|

Ce sens sa am eu in viata daca eu niciodata mai mult ca sigur nu o sa am o prietena, o familie,copii, poate chiar nu o sa am nicio slujba, ca ma afecteaza bolile psihologice si nu pot munci din cauza intensitatii anxietatii sociale, a depresiei si a TOC-ului? Deci eu sunt convins ca nu am cum sa am familie, copii, slujba niciodata, sunt prea afectat de boala, sunt prea vulnerabil...asta este cea mai mare problema, sunt prea vulnerabil, sensibil si dependent de altii, nu pot avea independenta totala fiindca sunt vulnerabil si deci analizand toate astea, ce sens sa ii mai dau vietii? Ce rost mai are viata mea? Pentru ce sa mai traiesc? Luptandu-ma cu problemele psihologice pana la sfarsitul vietii, suferind intruna si traind viata la intensitate minima? Nu vreau sa mor,vreau sa traiesc, dar asta e mai mult din inertie, din instictul de conservare, insa stiu sigur ca deja am 10 ani de suferinta psihologica si ca nu voi avea o viata ca ceilalti oameni. Si deci, ce reper, scop, sens sa ii mai dau vietii? Dumnezeu de ce nu ma vede si nu ma ajuta? Ca tratamentul isi face efectul, nu zic nu, dar doar 45-50%, nici nu poate mai mult, ca sunt niste pastile chimice atat..Eu sunt prea vulnerabil si deja afectat de anxietate, depresie si TOC si nu prea mai am nicio placere mare in a trai si stiu ca nu o sa fiu niciodata implinit, atunci ce sa mai fac? Incotro sa mai merg? Mi-am cumparat Biblie, o sa o citesc, dar chiar si asa tot nu am niciun sens, rost si scop, tot o sa sufar toata viata, tot o sa fiu diferit de ceilalti si tot o sa ma chinui cu anxietate maxima, depresie, obsesii, compulsii in timp ce altii sunt scutiti de astfel de suferinte si isi traiesc viata la maxim. De ce inegalitatea asta? Ce sa fac? Nu o sa fiu niciodata implinit, am argumente multe si adevarate.Se vede, de 10 ani, nu ma regasesc si sufar.

11 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Dacă ai probleme și nu poți munci, asta nu e o rușine. Există persoane apte pentru a munci, și care nu vor să o facă și stau pe banii părinților sau ai statului, asta e o situație rușinoasă, nu a ta. Cât despre faptul că nu ai putea să ai o prietenă, eu cred că trebuie să existe o persoană care să te placă exact așa cum ești, chiar cu aceste probleme, fiindcă EȘTI O PERSOANĂ EXTRAORDINARĂ, nu mă pot abține să spun asta. Și eu mă gândesc la asta mereu: cine o să mă accepte pe mine în situația în care eu nu pot să merg la nicio petrecere, nu pot să merg nici cu mașina prea mult că încep atacurile de panică, abia pot să vorbesc cu ceilalți strictul necesar( și asta mi se pare greu) și lista poate continua. Și eu mă simt singură și fără sens în viața, nu am avut niciun prieten până acum. Dar Dumnezeu îmi va scoate pe cineva în cale. Și ție la fel. Îți spun din nou: DEJA AI UN SENS ÎN VIAȚĂ, și anume să cercetezi despre rostul vieții și despre tot ce are legătură cu Dumnezeu. Știu prin ce treci și sincer este foarte greu dar...nu imposibil. Ai încredere că va exista o vreme bună și pentru tine! happy

10 răspunsuri:
| a răspuns:

Macar ai ce bea, manca si unde dormi. Sute de milioane de oameni nu au nici macar asta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sensul vietii e iubirea. Punandu-i pe ceilalti pe primul loc, cautandu-L pe Dumnezeu, vei fi fericit, implinit(chiar daca poate nu din prima).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ești pensionat pe baza de boala? Daca nu eu îți dau un sfat. Cauta-ti de lucru la patroni care sunt creștini.Ei nu numai ca îți vor da de lucru, dar o sa vezi ca in compania lor te vei simți mai bine si chiar e posibil sa te vindeci. Patroni pocăiți si nu ortodocși. Dumnezeu când vrea sa ne scoată din lume pentru a trai după voia lui mai întâi ne lăsa sa ne lămurim singuri de ceea ce ne oferă lumea.In lume se descurca cel mai tare, in schimb creștinul exclama cu voce tare:" Când sunt slab, atunci sunt tare".

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru AstalusAna):

Da,sunt pensionat pe caz de boala, momentan.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AstalusAna):

Păi ce au patronii ortodocși? Vrei sa abați oamenii de la calea cea dreaptă? Credința ortodoxă este cea adevărată din motive evidente.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Celcestietot):

Un exemplu "demn de urmat" :Liviu Dragnea.
Calea cea dreapta este Isus nu mama Sa. De ce adăugați la Biblie?
Biserica adevărata este si TREBUIE sa se numească Biserica lui Hristos. Ați ales aceasta denumire de ortodoxa pentru ca tradus însemna dreapta.Numeste-o Biserica lui Hristos si pe urma confrunta-o cu ceea ce spune Hristos si vezi singur daca i se potrivește. Isus este calea, adevărul, viață. Daca adăugați si pe altcineva lângă El atunci v-ati indepartat de la adevăr.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AlinTigerofAtlantic):

Si daca ești pensionar tot poți sa cauți persoane creștine cu care sa discuți din Biblie, sa te împrietenești nu virtual ci fizic si ai sa vezi care este diferență intre creștini si "creștini".

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AstalusAna):

Atunci nu mai adăuga și tu pocăiții, adaugă doar Biblia și atât. Eu am spus că, credința ortodoxă este cea mai adevărată, nu ceea ce practica mulți prin biserici.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Celcestietot):

Eu ma refer la doctrina ei si nu numai la enoriasi.97% din populația tarii sunt ortodocși.Si cu asta se mândrește, nu cu calitatea lor.In celelalte denominațiuni exista si "uscaturi" dar când sunt descoperite sunt excluși.Dar biserica ortodoxă nu exclude pe nimeni. Exemplul lui Pavel cu privire la curvarul din Corint este dat tocmai ca sa fie aplicat atunci când se intampla. Dar preoții ortodocși se rezuma la spovedanie si sunt mulțumiți ca ii iartă ei, dar Dumnezeu nu a dat puterea asta nimănui decât lui Isus. Daca Gheorghe Dinca cazul Caracal este ortodox, ați auzit pe mai marele bisericii ortodoxe sa zică ca il exclud pentru a aplica ceea ce spune Biblia prin Pavel?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AstalusAna):

Interesant ce spui tu Ana;-).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează