuitor al păcătosului; dar sângele victimei animale nu a realizat o ispășire completă pentru păcat. El a asigurat doar un mijloc pentru transferul păcatului în sfântul Locaș. Prin jertfa de sânge, păcătosul recunoștea autoritatea Legii, își mărturisea vina de a o fi încălcat și își exprima credința în Cel care urma să ia păcatul lumii; însă el nu era eliberat total de condamnarea Legii. În ziua ispășirii, marele preot aducea o jertfă pentru adunare, apoi intra în locul preasfânt cu sângele jertfei, pe care îl stropea peste tronul harului aflat deasupra tablelor Legii. În felul acesta, cerința Legii care stipula moartea păcătosului era satisfăcută. Apoi în calitate de mijlocitor, preotul lua păcatele asupra sa și, părăsind sfântul Locaș, purta cu el povara vinovăției lui Israel. La intrarea cortului, își punea mâinile pe capul țapului ispășitor, mărturisea toate nelegiuirile copiilor lui Israel, toate fărădelegile și toate păcatele lor, trecându-le asupra țapului. Și după ce țapul care purta aceste păcate era izgonit, se considera că acestea au fost îndepărtate pentru totdeauna, că au fost luate de la popor.

| Jonnymiksa explică:

ADEVĂRUL.e cel mai important.