| Pricope_Marius_1997 a întrebat:

Daca ma poate ajuta si pe mine cu un raspuns: Unde scrie in Biblie ca e pacat sa asculti muzica rock sau orice alt fel de muzica? Intreb asta pentru ca nu am apucat sa citesc chiar tot, eu stiam ca muzica a fost facuta pentru al slavi pe Dumnezeu.
Ofer funda pentru cel ce ma lamureste si pe mine.

Răspuns Câştigător
| Helper07 a răspuns:

Poate ca nu scrie, dar ia gandeste-te si tu, ar asculta Dumnezeu acesta muzica? L-ar onora ea pe Dumnezeu?

| Meme10Memu a răspuns (pentru Helper07):

Dumnezeu asculta orice fel de muzica chiar si heavy-metal.

29 răspunsuri:
| Celcestietot a răspuns:

Stiai bine Marius. Orice faci, sa faci in numele Domnului (scrie in Biblie). Asculta parerea si altor utilizatori crestini, ca poate eu ma insel.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| Celcestietot a răspuns (pentru Pricope_Marius_1997):

Si eu am intrebat pe cineva daca este fake, mi-a raspuns ceva de genul : Pai daca ar fi real, cum de ar mai trai? Ei nu isi rup oasele, nu simt durerea? Ceva de genul a fost acea persoana si i-am dat dreptate. Ei sunt precum actorii daca stai sa te gandesti.

Răspuns utilizator avertizat
| Celcestietot a răspuns (pentru Pricope_Marius_1997):

Cam așa este.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| Celcestietot a răspuns (pentru Pricope_Marius_1997):

Nu știu nici eu ce sa mai cred atunci în legătură cu așa ceva.

| Celcestietot a răspuns (pentru Pricope_Marius_1997):

Mai spun Marius, dar mi se incarca mai greu ceea ce scrii :-). Nu mă înțelege greșit.

| Celcestietot a răspuns (pentru Pricope_Marius_1997):

Nu știu ce să mai zic Marius, lumea nu se îndreaptă într-o direcție bună oricum.

| AA1CK3D a răspuns (pentru Pricope_Marius_1997):

Acu am re-ascultat putin piesele din wwe cand aveam 12 ani tot la aia ma uitam.
Da vorbind de rock, pisele alea sunt de calitate mai slaba. Anii 70-90` au fost perioada de aur a rockului Iron Maiden 1984 : 2 Minute pana la miezul noptii (sa-l ucizi pe cel nenascul in pantec)
https://www.youtube.com/watch?v=2NRbycO0O_k

Dar Rockul nu e numai despre Ura, Ia uite ceva rock&Roll clasic din 1964
https://www.youtube.com/watch?v=0sB3Fjw3Uvc

Sau ceva care sa te puna pe ganduri, existentialism&viitor, -ITI RECOMAND Piesa (a aparut in 1969 )
https://www.youtube.com/watch?v=zKQfxi8V5FA

| AA1CK3D a răspuns (pentru Pricope_Marius_1997):

American este o tara diferita. Cu diferenta extreme dintre clasele sociale. Dar ce a dus la alegerea lui Trump : PERICOLUL. Americanii observand ca proportiuniile rasiale sunt in schimbare in defavoarea lor, vor schimbari radicale. Trump era omul potrivit la locul potrivit. cealalta : Clinton - este femeie, americanii stiu ca o femeia nu are tupeul de a lua masuri drastice asa ca l-au votat pe Trump. Care face ce a spus :Curatinie
POpulatia civila este intr-adevar "mai proasta" insa Sua Are putere militara de neagalat, cea mai tare tara de pe pamant. De ce? Geografia inconjurat de 2 oceane laughing, iar tariile din jur Nu-i pot pune probleme.
Anglia cum a devenit putere Mondiala ins sec 18? Datorita Canalului Manecii Fiind insula, daca avea flota, isi putea concentra sursele in alte locuri.
Americanii fac cele mai Bune filme. Insa este un declin in originalitate, inovatie Poate au ramas fara surse de inspiratie

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| mentholinks a răspuns:

"Cel ce este prins ascultând muzica rock sa fie ucis cu pietre." pavăl 13:15.

| Nilsson a răspuns:

Hai să aruncăm o privire asupra acestui gen muzical:

- muzica rock promovează viata sexuala dezdrabalata și consumul de droguri de când a aparut acest gen si până azi:
http://www.mediafax.ro/......l-10956129

- unii rockeri urlă ca niște oameni posedați și arată semne sataniste si folosesc simboluri oculte.

- muzica este agresivă, crește irascibilitatea ascultătorului, îi dă stări depresive si dăunează creierului. S-au facut chiar și studii pe soareci care demonstrează că performanța creierului este afectata cand se asculta muzica rock, in comparație cu muzica clasică de exemplu.

- multe vedete rock ori erau asociate cu mișcări oculte de tip New Age, ori erau împotriva religiei, cum era John Lennon.

- multe versuri conțin mesaje subliminale, piesa Join me al trupei HIM (His Infernal Majesty) instiga la sinucidere.
Multe piese transmit mesaje pe față, fara nicio reținere, au auzit asta chiar aici pe TPU.

Concluzia poti să o tragi singur.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Gandeste-te si răspundeți singur. Daca Domnul Isus ar fi acum pe pământ ar asculta muzica rok?
Când Moise a fost pe munte cu Dumnezeu, Aaron influentat de popor a făcut un idol, au mâncat, au băut si au început sa joace. Prin faptul ca au ales sa se închine la un idol, ei au rupt legătură cu Dumnezeu, si aceasta ia determinat sa se distreze presupun tot pe muzica gen rok.
Cel ce este in legătură cu dumnezeu nici nu suporta o astfel de muzica.Il irita. Muzica simfonică așa zisa bisericeasca este odihnitoare si chiar vindecătoare de suflet.

| LoveOrtodoxia a răspuns:

1 Tesaloniceni 5:17 :
„Rugați-vă neîncetat".
Muzica lumească de obicei distrage atenția de la rugăciune. De asta se consideră păcat.
Muzica religioasă nu e păcat, dar dacă o asculți fără a te ruga nu aduce mare folos.

| alex241 a răspuns (pentru LoveOrtodoxia):

Martin Luther a zis: "Cine cântă, se roagă de 3 ori!"
Chiar dacă cânți muzică religioasă, e de ajuns să o cânți. Nu să și te rog

Răspuns utilizator avertizat
| LoveOrtodoxia a răspuns (pentru alex241):

Cântecele religioase îi aduc slavă Lui Dumnezeu. Atâta timp cât gândul nu se duce la griji lumesti, mult mai mult folos ai.

| Irinel15123532 a răspuns:

Dumnezeu nu este un politist rau gata gata sa dea amenzi. Nu stiu de interdictii de muzica, dar, ca in orice alt domeniu, trebuie sa fim intelepti, daca un film sau o muzica are un mesaj rau care ma poate afecta, nu vreau mesajul ala rau. Noi trebuie sa ne pazim mintea de orice lucru rau care ne-ar putea afecta. Mintea este centrul de batalie, nu mainile sau picioarele, ci in mintea noastra se duce orice lupta, ca si cu trupul trebuie sa avem grija ce ''mancam''.

| Teffan a răspuns:

Da,muzica rock nu e pentru crestini.
Constientizeaza ca ascultand muzica rock il invoci pe satana si vei muri cu el de gat la judecata de apoi, intelegi?
Muzica a fost facuta DOAR pentru a-l salvi pe Hristos Isus, asa ca apuca-te de ascultat coruri adventiste, cantarile de la adunare sau muzica bisericeasca ortodoxa, catolica etc.
Pentru fiecare piesa ac/dc ascultata iti moare o pisica, iar daca bagi asta vei fi torturat pentru totdeauna in Iad.
https://www.youtube.com/watch?v=GUNOIHz2QQU

| shu7e a răspuns:

De mult nu am mai auzit intrebarea asta. (de cativa zeci de ani de fapt). Waw ce batran sunt. Mai era un pic si eram de-o varsta cu pamantul laughing.
Nu scrie nicaieri despre asta. Cum nu scrie despre multe alte lucruri din zilele noastre. Fumat, tatuaje si droguri (care erai si pe atunci), cluburi, tot felul de dependente (sceen time.).
Cat despre mesajul din muzica care pomenesc altii pe aici, cel mai rapid mi-a venit in minte Mortification (poti sa cauti pe Youtube) si cand a aparut prima data albumul lor pe care l-am gasit noi (Scrolls of the Megilloth), dupa care la-am gasit si pe primul si urmatoarele. Death metal crestin, iti imaginezi? Parca era raspunsul la rugaciunile noastre, celor cativa crestini care ascultau death, black, gridcore...
Greu de descris ce-mi oferea muzica asta (si inca imi ofera aceleasi trairi dupa multi ani cand am mai ascultat asa ca un remember).
Insa tot timpul am fost un freaky si imi placea sa am si grija de mine. Fara excese de bauturi, fara tigari, mancare cat mai sanatoasa... (pe cand veganii se numeau vegetarieni) si intr-o zi mi-am pus intrebarea. De ce am asa mare grija ce pun in burta mea dar nu si in capul meu. Si nu muzica m-a facut sa-mi pun intrebarea asta cat anturajul, cei din jurul meu care-mi displaceau din ce in ce mai mult. Si toti eram death-eri. Si incet incet am ajuns sa ma intreb ce pu mai exact in mintea mea cu aceasta muzica. Ce foloase/ paternuri bune imi ofera? A fost atunci o perioada in care am luat multe lucruri din viata mea la puricat si am facut o curatenie generala. Iar muzica a fost unul din lucrurile la care am renuntat atunci caci nu ma multumit raspunsurile ce le-am primit vizavi de stilul muzical si mesajul lui (chiar daca eram ferm convins ca nu sunt afectat de mesaj si aveam multe argumente care sustineau asta). Dar a venit intrebarea. Daca mirosul de gunoi nu te deranjeaza inseamna ca merita sa stai in groapa de gunoi?
Dupa cum probabil stii e mult de vorbit la subiect dar ma opresc aici.
O zi buna sa ai