|

Daca Dumnezeu e o entitate cu interpelațiune infinita și cu bunătate infinita atunci el acționează doar pentru îndeplinirea celui mai bun scenariu rezulta Dumnezeu nu are liber arbitru?

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Aparent nu actioneaza tot timpul pentru indeplinirea celui mai bun scenariu. A facut cumva asa cand evreii au invadat Canaan-ul?

| a răspuns:

Probabil ca "cel mai bun scenariu " adica asta poate sa insemne ca ceea ce-si doreste el mereu se indeplineste, prin bine / prin rau..nu,nu are.

| a răspuns:

Daca vrei niste raspunsuri bune, citeste "Fratii Karamazov" a lui Dostoievski, sau cel putin capitolul Marele Inchizitor in care unul dintre personaje isi imagineaza a doua venire a lui Iisus pe pamant, in timpul Inchizitiei.Sau daca nu vrei sa citesti, poti asculta doar: http://www.youtube.com/watch?v=MndPBHzOHnU

| a răspuns:

"Liber arbitru" inseamna deplina posibilitate de a alege intre bine si rau. Dar Binele nu este altceva decat Dumnezeu. El este principiul Binelui. Prin urmare, propozitia "Dumnezeu are liber arbitru" nu este nici adevarata, nici falsa, ci este absurda. Din aceeasi categorie cu "are Dumnezeu religie?" Nu are, fiindca "religie" inseamna tocmai legatura cu Dumnezeu.

| a răspuns:

Nenica? cand Dumnezeu a pus soarele pe cer, i-a dat si legea fizica, care-l tine acolo si numai acolo de veacuri si milenii ori vesnicii.cand l-a facut pe adam.fiind stapanul vazutelor si nevazutelor, a facut toate legile si principiile fizice chimice, pentru ca toate cele traitoare existente pe pamant sa poata functiona asa cum trebuie.a dat si afaturi, omului, i-a facut si fagaduinte si i-a prezis si oarecari rele ce i se pot intampla daca nu asculta si isi depaseste atributiunile.care de fapt s-au si implinit prin neascultarea omului.