| Moisie a întrebat:

Daca protii va baga in cap ca Isus si-a sacrificat viata pentru IERTAREA pacatelor noastre. Atunci pentru ca face Isus aceasta afirmatie:?
In Evanghelia dupa Marcu, in cap 4, ucenicii ii cer lui Isus sa le explice de ce vorbeste mereu in pilde!
Si iata ce le raspunde Isus:
Voua vă e dat să cunoaşteţi taina împărăţiei lui Dumnezeu, dar pentru cei de afară totul se face în pilde,
Ca uitându-se, să privească şi să nu vadă, şi, auzind, să nu înţeleagă, ca nu cumva să se întoarcă şi SA FIE IERTATI

Pai ce facem aici... popi zic UNA si Isus spune exact inversul?
Cine minte?
Popa sau Domnul Isus care vedem mai sus ca NU vrea ca oamenii sa fie iertati?

8 răspunsuri:
| milan9 a răspuns:

Nimeni nu poate contesta faptul că, la capitolul figurilor de stil și a limbajului metaforic, Biblia este inegalată având puternic reprezentate ABSOLUL TOATE FIGURILE DE STIL, prin variate exemple chiar!

Încă o dată este imperios necesar să se evite interpretarea Bibliei în mod exclusivist, cu interpretare restrânsă și ruptă din context! Mesajul şi înţelegerea Scripturii a fost protejat însă! Dumnezeu S-a gandit şi la acest lucru. Biserica a fost lăsată şi cu acest scop, de a proteja unicitatea şi lipsa de contradicţie a mesajului creştin peste veacuri.
De ce trebuia sa vii tu cu interpretari gresite ale SFINTEI SCRIPTURI?

| Moisie explică (pentru milan9):

Biblia, din pacate, NU este bo opera literara, ci un indreptar pentru viata, si nici Dumnezeul care "a inspirat-o" NU este un poet. Iar Biserica crestina NU a fost lasata, ci s-a impus ea insasi prin crime si omoruri impotriva acelora care nu voiau sa o accepte.
Dupa cum vezi, eu nu vin cu nicio interpretare ci vin cu un verset din Biblie care este atat de clar si de simplu de inteles incat nu mai trebuie interpretat de nimeni, ci luat si inteles exact asa cum este scris!

| milan9 a răspuns:

Iata ce spune SFANTA SCRIPTURA despre Biserica Fiului lui Dumnezeu:

- " ...ca s-o înfăţişeze Sieşi, BISERICĂ slăvită, NEAVÂND PATĂ SAU ZBÂRCITURĂ, ori altceva de acest fel, ci ca să fie sfântă şi fără de prihană."- (Efes. 5, 25-27)

- "Drept aceea, luaţi aminte de voi înşivă şi de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi EPISCOPI, ca să păstraţi BISERICA(sg.) LUI DUMNEZEU, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său." - Fapte 20, 28

- "Învăţându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, şi iată EU CU VOI SUNT (erau prezenţi doar apostolii- clerul Bisericii) în toate zilele, PÂNĂ LA SFÂRŞITUL VREMILOR. Amin." - Matei 28, 20

- „Şi EL ESTE CAPUL trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morţi, ca să fie El cel dintâi întru toate." - Coloseni 1, 18

| Moisie explică (pentru milan9):

Ti-am mai spus cred ca de 10x ca Sfanta este doar acea parte din scriptura care este inspirata de Dumnezeu, si anume Deuteronomul. iar crestinii nici pe asta nu-l respecta si ne prezinta minciuna ca textele scrise de niste sarlatani condusi de un ucigas din banda celor care l-au ucis pe Isus, acele texte ar fi sfiinte!
Ele nu sunt sfinte ci diabolice, pentru ca acela care le-a inspirat a fost "dumnezeul" veacului acesta, adica Diavolul!
Sfant se poate considera doar Deuteronomul, denumire care tradusa are intelesul de "Aici este Cuvantul" adica Cuvantul lui Dumnezeu, si decat sa impraqstii minciuni, mai bine ai propovadui si tu adevaratul cuvand al lui Dumnezeu!

| iurii75 a răspuns:

Isus însuşi a explicat că folosea ilustrări pentru separarea celor a căror inimă era nereceptivă. După ce a relatat în faţa unei „mari mulţimi" parabola despre semănător, discipolii săi l-au întrebat: „De ce le vorbeşti folosind ilustrări?" Isus a răspuns: „Vouă vă este dat să înţelegeţi secretele sacre ale regatului cerurilor, dar acelor oameni nu le este dat. Iată de ce le vorbesc folosind ilustrări, pentru că, privind, ei privesc în zadar şi, auzind, ei aud în zadar şi nu prind sensul; şi în cazul lor se împlineşte profeţia lui Isaia, care zice: «Auzind, veţi auzi, dar nicidecum nu veţi prinde sensul; şi, privind, veţi privi, dar nicidecum nu veţi vedea. Căci inima acestui popor a devenit nereceptivă»". — Matei 13:2, 10, 11, 13–15; Isaia 6:9, 10.
De ce se poate spune că ilustrările lui Isus făceau o separare între oameni? În unele cazuri, ascultătorii lui trebuiau să facă cercetări atente pentru a înţelege pe deplin sensul cuvintelor sale. Persoanele umile se simţeau îndemnate să ceară mai multe amănunte şi cei sinceri se apropiau şi întrebau sensul. (Matei 13:36; Marcu 4:34). Aşadar, ilustrările lui Isus le dezvăluiau adevărul celor ce doreau cu ardoare să-l cunoască, dar îl ascundeau celor ce aveau inima mândră.

| Moisie explică (pentru iurii75):

Intr-adevar, asa suna varianta mincinoasa a unei biserici nascute din minciuna si impusa prin crime, dar din pacate pentru tine, in Biblie nu scrie asa cum zici tu, si nu cred ca tu sau altii sunteti in masura sa corecatati cuvintele pe care le-a "inspirat" chiar Dumnezeu.
Biblia trebuie inteleasa exact asa cum este scrisa, pentru ca nu-i asa, ea este Cuvantul lui Dumnezeu si NU vorba spusa/scrisa la betie de un cioflingar betiv

| iurii75 a răspuns (pentru Moisie):

"Biblia trebuie inteleasa exact asa cum este scrisa, pentru ca nu-i asa, ea este Cuvantul lui Dumnezeu" - trecând peste faptul că modul în care îţi exprimi ideile lasă mult de dorit, parcă erai ateu, sau suferi de personalitate multiplă?

| Moisie explică (pentru iurii75):

Nu cred ca subiectul intrebarii din titlu este sa imi faci tu mie caracterizari si tot asa sa fac si eu caracterizarea mamicii tale.
Ti/am mai explicat si in alte dati ca eu "lucrez cu materialul clientului, iar clientul NU sunt eu ca ateu, ci credinciosii pe care nu-i poti combate decat cu Biblia din cauza ca au ajuns atat de smintiti incat nu mai accepta realitatea si nici ceea ce spune Stiinta, ci doar ce spune Biblia lor mincinoasa pe care au FURAT-o de la religia mozaica si o interpreteaza nu asa cum a inspirat-o Dumnezeul lui Moise, ci asa cum le-o cere lor "dumnezeul" veacului acesta, adica Dracu!