| AvalohAlyn a întrebat:

Cred că sunt făcut pentru astrologie dar totuși biserica zice că e păcat.Ce sa fac?
Sa studiez astronomia asta nefiind păcat?

Răspuns Câştigător
| Mayhem666 a răspuns:

Astrologia e o porcarie. Mai bine studiaza astronomia.

5 răspunsuri:
| mentholinks a răspuns:

Eu cred ca e o prostie nu un pacat dar poate vei reusi tu sa demonstrezi ca astrologia e corecta si are valoare.

| halogen001 a răspuns:

Poti face si astrologie, pentru ca daca nu era bine, Dumnezeu cu puterea lui nelimitata te oprea sa faci astrologie si pe tine si pe toti care fac.

| FreddieM a răspuns:

De ce ți-ar pasa? Studiază ce te interesează.
Cheers

| AdrianSOTL a răspuns:

Biblia are multe de spus despre stele. Cel mai elementar pentru înțelegerea noastră despre stele este că Dumnezeu le-a creat. Ele arată puterea și măreția Lui. Cerurile sunt „lucrarea manuală" a lui Dumnezeu (Psalmul 8:3; 19:1). El are toate stelele numărate și numite (Psalmul 147:4).

Biblia ne învață, de asemenea, că Dumnezeu a aranjat stelele în grupuri recunoscute pe care le numim constelații. Biblia menționează trei dintre acestea: Orion, Ursul (Ursa Major) și „șarpele strâmb" (cel mai probabil Draco) în Iov 9:9; 26:13; 38:31-32; și Amos 5:8. Aceleași pasaje fac referire și la grupul de stele Pleiade (cele șapte stele). Dumnezeu este Cel care „închide benzile" acestor constelații; El este Cel care le aduce la naștere, „fiecare la vremea lui". În Iov 38:32, Dumnezeu indică, de asemenea, „Mazzarot", tradus de obicei prin „constelații". Acest lucru este considerat de mulți a fi o referire la cele douăsprezece constelații ale zodiacului.

Constelațiile au fost urmărite și studiate de milenii. Egiptenii și grecii știau despre zodiac și îl foloseau pentru a măsura începutul primăverii cu secole înainte de Hristos. S-a scris mult despre semnificația constelațiilor zodiacale, inclusiv teorii conform cărora ele cuprind o expunere străveche a planului mântuitor al lui Dumnezeu. De exemplu, constelația Leului poate fi văzută ca o reprezentare cerească a Leului din tribul lui Iuda (Apocalipsa 5:5), iar Fecioara ar putea fi o amintire a fecioarei care l-a născut pe Hristos. Cu toate acestea, Biblia nu indică niciun „înțeles ascuns" pentru aceste constelații sau pentru alte constelații.

Biblia spune că stelele, împreună cu soarele și luna, au fost date ca „semne" și „anotimpuri" (Geneza 1:14); adică au fost menite să marcheze timpul pentru noi. Ele sunt, de asemenea, „semne" în sensul „indicatorilor" de navigație și, de-a lungul istoriei, oamenii au folosit stelele pentru a-și trasa cursurile pe tot globul.

Dumnezeu a folosit stelele ca o ilustrare a promisiunii Sale de a da lui Avraam o sămânță nenumărată (Geneza 15:5). Astfel, de fiecare dată când Avraam ridica privirea spre cerul nopții, îi aducea aminte de credincioșia și bunătatea lui Dumnezeu. Judecata finală a pământului va fi însoțită de evenimente astronomice legate de stele (Isaia 13:9-10; Ioel 3:15; Matei 24:29).

Astrologia este „interpretarea" unei influențe presupuse pe care stelele (și planetele) o exercită asupra destinului uman. Conform astrologiei, semnul sub care te-ai născut, Vărsător, Pești, Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător sau Capricorn, îți afectează destinul. Aceasta este o credință falsă. Astrologii regali ai curții babiloniene au fost făcuți de rușine de către profetul lui Dumnezeu Daniel (Daniel 1:20) și au fost neputincioși să interpreteze visul regelui (Daniel 2:27). Dumnezeu îi specifică pe astrologi ca printre cei care vor fi arși ca miriștea la judecata lui Dumnezeu (Isaia 47:13-14). Astrologia ca formă de divinație este interzisă în mod expres în Scriptură (Deuteronom 18:10-14). Dumnezeu le-a interzis copiilor lui Israel să se închine sau să slujească „oștirii cerului" (Deuteronom 4:19). Cu toate acestea, de câteva ori în istoria lor, Israelul a căzut chiar în acel păcat (2 Regi 17:16 este un exemplu). Închinarea lor la stele a adus judecata lui Dumnezeu de fiecare dată

Stelele ar trebui să trezească mirare de puterea, înțelepciunea și infinitatea lui Dumnezeu. Ar trebui să folosim stelele pentru a ține evidența timpului și a locului și pentru a ne aminti de natura credincioasă a lui Dumnezeu, care respectă legământul. În tot acest timp, îl recunoaștem pe Creatorul cerurilor. Înțelepciunea noastră vine de la Dumnezeu, nu de la stele (Iacov 1:5). Cuvântul lui Dumnezeu, Biblia, este ghidul nostru prin viață (Psalmul 119:105).

| UnOmOarecare3000 a răspuns (pentru AdrianSOTL):

Daca eram in locul lui Alyn iti dadeam funda, pentru ca acesta este raspunsul corect.