| mentholinks a întrebat:

Ce l-ar putea face pe Dumnezeu sa ma omoare? Sunt cateva exemple in Biblie de oameni omorati de Dumnezeu dar la mine nu a functionat.

25 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Să nu te mai țină în viață.

| RAY a răspuns:

Dumnezeu este personificarea unor persoane cu probleme mintale, iahve este inventia poporului evreu, daca nu crezi in el te ucide, adica dumnezeu e un dictator nebun iar noi marionetele lui, ca si cu iov ii da voie lui satana sa-i omoare toata familia dar ce a rau a facut acele persoane sau copii din nou nascuti din egipt

| anonimg a răspuns:

Cu siguranta ca toti oameni au avut ganduri din acestea nebunesti, ciudate. Trebuie sa renunti la astfel de ganduri. Dumnezeu nu ne-a dat viata ca sa ne omoare. El vrea sa traim tot la fel cat traieste si El: adica vesnic. Mai mult, vrea sa fim fericiti si sa ne incredem in El pe deplin; sa cautam sa Il cunoastem.
Iti recomand cartea aceasta: https://www.viatasisanatate.ro/viata-lui-iisus
Este mai mult decat o carte. Este mai mult decat iti poti imagina.

| Holiday a răspuns (pentru anonimg):

"Dumnezeu nu ne-a dat viata ca sa ne omoare."

Deci potopul nu are treaba cu spiridusul tau. Si mai sunt si alte traznai.

| anonimg a răspuns (pentru Holiday):

Natura păcatului, chiar dacă este lipită de noi, cu cât este mai lipită cu atât este mai necunoscută.
Prin Noe, Dumnezeu le-a oferit acelor oameni timp de 160 de ani ca ei să se îndrepte. Pur și simplu acei oameni nu trebuiau să mai facă răul. Trebuiau să creadă că Dumnezeu va distruge pământul și să se urce și ei în corabie. Dar n-au vrut. Ar fi putut să aibă loc. Sau Dumnezeu putea să amâne potopul ca să mai facă o altă corabie și pentru aceia care nu aveau loc într-una singură.
Indiferent de răul pe care îl facem, doar Dumnezeu cunoaște dacă ne mai putem îndrepta sau nu.
Dacă ne-am găsit plăcere în nelegiuire, dacă aceasta s-a lipit de noi și suntem una cu ea, atunci să nu ne așteptam decât la faptul că Dumnezeu va plânge pentru noi.
Vrăjmașul ne șoptește cum că am mers prea departe. Dar nu trebuie să-i dam ascultare.
Dacă aceste lucruri vor fi studiate personal, vom ajunge să cunoaștem că ele sunt cât se poate de reale. Vom ajunge să cunoaștem natura noastră; și atunci nu vom putea face legătura între noi și existența spirituală a lucrurilor nevăzute.

| RAY a răspuns (pentru anonimg):

Popoarele non religioase sunt cele mai religioase iar Romania o tara crestina e nr1 la orice capitol

| RAY a răspuns (pentru RAY):

. Nu trebuie să crezi pe nimeni, trebuie să îți dorești să afli singur adevărul.

1. Nu se poate demonstra existența lui. Biblia nu e nimic mai specială decât Coranul, Baghavad Gita, Tora etc.

2. Dumnezeul biblic este cel mai mare criminal din istorie, mai rău decât toți dictatorii puși cap la cap, conform bibliei:

http://tinyurl.com/ZeulCriminal1
http://tinyurl.com/ZeulCriminal2

3. Dumnezeu a fost întotdeauna expresia necunoașterii umane. Când oamenii nu știau ce e trăznetul, au spus că Zeus sau Thor (dependent de geografie) provoacă trăznetele. Când nu știam că cerul nu e solid, credeam că cerul e „o tărie". Până să știm cum apar cutremurele (plăcile tectonice) credeam că zeii sunt furioși. Acum, Dumnezeu a ajuns să fie pus cel mult la originea universului pentru că nu știm exact ce a fost înainte de formarea universului, dar dacă istoria e un indicator, vor fi tot mai mici golurile în care va fi loc pentru Dumnezeu.

4. A crede în Dumnezeu nu este o garanție a moralității sau a lipsei ei, cum lipsa ei nu este o garanție a imoralității sau a moralității. Procentul de atei în SUA din totalul de încarcerați este de 0, 2%, disproporționat de puțin față de procentul de 9-15% de atei din întreaga populație arată că ateii, în general, sunt mult mai morali decât credincioșii.

http://www.holysmoke.org/icr-pri.htm

5. Dacă Dumnezeu există și e bun, sigur va aprecia mai mult ca te folosești de creierul pe care ți l-a dat decât de un refuz de a gândi și o servilitudine oarbă față de cler, servilitudine care te poate duce la cele mai imorale fapte.

6. Tocmai Cristos a spus că un pom îl cunoști după roadele sale. Având în vedere statisticile de la 4, faptul că există în prezent peste 30 000 de soiuri/secte de creștinism care sunt în contradicție toate încât nu se pot pune de acord cu nici un punct de doctrină, situația e similară în toate religiile, iar războaiele intra-sectariene au fost și sunt și azi la ordinea zile (vezi ca ex. catolici contra protestanți în Irlanda de Nord, musulmanii shiia contra cei sunni contra cei ahmadiyya etc) și l afel și cele religioase de peste tot (ex. creștinii timpurii au persecutat și omorât păgâni, inchiziția și cruciadele – unele din cruciade au fost sa urmare a atacului jihadic asupra Ierusalimului – și alte atrocități precum masacrarea populațiilor native din Americi, musulmanii îi omoară pe budiști în Pakistan – vezi statuile dinamitate ale lui Budha, creștinii coptici în Egipt, creștinii în Nigeria și alte țări africane șamd), toate astea ne arată ca fructele religiei sunt otrăvite.

7. Un om bun va face bine cu sau fără religie. Un om rău va face rău cu sau fără religie. Dar e nevoie de religie ca un om sa facă ceva rău pentru că nu există scuză mai bună decât „urmez voia lui Dumnezeu!" pentru a comite o atrocitate.

8. În urma a atâtora mii de ani ai existenței umane, miliarde de oameni nevinovați, copii, femei, bătrâni, bărbați, au murit în conflicte, accidente grave, războaie, erupții vulcanice, cutremure, inundații, frig, caniculă, în urma unor virusuri, boli, bacterii, infecții, atacuri ale animalelor sălbatice, atacuri ale insectelor veninoase, morți în lagăre de contrare, morți în sclavie, milioane de copii au murit încă înainte să trăiască pentru că s-au născut cu defecte, mutații, boli, diformități, au fost avortați spontan, suferința a miliarde și miliarde de oameni a fost imensă, dar Dumnezeu nu a binevoit să intervină.

Singura scuză a lui Dumnezeu este ca nu există.

9. Credința într-o viață după moarte face ca oamenii să desconsidere această viață, să o considere fără valoare, o antecameră în cabinetul doctorului care se presupune că există după moarte, dar nimeni nu poate dovedi că există un doctor, nici măcar nu pot dovedi că există o cameră, deși e posibil să fie o ușă către un mare abis. Toți știu că viața actuală există, dar unii preferă să își dedice viața unui pariu în urma căruia nici un om din sala de așteptare nu e sigur că-l câștigă, deși unii spun că au văzut urna loteriei, dar nu pot dovedi asta, e doar mărturia lor din situații în care creierul ori a luat-o razna, ori a putut fi înșelat, ori în situații în care creierul nu este niciodată în mod normal (privat de oxigen mult timp, aproape de moarte, etc).

Credința într-o viață după moarte devalorizează singura viață care știm cu certitudine că o avem.

10. Pacienții cu calotele cerebrale separate se pot manifesta ca 2 persoane cu vederi total opuse față de idea de Dumnezeu. O emisferă poate fi credincioasă, cealaltă poate fi atee. În aceste condiții, fiind clar că un om nu are două suflete, unde ar trebui să ajungă acea persoană după moarte?


Un ateu nu pune unele intamplarile inexplicabile pe seama fiintei supreme, le gasesc rapid explicatia logica si realista.
Sa fii ateu nu-ti trebuie motivatie, motivatie iti trebuie sa crezi in Dumnezeu. Biblia nu este o motivatie plauzibila, Biblia sfideaza realitatea, si orice om care nu are nevoie de mijlocitori, si stie sa fie sceptic, poate realiza asta. Daca esti realist si nu te amagesti, realizezi ca omniprezenta si omnibenevolenta, sunt doar simple superstitii, dar daca esti naiv, vei continua sa crezi ca ateul are erori de logica.
Devii ateu cand

-vezi ca exista atatea religii si nici una nu are dovezi care sa sustina existenta zeului lor.

-vezi absurditatile, nedreptatile, cruzimea si violenta, intoleranta, contradictiile din biblie.

Creştinii se simt nesiguri pe credinţa lor şi îi denigrează pe atei.

De regula, credinciosii sunt niste persoane care poate din comoditate refuza sa gaseasca alte raspunsuri la diferite intrebari si se multumesc cu raspunsurile scrise in Bibilie de niste scriitori foarte buni cu o imaginatie cat se poate de bogata. Si e mai rau e ca aceasta "credinta" ne este impusa de mici. De mici ne invata la gradinita de "doamne-doamne" si asta pentru ca mintea noastra atunci este "fragila" si suntem creduli. Daca am afla de aceste chestii la varsta de...15 ani sa zic, probabil ca nimeni n-ar mai crede. Si da, am trai intr-o lume anarhica. Deci, religia are si ea o importanta insa n-ar trebui atat de mult mediatizata. Si nici lacasurile de cult n-ar trebui sa devina adevarate afaceri. Asta ma deranjeaza. Nu ca cel credincios imi zice ca o sa ard in flacarile iadului ci ca acel preot profita de credinta oamenilor si se imbogateste datorita naivitatii persoanele.




Argumentul voinţei libere pentru nonexistenţa lui Dumnezeu





Dumnezeul creştin este definit ca fiinţă personală care cunoaşte totul. Conform creştinilor, fiinţele personale au voinţă liberă.
Pentru a avea voinţă liberă trebuie să ai mai multe opţiuni, oricare dintre ele putând fi evitată. Aceasta înseamnă că înainte de a lua o decizie trebuie să existe o stare de incertitudine, într-o perioadă de potenţial: nu poţi cunoaşte viitorul. Chiar dacă crezi că îţi poţi prezice decizia, dacă pretinzi că ai voinţă liberă trebuie să admiţi posibilitatea (dacă nu dorinţa) de a te răzgândi înainte ca decizia să fie finală.
O fiinţă care cunoaşte totul nu poate avea vreo "stare de incertitudine". Ea îşi cunoaşte toate deciziile înainte de a le lua. Asta înseamnă că ea nu are posibilitatea de a-şi evita deciziile şi deci îi lipseşte voinţa liberă. Din moment ce o fiinţă care nu are voinţă liberă nu este o fiinţă personală, o fiinţă personală care cunoaşte totul nu poate exista.
Aşadar, Dumnezeul creştin nu există.

Unii neagă că oamenii ar avea voinţă liberă, dar toţi creştinii susţin că Dumnezeu însuşi, "în trei persoane", este un agent personal liber, deci argumentul rămâne valabil.
Alţii vor înainta obiecţia că Dumnezeu, atotputernic fiind, se poate răzgândi. Dar dacă o face, atunci el nu va fi cunoscut viitorul de la bun început. Dacă el chiar cunoaşte viitorul, atunci viitorul este fixat şi nici măcar Dumnezeu nu-l poate schimba. Daca el totuşi se răzgândeşte, atunci cunoaşterea lui va fi fost limitată. Nu le poţi avea pe amândouă: nicio fiinţă nu poate fi omniscientă şi omnipotentă în acelaşi timp.
O obiecţie mai subtilă este că Dumnezeu "ştie" ceea ce urmează să facă pentru că el acţionează întotdeauna în concordanţă cu natura lui, ceea ce nu-i reduce libertatea. Dumnezeu ar putea susţine, de exemplu, că el nu va spune o minciună mâine - deoarece el spune întotdeauna adevărul. Dumnezeu ar putea să aleagă împotriva naturii lui, dar nu o face niciodată.
Dar ce înseamnă "natura lui Dumnezeu"? A avea o natură înseamnă a avea limite. "Natura" care-i limitează pe oameni este mediul nostru fizic şi genetica noastră; dar "natura" unei fiinţe supranaturale trebuie să fie altceva. Este impropriu să spui că "natura" unei fiinţe fără limite este în aceeaşi relaţie cu problema voinţei libere ca şi natura umană.
Pentru voinţă liberă este nevoie să ai mai mult de o opţiune, o dorinţă de a alege, libertatea de a alege (lipsa obstacolelor), puterea de a îndeplini alegerea (forţa şi aptitudinea) şi posibilitatea de a evita opţiunea. "Forţa şi aptitudinea" pun o limită pentru ceea ce orice persoană este "liberă" să facă. Niciun om nu are voinţa liberă de a fugi o milă într-un minut, fără ajutor mecanic. Suntem liberi să încercăm, dar vom eşua. Toate alegerile noastre şi, de asemenea, toate dorinţele noastre sunt limitate de natura noastră; şi totuşi putem încă să pretindem că avem voinţă liberă (aceia dintre noi care o fac) pentru că nu ne cunoaştem alegerile viitoare.
Dacă Dumnezeu acţionează întotdeauna conform naturii lui (orice ar însemna asta), atunci el tot trebuie să aibă mai mult de o opţiune viabilă care să nu-i contrazică natura dacă e să pretindă că are voinţă liberă. Altfel, el este un sclav al naturii lui, ca un robot, şi nu un agent personal liber.
Ce ar însemna cuvântul "opţiune" pentru o fiinţă care a creat toate opţiunile?
Unii spun că "voinţa liberă" pentru Dumnezeu nu înseamnă ceea ce înseamnă pentru oameni. Dar cum ar trebui să înţelegem asta? Pe care dintre condiţiile voinţei libere le-ar elimina un creştin pentru a fabrica un statut de "agent liber" pentru Dumnezeu? Opţiunile multiple? Dorinţa? Libertatea? Puterea? Posibilitatea de a evita?
Poate că dorinţa ar putea fi aruncată. Dorinţa implică o lipsă, iar unei fiinţe perfecte nu ar trebui să îi lipsească nimic. Dar ar fi o "persoană" foarte stranie, una fără nevoi sau dorinţe. Dorinţa este ceea ce produce necesitatea unei alegeri de la bun început. De asemenea, ea contribuie la a evalua dacă decizia a fost rezonabilă. Fără dorinţă, alegerile sunt volens-nolens şi nu decizii adevărate. Şi, oricum, zeul biblic şi-a exprimat multe dorinţe.
Nicio obiecţie nu îl salvează pe Dumnezeul creştin: el nu există. Poate că s-ar putea imagina o divinitate mai modestă: una care nu este în acelaşi timp personală şi atotştiutoare, în acelaşi timp atotştiutoare şi atotputernică, în acelaşi timp perfectă şi liberă. Dar până când un zeu va fi definit în mod coerent şi apoi dovedit ca existent cu ajutorul probelor şi raţionamentului corect, este de bun-simţ să nu gândim că o astfel de fiinţă ar exista.

| Holiday a răspuns (pentru anonimg):

"Prin Noe, Dumnezeu le-a oferit acelor oameni timp de 160 de ani ca ei să se îndrepte."

