|

Ajutati-ma. vreau dovezi ca dumnezeu exista ca daca nu ma fac atee. Aducetimi dovezi ca nu stiu ci sa mai cred? ajutor sad

13 Raportează Evaluează
13 răspunsuri:
| a răspuns:

Exista Dumnezeu.Cine Il cauta cu tot dinadisul Il va gasi. Poti sa Il cunosti pe Dumnezeu in genunchi prin rugaciune si citind Biblia in fiecare zi.Acolo o sa descoperi caracterul si atributele Sale.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Se numeste credinta, daca simti nevoia unui Divin in viata ta multumeste-te cu a crede...credinta nu cere dovezi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Exista. E la fel de real ca Odin.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Hei.nu exista dovezi tangibile cu privire la existenta sa doar marturii ale unor persoane.si chiar nu vad de ce te ar preocupa pe tine sau pe noi acest lucru..in africa un om nu traieste mai mult 30 ani..ar trebuii sa ne oprim din a mai crede sau nu ceva si sa incepem sa facem ceva. ceva BUN

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu te faci atee cand n-ai dovezi ca exista dumnezeu, ci cand ai dovezi ca nu exista. Asa ca relaaaaaax, confortul psihic şade bine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Uite sfat:Ramai crestina, sau mai bine agnostica, si atunci cand vei invata gramatica lb romane, poti deveni ce vrei tu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna.De ce respiri? De ce ai sentimente? Adica cumva mi-am vazut eu sentimentele? Tablourile din intreaga lume s-au creat singure? De unde stiu eu ca nu s-au creat singure? De ce crezi in Isaac Newton? L-ai vazut vreodata? Scuze ca am inceput asa dar uite iti raspund eu la intrebarile mele:Respir pentru ca e parte din viata mea, fara respirat nu pot trai.Am sentimente pentru ca am suflet, totusi nu il vad dar il simt.Nu s-au creat singure tablourile, imaginile, etc pentru ca nu se poate.Are fiecare opera un autor.Dar se poate si prin moduri diferitetongueoate ca un pictor a stropit tabloul si asa l-a facut.Se poate si asa.Cred in Isaac Newton deoarece ii vad dovezile, vad ce a descoperit, simt asta chiar daca nu l-am vazut vreodata.
Deci ai inteles nu? Cred in Dumnezeu pentru ca e parte din viata mea, nu l-am vazut vreodata dar il simt, il respir. Universul nu s-a creat singur, Dumnezeu l-a creat.Si nu inteleg de ce atatia si atatia oameni despart stiinta fata de credinta.Stiinta si credinta convietuiesc impreuna.De unde nu stim noi ca s-a produs o explozie cand s-a creat lumea? De unde nu stim noi ca Dumnezeu a provocat aceasta explozie despre care auzim o multime de lucuri.In Biblie nu scrie exact cum s-a creat universul. Spune doar ca Dumnezeu a zis sa fie lumina.De unde stim noi aceea lumina a fost o explozie? Si daca tot vrei sa o luam pe partea de dovezi avem dovezi si din partea istoricilor crestini.Cu toate ca majoritatea crestinilor aduc principii vii, care se vad, se simt pentru ca asa e mai sublim, mai nobil totusi avem dovezi si din partea istoricilor crestini. Dumnezeu insusi ne dovedeste ca exista deoarece are grija de noi, ne hraneste, ne dea o familie, daca multi oameni traiesc rau nu e vina lui Dumnezeu ci a oamenilor.El a lasat natura si comuniunea cu oamenii intacta, ne-a lasat sa traim in armonie, dar omenirea a distrus-o.

Cred ca oamenii de stiinta is fara pic de ratiunde si gandire in ei.Gandeste-te un pic:cum sa se creeze oamenii singuri? asa,...2005 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru scumpik99):

Traiesti si respiri pentru ca tu ai fost creata biologic si ai dovezi in fata.Pentru ca pe tine nu te aduce nici barza, si nici nu vine sfantul Petru la tine si iti spune ca esti insarcinata, si tu prin dovezi si aparate stintifice vezi ca esti gravida.Este stiintific demonstrat ca noi fara soare nu putem trai, distanta planetei noastre fata de soare este benefica pentru existenta noastra si ne sigura acest lucru. Dumnezeu a creat pamantul plantele si apa in a 3 a zi, iar soarele, luna si stele in a 4 a.Plantele fara fotosinteza(fara soare) nu pot trai, explica! Si da de vazut nu l-am vazut pe newton dar exista dovezi clare ale existentei lui, teorii demonstrate si eventual picturi cu fata lui, nu niste povesti scrise in biblie pentru a manipula poporul! o zi buna!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru marsmallowlover):

Buna.Deci oricate dovezi as aduce unor atei ca exista Dumnezeu unii chiar refuza acest adevar,Este exact ca si cum un om caruia ii prezinti fotografii ale astronauţilor în timp ce merg pe Lună, interviuri cu astronauţii, roci selenare… toate dovezile n-ar avea nici o valoare dacă persoana respectivă a ajuns deja la concluzia că oamenii nu pot ajunge pe Lună.
Când vine vorba de posibilitatea existenţei lui Dumnezeu, Biblia spune că unii oameni au văzut suficiente dovezi, dar că aleg să înăbuşe adevărul despre Dumnezeu. Pe de altă parte, acelora care vor să ştie dacă există Dumnezeu, Dumnezeu Însuşi le spune: „Mă veţi căuta şi Mă veţi găsi; dacă Mă veţi căuta cu tot dinadinsul, Mă voi lăsa găsit."
Înainte de a analiza datele referitoare la existenţa lui Dumnezeu, răspunde-ţi la întrebarea: „Dacă Dumnezeu chiar există, aş vrea să-L cunosc?" Iată apoi câteva motive care ne pun pe gânduri…
Totusi voi reconsititui ideiile mele dezordonate ce-i drept si le voi reproduce intr-o forma mai ampla, mai ordonata, prezentandu-ti 6 argumente rezistente:
1) Complexitatea planetei noastre ne indică existenţa unui Creator care nu doar a creat universul în care trăim, ci îl şi menţine în viaţă astăzi. Exemple:planeta noastra, apa, etc
2)Complexitatea creierului uman indică existenţa unei inteligenţe superioare la originea sa-procesează simultan un volum impresionant de informaţii. Creierul tău primeşte informaţii referitoare la toate culorile şi obiectele pe care le vezi, la temperatura din jurul tău, la presiunea cu care apasă picioarele pe podea, la sunetele din jurul tău, la cât de uscată îţi e gura, chiar şi cum apare acest articol pe ecran. Creierul înregistrează şi procesează toate emoţiile, gândurile şi amintirile. Totodată el urmăreşte continuu funcţiile trupului, cum ar fi ritmul în care respiri, mişcarea pleoapelor, senzaţia de foame şi mişcările muşchilor mâinilor.
...2004 - 2221 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cand o sa gasesti o singura dovada ca exista sa-mi spui si mie, din cautarea mea inca n-am gasit nici o singura dovada stiintifica, asa ca de ce sa cred in fantezi in ceva ce nu voi vedea, atinge vreodata?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dar ce ai patit? Si daca esti atee, unde e problema? happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru reihiuke):

Daca e atee o bate dumnezeu laughing Unii chiar cred asta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Fa cum spune EmaS, citeste Biblia si mai ales vechiul testament. Sa nu treci cu vederea crimele Lui Dumnezeu laughing.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează