| Moisie a întrebat:

Cum va explicati faptul ca unul si acelasi Dumnezeu a scris doua Testamente pentru crestini, si nici un testament pentru poporul sau, ci doar o LEGE?
Credeti ca a scris Testamentele special pentru crestini cu scopul de-ai ameninta sa nu-si mai bata joc de El si sa nu-i mai incalce Legea?
Nu putea da si crestinilor o Lege in loc de un Testament?
Nu va e frica sa fiti crestini daca Dumnezeu v-a scris deja Testamentele, si aceste testamente nu anunta nimic bun!

8 răspunsuri:
| costis a răspuns:

Cred ca pentru crestini poate fi denumit Testament, pentru ca vine de la un Om rastignit pe cruce. Si pentru orice crestin are un mare pret. Oricat s-ar certa intre ei crestinii mai noi si mai vechi, aici se inteleg.

| Moisie explică (pentru costis):

Si ce sa intelegem din logica ta? ...ca si Dumnezeu Tatal era pe moarte ca fiul sau cand a dat oamenilor Vechiul Testament?
Sau aia de ce se numeste VT si nu Tanach cum se chema scriptura originala inainte de a o FURA si a o interpreta crestinii in mod mincinos?

| suffarstar a răspuns:

Esti praf amice.Vechiul Testament include Legea lui pe langa alte carti care se refera strict la poporul evreu, dar care pot reprezenta lectii pentru noi. Samburele Noului Testament este jertfa lui Isus. Mai sunt alte epistole (scrisori) si o carte speciala, Apocalipsa unde este descris sfarsitul, dar si niste sfaturi pentru niste Biserici.
Crestinii nu au nevoie de legi si de reguli, atunci cand Isus e in inima ta, constiinta ta face diferenta intre bine si rau.


P.S. Nu te plictisesti sa tot pui atatea intrebari? Sau le pui cu un scop?

| Moisie explică (pentru suffarstar):

Mai praf esti totusi tu!
NMu vechiul Testament cuprinde Legea ...ci Tanachul, adica acel text original pe care voi crestinii l-ati FURAT si il prezentati oamenilor sub o forma MINCINOASA!
2 In intrebarea de mai sus NU am intrebat nici de sambure si nici de coaja Noului Testament, si nici nu te-am rugat sa ne prezinti continutul acestei maculaturi scrisa de niste evanghelisti care recunosc ca au primit putere si stapanire peste DRACI!
- Ai dreptate in privinta Legii de care toti oamenii au nevoie, mai putin animalele. si cum unii se cred OI din turma, evident ca oile nu au nevoie de legi.

| HippocrateS a răspuns:

Frate nu te supara, dar chiar nu stii nimic despre religie. M-am uitat si peste intrebarile / raspunsurile tale. esti cam praf la capitolul religie.
Pun pariu ca nici nu ai citit Biblia.


Intrebarea ta trebuia sa fie:
"Cine a scris Biblia?"| Moisie explică (pentru HippocrateS):

Daca asta este raspunsul tau la intrebarea pe care am pus-o, atunci e grav, mai ales pentru tine, pentru ca vad ca batii campii rau de tot in loc sa raspunzi la intrebare ...si zau ca nu stiu ce sanse ai in viata daca esti analfabet structural asa cum ne dovedesti ca esti!
Mai citeste odata intrebarea ...si incearca sa raspunzi la ea,,, atat cat te duce capul... ca sa ne dovedesti ca esti inteligent si ai inteles-o, asta ca sa ne schimbi impresia despre faptul ca ai fi un analfabet structural pe care nu-l duce capul sa inteleaga o intrebare atat de simpla!

| HippocrateS a răspuns (pentru Moisie):

Si ce raspuns vrei sa dau la o intrebare falsa?

| Moisie explică (pentru HippocrateS):

Nu e nicio intrebare falsa, ci una care punea problema de ce in religia crestina se vorbeste de Testamente (FURATE si botezate asa) iar in religia originala se numesc Legi (de exemplu Legea Torei)
De ce in crestinism se vorbeste de Testamente si nu de Legi ca in mozaism?