|

Cand Iisus spunea in rugaciune : "precum in cer asa si pe pamant" se referea la dragostea si legatura de nedespartit intre cer= raiul si pamant= noi.O explicatie stiintifica: asa cum e sistemul solar asa e si structura atomului.Voi ce credeti?

11 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Se referea ca asa cum e in rai (adica frumos, bogatie etc.) sa fie si pe pamant.

| explică (pentru Z3R0H0uR):

Multumesc de raspuns, pare sa fie cel mai apropiat de adevarul pe care il simt.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
10 răspunsuri:
| a răspuns:

Pai daca rupi o afirmatie din context, poti ajunge la concluzii complet deplasate. In fata acelei propozitii era "faca-se voia ta", care restrange posibilitatea interpretarilor. Deci nu e vorba numai de dragoste, ci ca totul (indiferent unde) sa se faca conform vointei lui. Si, bineinteles, n-are nicio legatura cu atomul sau cu sistemul solar.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru sabin89):

Cu siguranta esenta celor mentionate mai sus nu sunt sustinute doar de mine dar si de multi alti. Intr-adevar in fata cuvintelor, este ceea ce ai scris tu in raspuns. ceea ce intareste mai mult cele mentionate. Toate cele pe care le vedem sunt facute de Dumnezeu dupa propia sa imaginatie, asa cum in geneza luma nevazuta pe care a creat-o era o adevarata gradina a Edenului pe pamant.
El a decis ca sistemul solar sa fie o replica perfecta a atomilor cu electroni ce se invart in jurul nucleului. "Si Dumnezeu a zis..Sa fie..." si a fost, s-a infaptuit dupa voia Lui.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Isus a cerut ca noi sa ne rugam sa vina imparatia lui Dumnezeu, cum e in cer, asa sa fie si pe pamant, adica sa fie pace si liniste asa cum e in cer, sa cerem sa vina acest guvern sub conducerea lui Dumnezeu. Daniel2:44,Psalmi37:9-11

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

laughing Ce treaba sa aiba sistemul Solar cu rugaciunea, mai ales ca pe vremea aceea nu exista un sistem Solar?
Oricat ai vrea sa dai o semnificatie stiintifica versetelor din biblie, nu are rost, lucrurile sunt simple, nimic metaforic, pentru ca la vremea aceea gandirea era simpla. "Faca-se voia ta, precum in cer, asa si pe Pamant", adica in cer conduce doar el, pe Pamant mai e si diavolul, asa ca prin acea rugaciune ii ceri lui dumnezeu sa nu lase lumea in mainile diavolului, sau speri sa nu lase in mainile diavolului. "Si nu ne duce pre noi in ispita, ci ne izbaveste de cel rau".

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Mădă0611):

Toti au alflat ca pamantul este rotund dupa ce a murit unom de stiinta si a aterizat primul om pe luna. Nu este nici o metafora, ai dreptate, dar nu cumva cerul se refera la absolut tot ceea ce vedem in uivers prin micul nostru cer? Explicatia ta are o alta interpretare dar foarte apropiata de ce am spus eu. Dumnezeu isi doreste sa fie raiul pe pamant, dar cine se poate opune lui: poate omul?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ovidiuproca):

Se stia de mult ca Pamantul e rotund, si chiar de mai bine de 2000 de ani ca Soarele e in centru si toate se rotesc in jurul lui, doar ca biserica a numit asta erezie, pentru ca daca Pamantul nu e in centru si e doar o alta planeta, nu suntem speciali, ceea ce se dorea a se crede.
N-o intinde, si in prezent sunt oameni care cred ca cerul e un nivel solid si deasupra sta dumnezeu, nu cred ca e greu sa iti dai seama ca oamenii fara pic de cunoastere nu stiau ca cerul nu exista, tocmai de la aceasta necunoastere a inceput crearea de zei, pentru ca de sus veneau "binecuvantarile" sau "pedepsele". Dumnezeu nu isi doreste, ca daca si-ar dori, ar fi, nu exista nu pot, exista nu vreau. Cum sa se opuna omul vointei divine? rolling on the floor

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Mădă0611):

In nici un caz nu sta Dumnezeu in cer. Daca ai impresia ca eu cred ca Dumnezeu sta cumva agatat in cer, te inseli. dar cum ramane cu creatia lui? dupa ce Dumnezeu a creat multe, timp de 5 sile, doar pentru ca omul sa se bucure de decor si sa traiasca in voia Domnului, toate acestea sa fie asa doar ca sa stim ca exista.

Liberul arbitru, o lege fundamentala, iti spune ceva?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ovidiuproca):

Omul l-a creat pe dumnezeu, o spun pe scurt ca ma grabesc laughing Detaliez maine, daca vrei, ca daca am spus ce tocmai am spus, urmeaza intrebarea "si lumea cine a creat-o?"

Liberul arbitru nu exista, e o iluzie ca sa nu te simti prizonier, sau neindreptatit.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cred ca in rugaciune vrem a spune ceia ce dorim noi d la Dumnezeu dar spunem la fel ca mantuitorul, cand se ruga sa fie indepartat paharul rastignirii de la el.dar faca -se voia ta si nu a mea. sfinteasca-se numele tau precum in cer, asa si pe pamant. sfinteasca-se numele tau, presupune ca aceasta sfintire nu este niciodata suficienta in sensul bun, asa cum a deveni noi buni si sfinti nu are limita niciodata.fiti sfinti asa cum si eu sannt sfant, fiti desavarsiti asa cum si eu sant desavarsit.in privinta sistemului solar,a universului, acestea sant guvernate, dupa stiinta de legi, fizice cosmice, numite in religie porunci Dumnezeiesti.pe toate le-a creat, le striga pe nume, una nu lipseste. daca ar lipsi o singura rotita din mecanism, ori nu ar mai merge cum trebuie, ori s-ar opri ceasul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează