| D0zzz a întrebat:

Am auzit ca de ziua Sfintei Maria nu este voie sa-ti tai parul. Nu am stiut acest lucru si mi-am taiat varfurile ca sa-mi creasca parul mai repede, insa asta s-a intamplat dupa 1 noaptea (spre 16 august). Este considerat un pacat?

8 răspunsuri:
| BeyondTheDarkSun a răspuns:

Cred ca se prapadesc de ras sfintii, in ceruri, la ce idiotenii de reguli si obiceiuri inventeaza oamenii, care nu au nici o legatura cu religia, sau mai bine spus credinta in bunul si preamaritul Dumniezau.

| milan9 a răspuns:

O sărbătoare este cinstită în primul rând prin rugăciune şi meditaţie religioasă.

Este periculos ca de la cerinţa de a nu lucra în sărbători să cădem în tot felul de interpretări greşite, care au mai mult legatura cu superstitiile...

| Lizzu a răspuns:

Nu e nici un pacat, terminati cu aberatiile astea, pe bune.

Si inca ceva. Parul nu creste mai repede daca tunzi varfurile. Firul de par creste din radacina.Nu are treaba cu varfurile.

Faptul ca-i tai varfurile tocite de timp ajuta firul sa nu se mai rupa asa repede, altfel dand impresia ca cresterea stagneaza.

Totul se intampla din radacina...

| ErrorFound a răspuns:

Mi-ai amintit sa ma duc sa ma tund. Multumesc.
Pai din moment ce a fost dupa 1 noaptea, era deja maine deci nu mai era Sfanta Maria.

| BlackSulphur a răspuns:

Da, si sa respiri miercurea si vinerea in post este pacat! Da, da! E momentul sa iei o sfoara si sa inveti de la Iuda ceva!

Răspuns utilizator avertizat
| Dumniezău a răspuns:

Ba,acuma serios, daca te tunzi intr-o zi este pacat? Ce naiba ma, parca vad ca peste vreo cativa ani preotii o sa interzica sa si intrati cu par in biserica ca e dat de la dracu si o sa fiti toti cheli.rolling on the floor

| RisenLight a răspuns:

NU... si m-am saturat sa vad ca simple traditii facute doar de dragul de a fi facute fara a folosii sau a avea vreun scop de niste oameni redusi sunt ridicate la rangul de reguli tipiconale.
Scuze dar asta mi-a venit pe moment.
Uite nu este absolut nici un pacat.Traditia e traditie (cine dracu a m-ai facut unele cred ca era beat rau de tot... ca traditia aia din nu stiu ce sat in care partea de N se bate cu partea de S si dupa merg la carciuma, ce sa zic verry funny), insa ceea ce tine de tipicul bisericesc (reguli sau norme sau sfaturi bisericesti, cum vrei tu sa le spui ) este ce trebuie luat in serios deoarece totusi au fost facute cu un scop si o logica de niste oameni mult mai inteligenti si nu de badea gheorghe.