O logica de 2 lei cu tot cu TVA. Din aia care spuneti voi ca i-a omorat spiridusul, multi aveau 1 zi, 1 an, 10 ani, etc. Deci nu prea aveau cum "sa se indrepte".
Dar cu celelalte animale, ce a avut? Tot pentru ca nu se indreptasera in 160 de ani?!

| anonimg a răspuns (pentru Holiday):

Animalele de atunci nu au nici o vina, la fel cum nici cele de astazi nu nici o vina. Si nici natura, nici vegetatia.
Cand vine o nenoricire pe pamant oamenii trebuie sa se intrebe care este vina lor.
Cat despre prunci, ca in toate vremurile de altfel, multi vor fi mantuiti; si in ziua judecatii isi vor judeca proprii parinti pentru faptele lor (faptele parintilor). Din vina parintilor (adultilor) a fost distrus pamantul atunci, si tot din vina parintilor (adultilor) va fi distrus si acum. Cand astazi un copil sufera, din a cui cauza sufera? Nu din pricina parintilor lui?
Toti parintii care nu au grija de copii sunt blestemati ianintea lui Dumnezeu. Dar viata vesnica -care este mai importanta decat viata aceasta- nu ramane niciodata in mana vreunui om. Si pentru ca Dumnezeu cunoaste sfarsitul de la inceput, el stie sfarsitul oricaruia mai inainte de nastere. Multi copii din cei decedati vor fi mantuiti; iar multi daca ar fi trait ar fi fost poate de zece ori mai rai decat parintii lor. Aici nu hotaram destinul oamenilor. Dar parintii vor fi trasi la raspundere daca nu isi educa copii pentru viata vesnica. Educatia este un factor extrem de important; este vitala atat pentru viata aceasta, si cu cat mai mult pentru cea vesnica.

| Holiday a răspuns (pentru anonimg):

Toata expunerea ta de mai sus de fapt nu are nici o legatura cu subiectul. Mai mult, faci niste presupuneri nesustinute nici macar de cartea ta de povesti, Biblia. Doar pentru ca asa iti suna tie bine, sau asa ai auzit la sectantii tai si ai preluat pe nemestecate toate traznaile.

De exemplu:
"Multi copii din cei decedati vor fi mantuiti;"

Pe ce criterii?!

"Cand astazi un copil sufera, din a cui cauza sufera? Nu din pricina parintilor lui?"

Nu neaparat. Daca parintii i-au decedat cand avea 5 ni, de exemplu, a cui e vina?

"Animalele de atunci nu au nici o vina, la fel cum nici cele de astazi nu nici o vina. Si nici natura, nici vegetatia.
Cand vine o nenoricire pe pamant oamenii trebuie sa se intrebe care este vina lor."

Deci cum ar veni, spiridusul tau e pe principiul "unii fac si altii trag".

| Pricope_Marius_1997 a răspuns:

"Ce l-ar putea face pe Dumnezeu sa ma omoare? Sunt cateva exemple in Biblie de oameni omorati de Dumnezeu dar la mine nu a functionat."

Pai, EL ti-a scris viata de la nastere pana la moarte si site si cand o sa se sfarseasca.
Gandeste-te putin la personajele din carti, desene animate, filme si seriale, toti au avut scenariul scris de la nastere pana la moarte adica mai exact viata lor: ce au facut, cu cine au vorbit, cu cine sau intalnit, pe cine au fraierti si ***-ut, pe unde au umblat si asa mai departe.
https://www.youtube.com/watch?v=TrheSxzp_tQ

Sti vorba ai ca dumnezeu ii ia mereu cu EL pe cei buni si raman numai ticalosii. Realitatea e dura acum existi peste fix 30 de secunde n-o sa mai existi.

| Pricope_Marius_1997 a răspuns:

Ai auzit de Alfa si Omega inceputul si sfaristul adica viata ta, acum esti peste 30 de secunde n-o sa mai fi.

