anonim_4396
| Anonim întreabă:

Am niste nelamuriri.

1. Cine sunt masonii?
2. Am auzit si de masoni romani printre care oameni cunoscuti ca Iantu, Sorin Ovidiu Balan, Pittis, Isarescu, Prigoana pana la Kogalniceanu, Alfantis, I. C. Bratianu, Negruzzi si ETC.

Răspuns Câştigător
| Moisie a răspuns:

Romania, ca stat, a fost mereu inexistenta pe harta Europei, iar principatele "ne-unite"erau doar o zona neutra care nu a avut o statalitate distinct romaneasca, ci erau o zona tampon intre 2 mari imperii, intre Imperiul tarist, si imperiul Otoman a caror conducatori erau numiti de statul de care apartinea acea zonatampon, vezi fanariotii!
In aceasta zona tampon populatia bastinasa nu vorbea limba romana de astazi, ci o limba in care cuvintele de origina slava erau in proportie de cca 60%, fapt confirmat prin faptul ca nu exista opere literare in limba romana inainte de 1848 dar si de faptul ca limba romana a fost modificata prin introducerea de cuvinte de origine franceza aduse de "pasoptistii" care au studiat la Paris, tineri care au aderat la masoneriile franceze de la care au preluat principiile si ideile masoneriei si au incercat sa le impuna acasa.
Acestea sunt doar unele din argumente ca Romania este un stat artificial, confirmat si de dovada ca nu a fost niciodata in istorie, statul poporului roman, ci doar un stat vasal inca de la inceputuri, adica pe cand Bogdan a descalecat in Moldova in numele regelui Ungariei, sau de cand Mircea cel batran era vasalul regelui Ungariei, si chiar Vlad Tepes Domnitorul Tarii Romanesti cum spunem noi, recunoaste ca era de fapt Domnitorul Ungro-Vlahiei. Iar luptele cu turcii pe care le-am invata la istorie, nu erau lupte pentru apararea integritatii statului, penmtru ca teritoriul oricum apartinea Turciei, ci erau lupte pentru a nu plati tribut turcilor sau lupte impotriva turcilor care voiau sa-i schimbe din functiile care le ofereau privilegiul de a se imbogatii in carca poporului prin biruri, Si asta nici pe departe nu inseamna statalitate.In plus de asta Romania trebuie sa recunoasca ca este un Stat Federal, adica un stat compus din maim multe "statulete" si anume Principatul Transilvania, Principatele Unite, Republica Banateana, si o parte din Ungaria numita Partium!
Asta este adevarul! ...care nu se invata la scoala, ci se matura sub pres!

9 răspunsuri:
| sublime89 a răspuns:

Povesti.

| zaratu a răspuns:


De la masonerie la Clubul Bilderberg


În deceniile din urmă, mulţi creştini ortodocşi şi multe publicaţii şi ziare bisericeşti dezvăluiau rolul conspirativ al Masoneriei în evoluţiile naţionale, politice şi sociale. Arătau că nimeni nu poate fi promovat în politică, în parlament şi în „poziţiile-cheie" ale mecanismului de stat, dacă nu are aprobarea anterioară a Marii Loje sau, mai târziu, a Masoneriei Mixte, care acceptă şi femei şi este controlată din Franţa. Creştinii ortodocşi, care combăteau masoneria, erau luaţi în râs, terfeliţi, marginalizaţi chiar şi de către comunităţile ortodoxe. Biserica oficială a părăsit lupta împotriva Masoneriei. În trecut, Mitropoliţii, stareţii Sfintelor Mănăstiri, predicatorii, teologii se combăteau activităţile şi scopurile masoneriei care aveau legătură directă cu controlul mecanismului de stat şi al politicii în general. Astăzi, puţini mai sunt cei care se luptă împotriva Masoneriei. Şi câţi îndrăznesc să dezvăluie scopurile acesteia sunt consideraţi nişte caraghioşi. Exemplu izbitor, Mitropolitul Pireului care se luptă pentru dizolvarea grupărilor masonice, fără să aibă însă sprijinul celorlalţi membri ai Ierarhiei. În mod paradoxal, deşi Mitropoliţii de azi nu mai combat Masoneria, o combat în schimb mari sectoare ale populaţiei, care nu se identifică neapărat cu Biserica. ( Mitropolitul Pireului "Stă în mâinile justiţiei dizolvarea lojilor masonice")

Atât poporul credincios, cât şi o mare parte a poporului grec consideră că Grecia a ajuns în halul în care este astăzi datorită politicienilor şi oamenilor puterii – „vânduţi", corupţi, influenţaţi de străini şi… masoni. Intuiţia poporului elen este de obicei fără greş. Nu este întâmplător că acest popor se interesează în ultimii ani de pericolul impunerii guvernării electronice şi de organizaţiile planetare care promovează Guvernul Mondial. Poporul elen a înţeles scopul faimosului Club Bilderberg şi al politicienilor greci care participă la şedinţele acestuia. Ziceau politicieni şi jurnalişti apatrizi că poporul este influenţat de centrele „de extremă dreaptă", cărora le place în complicăţenia scenariilor conspirative, însă intuiţia fără greş a poporului s-a dovedit încă o dată îndreptăţită. Demisiile simultane ale primilor-miniştri ai Greciei şi Italiei şi numirea unor noi primi-miniştri în aceste ţări, care sunt membri activi ai Clubului Bilderberg şi ai „Comisiei Tripartite", confirmă acest adevăr. Nicicând altădată nu a avut loc destituirea „căpitanilor" învinşi chiar în timpul unei mari furtuni, de către o mare organizaţie planetară conspirativă şi înlocuirea lor cu noi „căpitani", fără ca măcar să se caute pretexte plauzibile pentru această schimbare.

Clubul Bilderberg şi-a asigurat interesele şi scopurile strategice prin incapacitatea primilor-miniştri Papandreu şi Berlusconi. I-a înlocuit smulgând încă şi „aplauzele" partidelor de opoziţie din ambele ţări. În Italia evoluţiile au fost mai uşoare, pentru că noul prim-ministru era nu doar cadru de elită al Clubului Bilderberg, dar şi membru al faimoasei Loje Masonice „P2", care intenţionează să controleze viaţa politică, economică, militară, poliţienească şi diplomatică a Italiei şi să-i direcţioneze evoluţiile. În Grecia evoluţiile au fost mai lente, pentru că altfel acest sistem politic s-ar fi expus pentru prima oară public, fără să deţină pretexte solide.

În cele din urmă s-a demonstrat că fruntaşii partidelor PASOK-Noua Democraţie-LAOS constituie intrumente ale Clubului Bilderberg în Grecia. Pentru a servi Clubul şi Comisia Tripartită se supun chiar la înjosiri publice, cum a fost cazul domnului Papandreu, pe care l-au obligat să demisioneze în favoarea soluţiei „Papadimos". Soluţia aceasta a evidenţiat-o ca necesară pentru ţară, încă din epoca lui Konstantinos Karamanlis, Preşedintele partidului LAOS dl. Gheorghios Karantzaféris. Politicianul acesta prevede de obicei câte vor avea loc în viitor pe plan politic. Şi câtă vreme îi înjură atât pe Preşedintele PASOK, cât şi pe Preşedintele Noii Democraţii, la vreme de restrişte se asociază cu ei. Justifică colaborarea LAOS-Clubul Bilderberg pentru binele Greciei.

Se dezvăluie chiar că dl. Karantzaféris nu este „grec curat". Cunoaşte oare dacă la şedinţa Clubului Bilderberg din Atena s-a hotărât sărăcirea Greciei? Oare poate să spună poporului grec, de ce anumiţi parlamentari i-au pus o întrebare de grup în Parlament în legătură cu activităţile miniştrilor guvernului Papandreu în Clubul Bilderberg? Sau poate răspunde de ce parlamentarii greci afurisesc Clubul Bilderberg şi participă şi la conferinţe împotriva Clubului Bilderberg? Oare dl. Karantzaféris poate să spună poporului grec în ce „dumnezeu" crede? Într-o vreme nu se bănuia nimic din toate astea, o organizaţie din cadrul partidului PASOK a publicat în Atena un afiş în care erau prezentate fotografii ale domnilor G. Papandreu, A. Samarás şi G. Karantzaféris, cu titlul general „Trei scorburi într-un copac" şi subtitlul „Plecaţi!". Puţine luni mai târziu s-a dovedit că aceşti trei lideri politici sunt „înfrăţiţi" şi slujesc împreună Clubului Bilderberg, care duce o campanie împotriva religiei (şi mai cu seamă împotriva dogmelor religioase), serveşte îndosarierea electronică, încălcarea drepturilor omului şi dictatura mondială.

| TheDjoker a răspuns (pentru HidroGeNn):

Stai linistit, din lista asta ti i-am enumerat. Voiam o parere de la cineva.

| Zamolxe777 a răspuns:

1.Masoneria este o organizatie secreta, ei zic ca sunt discreta. Exista iar doua tipuri de masonerii: masoneria speculativa si masoneria operativa.
"Nu suntem altceva, decat niste oameni obisnuiti, ganditori de profesie.Preocupati de mai - binele patriei.Straduindu-ne sa facem viata oamenilor un pic mai buna.Dar facem aceste lucruri in felul nostru specific, in linistea desavarsita a templelor, in aerul grav al ritualurilor, in limbajul ezoteric, alegoric si criptic al cutumelor noastre multi-milenare, cu un singur si fundamental scop: pregatirea, formarea si instruirea unor oameni, apti sa disemineze si sa infaptuiasca sacramentul iubirii fraterne in intreaga lume" Stefan Masu, mare guvernator al ritului York.Au o filosofie absolut extraordinara dar Mircea Eliade ii considera semidocti, si zicea ca ei numa pe ideea lor merg.
2.Statul roman a cam fost fondat de masoni.Printre ei se numara nu numai cei pe care i-ai enumerat mai sus ci si Alexandru Ioan-Cuza, Dimitrie Gusti, Spiru Haret, Vasile Alecsandri, Dimitrie Cantemir, Octavian Goga, Titu Maiorescu, Mihail Sadoveanu si multi alti romani de valoare!

| Moisie a răspuns (pentru Zamolxe777):

Intelegi acum din ce cauza statul roman este considerat un stat artificial... pentru ca a fost "inventat" de masonerie si nu din cauza ca ar fi o continuare a unei realitati istorice existente.

| Zamolxe777 a răspuns (pentru Moisie):

Explica si argumenteaza sa inteleg in totalitate ce zici. Sper numai sa nu fi un alt ascultator al lui Cedry2k sau un ortodox ca si Amfilohie Branza si sa zici prostii.

| Zamolxe777 a răspuns (pentru Moisie):

Am inteles.Adevar graiesti!

| TheDjoker a răspuns (pentru Moisie):

Si de ce nu se vrea sa se stie in scoli?
Oricum, foarte folositor. Multumesc.