| username2468 a întrebat:

Care dintre cele două variante este,, cea adevărată" : se spune că după ce mori, te reîncarnezi sau că ajungi în Rai ori în Iad, aud pe unii zicând că te reîncarnezi iar alții că ajungi unde îți este locul, chiar sunt curioasă, de fapt nimeni nu știe ce se întâmplă după ce mori

31 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Nimeni nu știe care dintre cele două variante este,, cea adevărată". Sau care altă variantă ar fi adevărată.

| doctorandus a răspuns:

Iurii a ratat faza de pe YouTube. Ala care vorbeste este apologet crestin.

| doctorandus a răspuns:

@iurii: nu trebuie sa prezint niciun fel de dovezi despre un lucru pe care nu-l stiu nici eu, nu-l stii nici tu si nimeni nu-l stie.

Ideea apologetului era: crestinul are *credinta* ca exista viata dupa moarte, ateul are *credinta* ca nu exista viata dupa moarte. Ambele sunt la fel de irationale sau la fel de subiective, niciuna dintre ele nu este acceptata pe temei rational, ci pe temeiul credintelor proprii.

| RAY a răspuns:

Depinde cat de tampit esti sa crezi in basme, fii naibi matur, nu te duci nici unde, te manca viermi

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Știe toată lumea, dar nu vrea să recunoască. Nu se mai întâmplă nimic. Se termină întâmplările.

| lpavel a răspuns:

De fapt se stie ce se intampla dupa moarte dar cei fricosi inventeaza reincarnarea...
Simplu, dupa moarte mergi in iad sau rai, depinde cum ti-ai trait viata pe pamant! Pentru ca da, exista raiul si iadul cat si Dumnezeu care ne va judeca pe fiecare dupa faptele sale!

| Apokales a răspuns:

Nu se intampla nimic. Este la fel cum ai avea un somn fara vise sau la fel cum era inainte sa te nasti.

| halogen001 a răspuns:

Varianta corecta este ca nu mai existi, deci nu mai ajungi nicaieri. Nu vedem "prea des" oameni morti si vii in acelasi timp sau reincarnati, si la fel nu vizitam prea des Raiul si Iadul, deci ca sa crezi in povestile inventate de unii sau de altii care nici ei nu au trecut pe acolo trebuie sa dai dovada de naivitate, credulitate si de nestiinta maxima.

| iurii75 a răspuns:

Nici una, nici alta.
Cel mai bine știe acest lucru Cel care l-a creat pe om.
Iar El a spus în cuvântul său ( Ecleziastul 9). 5 Fiindcă cei vii știu* că vor muri, dar cei morți nu știu nimic și nu mai au nicio răsplată, căci până și amintirea li se uită. 6 De asemenea, iubirea lor și ura lor și gelozia lor au pierit deja și nu mai au parte de ceea ce se face sub soare... 10 Tot ce găsește mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta, căci în Mormânt*, locul unde te duci, nu este nici lucrare, nici plan, nici cunoștință, nici înțelepciune.
Totuși aceasta nu înseamnă că pentru cei care au murit nu mai este nici o speranță. Pentru că cel care ia creat a promis o înviere.
Faptele 24:15 Și am în Dumnezeu speranța pe care o au și oamenii aceștia: că va fi o înviere atât a celor drepți, cât și a celor nedrepți.

| Florin9Florin9 a răspuns (pentru iurii75):

Oo, credeam că nu mai umbli pe aici big grin Mi-ai promis că jucăm un șah acum 3 ani, te aștept pe Lichess când ai timp big grin

| dany1988 a răspuns (pentru iurii75):

Zeus, Buda, Odin, etc?

| doctorandus a răspuns (pentru dany1988):

Pe YouTube de la 1:08:10.

| iurii75 a răspuns (pentru dany1988):

Ne te tot saturi să-ți etalezi prostia?!
Iehova a lăsat dovezi că este Creatorul și adevăratul Dumnezeu.
Ceea ce nu pot face Zeus, Budha, odin...

| iurii75 a răspuns (pentru Florin9Florin9):

Lucrez din greu. Dar vedem cumva...

| Florin9Florin9 a răspuns (pentru iurii75):

Vezi happy

| Daniel323 a răspuns (pentru iurii75):

Nicio dovada.
Yehova a fost dor un criminal psihopat care a administrat mana aia de evrei o anumita perioada de timp.Intre timp si-a luat talpasita.
Asa ca nu mai abera degeaba.

P.S.
Uita-te in oglinda ca sa vezi ce inseamna prostie si jalnic.

| iurii75 a răspuns (pentru Daniel323):

Să aduc argumente, dovezi nu are rost, ai demonstrat deja că nu ești în stare să le "procesezi".
Iar să cobor la nivelul tau pentru a discuta "in limba ta" nu am dorință.

| iurii75 a răspuns:

Doctorandus, "înțelept" care când îi ceri dovezi sau îi arăți unde se înșeală, răspunde cu "ignor". Jalnic tip.

| iurii75 a răspuns:

@doctorandus, nu mai repet ce am zis. In plus, nici un creștin nu crede in viața după moarte. Ești prost informat.

| Irinel15123532 a răspuns:

Biblia spune, ''Cine il are pe Fiul, are viata, cine nu il are pe Fiul, nu va vedea viata''

Si ''Eu sunt calea, adevarul, si viata, nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine''

''Oricine va chema numele Domnului va fi mantuit''

''Daca nu se naste cineva din nou, nu va intra in imparatia Lui Dumnezeu''


Dumnezeu te iubește și ai valoare pentru El
Cea mai puternică încurajare pentru ca omul să se întoarcă spre Dumnezeu este minunata Lui chemare de dragoste: „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea încât a dat... (Ioan 3:16). Dumnezeu te cheamă la El deoarece te iubește!

Dumnezeu te iubește și El a pus o valoare deosebită în tine deoarece te-a creat după chipul și asemănarea Lui și pentru că Fiul Său, Isus Hristos, a ales să moară pentru tine, în locul tău și din cauza ta. Astfel, indiferent de valoare pe care oamenii spun că tu o ai sau nu, există Cineva cu adevărat îndreptățit să îți spună: „Eu te iubesc; tu ai valoare pentru Mine!

Trebuie de asemenea să cunoști încă un lucru extrem de important:

Păcatul însă te desparte de Dumnezeu
Păcatul a fost cel mai urât, cel mai grozav lucru care se putea întâmpla pe pământ. El nu este prezent numai la criminalii populației, ci Biblia ne spune că „nu este niciun om neprihănit, niciunul măcar. Căci toți au păcătuit și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu." (Romani 3:10, 23).

Când a creat Dumnezeu pe om, acesta era perfect și fără vină. Fiind creat în imaginea lui Dumnezeu, omul a avut puterea de a decide. Fără alegere, omul nu ar mai fi capabil să fie un om liber, care să poată avea libertatea de alegere între ce este rău și ce este bine. Omului i s-a dat libertatea de a asculta sau nu de poruncile lui Dumnezeu. Dumnezeu a zis că neascultarea va aduce moartea și, din această cauză, lumea s-a transformat într-un mare cimitir. Dezamăgirea, decepția, suferința și mizeria au devenit istoria rasei umane din ziua lui Adam și până azi. Boala păcatului, moștenită de la Adam, s-a transmis la fiecare generație. Fiecare membru al rasei umane este un păcătos (Romani 5:12).

Păcatul este o încălcare a legii, a voii lui Dumnezeu pentru oameni. Acest lucru înseamnă că omul își pune pe primul loc propria dorință și nu voia lui Dumnezeu. Această alegere a propriei dorințe este ceea ce Satan – diavolul – dorește. Diavolul este o ființă creată, limitată, care a fost în prezența lui Dumnezeu. Numele lui a fost Lucifer. La un moment dat s-a răzvrătit și a dorit să fie ca Dumnezeu. A fost pedepsit de Dumnezeu, apoi a devenit dușmanul lui Dumnezeu și dușmanul creației lui Dumnezeu. Caracterul lui Este unul urât și întunecat. Acțiunile lui, faptele lui, au un singur scop: să distrugă coroana creației lui Dumnezeu, adică omul. Niciodată, sub nicio formă și cu niciun motiv, diavolul nu vrea binele omului. Întotdeauna are un singur scop: să-l distrugă.

Trebuie să știi că păcatul a venit astfel asupra oamenilor. Astfel, păcatul pune un zid de despărțire între om și Dumnezeu, îl împiedică pe Dumnezeu să-l asculte pe om. Păcatul a adus moarte veșnică.
Când omul a căzut în păcat, Dumnezeu a fost singurul în stare să făurească un plan pentru salvarea omului și au fost două elemente fundamentale pe care Dumnezeu le-a pregătit.

ISUS HRISTOS CARE A DEVENIT MÂNTUITORUL ȘI MIJLOCITORUL OAMENILOR. El a fost singurul care a trăit pe pământ, fără păcat. Astfel, El a putut deveni Mântuitorul tuturor oamenilor. Sângele Lui ne spală pe noi de orice păcat. El este Mijlocitorul pentru că este la dreapta lui Dumnezeu Tatăl, unde, pe baza sângelui Lui și a jertfei Sale unice, mijlocește pentru toți oamenii de pe pământ.
HARUL ADUS DE ISUS HRISTOS. De 2000 de ani încoace, Dumnezeu Duhul Sfânt, a treia Persoană a Dumnezeirii, administrează harul lui Dumnezeu. Harul lui Dumnezeu este favoarea nemăsurată a lui Dumnezeu pe care am primit-o prin jertfa Fiului Său. Harul este suma tuturor acțiunilor lui Dumnezeu îndreptate înspre om, cu scopul de a-l ajuta să fie mântuit pentru pământ și eternitate.
Ce îți oferă acest har al lui Dumnezeu?
Scriptura ne spune: Harul lui Dumnezeu care ne aduce mântuire tuturor oamenilor, s-a arătat... (Tit 2:11) Trebuie să știi că mântuirea lui Dumnezeu este adusă pentru toți oamenii, iar harul, această favoare nemeritată a lui Dumnezeu îți aduce câteva lucruri foarte importante în viața ta:

1. DUMNEZEU ÎȚI OFERĂ OCAZIA SĂ AUZI VESTEA BUNĂ A MÂNTUIRII – Dumnezeu te iubește, lui Dumnezeu Îi pasă de tine și Dumnezeu vrea să îți mântuiască sufletul. Acesta este primul pas al harului.

2. AUZIND VESTEA BUNĂ, TU PRIMEȘTI CREDINȚĂ ÎN INIMA TA – ea spune „Da, Dumnezeu există, Dumnezeu are dreptate și Dumnezeu a făcut pentru mine ceva într-un mod personal." Din punct de vedere spiritual, când credința vine în inima unui om, urmează pocăința. A te pocăi înseamnă a-ți părea rău de răul pe care l-ai făcut și ai cere lui Dumnezeu ajutor să nu-l mai faci și să îți îndrepți viața. Credința și pocăința sunt două lucruri care merg mână în mână.

3. CREDINȚA TREBUIE MĂRTURISITĂ – nu rămâne doar la nivelul interior al ființei (eu cred, eu mă pocăiesc), ci Scriptura spune că trebuie să mărturisești cu gura ta că Isus Hristos este fiul lui Dumnezeu, că Isus Hristos este Mântuitorul lumii întregi și al tău într-un mod personal. Conștient fiind de toată veste bună dată de Dumnezeu, omul decide...

4. SĂ-L PRIMEȘTI PE ISUS HRISTOS ÎN VIAȚA TA – Cuvântul lui Dumnezeu vorbește despre a-L primi pe Isus Hristos în viața ta. Din punct de vedere teologic, acest moment este definit ca nașterea din nou. În Biblie ni se vorbește despre „spălarea nașterii din nou", despre necesitatea nașterii din nou și lucrul acesta este momentul definitoriu în care un om este înfiat în familia lui Dumnezeu. Această lucrare interioară o face Dumnezeu Duhul Sfânt prin auzirea Evangheliei lui Isus Hristos.
Auzind toate aceste lucruri pe care Dumnezeu le-a pregătit în bunătatea Lui pentru mine, se pune întrebarea simplă: CE TREBUIE SĂ FACI TU? Există trei lucruri importante care trebuie făcute.

1. SĂ-L CREZI PE DUMNEZEU PE CUVÂNT, să recunoști că Dumnezeu este mai mare decât tine, mai inteligent decât tine, mai bun decât tine și că tot ceea ce a pregătit pentru tine este cel mai bun lucru. Cu alte cuvinte să-L crezi pe El pe cuvânt!

2. SĂ-ȚI DAI VALOAREA PE CARE ȚI-O DĂ EL și să-ți prețuiești sufletul și trupul la valoarea pe care Dumnezeu a pus-o peste viața ta.

3.CAPACITATEA DE-A ALEGE CE ESTE BUN, CE ESTE SĂNĂTOS ȘI CORECT PENTRU TINE. Tu trebuie să știi un lucru: ai libertatea să alegi ceea ce tu vrei pentru că responsabilitatea este a ta. Nimeni nu răspunde pentru tine, nimeni nu te poate împinge spre Dumnezeu și nimeni nu te poate împiedica să mergi spre Dumnezeu dacă tu vrei. Alegerea este a ta și este definitorie, adică Dumnezeu a pregătit toate lucrurile. Dacă alegerea ta nu este înspre El, tu nu poți beneficia de lucrurile pe care El ți le-a dat și nefăcând lucrurile acestea, nu ai nicio șansă.

Dacă alegerea ta este să-L primești pe Isus Hristos, dacă aceste cuvinte care au vorbit despre valoarea ta în ochii lui Dumnezeu, dacă înțelegi că acum Dumnezeu te cheamă, printr-un act al credinței simplu, dar sincer, prin rugăciune, ne putem adresa lui Dumnezeu și putem cere lui Dumnezeu să vină în viața ta și să te ajute să Îl cunoști, să devii un copil al Său, să primești al doilea certificat de naștere și să fii numit copil al lui Dumnezeu, păcatele să îți fie iertate și să poți începe să trăiești cu Dumnezeu într-un mod real, personal în fiecare zi, ROAGĂ-TE URMĂTOARELE CUVINTE, cu voce tare și cu toată sinceritatea:

„Doamne Dumnezeule, recunosc în această zi că sunt un om păcătos și că am nevoie de harul Tău. Te rog acum, lasă ca tot harul adus prin Isus Hristos să cuprindă viața și ființa mea. Ai milă de mine, iartă-mi păcatul, mânuiește-mi sufletul, spală-mă cu sângele fiului Tău Isus Hristos, pentru că-L primesc pe Isus Cristos în inima și în viața mea ca Mântuitor și Domn. Ai milă de mine. Amin.

Dacă ai făcut această rugăciune cu toată inima, cu toată sinceritatea, cum trebuie să umbli de aici înainte? Sunt câteva lucruri importante.

În primul rând trebuie să știi că DIN CLIPA ACEASTA EȘTI COPILUL LUI DUMNEZEU. Lucrul acesta îți este garantat de credincioșia lui Dumnezeu și de cuvântul Scripturii. Biblia este pentru tine Cuvântul lui Dumnezeu și ea îți va spune tot ce trebuie să faci. De azi înainte vei începe să umbli cu Isus în fiecare zi:

Primul lucru: ROAGĂ-TE simplu, sincer, fără cuvinte pompoase – într-un mod cât se poate de natural: Doamne Isus, vreau să trăiesc cu tine în fiecare zi.

Al doilea lucru: CITEȘTE BIBLIA – vei învăța acolo ceea ce El dorește pentru sufletul Tău. Începe cu Noul Testament, îți recomandăm Evanghelia după Ioan.

Apoi e important să știi că niciun bebeluș proaspăt născut nu a umblat pe stradă singur, ci întotdeauna a fost îngrijit. ESTE IMPORTANT SĂ FII ÎNTR-UN GRUP DE OAMENI care cred ca tine, care își doresc aceleași lucruri ca tine și care Îl experimentează pe Dumnezeu deja înaintea ta. Ei te vor ajuta să înveți să umbli cu Dumnezeu în fiecare zi. Trebuie să se schimbe în viața ta multe lucruri, dacă rugăciunea ta a fost reală. Duhul lui Dumnezeu care te-a înfiat și care te-a crescut în familia lui Dumnezeu te va învăța să umbli cu Dumnezeu în fiecare zi.

Citeste noul testament, Hristos te iubeste enorm de mult.

| ScofieId a răspuns:

Foarte simplu. Dupa ce mori nu se întâmplă nimic, absolut nimic. Nu vei mai simtii nimic, nu vei mai constientiza nimic, nu vei mai vedea nimic. Pur si simplu nu mai existi. Te.ai nascut din neexistenta si vei muri in neexistenta. Astea cu viata de apoi sunt niste bullshituri nedovedite care isi au originile din anticitate unde cei care au scris.o ii preocupa mai mult viata de apoi decat de viata de pe pamant. Ratiunea, logica, gandirea lor erau prost dezvoltate. Acum in sec 21 pentru ca adevarul doare si pentru ca este greu de dovedit daca exista sau daca nu exista alegem sa credem pentru a ne amagi singuri ca ceva se va întâmpla dupa moarte, doar pentru ca adevarul este dureros. Cei împliniți psihic vor fi puternici si isi vor accepta soarta. Eu unul voi fi împăcat daca obiectivul meu in viata a fost indeplinit. Pana la urma nu suferi, nu te plictisești, doar nu mai existi.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

M-am întristat putin cand am citit raspunsurile pe care le-ai primit dar pe deoparte e normal sa primesti astfel de raspunsuri. Majoritatea oamenilor prefera sa nu mai existe deloc dupa moarte decat sa accepte realitatea despre ei, sa accepte o schimbare ce ii ajuta si sa primească viata veșnică pe care Dumnezeu o promite si ne-a dat-o prin Fiul Său.

Si am vazut ca cineva spune ca atunci cand te naști ti-ai semnat sentinta pentru viesnicie. Pe deoparte e si nu e asa... adica daca mori si nu ajungi in cer, si ajungi in iad tu nu poti sa spui că trăiesti. Adica viata in sine, cuvântul "viata" semnifica bucurie, împlinire... asa simte un om care traieste. Daca tu ai un regret etern pentru faptul ca l-ai respins pe Dumnezeu si regreți profund toata viata si faptele tale, o astfel de stare nu inseamna "viata".

Nu stiu sa spun ce se intampla în momentul de fata, biblia spune ca la final cand va fi judecata atunci diavolul si toti cei ce nu vor fi găsiți scriși in cartea vietii vor fi aruncati in iazul de foc.

In momentul de fata ma gandesc ca cei care au murit, dorm sau asteapta judecata in locuinta mortilor chiar si in biblie scrie asta dar nu pot sa cuprind toate aspectele acestui lucru.

Un lucru e cert: reîncărcarea e o inventie New Age care sa te faca sa nu iti asumi nici un fel de responsabilitate pentru faptele tale, sa te faca sa crezi ca oricum mai ai o sansa in alta viata... dar ce sansa daca tu nu iti poti aminti? Plus de asta Dumnezeu zice in biblie: "omul e facut sa trăiască si sa moara o singura data iar apoi vine judecata".

Iar in alta parte Isus spune Ioan 5:24-30
"Adevărat, adevărat vă spun că cine ascultă cuvintele Mele și crede în Cel ce M-a trimis are viaţa veșnică și nu vine la judecată, ci a trecut din moarte la viaţă. Adevărat, adevărat vă spun că vine ceasul, și acum a și venit, când cei morţi vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu și cei ce-l vor asculta vor învia. Căci, după cum Tatăl are viaţa în Sine, tot așa a dat și Fiului să aibă viaţa în Sine. Și I-a dat putere să judece, întrucât este Fiu al omului. Nu vă miraţi de lucrul acesta, pentru că vine ceasul când toţi cei din morminte vor auzi glasul Lui și vor ieși afară din ele. Cei ce au făcut binele vor învia pentru viaţă, iar cei ce au făcut răul vor învia pentru judecată."

Acum mai departe fa niste legaturi si judeca tu daca exista sau nu reîncarnare.

Exista o singura logica pe pământu' ăsta, una dupa care ne ghidăm cu toții. Eu gasesc acesta logică in ce se scrie în biblie.

| Dandinelle a răspuns (pentru anonim_4396):

Cum e reincarnarea ceva new age când egiptenii, maiasii și hindușii de pe vremea strămoșilor au scrise ritualuri și obiceiuri legate de reincarnare scrise sau citate înainte de biblie.

| Anonim a răspuns (pentru Dandinelle):

Poate n-am stiut eu sa ma exprim in directia asta si am zis gresit legat de faptul ca reîncarnarea pleaca de la New Age. Nu ma refer că de la acest curent a plecat, dar din cate stiu ei promoveaza asta.

Ideea pe care am vrut sa o spun e ca satana prin New Age sau oricare alta cultura de închinare la zeii soare sau altceva vrea sa il faca pe om sa nu isi asume responsabilitatea faptelor din timpul vietii. Satana, cel rau sau lucifer există incă dinainte sa se scrie biblia si probabil ca si acest crez a pornit de mult printre egipteni, maiasi si hindusi...

| Daniel323 a răspuns (pentru anonim_4396):

Cartea aia cu evreul nascut din flori despre care nu se stie data nasterii si nici ce a facut pana pe la 30 de ani este falsa.
Nu te mai intrista degeaba.

| Florin9Florin9 a răspuns:

Rai sau iad

| Romanul86 a răspuns:

După ce mori ai judecata particulare după care mergi în rai sau iad după faptele tale iar la sfârșitul lumii ai parte de judecata universală și reîncarnare in care se vor judeca și faptele tale care au influentat peste secole oamenii și ți se stabilește locul definitiv în rai sau iad cu trupul.

| Daniel323 a răspuns:

O sa aflam cu totii, unii mai tarziu altii mai devreme.
Tare mult as vrea sa le vad fetele la crestinei cand o sa afle ca au luat teapa.
rolling on the floor

| bogdanivasciuc54 a răspuns:

Jumatatea religiilor de pe pamant promoveaza reincarnarea si cealalta jumatate Raiul si Iadul, dar nu se stie concret ce este dupa moarte.Eu cred in reincarnare pentru ca asta a dovedit stiinta prin argumente.Nu ai cum sa stai intr-un loc pe vesnicie in bucurie si pace sau in durere si suferinta.Eu cred ca te reincarnezi in fiinte pamantene ori de cate ori este nevoie pentru a dobandii perfectiunea.

| h379m3973423 a răspuns:

Spunea cineva o dată că din momentul în care am intrat în lume am semnat actul veșniciei. Depinde de noi unde o petrecemhee hee