| pusik a întrebat:

Crede-ti in Dumnezeu sau nu? Explicati motievul de ce credeti si de ce nu.

Răspuns Câştigător
| EmaS a răspuns:

Eu cred din toata inima, am toata certitudinea ca Dumnezeu este Creatorul nostru si al intregului Univers. Psalmul 139 ne spune:,, Tu mi-ai întocmit rinichii, Tu m-ai ţesut în pântecele mamei mele:
Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale, şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!
Trupul meu nu era ascuns de Tine, când am fost făcut într-un loc tainic, ţesut în chip ciudat, ca în adâncimile pământului.
Când nu eram decât un plod fără chip, ochii Tăi mă vedeau; şi în cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele.,, In limba ebraica, cuvantul tradus prin tesut inseamna brodat. El a tesut o broderie aleasa. Asemeni unui tesator care brodeaza un model frumos in mai multe culori, Dumnezeu ti-a intocmit venele, muschii, nervii, fiecare cuta care te face sa fii unic si special. Tot El ti-a creat personalitatea. Cand privesti acest Univers deosebit de frumos format din soare, planete, comete care functioneaza cu precizia unui ceasornic, care pastreaza un echilibru perfect (citeam undeva ca, daca axa pamantului se afla cu putin mai aproape de soare, pe pamant nu ar fi fost posibil sa existe viata), realizezi ca nu a putut sa apara din nimic, (cum sustine teoria Big-Bang-ului ca totul a luat fiinta printr-o explozie, dar poate nimicul sa creeze ceva?). Numai prin sfatul si stapanirea unei fiinte deosebit de puternica si inteligenta care se ridica deasupra oricarei cunostinte. El este suveran si atotputernic, Dumnezeu Creatorul. De cate ori am stat de vorba cu un ateu si oricate dovezi am adus, argumente care ne arata creatia, surse istorice, marturii, ele nu sunt suficiente pentru un ateu. Ei ne prezinta teoria evolutiei, insa si pentru aceasta este nevoie de credinta.

| RAY a răspuns (pentru EmaS):

. Dumnezeu a fost întotdeauna expresia necunoașterii umane. Când oamenii nu știau ce e trăznetul, au spus că Zeus sau Thor (dependent de geografie) provoacă trăznetele. Când nu știam că cerul nu e solid, credeam că cerul e „o tărie". Până să știm cum apar cutremurele (plăcile tectonice) credeam că zeii sunt furioși. Acum, Dumnezeu a ajuns să fie pus cel mult la originea universului pentru că nu știm exact ce a fost înainte de formarea universului, dar dacă istoria e un indicator, vor fi tot mai mici golurile în care va fi loc pentru Dumnezeu.

| RAY a răspuns (pentru EmaS):

Gandesti ca acum mii de ani nu gasesti o explicatie e clar dumnezeu la creat

18 răspunsuri:
| Toluk19 a răspuns:

Dumnezeu ma transformat sa cred pentru ca miracole se intimpla in clipa mortii.
In clipa mortii Dumnezeu nea arata lumea spirituala, cum a vazut bunelul, sora nanei mele, mama unui preot si toti care ajung in clipa mortii.
Exact cum spune Parintele Cleopa > Inca nu stiti cati draci vin in clipa mortii

| eLPySum a răspuns (pentru Toluk19):

Si Dumnezeu ti-a aratat cum se scrie corect ( si logic )? Ia si roaga-te putin la el sa-ti lumineze mintea. Ai nevoie...

| RAY a răspuns:

Nu, lipsa dovezilor ca ar exista un creator care a creat 240 de mld de stele din nimic, apoi este imposibil sa existe o finta fara sa fi evoluat din ceva simplu, este imposibil sa fi aparut din nimic faza ca nu-i in timp, dimensiune e doar o ipocrizie de a vedea adevarul, pariul lui pascal te obliga sa crezi in totii zeii nu doar in unul daca zeus chiar exista vei pierdre totul daca horus, afrodita crezi ca i convine sai fie negata existenta?

teoria big bang este sutinuta de dovezii
teoria evolutiei =dovezi
teoria creatiei nimic decat o carte si atat, uni ipocriti desigur atataca stiinta si vor sa demonstreze existenta lui dumnezeu de parca ala prinde viata daca ataca stiinta, vreau sa vad cu ochii mei ca o finta apare din nimic si creaza miliarde de stele atunci voi crede

| IubiticaR a răspuns (pentru RAY):

CEVA CE POATE AJUTA.
Întrebare: Există Dumnezeu? Există dovezi în sprijinul existenţei lui Dumnezeu?

Răspuns: Există Dumnezeu? Am găsit foarte interesant faptul că se acordă atât de multă atenţie acestui subiect. Ultimile statistici spun că peste 90% din populaţia lumii de astăzi crede în existenţa lui Dumnezeu sau a unei puteri superioare. Totuşi, discuţia este cumva generată de cei care cred că Dumnezeu există în dorinţa de a demonstra că El există cu adevărat. În ceea ce mă priveşte, cred că discuţia ar trebui să aibă o direcţie cu totul opusă.

În orice caz, existenţa lui Dumnezeu nu poate fi demonstrată sau negată. Chiar Biblia spune că noi trebuie să acceptăm prin credinţă că Dumnezeu există: "Şi fără credinţă este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui! Căci cine se apropie de Dumnezeu, trebuie să creadă că El este, şi că răsplăteşte pe cei ce-L caută" (Evrei 11:6). Dacă ar dori, Dumnezeu ar putea pur şi simplu să apară în faţa întregii lumi pentru a demonstra că El există. Însă dacă ar face acest lucru, nu am mai avea nevoie de credinţă. " 'Tomo' i-a zis Iisus, 'pentru că M-ai văzut, ai crezut. Ferice de cei ce n-au văzut, şi au crezut" (Ioan 20:29).

Aceasta nu înseamnă, totuşi, că nu sunt dovezi cu privire la existenţa lui Dumnezeu. Biblia spune: "Cerurile spun slava lui Dumnezeu, şi întinderea lor vesteşte lucrarea mâinilor Lui. O zi istoriseşte alteia acest lucru, o noapte dă de ştire alteia despre el. Şi aceasta, fără vorbe, fără cuvinte, al căror sunet să fie auzit: dar răsunetul lor străbate tot pământul, şi glasul lor merge pană la marginile lumii. În ceruri El a întins un cort soarelui" (Psalmul 19:1-4). Privind la stele, înţelegând mărimea universului, văzând minunăţiile naturii, şi frumuseţea unui asfinţit de soare – toate acestea arată către un Dumnezeu Creator. Şi dacă aceste motive nu sunt de ajuns, există dovezi ale lui Dumnezeu în propriile noastre inimi. Eclesiastul 3:11 ne spune: "…a pus în inima lor chiar şi gândul veşniciei…". Există ceva în adâncul fiinţei noastre care recunoaşte că viaţa nu se sfârşeşte aici pe pământ şi că nu aparţinem acestei lumi pentru totdeauna. La nivelul intelectului, putem respinge aceasta cunoaştere, însă prezenţa lui Dumnezeu în noi şi prin noi îşi face încă simţită influenţa în interiorul nostru. Biblia ne avertizează că, în ciuda acestui lucru, unii oameni vor nega totuşi existenţa lui Dumnezeu: "Nebunul zice în inima lui: „Nu este Dumnezeu!"." (Psalmul 14:1). Întrucât peste 98% din oamenii care au trăit de-a lungul istoriei pe pământ, din toate culturile, toate popoarele şi de pe toate continentele, au crezut în existenţa lui Dumnezeu sub diferite forme, trebuie să existe ceva (sau cineva) care să fi generat această credinţă.

În plus faţă de argumentele Bibliei cu privire la existenţa lui Dumnezeu, există şi argumente logice. În primul rând, există argumentul ontologic. Cea mai cunoscută formă a argumentului ontologic utilizează conceptul de Dumnezeu pentru a demonstra existenţa lui Dumnezeu. Se începe prin definirea lui Dumnezeu drept "cineva sau ceva mai presus de care nimic nu poate fi conceput". Apoi este clar că a exista înseamnă mai mult decât a nu exista, şi astfel cel mai mare lucru care se poate concepe trebuie să existe. Dacă Dumnezeu nu ar exista, atunci El nu ar fi cea mai mare fiinţă care ar putea exista – însă asta ar intra în contradicţie chiar cu definiţia lui Dumnezeu. Cel de-al doilea argument este cel teleologic. Argumentul teleologic constă în aceea că întrucât universul ne arată o concepţie atât de uimitoare, încât trebuie să existe o Persoană Divină care să îl fi conceput. De exemplu, dacă pământul s-ar situa la numai câteva sute de kilometri mai aproape sau mai departe de soare, nu ar fi în măsură să aibă viaţă pe el aşa cum se întâmplă acum. Dacă elementele din atmosfera terestră ar avea proporţii diferite cu numai câteva procente, orice vieţuitoare de pe pământ ar muri. Probabilitatea de apariţie a unei singure molecule de proteină este de 1 la 10243 (adică 10 urmat de 243 zerouri). Pe de altă parte, o singură celula este formată din milioane de molecule de proteine.

Al treilea argument logic cu privire la existenţa lui Dumnezeu este denumit argumentul cosmologic. Fiecare efect trebuie să aibă o cauză. Universul şi orice există în el reprezintă un efect. Trebuie, deci, să existe ceva care să fi cauzat apariţia şi existenţa acestuia. În sfârşit în acest şir, trebuie să existe ceva "ne-cauzat" care să fi fost sursa a tot ceea ce a apărut şi există. Acest ceva "ne-cauzat" nu poate fi decât Dumnezeu. Al patrulea argument este cunoscut şi sub numele de argumentul moral. Fiecare popor din istorie a avut o formă sau alta de norme sau legi. Toţi au avut o percepţie asupra binelui sau răului. Crimele, minciuna, hoţia şi imoralitatea sunt pretutindeni asociate cu răul. De unde am putea să avem acest simţ al binelui şi răului dacă nu de la un Dumnezeu Sfânt?

În ciuda a tot ce am prezentat mai sus, Biblia ne spune că există şi vor exista oameni vor refuza aceste argumente clare şi de netăgăduit cu privire la Dumnezeu şi vor crede minciuni în locul lor. Romani 1:25 declară: "căci au schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu, şi au slujit şi s-au închinat făpturii în locul Făcătorului, care este binecuvântat în veci! Amin." Biblia arată de asemenea că oamenii nu au nici o scuză pentru necredinţa în Dumnezeu: "În adevăr, însuşirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veşnică şi dumnezeirea Lui, se văd lămurit, de la facerea lumii, când te uiţi cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Aşa că nu se pot dezvinovăţi" (Romani 1:20).

Oamenii îşi justifică lipsa credinţei în Dumnezeu pentru că nu ar fi "ştiinţific" sau pentru că "nu ar exista dovezi". Adevăratul motiv este că odată ce oamenii ar recunoaşte că Dumnezeu există, ei ar trebui să recunoască şi că există şi o relaţie de responsabilitate faţă de Dumnezeu, şi în felul acesta că au nevoie de iertare din partea lui Dumnezeu (Romani 3:23; 6:23). Dacă Dumnezeu există, atunci suntem responsabili pentru faptele noastre înaintea lui Dumnezeu. Dacă Dumnezeu nu există, atunci noi am putea să facem orice dorim fără să fie cazul să ne îngrijorăm în privinţa judecăţii lui Dumnezeu. Eu cred că acesta este motivul pentru care evoluţionismul este atât de puternic promovat de către atât de multe persoane din vremurile noastre – pentru a le da oamenilor o alternativă la credinţa într-un Dumnezeu Creator. Dumnezeu există şi toţi ştim la urma urmei că El există. Simplul fapt că unele persoane promovează atât de agresiv necredinţa în existenţa lui Dumnezeu este de fapt un argument al existenţei Sale.

Dă-mi voie să îţi ofer un ultim argument pentru a arăta că Dumnezeu există. Cum ştiu eu că Dumnezeu există? Ştiu că Dumnezeu există pentru că vorbesc cu El în fiecare zi. Nu Îi aud vocea efectiv, prin sunete, dar Îi simt prezenţa, Îi simt călăuzirea, Îi cunosc dragostea pentru mine, Îi doresc harul. Au existat lucruri care s-au petrecut în viaţa mea şi care nu au altă explicaţie posibilă decât că sunt de la Dumnezeu. Dumnezeu m-a mântuit şi mi-a schimbat viaţa într-un mod atât de miraculos încât nu pot face altceva decât să recunosc şi să laud existenţa Lui. Totuşi, nici unul dintre aceste argumente nu pot să convingă pe nimeni dintre cei care refuză să recunoască ceea ce este atât de clar. În final, existenţa lui Dumnezeu trebuie acceptată prin credinţă (Evrei 11:6). Credinţa în Dumnezeu nu reprezintă un salt în întuneric, ci este un pas sigur într-o zonă bine luminată unde 90% din oameni deja locuiesc

| RAY a răspuns (pentru IubiticaR):

Acelasi copy paste de pe net

| i86e2 a răspuns:

Nu cred în D-zeu, din același motiv pentru care nu cred în Moș Crăciun sau zâna măseluță. Nu există dovezi, sunt ilogice, autocontradictorii și de-a dreptul puerile.

| roxaa15 a răspuns:

Acesta intrebare a fost pusa de 100 de ori.Raspunsu e simplu crestinii printre care si eu credem si ateii nu

| marya1994 a răspuns:

Daca Dumnezeu exista si tu crezi nu ai pierdut nimic, daca Dumnezeu exista si tu nu crezi atunci ai pierdut tot.

| i86e2 a răspuns (pentru marya1994):

Dacă Inorogul Roz Invizibil există și tu crezi, nu pierzi nimic, dar dacă nu crezi pierzi totul. happy

| marya1994 a răspuns (pentru i86e2):

E problema da daca nu crezi in Dumnezeu, poate o sa imi faci cu mana din Iadkiss

| i86e2 a răspuns (pentru marya1994):

Frica e ucigașul minții. Încearcă să gândești logic, fără vreo frică, fără amăgiri. Știu că voi (creștinii) vreți ca noi (necredincioșii) să ne chinuim veșnic fiindcă avem altă părere, o fi iubirea creștină la mijloc.

| marya1994 a răspuns (pentru i86e2):

Sincer cred ca ai ceva probleme ar trebui sa o lasi mai mole nimeni nu vrea sa ajungi in iad era doar o gluma. fiecare are dreptu sa creada in ce vrea, eu cred in Dumnezeu si nu cercetez punandu-mi o mie de intrebari asa cum faci tu pentru ca nu vei gasi niciodata un raspuns si fiecare intrebare va duce la alta si tot asa...

| marya1994 a răspuns (pentru i86e2):

Sincer cred ca ai ceva probleme ar trebui sa o lasi mai mole nimeni nu vrea sa ajungi in iad era doar o gluma. fiecare are dreptu sa creada in ce vrea, eu cred in Dumnezeu si nu cercetez punandu-mi o mie de intrebari asa cum faci tu pentru ca nu vei gasi niciodata un raspuns si fiecare intrebare va duce la alta si tot asa.

| Thunderstruck a răspuns (pentru marya1994):

Fata mea, daca tu ai parerea ca daca crezi in dumnezeu o sa ajungi 100% in rai te inseli. Oricum am observat ca tu crezi in dumnezeu ca sa nu ajungi in iad, deci il iubesti cu frica, nu cu sentimentul pe care trebuie sa-l ai.Rar mai vezi crestini care sa creada cu adevarat.

| eLPySum a răspuns (pentru marya1994):

Exact! Bravo! Nu cerceta nimic! Daca nu cauti, nu gasesti. Nu e mai bine sa traim indoctrinati? Nu e mai bine sa fim manipulati forever and ever and etc? smug. Oricum o sa "mori " de plictiseala in RAI smug hehehe

| IubiticaR a răspuns:

Da cred.Cum ceasul e facut de ceasornicar asa tot ce e creat are un Creator.La orice lucru te-ai gandi vei vedea ca e prea complex ca sa apara din nimic.cat despre evolutie...sunt unii oameni care nu vor sa evolueze nici in secolul nostru.ce sa ne mai gandim la maimute?