| DaniiAlex a întrebat:

Daca doresc sa ma pocaiesc, inseamna ca trebuie sa renunt si la glume, distractie, muzica?

Răspuns Câştigător
| gaby12T a răspuns:

Nu ascultă de atei ei doar fac mișto, pocăința presupune recunoasterea păcatelor, regretarea și renunțarea lor. Poti sa asculți muzică, sa te distrezi (dar nu orice melodie, petreceri cu băuturi etc)Daca te pocaitesti nu o sa îți mai placa păcatul și o să Îl iubești pe Dumnezeu și pe Fiul Său

8 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Isus participa la nunți. Ba chiar și făcea rost de vin când nu mai era. Crezi că participa la nunți cu o mutră de înmormântare, nu glumea deloc, nu bea și El un pahar de vin? Și la Cina cea de Taină a băut un pic, ca să dea exemplu bun la ucenici. Deci pocăința este să fii sobru toată viața, ca o statuie de ceară? Cine ți-a băgat asta în cap?

| h379m3973423 a răspuns (pentru sadrian46):

Salut,
Matei 9
11. Fariseii au vazut lucrul acesta si au zis ucenicilor Lui: "Pentru ce mananca Invatatorul vostru cu vamesii si cu pacatosii?"
12. Isus i-a auzit si le-a zis: "Nu cei sanatosi au trebuinta de doctor, ci cei bolnavi.
13. Duceti-va de invatati ce inseamna: "Mila voiesc, iar nu jertfa!" Caci n-am venit sa chem la pocainta pe cei neprihaniti, ci pe cei pacatosi."

Ioan 2:11 Acest inceput al semnelor Lui l-a facut Isus in Cana din Galileea. El Si-a aratat slava Sa, si ucenicii Lui au crezut in El.

Nu că făcea rost de vin când nu mai era pentru a-i îmbăta pe alții și nici nu stătea cu păcătoșii pentru glume. A, și nici nu a băut vin până să amețească, sunt versete de referință și pentru asta.winking

| sadrian46 a răspuns (pentru h379m3973423):

Și nu a găsit altă modalitate de a-și arăta slava, decât să transforme apa în vin, adică hipnoză în masă? Mai sunt și alții care cred că era om mai vesel decât cei ce văd în sobrietate sfințenie.

| Nilsson a răspuns:

Fiindcă unele lucruri nu sunt potrivite cu viața de creștin nu înseamnă că Dumnezeu vrea să ne îngrădească fericirea, ci e spre binele nostru.
Dacă cineva îți spune că nu este bine să te plimbi noaptea într-un cartier rău famat nu înseamnă că vrea să îți îngrădească libertatea, ci vrea să te protejeze.

Distracția nu trebuie confundată cu destrăbălarea, într-un club de exemplu se bea in neștire, e principalul loc de vânzare a drogurilor, e începutul relațiilor adulterine, muzica este vulgară și vătămătoare pentru timpan, e un loc frecventat de interlopi puși pe harță.
Dacă un lucru nu este îngăduit pentru un creștin înseamnă că e un pericolul pentru sufletul lui.
Pe de altă parte sunt o mulțime de activități care sunt acceptate, cum ar fi ieșitul la restaurant, plimbările, călătoriile, sportul, etc.

| marinaru777 a răspuns:

Pocainta e in suflet da cezarului ce e al cezarului si lui Dumnezeu ce e a lui Dumnezeu. Cand ai sa vezi ca Dumnezeu este iubire ai sa te apropii singur si nu conditionat.

| badpanda a răspuns:

In niciun caz.
Iisus mergea la nunti si cand se termina vinul facea el o minune si mai facea cateva sute de litri pana se imbatau cu totii.

| SingleForOne a răspuns:

Nu asculți muzică de tip manea, pop, hip hop, rock, electronică, și altele asemenea. chiar și acelea care au versuri despre adevăruri în viață, lucruri frumoase, etc.

Depinde de frecvența la care sunt făcute acele melodii, față de muzica realizată la instrumentele muzicale, sau "muzica naturii" - elemente din natură care au sunet propriu (păsările, animalele, vântul, apă, focul, copacii, frunzele, etc).

Glumele proaste și fără rost, și distracția în care îți pierzi timpul clar că nu au ce să mai caute în viața ta, iar dacă te vei pocăi cum trebuie, vei vedea și de ce, pentru că depinde de experiența ta, fără prea mare diferență de ceea ce spunem noi aici. Mai mult te-ai distra să joci șah, cărți, Monopoly, reme, table (etc) cu cineva din familie (relație adevărată) sau prieten adevărat, decât jocurile video, sau sporturi extreme, sau jocuri de noroc, sau lucruri de genul... sau să citești și/sau să vizionezi filme cu cineva drag, decât singur.

Lista poate fi infinită dacă o luăm astfel.

| Jilava a răspuns:

Da