| SERIALS a întrebat:

De ce credeti ca mandria e un pacat?
Sa zicem ai luat un 10, te bucuri, esti mandru pentru nota asta. Ai intrat la facultate, la specializarea dorita, scrii pe Facebook ca ai intrat unde ai vrut, esti mandru de asta. De ce mandria e un pacat? Nu trebuie sa te mandresti ca ai ajuns unde ai vrut?

7 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Faptul ca te bucuri de o reusita meritata a ta este un lucru meritat dar atunci cand te crezi mai superior unei alte persoane dintr-un motiv subiectiv se numeste lauda de sine sau mandrie si este o trasatura de caracter josnica deoarece nu judeci obiectiv ci incerci sa te lauzi singur. Mai bine spus ti-au murit laudatori, lasa-i pe altii sa te laude.

| CinevaAnonimă a răspuns:

Trebuie sa te bucuri si sa-I multumesti lui Dumnezeu. Mandria e radacina tuturor relelor. Din mandrie a cazut Lucifer. Cand esti mandru te consideri mai pre-sus decat ceilalti si apoi incepi incetul cu incetul sa faci diferite pacate, pana ajungi la cele de moarte sau pana ajungi sa nu iti mai pese de credinta si de Dumnezeu sau aproapele.

| xerxes1 a răspuns:

Sa zicem ca ai un lant de 1kg de haur, de ce sa nu-l porti la mare?
Sa "vaza" si dusmanii.

| VelaJohnny a răspuns:

Depinde ce fel de mandrie. Cum spunea danut, mandria in stil de aroganta, superioritate, este gresita, deoarece Dumnezeu ne-a creat pe toti egali, nu avem nici un drept sa ne consideram mai presus de altii, si sa-i injosim.
Citat: „Mândria este şi un „sentiment de mulţumire. . ., provenit dintr-o încredere legitimă în propriile posibilităţi" (Lazăr Şăineanu, Dicţionarul universal al limbii române)"

1 Corinteni 3:6, 7 „Însă eu, fraţilor, am aplicat aceste lucruri la mine şi la Apolo în folosul vostru, ca să învăţaţi din exemplul nostru regula aceasta: „Să nu treceţi peste ce este scris", ca să nu vă umflaţi de mândrie, favorizându-l pe unul în dauna celuilalt. Fiindcă cine te face să te deosebeşti de altul? Într-adevăr, ce lucru ai pe care să nu-l fi primit? Deci, dacă l-ai primit, de ce te lauzi ca şi cum nu l-ai fi primit?"

Iacov 4:16 „Dar acum voi vă mândriţi, lăudându-vă în aroganţa voastră. Orice mândrie de acest fel este rea."

2 Tesaloniceni 1:4 „Astfel, ne mândrim cu voi în congregaţiile lui Dumnezeu pentru perseverenţa şi credinţa voastră în toate persecuţiile voastre şi în necazurile pe care le suportaţi. "

Deci, echilibru cu acest sentiment.

| RAY a răspuns:

Mandru esti cand spui eu stiu totul tu nu sti nimic, deci majoritatea crestinilor sunt mandri

| catalynx a răspuns:

Pentru ca ai luat 10 la bac nu inseamna ca te mandresti, ci in tocmai ca te bucuri si ca esti multumit de ceea ce ai realizat. Mandria inseamna a te pune pe tine mai presus decat oricine si orice, a crede ca doar tu esti important si toti ceialti nu, ca doar tu ai dreptate si ceilalti nu, ca doar tu poti sa iei 10 si ceialti nu. Si in faptul ca ai luat un 10 la bac se datoreaza si vointei tale spre invatare, dar si mai mult lui Dumnezeu pentru ca ti-a asigurat libertatea de a avea vointa si de a invata si ti-a dat lumina sa pricepi si sa ai memorie pentru cele invatate. D

| danay72 a răspuns:

Faptul de a ne bucura pentru realizările altora şi chiar de a ne simţi într-o anumită măsură mândri poate fi benefic. Nu trebuie să ne fie ruşine cu familia, cultura sau zona din care provenim (Fap.21:39)
În schimb, există un tip de mândrie care ne poate deteriora relaţiile cu alţii şi ne poate afecta prietenia cu Dumnezeu. Această mândrie ne poate face să ne supărăm şi să respingem un sfat de care avem nevoie, în loc să-l acceptăm cu umilinţă (Ps. 141:5). Acest tip de mândrie este definit drept „atitudine de superioritate nejustificată faţă de alţii" sau sentiment care ne face să credem că suntem mai buni decât semenii noştri.