|

Ce v-a determinat să renunțați la religie și credința cu care ați crescut? Sunt curios să văd răspunsurile voastre.

Întrebare adresată celor din categoria largă de Atei. Religioșii care se bagă vor fi ignorați.

8 Raportează Evaluează
8 răspunsuri:
| a răspuns:

Priveste un copil care iti plange mama moarta in urma unei boli,cutremur,priveste doi parinti care iti plang copilul mort de o boala,cutremur, realitatea ne indica faptul ca nu exista un dumnezeu activ in lume,copii cu cancer de oase,leucemie,pe bune, cica satana e de vina dar dumnezeu nu face nimic, consider ca dumnezeu este o speranta atat, noi oameni mereu avem sperante, credinte, cand vezi suferinta vezi lipsa unui creator bun, pasator

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ce este important într-o religie? Credința într-un ideal care să aibă viața ca valoare supremă.
Ce am considerat greșit în religia ortodoxă în care am fost crescut?
Lăsând la o parte faptul că se bazează pe dogme care nu pot fi contestate, modul în care este practicată de cei ce o conduc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru sadrian46):

Am să pun o întrebare, ești de acord că dogma ortodoxă nu are legătură cu învățătura biblică și contradicțiile cu scripturile din textul original?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru LupusDei1993):

Nu sunt de acord.
Nu știu ce vrei de la mine cu contradicțiile,

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru LupusDei1993):

"dogma ortodoxă" este,, Biserica primara" lasata de Hristos si de apostoli. Daca esti in cautare de contradictii cerceteaza mai bine de ce au aparut in ultimul secol 30.000 de secte de inspiratie crestina...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru milan9):

După părerea mea, aceste secte au apărut ca rezultat al apariției secularismului, tot din acea perioadă. Marea schismă s-a petrecut din interese pur politice.
Eu fiind un secular umanist șceptic datorită religiei bineînțeles și aflarea adevărului demonstrabil prin dovezi și experiență personală. Te asigur că Biserica Ortodoxă nu are absolut nicio legătură cu prima sectcă Mesianică fondată de un presupus Isus, iar prin studierea și interpretarea literară a Bibliei fără absolut niciun sens adăugat în plus (de fapt acesta este și motivul catalizator al acestor schisme) reiese exact ce am afirmat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

""dogma ortodoxă" este,, Biserica primara" lasata de Hristos si de apostoli."

Presupunand prin absurd ca Isus nu a fost doar un schizofrenic, ci fiul spiridusului invocat de voi, cu siguranta s-ar fi rastignit singur din nou cand vedea ce monstruozitate de organizatie trage foloasele de pe urma lui. De Biserica Ortodoxa e vorba.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Holiday):

Gresesti daca nu tii de doua elemente, pe care din apcate le amesteci:
- "elementul uman"- care are in mod direct asociata responsabilitatea de a respecta credinta (iar in cazul in care nu o respecta... firesc, nu e relevant pentru acea credinta, nu?).
- elementul divin- "dogma" despre care era vorba.

Iar daca tu ai in vedere acele cazuri care mai apar uneori, regretabile, de mercantilism (deviant de la spiritul de sacrificiu solicitat de misiunea preoteasca), ele cu siguranta sunt imputate celui care nu respecta "dogma" si invatatura sanatoasa si nu celui care o respecta.
S-ar intampla atunci, noi doi, sa avem in acest caz aceeasi tinta a criticii: pe,, slujitorul" care nu-si respecta atributiile. Dintre cei 12 apostoli Mantuitorul nu i-a infierat pe toti cei 12 pentru "slujitorul" care nu si-a respectat statutul- Iuda. Unul din 12 insemna chiar si atunci un procent mare!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează