|

Buna, nu prea le am cu bisericile. Exista anumite "cutii" in care oamenii pun hartii scrise cu pacatele lor? Adica mie spre exemplu imi este rusine sa imi spun pacatele in fata preotului, si m-as simti mai bine sa le scriu. Exista asa ceva? Si daca da, fiecare biserica are o astfel de cutie?

11 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Nu, nu exista asa ceva! daca vrei sa te spovedesti, singura modalitate este de a-ti spune pacatele in fata preotului!
daca te ajuta cu ceva, gandeste-te ca el nu este acolo sa te judece, nu are dreptul asta! asta e una din datoriile lui, sa asculte pacatele oamenilor infiferent cat de grave sau rusinoase ar fi!
daca pacatele sunt mari, este posibil sa nu-ti dea voie sa te impartasesti si iti poate da un Canon (regula bisericeasca) pe care sa il respecti, apoi te impartasesti! acest Canon poate insemna un numar de rugaciui zilnice, sau sa tii anumite posturi, sau depinde ce considera preotul ca e bine!
numai bine iti doresc! happy

10 răspunsuri:
| a răspuns:

Bună.
Este o cutie pentru acatiste, nu pentru păcate!
Se găsește în fiecare biserică ortodoxă.
Pa, pa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna Bambi, Dumnezeu NU ESTE in fiecare om, (asta se numeste panteism) DAR Dumnezeu este singurului caruia sa-i spui tot ce ai pe suflet. Te inchizi la tine in camera si te rogi lui Dumnezeu spunandu-i tot ce te doare iar acesta iti v-a asigura iertarea necesara. Popa nu merita sa asculte necazurile tale deoarece poate fi cu mai multe PACATE ca tine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

După anii în care am fost fără credință și agnostică, când m-am reapropiat de Dumnezeu și I-am spus că vreau să-mi dau viața în stăpnirea lui, am perceput foarte puternic nevoia de a-mi mărturisi păcatele. Știu că odată m-am rugat 6 ore și după ce mărturiseam fiecare păcat, mă rugam Tatălui să -mi curețe mintea cu sângele Fiului Său. Deși eram singură, după ce m-am ridicat de pe genunchi, parcă mi se ridicaseră de pe suflet munți de vinovă
ție, parcă pluteam de fericire.Am simțit în toată ființa mea că sunt un om nou și iertat, împăcat cu Creatorul lui.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Minciuni! era cutia MILEI tr sa pui bani acolo nu pacatele tale.


Ai sa ti zic ceva... daca ti e rusine sa spui preotului sau sa pui o astfel de scrisoare, poti folo si aceasta tehnica si cu un amic(a). functioneaza la fel.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Preotul moare de curiozitate daca nu stie cine si ce pacate a savarsit...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut, Bambi

Dumnezeu este peste tot, in fiecare om, in fiecare animal, in fiecare floare, in fiecare gura de aer, in fiecare moment in care cazi intr-un genunchi, pentru ca mai apoi sa poti sari mai sus decat ti-ai imaginat...

Intinde-te seara in pat, si incearca sa-I vorbesti. Sunt sigur ca te aude, si Ii pasa de sufletul tau. Dumnezeu nu citeste biletele. Dumnezeu admira suflete, si le alina.
Nu e nevoie sa ingenunchezi, Dumnezeu te vede asa cum esti...
Incearca.

Cu stima,
Neo

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca te feresti de a recunoaste, te feresti de Dumnezeu.

Cel mai bine este sa te spovedesti in mod liber, voit si constient de ceea ce faci, spre iertarea pacatelor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Tocmai in aceea consta spovedirea: sa pui inaintea ta si a lui Dumnezeu, prin preotul-martor, pacatele savarsite si astfel sa te smeresti, recunoscandu-ti neputinta si caderea de pe drumul drept. Gaseste un preot care sa poata sa-ti fie bun prieten si cu care poti vorbi orice.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Eu sunt Ortodox. Si eu iti spun cum este la Ortodoxi la alte natii nu cunosc! Pacatele tale, in mod normal trebuiesc povestite numai preotului la spovedanie! Pacatele nu trebuiesc scrise in Acatiste si bagate nu stiu pe unde! Pe un Acatist normal se scrie doar persoanale cunoscute de tine pe care vrei ca preotul sa le pomeneasca la slujba! S-au m-ai un fel de Acatist Acastistul in care se scrie: Ion se roaga pentru familia sa, pentru spor in casa. Am dat un exemplu. Dar in nici un fel Pe un Acatist nu trebuiesc scrise pacatele. Pacatele trebuiesc spuse numai preotului la spovedanie! Stiu ca ti se pare rusinos asa cum ai mentionat si tu, dar un Crestin adevarat, nu are pacate de care ar trebui sa-i fie rusine! Decat omului pacatos atat! Sper ca ti-am putut fii de folos! BAFTAAA

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează