anonim_4396
| Anonim întreabă:

Avem urmatoarea situatie:
Un barbat a trait o viata intreaga in desfranare, preacurvind cu multe(inclusiv nora). Ajuns la o varsta inaintata(aproximativ 80 de ani), doar printr-un miracol, fiindca a consumat bauturi alcoolice in exces, acum sufera pe patul de moarte.
Merita sa se afle in aceasta situatie(tineti cont de faptul ca este si el om, ca noi toti)? Nu o sa-mi spun parerea pentru ca nu vreau sa va influentez raspunsurile.
P.S.tongueoveste dintr-un ziar abandonat de timp.

6 răspunsuri:
| chazz a răspuns:

Actiune si reactiune

| zurick a răspuns:

Nu cred că suntem noi niște zei (pe care nimeni nu-i înțelege) ca să hotărâm dacă merite sau nu să trăiască. Indiferent de ce a făcut el în viață toți murim, de asta suntem vii ca să murim deci nu trebuie să merităm moartea ca să o avem.

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Daca nu s-a cait si a trait pana a ajuns in acel hal este echivalentul sinuciderii, daca zici unde se va duce atunci in iad, daca s-a spovedit si s-a impartasit si-i pare rau e la mila lui Dumnezeu

| sublime89 a răspuns:

Daca ar exista d-zeu, atunci ar aparea si intebarea de ce i-a dat o viata atat de lunga unui om atat de "desfranat". Oricum, mai mult sau mai putin, fiecare om sufera in timpul vietii lui, sau macar la sfarsitul ei. Asta indiferent daca merita sau nu.

| Jardelin a răspuns:

In biserica ortodoxa ne rugam pentru un sfirsit crestinesc vieții noastre, fără durere, neinfruntat, în pace și un răspuns bun în fata Domnului, cind vom merge in ceruri.

Acel om suferă acum pentru păcatele sale și pentru ca toată viața l-a ignorat pe Dumnezeu!

| EnciclopediaProstiei a răspuns:

Nu prea am inteles situatia barbatului, adica bautura l-a tinut in viata sau l-a doborat? de cand bautura in exces te tine in viata? sau de cand e o mirare ca l-a doborat bautura la 80 de ani?
indiferent de ce a facut, nu e mare drama ca moare la 80 de ani. pana la 80 de ani te cureti si fiind sfantul sfintilor