Pai, El decide daca vrea sa te ia s-au nu. Viata e scurta.

| Werrich a răspuns:

Ia cearta-te cu un interlop sa vezi cum te evapora laughing
Pastorul American Jim Jones a aruncat Biblia pe jos și nu a fost trăsnit de Dumnezeu.

| StrongHeart a răspuns:

Faci si tu ce fac cei ce ti-au raspuns pe aici, il injuri si il blestemi si poate ai sanse mai mari, oricum multora li s-a urat cu binele de la prea multa libertate, nu mai au pe cine sa isi verse frustrarile asa ca isi baga si isi scot in tot ce e sfant si frumos.Trist.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Dumnezeu este îndelung răbdător, si si nu dorește moartea nimănui, ci dorește ca omul sa se întoarcă la El ca sa fie mântuit. Si cine știe daca nu si tu vei fi printre cei ce vor fi mantuiti?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ti-am zis, dzeu e protectorul adharm. Cine alege dharma este izolat de societatea de hoti si falsi ai lui dzeu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai nu functioneaza cand vrei, ci când nu vrei.
Când ai un strop de credinta ca Dumnezeu nu te omoara, atunci esti salvat prin credinta aia, deci fii credincios 100% daca vrei sa mori din mana lui Dumnezeu, dar nu cred ca vei avea atât, altfel te-ai fi sinucis demult.

| CORONAVIRUS a răspuns:

Ești fenomenal. Fix Dumnezeu sa te omoare

| Denyx16 a răspuns:

Dumnezeu nu omoara, la cate greseli am facut cu totii, trebuia toti sa fim omorati de el, daca ne lasa sa traim e semn ca ne iubeste.
Gandeste-te sa realizezi un lucru si apoi sa iti bati joc de el.

| Colr3x a răspuns:

Dumnezeu a îngăduit moartea unor oameni pentru a da un exemplu. Deci e o metodă pedagogică. Îți sugerez să nu te joci cu răbdarea lui Dumnezeu. S-ar putea să ai regrete eterne.

| Holiday a răspuns (pentru Colr3x):

"Dumnezeu a îngăduit moartea unor oameni pentru a da un exemplu."

De Isus vorbesti, nu? Nu prea i-a placut spiridusului de schizofrenicul ala se pare...laughing

| Colr3x a răspuns (pentru Holiday):

Citind comentariile tale cred că vorbele lui Creangă despre proști vor rămâne cât va fi lumea asta.

| Ineys a răspuns (pentru Colr3x):

Amuzant cum crestinii astia sunt atat de ingusti la minte incat recurg imediat la cuvinte jignitoare. Am mai vazut specimene. Invatati sa vorbiti civilizat, dupa sa va expuneti punctele de vedere.

Cineva nu e de acord cu voi, imediat aruncati un "prost" in ecuatia, "idiot", etc etc. Patetic.

| Colr3x a răspuns (pentru Ineys):

Eu nu am jignit pe nimeni. M-am gândit doar la ce a spus Creangă: Și eu sunt prost, dar când mă uit în jur prind curaj.
Apoi prietene uită-te la răspunsurile date de Holiday. Isus schizofrenic, Dumnezeu este un spiriduș, Biblia carte de povești etc. Atunci când cineva ia în derâdere elementele principale ale unei religii nu o face decât din ignoranță care, are la bază prostia.
Nu în ultimul rând atunci când într-o discuție există puncte de vedere diferite, scopul acesteia este de a ajunge la un punct comun sau la lămurirea unei probleme, or această persoană pur și simplu intră cu bocancul. Dacă ar mai citi puțin literatura patristică ar vedea că lucrurile stau altfel.

| Holiday a răspuns (pentru Colr3x):

"Citind comentariile tale cred că vorbele lui Creangă..."

Ehe, lui Creanga i-a placut mai mult viata decat povestile crestine. A fost raspopit si pe deasupra a mai scris si Povestea P. ulii. Cred ca de tine vorbea de fapt cand zicea de prosti...

Daca n-ai auzit de ea, o gasesti aici:
https://ro.wikisource.org/wiki/Povestea_pove%C8%99tilor