| AnneMariaa a întrebat:

am o nelamurire, eu tin post in fiecare miercuri si vineri si eu in fiecare dimineata beau "cafeaua" doar cappuccino: stiind ca,cappuccino contine lapte praf,dupa cum scrie pe cutie, este in neregula daca beau si miercurea si vinerea? Adica tinand post nu beau lapte si nu mananc de dulce, dar cappuccino beau uneori si miercurea si vinerea... Lamuriti-ma va rog, e ok sau nu happy Va multumesc foarte mult :*

15 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Esti de apreciat ca tii post, dar in Biblie nu scrie despre acest lucru, legat de lapte praf.Important e ca actiunile noastre să demonstreze ca vrem sa ascultam de Dumnezeu.Isus a spus,, nu ii pacat ce mananci, ci ceea ce vorbesti.,, Matei15:11,17,18

| Jassmina a răspuns:

Pai tii post degeaba, daca bei capuccino cu lapte!
Ori bei ceai miercuri si vineri, ori te lasi de postit!

| Mariο a răspuns (pentru Jassmina):

Pentru cei ce nu crede ca se apropie sfarsitul lumii si venirea lui ISUS, iata semne ale sfarsitului:
Ateismul a inceput sa fie tolerat.
Sunt mai multi atei decat erau inainte.
Homosexualitatea a inceput sa fie tolerata.
Celelalte religii au inceput sa fie tolerate.
Nebunii au inceput sa sa rezvrateasca impotriva BISERICII si sa fie tolerati.
Pacatosii au inceput sa aiba drepturi egale cu crestinii.
Cei ce lucreaza duminica nu mai sunt pedepsiti cu moartea.
Femeile au inceput sa fie considerate egalele BARBATULUI.

| Jassmina a răspuns (pentru Mariο):

Mario draga, femeile sunt egalele barbatului, slugareala s-a abolit de vreo 200 de ani!
Cat despre atei, ma indoiesc ca sunt mai multi ca alta data, este doar o parere de-a ta!
Ai uitat de musulmani si Alahul lor, in care cred mai ceva decat crestinii. Cu astia cum ramane? dar alte religii ale lumii? Si astia-s sortitii pieirii?
Nu stiu pe cine numesti tu pacatosi, pe cei care au pacatuit sua pe cei nascuti in alte credinte?
Pentru ca cei nascuti in alte credinte, spun acelasi lucru despre noi credinciosii, ca religia noastra este cea mincinoasa si falsa.

In fond, pe pamantul asta este loc pentru toata lumea si toate religiile si fiecare are drept sa se inchine la Dumnezeul lui! Cine esti tu sa-i tragi la raspundere sau sa-i judeci? Un nimeni, care ar trebui sa tina gura inchisa si sa se caiasca pentru ca a incalcat cuvantul domnului!

| milan9 a răspuns:

Se cheama doar ca nu tii post, tot la fel cum uitam sa ne rugam (lucru care spre exemplu e de o mie de ori mai trist) uitam sa facem fapte bune, uitam sa pastram legatura cu Biserica, cu Dumnezeu...
Sunt foarte variate formele prin care gresim... sad

| TrăieşteClipa a răspuns:

Este un post personalizat.Decat deloc cum fac cei care critica, este bun si acesta.

| AnneMariaa explică (pentru TrăieşteClipa):

Multumesc frumos, tinand cont si de criticile altora ma voi abtine, nu imi este greu dar cand sti ca e dimineata nu i cum sa nu te gandesti la cefeluta calda big grin

| Idris a răspuns:

Oare in acest mod postea Isus(aleyhi sallam) sau Moise(aleyhi selam)? Clar nu! Cand postesti trebuie sa te abtii da la orice, de la a bea apa sau de la a manca si nu manca doar anumite produse. Iata cum a postit atat Moise cat si Isus.

Deuteronom 9:9 : Cand m-am suit pe munte, ca sa iau tablele de piatra, tablele legamantului pe care l-a facut Domnul cu voi, am ramas pe munte patruzeci de zile si patruzeci de nopti, fara sa mananc paine si fara sa beau apa;

Exod 34:28: Moise a stat acolo cu Domnul patruzeci de zile si patruzeci de nopti. N-a mancat deloc paine si n-a baut deloc apa. Si Domnul a scris pe table cuvintele legamantului, cele Zece Porunci.

Iata cum a postit Isus:

Matei 4:2: Acolo a postit patruzeci de zile si patruzeci de nopti; la urma a flamanzit.

Crestinii nu postesc asemeni lui Isus, oprindu-se de la a bea sau a manca pentru o anumta perioada de timp si ei nu simt astfel nici foame nici setea.

Musulmanii cu adevarat ii urmeaza pe profetii anteriori(Pacea fie asupra lor!). In luna Ramadan, luna aceasta (ca sa vezi ce coincidenta, cand ai pus o intrebare despre post) musulmanii postesc de dinaintea rasaritului pana la apus abtinandu-se de la mancare, bautura, relatii intime, fumat etc pe tot parcursul zilei in toata luna Ramadan. Astfel poti simtii setea, foamea si poti fi mai supus fata de Dumnezeu cel Atotputernic(Allaah), astfel poti fi mai receptiv fata de suferintele altora si in acest mod te si autodisciplinezi.

Quran Surah Baqarah 2:183: O, voi cei ce credeţi! Şi vouă vă este scris postul, precum a fost scris şi leaturilor dinaintea voastră. Poate vă veţi teme!

| AnneMariaa explică (pentru Idris):

Postul acesta care l.ai descris mai sus a lui Moise se numeste Post Negru, iar eu nu tin acest post happy

| Idris a răspuns (pentru AnneMariaa):

Altceva in afara de a te abtine de la mancare, bautura etc nu e post, nu e abstinenta. Cine a postit asa evitand carnea, sau lactatele sau un anumit fel de preparate cum practica crestinii? Arata-mi un exemplu.

| Divy a răspuns (pentru Idris):

Călugării postesc astfel.

| Idris a răspuns (pentru Divy):

Cum? Mancand doar un fel de preparate si evitand o alta?

| Divy a răspuns (pentru Idris):

Eu cred că poți să te iți și singur, ei urmează într-un totul lui Hristos și postesc mereu!

| Idris a răspuns (pentru Divy):

Pai unde scrie ca asa postea Isus(Pacea fie asupra sa!)?

| Divy a răspuns (pentru Idris):

Eu nu am spus că postesc fără apă și fără mâncare, ci doar postesc, în sensul că mănâncă puțin și cât e necesar să supraviețuiască.
Mai apoi cine poate fi asemenea lui Iisus când s-a spus "Dar el a luat asupră-Și durerile noastre și suferințele noastre S-a împovărat." (Isaia 53:4)
Menționat "Acesta neputințele noastre a luat și bolile noastre le-a purtat" (Matei 8:17)
Eu spuneam că ei au renunțat de cele nefolositoare precum telefon, calculator, mâncăruri deosebite, haine, etc