|

Credeti in Dumnezeu?.Cum va explicati faptul ca la unii le sunt ascultate rugaciunile si la altii nu?Daca nu credeti? De ce nu? si daca da, de ce da?

21 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Salut prietene.
In afara faptului ca intrebarea a mai fost pusa ( nici-o problema ), eu iti voi oferi urmatorul raspuns; Da cred in Dumnezeu.
Amice...rugaciunile ne sunt ascultate la toti.
Rugaciunea necesita credinta si iubire fata de Dumnezeu.
Decat sa te rogi fara credinta, sau in sila, mai bine te abti.

Cam multe da si nu in intrebarea ta, mhm.
O zi buna daca da daca nu.

| a răspuns (pentru Mikhtarian):

N-ui adevarat.In biblie scrie ca nimeni nu poate sal cheme pe dumnezeu daca nu i stie numele. Asa ca : oricine care spune ca dumnezeu sau domnul straight face alea nu-s nume. Pana si Satan scrie in biblie ca este si el un dumnezeu. Si domnul... poti sa-i spui la atii domnu Vasile, domnul Ioan, ETC. Este clar ca numele lui dumnezeu este Iehova. Dar preotii au scos din biblii numele Lui. uitati-va ca si la Geneza undeva jos de tot scrie Jehovas (si inca ceva). in bibliile astea pe care le aveti scrie numa de 2 ori. Normal, Numele lui Iehova trebuia sa fie scris in biblie de peste 70000 de ori. Nu va dati seama pentru ca sunteti in intuneric. Am un prieten care este Martor al lui Iehova. Si avea la el acasa biblia cu numele Iehova in ea. O data, a venit un preot la el tot cu o biblie. Apoi i-a cerut biblia baiatului, si cand o vazut ca este cu numele Iehova, a poruncit la cineva deacol s-o arda. Acuma sa ne gandim :in afara de numele Iehova in biblia preotului si a copilului, nu tot cuvantul lui dumnezeu este in ea? Atunci de ce ia ceruto so arda? Preotii vor ca sa ii traga in capcana si pe alti oameni. Si inca ceva. V-au spus preotii sau cineva ca ALELUIAH inseamna normal ''Laudat fie Iehova''?
Pt ca Iah vine din ebraica scris Yahve -(YHWH).
UITATI ADEVARUL!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
20 răspunsuri:
| a răspuns:

Poti sa te rogi cat vrei.
Daca nu ai nimic in balanta de dat la schimb (fapte bune, post, modestie, etc) nu primesti nimic.Simplu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Din punct de vedere probabilistic, sansele ca Dumnezeu sa-ti raspunda la rugaciuni sunt egale cu sansele ca pestisorul de aur, bolovanul din curte si duhul din lampa sa-ti indeplineasca o dorinta, adica 50% sanse de castig.
Deci, dupa cum vezi, bolovanul, pestisorul, duhul si o divinitate ce indelineste dorinte, toate acestea, sunt cat se poate de obiective in indeplinirea dorintelor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu cred, pentru ca e prea clar ca e o inventie a oamenilor, Universul nu are nevoie de o fiinta creatoare.
Simplu, autosugestie sau coincidenta; cei carora nu le sunt ascultate nu cred suficient de mult, sau pur si simplu nu mai e nimic de facut (de exemplu o boala de care nu se vindeca nimeni, sida sa zicem, desi multumita stiintei s-a cam schimbat situatia).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Un om vede ceea ce vrea sa vada.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Rugaciunea trebuie sa fie sincera si neprihanita, direct din suflet, si fara sa te gandesti la altceva in timp ce spui rugaciunea, doar la cele sfiinte si la Dumnezeu, iar intentiile trebuie sa fie clare, cerintele simple, si nu toate rugaciunile ajung la inaltimea aia, pentru ca trebuie sa indeplinesti anumite conditii. Trebuie sa fi pur si sa ai intentii bune. big grin Ceva de genu am auzit la ora de religie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru DragosFku):

Presedintele s-a rugat mai din inima sa castige alegerile decat copiii din Africa sa primeasca niste mancare? thinking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ErrorFound):

Pai astia de obicei dau bani, brichete si pixuri, eventual si niste mici ca sa-i votezi laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Doar dintr-o pura coincidenta li se indeplinesc rugaciunile unora. Asa e in viata, uneori se mai intampla sa-ti si mearga cum vrei tu. Si depinde foarte mult pentru ce te rogi. Daca te rogi pentru lucruri banale care se intampla in fiecare zi, normal ca sunt sanse mari sa se indeplineasca. Dar daca te rogi pentru ceva mai important e mult mai greu, si tocmai acolo ai avea nevoie de d-zeu. Dar nu se intampla nimic de cele mai multe ori atunci. E ca si cum ai avea o banala raceala care oricum ti-ar trece, si tu te-ai ruga sa-ti treaca. In momentul in care ti-ar trece ai zice: "Deci chiar exista d-zeu". Dar cand ai cancer si te rogi la fel, ce sanse sunt sa te vindeci? Mai ales daca ai o forma mai grava, si nu te duci la spital. Pentru ca un om credincios n-are ce sa caute la spital.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cine iubeste mult, i se iarta mult.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Trebuie sa starui in rugaciune, sa treac dincolo de tavan. Domnului nu ii plac omaneii caldicei.
Domnul iti da ce crede ca e bine pentru tine, nu ce crezi tu ca ar fi bine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cred ca n-ai avut ce face si ai pus intrebarea la misto.Asa-i?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dumnezeu nu iti implineste pur si simplu dorintele, dar iti da puterea si curajul sa lupti pentru ceea ce iti doresti, si intelepciunea de a face diferenta intre lucrurile care iti sunt cu adevarat necesare si cele inutile.
- spre exemplu, daca ii ceri prin rugaciuni sa promovezi examenul de bacalaureat si tu nu deschizi nici macar o carte in 4 ani sa nu te astepti la note de trecere sau la vreun 10. gandeste-te ca dumnezeu ti-a dat inteligenta pentru a o valorifica iar restul depinde de tine, de ambitie si de dorinta. de a reusi.
-daca te rogi sa castigi la loto (desi ai putea sa muncesti mai intai ca ar fi mai corect asa ) gandeste-te ca ai nevoie in primul rand de un bilet laughing
dumnezeu nu ne ofera lucrurile pe tava, dar e mereu alaturi de noi pentru a ne indruma atunci cand ne simtim pierduti sau rataciti, pentru a ne mangaia si a ne da putere.
si mai gandeste-te la ceva : daca iti doresti un lucru nu inseamna ca avandu-l vei fi neaparat mai fericit. nu putem anticipa ce va fi in viitor, doar presupunem si pe baza acestor presupuneri alegem o cale. dar daca nu e calea potrivita? poate ca prin neascultarea dorintelor noastre dumnezeu ne indruma altundeva, spre o viata mai fericita.
eu am un citat preferat :"every path is the right path. everything could have been anything else and and it would have just as much meaning "

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da cred in Dumnezeu. O rugaciune inaltata inaintea Lui trebuie facuta din suflet si dragoste si cu gandul numai la Dumnezeu. Iar daca ceri ceva si vrei cu adevarat sa primesti trebuie sa faci si tu o promisiune in fata lui Dumnezeu, si sa faci ceva pentru El.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu cred...
De ce? - ca pot.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Rugaciunea presupune o relatie cu Dumnezeu. Crezi ca Dumnezeu nu stie mai bine decat tine ceea ce ai nevoie? Dumnezeu te vede atat pe tine cat si probleme tale, nevoile tale, dorintele tale, vede lupta ta si vede totodata si daca izbutesti sa fii invingatore in fata ispitelor. Exista lucruri bune pe care le poti dori din motive gresite si totusi, exista si lucruri bune dar dorinte intr-un moment nepotrivit. Cauta mai intai Imparatia Cerului in absolut orice loc te afli. As avea o mie de motive pentru care cred in Dumnezeu, dar imi dau seama din ceea ce ai spus ca oscilezi intre credinta si necredinta, iti pot spune ca daca ai crezut si Dumnezeu nu exista nu ai pierdut nimic, dar daca El exista si nu ai crezut, ai pierdut totul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Degeaba te rogi si nu faci nimic pentru indeplinirea acelei rugaciuni.
"Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga-n traista."

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In biblie scrie ca nimeni nu poate sal cheme pe dumnezeu daca nu i stie numele. Asa ca : oricine care spune ca dumnezeu sau domnul straight face alea nu-s nume. Pana si Satan scrie in biblie ca este si el un dumnezeu. Si domnul... poti sa-i spui la atii domnu Vasile, domnul Ioan, ETC. Este clar ca numele lui dumnezeu este Iehova. Dar preotii au scos din biblii numele Lui. uitati-va ca si la Geneza undeva jos de tot scrie Jehovas (si inca ceva). in bibliile astea pe care le aveti scrie numa de 2 ori. Normal, Numele lui Iehova trebuia sa fie scris in biblie de peste 70000 de ori. Nu va dati seama pentru ca sunteti in intuneric. Am un prieten care este Martor al lui Iehova. Si avea la el acasa biblia cu numele Iehova in ea. O data, a venit un preot la el tot cu o biblie. Apoi i-a cerut biblia baiatului, si cand o vazut ca este cu numele Iehova, a poruncit la cineva deacol s-o arda. Acuma sa ne gandim :in afara de numele Iehova in biblia preotului si a copilului, nu tot cuvantul lui dumnezeu este in ea? Atunci de ce ia ceruto so arda? Preotii vor ca sa ii traga in capcana si pe alti oameni. Si inca ceva. V-au spus preotii sau cineva ca ALELUIAH inseamna normal ''Laudat fie Iehova''?
Pt ca Iah vine din ebraica scris Yahve -(YHWH).
UITATI ADEVARUL!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru S3D4n):

Martorii lui Iehova sunt ai diavolului asculta ce zice parintele Ilie Cleopa.Pentru ca aceia nu cred in Domnul nostru Iisus Hristos, Cel ce a trecut prin atatea suferinte de nedescris pentru ca noi sa scapam de pacatul stramosesc si noi cu ce-L rasplatim?- cu pacate strigatoare la cer, cu necredinta si cu tot felul de rautati.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ce intrebare ANORMALA? normal ca exista.happy pai cu ai zis si tu la unii asculta rugaciunile la altii nu.happy nivelul de credinta dintre un crestin si un om arecare este diferit..crestinul se roaga zi de zi seara si dimineata tine post..etc..iar omul simplu se roaga doar cand are nevoie de ceva..in special materialist happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează