| valintinvalic2011 a întrebat:

Daca in RAI nu poate intra nimeni fara sfintul botez atunci ce fac copii care sau nascut si au decedat inainte sa fie botezati sau copii care parintii lor fac avort?

13 răspunsuri:
| FluGg a răspuns:

Copiii care mor la nastere...ce pacate au ei? ei sunt curati...
Eu cred ca Biblia prin Isus, care ii spune lui Nicodim ca:"un om nu poate vedea Imparatia Tatalui decat daca se naste din nou, din apa si din Duh", se refera la aceia care au auzit Cuvantul lui Dumnezeu si au crezut in El si in jertfa lui Isus.Acestia trebuie sa se boteze, daca nu, nu pot vedea Imparatia Tatalui.
Talharul era pe cruce si in ultimul moment al vietii s-a pocait.El nu a luat un botez dar Isus i-a zis:"Adevarat iti spun ca azi vei fi cu mine in rai".
Bineinteles, in ziua de astazi orice crestin trebuie sa ia botezul pentru a incheia un legamant cu Dumnezeu si acela de a-i sluji toata viata.
Botezul, pana in secolul 4 se facea la maturitate.Bisericile aveau in curte o groapa umpluta cu apa in care persoanele mature si constiente de jertfa lui Isus luau botezul.Dar,biserica ortodoxa,dupa parerea mea, a pus aceasta regula ca botezul sa fie luat de copii, la o varsta frageda ca numarul membrilor sa creasca si nu sa scada.
In bisericile evanghelice botezul se face cand o persoana isi da seama de puterea lui Hristos si ca Hristos a murit pentru el.
Corect este ca fiecare persoana sa isi aleaga religia, cultul din care vrea sa faca parte in restul vietii, nu? de aceasta alegere nu au parte pruncii...pentru ca ei nu stiu ce se intampla.nu poti intreba un copil de cateva luni la ce biserica vrea sa se boteze pentru ca, bineinteles nu iti va raspunde.
Dumnezeu a lasat libera alegere.El nu te forteaza sa il urmezi pe El.Este alegerea ta.Alegi sa urmezi pe Domnul Isus, sa fi un om fericit toata viata si vesnicia sa o petreci alaturi de El sau alegi placerile acestei lumi, care toate sunt efemere si duc la pierzare...
Sper ca nu te-am plictisit si ca imi vei raspunde ceea ce gandestihappy

| valintinvalic2011 explică (pentru FluGg):

Nu nu m-am plictisit chiar mi-a fost interesant pur si simplu sunt asa de multe si nis nu stii care sa o crezi eu cred ca parintii care fac asa raspund dupa asta de doua ori mai mult si pentru ca sia omkorit pruncu si pentru prunc

| RAY a răspuns:

Pentru cei saraci sa inventat raiul dupa moarte pentru cei bogati raiul deja exista, nu isi fa griji nimeni nu ajunge nici unde, nu exista absolut nimic dupa moarte

| LeMousiqe a răspuns:

Nu ajung în iad, deoarece nu au greşit nimic.

Răspuns utilizator avertizat
| Mikhtarian a răspuns:

Cei care fac avorturi, vor arde la pucioasa, caci cand omori un copil nebotezat, lovesti in Creatie si in Iisus mai exact!
Acei copii intra in rai, din mila Domnului.

| albaKiara a răspuns:

Copiii nebotezati nu ajung in iad, ajung intr-o lume diferita de rai iad si pamant. Spiritele stau acolo cateva sute de ani pana Dumnezeu se decide unde sa-i trimita.Cat despre copiii avortati sunt parintii cei ce o sa ajunga in pierzare. Femeile care fac avort au cea mai oribila si neimaginabila pedeapsa pentru rautatea si egoismul lor. Iisus plange si sufera cand vede ca anumite femei fac asa ceva la niste creaturi inocente fara nepasare! Stai linistit\a sunt egoistele alea cele care au de suferit nu copiii.

| M25M a răspuns (pentru albaKiara):

De unde stii ca femeile care fac avort o fac din rautate si din egoism?

| adywow a răspuns:

O intrebare care v-a starni ceva controverse.Parerea mea e aceasta:
Se nasc nu e un pacat, cand mor, mor fara pacate, ca nu pot primi sfantul botez nu e vina lor.Nu vad de ce nu ar ajunge in rai, sunt suflete pure, fara pacat

| Thunderstruck a răspuns (pentru adywow):

Pe logica asta, mai bine ii omoram cat sunt in burta, pentru a avea 100% sanse sa ajunga in rai.

| AndraDea a răspuns:

Eu cred ca nu e vina lor daca au murit la nastere sau inainte de botez...doar nu aveau ce face...cred ca ar ajunge in RAI

| miriam18 a răspuns:

Depinde in ce religie s au nascut. Daca nu au deschis ochii in lumea asta nu au nici un pacat. Dar eu am vazut pe net o marturisire cu o fata care a fost in moarte clinica si a spus ca a fost in iad si ca acolo a vazut copiii avortati de mamele lor. Eu una am ramas socata de ce am auzit.

| emanuel111 a răspuns:

Fals Complet Fals si numai aberatii!
Bebelusi care mort la avort sau cand sunt nasctuti sau cei pana cand decid singuri asupra faptelor lor Merg in Rai conform bibliei.