|

De ce ortodocșii se inchina la obiecte?

71 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu se închină la obiectul în sine, ci la ceea ce reprezintă el, la semnficația lui.

| a răspuns:

Ca sa se excite popii care privesc din spate.

| a răspuns:

In Biblie scrie sa nu-ti faci icoane, nu interzice linsul si pupatul.
Scrie destul de clar in Biblie:Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo înfăţişare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul. Să nu te închini înaintea lor şi să nu le slujeşti;

| a răspuns:

Dz e invizibil, surd, orb, mut si lipsit de putere, asa cum e orice personaj inexistent in realitate si omul daca vrea sa "beneficieze" de "ajutorul divin" n-are cu cine sa vorbeasca, ca nu-l asculta nimeni, asa ca e nevoit sa vorbeasaca fie cu alti oameni care se ofera sa ii faca legatura cu divinitatea invizibila, fie vorbeste singur si se inchina la obiecte care suplinesc lipsa divinitatii.

| a răspuns (pentru Algo098):

Mai zicea unul ca Dumnezeu nu e criminal pentru ca nici politistul nu e criminal cand prinde infractorii. rolling on the floor

| a răspuns (pentru Algo098):

Acel zeu e incompetent incat nu e in stare sa ma bage in iad cand traiesc rolling on the floor

| a răspuns (pentru dany1988):

Nu ţi-ai făcut tu singur lucrul acesta pentru că ai părăsit pe Domnul Dumnezeul tău, când te îndrepta pe calea cea bună?
Ieremia 2:17
Tu singur te pedepsești cu răutatea ta și tu singur te lovești cu necredincioșia ta și vei ști și vei vedea ce rău și amar este să părăsești pe Domnul Dumnezeul tău și să n-ai nicio frică de Mine", zice Domnul Dumnezeul oștirilor.
Ieremia 2:19
Doresc Eu moartea păcătosului?", zice Domnul Dumnezeu. „Nu doresc Eu mai degrabă ca el să se întoarcă de pe căile lui și să trăiască?
Ezechiel 18:23
Căci Eu nu doresc moartea celui ce moare", zice Domnul Dumnezeu. „Întoarceţi-vă dar la Dumnezeu și veţi trăi!"
Ezechiel 18:32
Spune-le: ‘Pe viaţa Mea’, zice Domnul Dumnezeu, ‘că nu doresc moartea păcătosului, ci să se întoarcă de la calea lui și să trăiască. Întoarceţi-vă, întoarceţi-vă de la calea voastră cea rea! Pentru ce vreţi să muriţi, voi, casa lui Israel?’
Ezechiel 33:11


Imaginea pe care o ai despre Dumnezeu este una greșită, de fapt pictată de Satana.
Păcatul are in el autodistrugerea, nu ai observat după atâția ani ca El nu dă porunci că așa vrea mușchiul Lui, ci spune fă astea ca să fi fericit, la fel cum ii spui tu copilului tău nu băga mâna în priză că te electrocutezi. Și nu te condamn pentru că sunt așa de multi pastori, preoți pe nedrept numiți oameni ai Lui Dumnezeu care de mână cu Satana L-au prezentat pe Dumnezeu ca un terorist cosmic ( dacă nu mă iubești te omor ) laughing cam așa vine.

Isus de ce a venit si a murit? El spune ca nu e dragoste mai mare decât să își dea viața cineva pentru prietenii Lui.
De asta a și facut asta, să ne impace pe noi cu El. Nu spunem noi "Te-a pedepsit Dumnezeu, i-a dat. "
Ce imagine sadista. Nu suntem roboți, suntem ființe cu liber arbitru poți alege ce vrei viața sau moarte, bine sau rău.
E cel mai bun univers de 0-100 de ani unde alegi cum vrei să trăiești. Mulți nu vor dragoste, nu vor sa fie fericiți pentru că păcatul are cu el plăcere dar ce gust urât îți lasă după.

Asta-i și scopul Lui, fericirea noastră.

Nu arde la nesfârșit copii Lui într-un foc veșnic, baliverne sataniste. Cine ar găsi un loc in suflet pentru un așa Dumnezeu. happy

| explică (pentru VFC2893):

Pe pământ sunt două categorii de oameni, fii ai diavolului și fii a Lui Dumnezeu.
Fii diavolul va merge în iad (pușcăria Lui Dumnezeu) cu diavolul pe veci și fii Lui Dumnezeu va merge în paradis unde Domnul Isus le-a pregătit un loc

Ioan 8:44
[44]Voi aveţi de tată pe diavolul și vreţi să împliniţi poftele tatălui vostru. El de la început a fost ucigaș și nu stă în adevăr, pentru că în el nu este adevăr. Ori de câte ori spune o minciună, vorbește din ale lui, căci este mincinos și tatăl minciunii.

Matei 13:24-30,36-43
[24]Isus le-a pus înainte o altă pildă și le-a zis: „Împărăţia cerurilor se aseamănă cu un om care a semănat o sămânţă bună în ţarina lui.
[25]Dar, pe când dormeau oamenii, a venit vrăjmașul lui, a semănat neghină între grâu și a plecat.
[26]Când au răsărit firele de grâu și au făcut rod, a ieșit la iveală și neghina.
[27]Robii stăpânului casei au venit și i-au zis: ‘Doamne, n-ai semănat sămânţă bună în ţarina ta? De unde are dar neghină?’
[28]El le-a răspuns: ‘Un vrăjmaș a făcut lucrul acesta.’ Și robii i-au zis: ‘Vrei dar să mergem s-o smulgem?’
[29]‘Nu’, le-a zis el, ‘ca nu cumva, smulgând neghina, să smulgeţi și grâul împreună cu ea.
[30]Lăsaţi-le să crească amândouă împreună până la seceriș; și, la vremea secerișului, voi spune secerătorilor: «Smulgeţi întâi neghina și legaţi-o în snopi, ca s-o ardem, iar grâul strângeţi-l în grânarul meu.»’"
[36]Atunci, Isus a dat drumul noroadelor și a intrat în casă. Ucenicii Lui s-au apropiat de El și I-au zis: „Tâlcuiește-ne pilda cu neghina din ţarină."
[37]El le-a răspuns: „Cel ce seamănă sămânţa bună este Fiul omului.
[38]Ţarina este lumea; sămânţa bună sunt fiii Împărăţiei; neghina sunt fiii celui rău.
[39]Vrăjmașul care a semănat-o este diavolul; secerișul este sfârșitul veacului; secerătorii sunt îngerii.
[40]Deci, cum se smulge neghina și se arde în foc, așa va fi și la sfârșitul veacului.
[41]Fiul omului va trimite pe îngerii Săi și ei vor smulge din Împărăţia Lui toate lucrurile care sunt pricină de păcătuire și pe cei ce săvârșesc fărădelegea
[42]și-i vor arunca în cuptorul aprins; acolo vor fi plânsul și scrâșnirea dinţilor.
[43]Atunci, cei neprihăniţi vor străluci ca soarele în Împărăţia Tatălui lor. Cine are urechi de auzit să audă.

| a răspuns (pentru dany1988):

Aici e dragostea lui care te rabda si te asteapta sa te intorci cu fata spre El, El are rabdare cu tine si vrea sa te duca in cer, ai si tu rabdare daca vrei si hotarasti de buna voie sa ajungi in iad, ( cand o sa fi intre 4 scanduri )

| a răspuns (pentru IrimiaIonu?Ciprian83):

Eu nu afirm faptul că nu există iad sau că nu vor ajunge și oameni acolo.
Dar acel neghiniță despre care se vorbește este Satana.
Te intreb ceva! Cu ce sunt eu de vină că păcătuiesc dacă sunt născut în păcat?
Este vina mea că șchiopăt dacă am un picior mai scurt?
Adică Dumnezeu dă drumul la câine, mă mușcă și e vina mea.

În lacul ăsta suntem cu toții, dar el a aruncat câte un colac de salvare pentru fiecare nu este vina Lui că tu nu vrei să-L primești.

Dumnezeu nu a făcut roboți, ci oameni cu liber arbitru. Satana s-a revoltat in cer, păcatul a fost ceva nou. De ce nu l-ar fi făcut cenușă chiar in momentul acela? Să numai ajungă păcatul la om și să trăim in umbra morți. Păi dacă facea asta după ceva vreme aceea treime de îngeri și-ar fi pus la îndoială credința lor în dreptatea Lui Dumnezeu și s-ar fi gândit că poate Lucifer avea dreptate și de asta la omorât iar și noi dacă nu ascultăm ne va omorî și pe noi.

Satana încearcă să își demonstreze principiile lui, și să ii arate lui Dumnezeu că nu se poate cum zice El ( fericire, bucurie, dragoste etc ). Și mulți de pe pământ il vor urma. De asta și spune că la sfârșit toți genunchi se vor pleca și vor spune drept ești Doamne. Dar sfârșitul lucrurilor acestora este cenușa. Dumnezeu nu va chinui la nesfârșit, departe de El acest caracter sadic si nedrept. Pentru 65 de ani sa arzi miliarde și miliarde de ani.

Mă ard la deget un pic și mă piș pe mine de durere dar să stau la rotisor acolo într-un trup care nu se consumă este o nebunie inimaginabilă.

Dacă voi care sunteți răi știți să dați daruri bune copiilor voștri, dar El care este bun... Etc

Dacă noi care suntem răi nu ne ardem copii in foc cu atât mai puțin Dumnezeu.

Gândește logic. Pocăința întemeiată pe frica iadului este o dragoste superficială care nu ține și nu aduce o viață din plin. ( Eu am venit să dau oilor viață din plin )

Dragostea izgonește frica, cui ii este frică nu a ajuns desăvârșit in dragoste.
Dragostea este împlinirea Legii. Totul va trece (predicarea, lucrarea etc) dar Dragostea va rămâne. De aceea sunt si sfântă treime trei dumnezei într-unul singur, se iubesc unul pe altul. Dacă era unul se iubea singur laughing ca o glumă.

Păcatul are in el autodistrugerea.
Oriunde scrie Dumnezeu a distrus, Dumnezeu ia trimis un duh de minciună, Dumnezeu a omorât copii din Egipt. El își ia responsabilitatea universului asupra lui.
Cine decide cât să ți ghipsul pe picior? Doctorul? Sau piciorul?

Păcatul faraonului de a nu lăsa pe Moise să plece cu poporul a cerut singura modalitate de convingătoare de a omorî toți copiii din Egipt din mână lui Dumnezeu.

Ahab inainte de a pleca la razboi a intrebat prooroci dar Iosafat la chemat și pe Mica și i-a spus să nu se ducă, lui Ahab nu ia plăcut negativitatea lui Mica, așa că Dumnezeu a respectat liberul lui arbitru și Ahab a crezut prooroci ceilalți care avea un duh de minciună de la Dumnezeu.

Toate păcatele noastre nu puteau fi șterse dau printr-o bătaie din palme de al Lui Dumnezeu? Sigur ca da, doar e atotputernic.

Dar singura modalitate de a crede cineva că Dumnezeu îl iubește era ca Isus sa moară, nu ii spunea el tatălui tată dacă este cu puținta ia paharul ăsta de la mine.

Dumnezeu a împăcat lumea cu El nu pe El cu lumea. Perdeaua s-a rupt de jos in sus nu de sus in jos. Pacatele noastre pun un zid de despărțire intre noi si El.

Dragostea lui este veșnică, nu spune El. Te iubesc cu o iubire veșnică.

Astăzi dacă auzi glasul lui Dumnezeu vino la El, mie imi spune versetul ăsta ca va veni o zi când mintea mea va fi așa de stricată de păcat ca nu îl voi mai putea auzi pe Dumnezeu și înțelege și nu voi mai fi salvat.

De asta a și ajuns Sodoma si Gomora așa. Ei au avut o noapte, Ninive 40 se zile, israel 40 de ani in pustie, irod nici măcar o clipă. Fiecare are timpul lui dar va veni un timp când nu se mai poate face nimic.

Însăși iadul sfârșitul tuturor păcatelor, este tot in bunătatea Lui Dumnezeu. Când vreodată păcatul a staționat, niciodată și a crescut in intensitate tot mai mult. Cine ar vrea sa aiba parte de acest gust amar al păcatului și să se adâncească tot mai mult in el?

Până la urmă Satana ce mare lucru a facut. un pic de mândrie vreau sa fiu și eu ca Dumnezeu. Și uite după cateva mii de ani ce a ajuns să facă. Acolo ne va duce pacatul și pe noi toți nu suntem cu nimic mai diferiți, Pavel zicea ooo nenorocitul de mine uite ce fac cine ma va salva cine ma va izbăvi, multumiri fie aduse lui Dumnezeu pentru salvarea Lui.

happy Imi pare rau ca striu așa ca din pod arunc cuvinte aici fără o introducere cuprins încheiere dar totul este biblic iar tu care ai demonstrat prin versete ți-am scris și eu la fel. Important este să privim lucrurile gandindu-ne la un Dumnezeu al dragostei de acolo vom înțelege "in parte" pe Dumnezeu.

Nu ți se pare ca Vechiul testament este un Dumnezeu al răzbunări, pedepsei iar noul testament este Isus unul al iubirii al iertării dar totuși Isus spune ca este întipărirea ființei Lui și el este la fel ieri, azi și maine?

El este la fel dragoste. Nu Tatăl este un mânios care nu se potolește decât când vede sânge iar Isus vine repede în apărarea noastră iar Tatăl omoară pe fiul și este dupa plin de sânge și tatăl se potolește. Deci imaginea asta a Dumnezeului predicat peste tot la momentul actual este demonică cu siguranță și spune-mi tu dacă ți-ai găsi un loc in suflet pentru un așa tiran. Mie unul mi-ar fi frică și in rai daca voi ajunge acolo sa trăiesc in frica asta a ascultări poate vreodată imi va da una si ma va omorî. Departe de Dumnezeu acest caracter. happy

Mă rog să dai la o parte orice doctrină și spălare de creier care ne-a fost făcută încă de mici și sa crezi și tu ca Dumnezeu nu omoară. El ne primește așa cum suntem, lucrarea pe care trebuie noi să o facem și singura este să credem ca El este iubire de asta a murit El. De acolo va fi doar un pas spre o viață de plinătate, cu niciun chip nu ne va părăsi. noi da vom mai călca în străchini și vom țipa Doamne mai părăsit nu mă asculți când de fapt noi suntem cei care nu-L auzim nu spune El cu niciun chip nu te voi părăsi.

Cam atât! Mă bucur enorm că îți scriu lucrurile astea, mi-aș dori sa crezi și tu și să schimbăm mentalitea oamenilor cu privire la imaginea Dumnezeului adevărat.

Noi privim la El si suntem schimbați din slavă in slavă. Daca avem un Dumnezeu răzbunător, mânios etc ne vom schimba într-un așa fel. Dacă avem un Dumnezeu al dragostei ne va schimba și pe noi la fel, in rai spune ca il vom vedea așa cum este El de asta și înțelegem că nu vom mai păcătui acolo.

Consecința necredinței in iubirea Lui Dumnezeu este păcatul.
Dumnezeu la pacat pe Isus pentru noi. Spunea Isus in ce privește păcatul pentru ca ei nu cred in mine.
Adam si Eva au fost convinși de Satana ca Dumnezeu ascunde ceva drept el nu-i iubește, că și consecință a venit păcatul.

Nu te lasă păcălit de Satana, și nici nu te uita la păcatele din viața ta cu care toți "ne luptăm" pentru ca la ce ne uităm în așa ceva ne vom schimba. Ci să ne uităm ținta la căpetenia si desăvârșirea credinței noastre. happy Amin! Dumnezeu sa te binecuvinteze frate!

| a răspuns (pentru VFC2893):

Vezi ca un coleg de al tau a zis ca Dumnezeu e criminal, ca daca nu tii cu el, te baga in iad.

| a răspuns (pentru dany1988):

Nu-i nimic. Domnul să-l lumineze! happy

| a răspuns (pentru VFC2893):

Te intreb pe tine.De ce oamenii rai ard in iad? Si cine e seful iadului?

| a răspuns (pentru dany1988):

Ti-am răspuns la întrebarea ta in legătură cu rugăciunea. happy

Șeful iadului este păcatul, are in el autodistrugerea.

Din Satana va ieși un foc care il va mistui.

Noi suntem creați să trăim frumos până și in biblie scrie ca un duh mâhnit usucă oasele.

Știai ca pe fond de stres glandele de deasupra rinichilor elimină adrenalină care scoate calciu din oase?

Pe fond de stres faci chiar si ulcer perforat și exemplele ar continua la infinit.

De asta avem nevoie de salvare, și o schimbare pe care El însuși a oferit-o.

Ne spune să venim la El iar tot El ne va da o inima de carne și o va scoate pe cea de piatră.

Dar noi suntem lucrători împreună cu El. El este un gentleman nu va acționa împotriva liberului nostru arbitru.

| a răspuns (pentru VFC2893):

Si cine a creat pacatul? Vezi ca te afunzi. rolling on the floor

| a răspuns (pentru VFC2893):

Deci pacatul te ia de mana si te baga in iad? Parca Satana era cu treaba asta, acum s-a schimbat treaba rolling on the floorAi vazut ca nu tine la mine cu ''Satana e seful iadului si-o te baga in iad, apoi ai bagat-o pe aia cu pacatul rolling on the floor

| a răspuns (pentru dany1988):

Pacatul originar nu l-au facut Adam si Eva, ci a fost făcut in cer de Lucifer.

Si nu are cauză. Tu dacă ai sta in cer unde dragostea Lui Dumnezeu ți-ar crea cel mai frumos univers fără să ai motiv de întristare de unde s-ar naște in inima ta ceva rău?

Cum ai căzut din cer, Luceafăr strălucitor, fiu al zorilor! Cum ai fost doborât la pământ, tu, biruitorul neamurilor! Tu ziceai în inima ta: ‘Mă voi sui în cer, îmi voi ridica scaunul de domnie mai presus de stelele lui Dumnezeu; voi ședea pe muntele adunării dumnezeilor, la capătul miazănopţii; mă voi sui pe vârful norilor, voi fi ca Cel Preaînalt.’
Isaia 14:12‭-‬14

Satana șeful iadului laughing. de unde până unde. El care a amăgit întreaga omenire să fie tot cel care o să își chinuiască victimele acolo.

Să ști că acest Dumnezeu împotriva carui te revolți tu nu este adevăratul Dumnezeu ci cineva ți-a pictat o imagine hidoasă ca nu cumva să vi la El sa îți dea viață.

| a răspuns (pentru dany1988):

Și acel iad nu e veșnic. cum spun unii.

Iadul va fi doar un eveniment.
De ce crezi ca atunci când se aduce vorba de Hitlercare a omorât atâția oameni s-ar repede in sus vai Doamne ce a făcut, dar când le spui de Dumnezeul lor care arde in rai și chinuie la nesfârșit spun ca e drept și nu-i un așa mare vai.

Păi pe o scară a răutăți Hitler pălește in zare.

| a răspuns (pentru dany1988):

Cred ca Satana e nervos tare, pentru că Dumnezeu ne-a chemat sa fim Dumnezeii nu ce se poartă in lume.

Mereu gârbovit, mereu cu capul in jos, fara demnitate, fără sa spui vreo vorbă nimic, nu meriți...

Ce credință săracă. Dumnezeu spune că celui ce va birui ii va da să șadă împreună cu El pe Scaunul lui de domnie de unde se conduce tot universul.

Frățioare noi nu suntem niște furnici uitate in univers, suntem fii lui Dumnezeu, și cetățenia noastră nu-i pământul, dar acel colac de salvare va trebui să-l apuci altfel piatra aia legată de picior ( păcatul ) nu vei putea să o deslegi singur.

| a răspuns (pentru dany1988):

Toți suntem chemați la ceva grandios ceva mare.

Dumnezeu nu te iartă si atât, stai pe langa el acolo in rai și mereu sa îți aduci aminte că ai fost un nemernic.

Departe de Dumnezeu să ne facă această chemare.

El ne-a chemat la o viață din plin, o viață fericită, frumoasă cum a fost inainte. suntem făcuți după chipul și asemănarea Lui.

Și suntem schimbați prin contemplare, spune in biblie că vom fi ca Dumnezeu pentru că atunci îl vom vedea așa cum este El.

Dar noi ne schimbăm la orice privim este o lege...

Dacă Dumnezeul tău este un terorist cosmic. in ce te vei schimba?

Daca ai un Dumnezeu al dragostei. in ce te vei schimba?

E simplu happy

| a răspuns (pentru dany1988):

Și încă ceva.

Satana nu vrea inamici, și nu vrea sa te facă inamicul lui ci vrea să te alieze.
Sunt pline bisericile de aliați de genul.

Dar cei care cred ca e unul roșu cu coarne cu o furcă și cu ceaunul lui sunt cei mai prinși. laughing

Dumnezeu spune ca el se preface într-un inger de lumină, deci vei crede că este chiar Dumnezeu când va veni la tine cu taraba lui de produse să-ți vândă fel si fel de lucruri, cumpără de la el că o să-ți dea si asigurare. apropo el are firmă de asigurări. ( nu te vede nimeni, no să audă nimeni )

Și de câte ori n-am cumpărat de la el, ne-a mințit de atâtea ori și tot mai cumpărăm dăm pe acolo nu ne-am învățat minte.

Mai degrabă să-l lăsăm cu marfa-n ploaie zic eu.

| a răspuns (pentru VFC2893):

Pai daca Dumnezeu e iubire, de ce te mai baga in iad? rolling on the floor

| a răspuns (pentru VFC2893):

Si de ce a devenit satana rau? Nu poti fi rau daca nu exista raul.Deci.Cine l-a creat pe rau?

| a răspuns (pentru dany1988):

Tu citești ceea ce îți scriu eu?

| explică (pentru dany1988):

Nu te bagă Dumnezeu în iad ci tu singur alegi iadul.
Dumnezeu ne-a avertizat ce sa facem ca să nu cădem în iad, și-a dat și Viața pe cruce pentru ca ne iubește numai ca să nu cădem în iad.
Dacă tu nu vrei sa fii salvat este strict alegerea ta. Dumnezeu ne-a dat libertate sa alegem singuri, binele sau răul

| explică (pentru VFC2893):

Unde ai găsit ca iadul nu este veșnic?
Iadul este făcut pentru satana, el știe ca acolo va sfârși veșnic pentru tot răul care la făcut și-l face în continuare, el este invidios pe creația Lui Dumnezeu, omul și vrea sa atragă cât mai multe suflete cu el în iad.
Dumnezeu și-a făcut toată partea Lui, și-a dat viața ca să fim salvați. Numai este nimic de făcut din partea Lui Dumnezeu, a rămas doar omul sa aleagă: cu satan in iad sau cu Iisus în cer.
Dacă ar fi cum spui tu ca iadul nu este veșnic, mulți zic: lasă să-mi trăiesc viața ca oricum mor. Dar viața adevărată începe abia după ce moare Acest trup care ne este ca o mănușă
Domnul Isus a spus ca iadul este veșnic

Marcu 16:16
[16]Cine va crede și se va boteza va fi mântuit, dar cine nu va crede va fi osândit.

Matei 25:31-46
[31]Când va veni Fiul omului în slava Sa, cu toţi sfinţii îngeri, va ședea pe scaunul de domnie al slavei Sale.
[32]Toate neamurile vor fi adunate înaintea Lui. El îi va despărţi pe unii de alţii cum desparte păstorul oile de capre;
[33]și va pune oile la dreapta, iar caprele la stânga Lui.
[34]Atunci, Împăratul va zice celor de la dreapta Lui: ‘Veniţi, binecuvântaţii Tatălui Meu, de moșteniţi Împărăţia, care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii.
[35]Căci am fost flămând și Mi-aţi dat de mâncat; Mi-a fost sete și Mi-aţi dat de băut; am fost străin și M-aţi primit;
[36]am fost gol și M-aţi îmbrăcat; am fost bolnav și aţi venit să Mă vedeţi; am fost în temniţă și aţi venit pe la Mine.’
[37]Atunci, cei neprihăniţi Îi vor răspunde: ‘Doamne, când Te-am văzut noi flămând și Ţi-am dat să mănânci sau fiindu-Ţi sete și Ţi-am dat de ai băut?
[38]Când Te-am văzut noi străin și Te-am primit sau gol și Te-am îmbrăcat?
[39]Când Te-am văzut noi bolnav sau în temniţă și am venit pe la Tine?’
[40]Drept răspuns, Împăratul le va zice: ‘Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din acești foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie Mi le-aţi făcut.’
[41]Apoi va zice celor de la stânga Lui: ‘Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veșnic, care a fost pregătit diavolului și îngerilor lui!
[42]Căci am fost flămând, și nu Mi-aţi dat să mănânc; Mi-a fost sete, și nu Mi-aţi dat să beau;
[43]am fost străin, și nu M-aţi primit; am fost gol, și nu M-aţi îmbrăcat; am fost bolnav și în temniţă, și n-aţi venit pe la Mine.’
[44]Atunci, Îi vor răspunde și ei: ‘Doamne, când Te-am văzut noi flămând sau fiindu-Ţi sete sau străin sau gol sau bolnav sau în temniţă și nu Ţi-am slujit?’
[45]Și El, drept răspuns, le va zice: ‘Adevărat vă spun că, ori de câte ori n-aţi făcut aceste lucruri unuia dintr-acești foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie nu Mi le-aţi făcut.’
[46]Și aceștia vor merge în pedeapsa veșnică, iar cei neprihăniţi vor merge în viaţa veșnică."

| explică (pentru dany1988):

El a fost ateu ca tine.
El singur își alegea drumul spre iad, pentru că-i întorcea spatele Lui Dumnezeu.
Mama lui a plâns cu post și rugăciune și Dumnezeu a intervenit în viața lui. Https://youtu.be/b2iso3XeiO0

| a răspuns (pentru IrimiaIonu?Ciprian83):

Sunt la muncă dar de abia aștept sa ajung acasă sa îți scriu frățioare happy.

Ma bucur ca am cu cine vorbi despre așa ceva.

As vrea să îți dau o temă. pana ce ajung.

Sufletul este muritor sau nemuritor?
Te întreb asta pentru ca va influența foarte mult tema iadului si chinului veșnic.

| explică (pentru VFC2893):

Sufletul este nemuritor

| explică (pentru dany1988):

Sa spunem ca tu ești pe un drum și din spatele tău vine un tir, eu strig la tine sa te dai la o parte, iar tu ma iei în râs și faci glume cu mine, vei fi călcat de tir cu siguranță dacă nu iei în serios ceea ce-ți spun.
Cam așa stau lucrurile și cu cei care nu ascultă de cuvântul Lui Dumnezeu.
Iadul este făcut pentru diavol nu pentru om, dar unii oamen le plac mai mult ofertele diavolului,

| a răspuns (pentru IrimiaIonu?Ciprian83):

Pai stai tu afirm ca sufletul este nemuritor dar de unde ai luat asta?

Mai devreme mi-ai dat versetele biblice.

Cauta-mi in biblie unde vei găsi că omul este nemuritor. te rog happy iar diseară promit ca iti voi scrie. voi atinge tema sufletului nemuritor și al iadului. lucruri care mi-au chinuit sufletul și mi-au fost o barieră înaintea dragostei mele pentru Dumnezeu.

| explică (pentru dany1988):

Păcatul este ușa care treci de la Dumnezeu la diavol.
Isus este ușa prin care ieși de la diavol și ajungi la Dumnezeu.
Ingerii și oamenii, Dumnezeu ia creat sa poată alege singuri cu cine sa stea, cu El sau cu satana.
Omul de când a muscat din fructul oprit a acceptat oferta lu necuratu.
Diavolul a câștigat autoritate asupra omului (creația lui Dumnezeu) prin momeala. Dumnezeu a făcut tot ce ține ca să fie salvat omul din înșelarea diavolului, dar mulți refuză salvarea Lui Dumnezeu.
Sa spunem ca pe soția ta a răpit-o cineva, tu te duci sa o salvezi, dar când ajungi acolo, observi ca soția ta nu mai vrea sa vină după tine, îi place cu acea persoană și vrea sa rămână cu el, iar ție îți întoarce spatele și te ia și în râs. Ce poți sa mai faci tu ca ea sa te iubească din nou? De acea Dumnezeu nu forțează pe nimeni, dar plânge pentru noi. El nu vrea robotei. Cum nici noi nu vrem sa avem o soție robot.

| explică (pentru dany1988):

Domnul Isus plângea când spunea asta, și pentru tine plânge că-i refuzi mâna întinsă sa te salveze de sub autoritatea diavolului

Matei 23:37
[37]Ierusalime, Ierusalime, care omori pe proroci și ucizi cu pietre pe cei trimiși la tine! De câte ori am vrut să strâng pe copiii tăi cum își strânge găina puii sub aripi, și n-aţi vrut!

| explică (pentru dany1988):

Dumnezeu vrea ca toți oameni sa ajungă în rai

1 Timotei 2:1, 3-4
[1]Vă îndemn dar, înainte de toate, să faceţi rugăciuni, cereri, mijlociri, mulţumiri pentru toţi oamenii,
[3]Lucrul acesta este bun și bine primit înaintea lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru,
[4]care voiește ca toţi oamenii să fie mântuiţi și să vină la cunoștinţa adevărului.

| a răspuns (pentru IrimiaIonu?Ciprian83):

Eu nu vreau.De unde stia Timotei ce vrea zeul iudaic?

| a răspuns (pentru IrimiaIonu?Ciprian83):

Repet.Satana nu e rau, ci Dumnezeu.Ca el te baga in iad, nu Satana, daca Satana te-ar baga in iad, ar insemna ca tii cu Dumnezeu, ca Satana nu isi baga supusii in iad rolling on the floorLogica.

| a răspuns (pentru IrimiaIonu?Ciprian83):

Ma doare in cot de amandoi, ca nu exista, chiar daca ar exista, tot in cot m-ar durea rolling on the floor

| a răspuns (pentru IrimiaIonu?Ciprian83):

Tirul exista, dar zeul iudaic sau alti zei nu exista.

| a răspuns (pentru IrimiaIonu?Ciprian83):

L-ai verificat? Asa pot sa zic si eu ca sunt ca am fost budist

| a răspuns (pentru VFC2893):

Tocmai ca eu vreau sa ma pun bine cu Satanel, ca sa nu ajung in iad, la cazan rolling on the floor

| a răspuns (pentru VFC2893):

Normal ca citesc.

| a răspuns (pentru IrimiaIonu?Ciprian83):

Cum sa aleg eu iadul? De unde ai dedus tu asta? Cine vrea sa ajunga in iad? Sau tu crezi ca daca nu o ard cu zeul iudaic, aleg iadul? Ce logica rolling on the floor

| a răspuns (pentru VFC2893):

Mie nu imi place raiul, ca e plictisitor sa stai degeaba rolling on the floor

| a răspuns (pentru VFC2893):

De unde stii tu ca e vesnic sau nu? Ai fost acolo?

| a răspuns (pentru dany1988):

Atâta chinuială pentru tine Dani happy

Dacă nu există nu te-ai săturat să:

- lupți împotriva lui nimeni
- să te enerveze nimeni
- să convertești pe alți să nu creadă in nimeni

Glumesc happy dar să ști, credința este un dar de la El. Nu eu cred pentru ca am văzut sau practic așa m-am decis eu, drept urmare aș putea spune că știu și să zbor dar săritul de pe bloc va dovedi că nu pot.

Dar nici tu un bob de nisip să faci afirmați cosmice cu privire la existența unui creator sau nu. Asta ar fi penibil.

Dar dacă ai vrea măcar un pic să-ți deschizi inima vei înțelege, dar cu încăpățânarea ta actuală pui un zid între tine și acel posibil Dumnezeu.

La urma urmei ce ai avea de pierdut? laughing

E plină lumea de atei dar cred in Satana, măcar că Satana nu-i ateu. Ce ironie.

| a răspuns (pentru VFC2893):

Nu imi pasa in ce cred oameni, dar sa nu faca din asta ''lege de stat''

| explică (pentru dany1988):

Diavolul este bun și Dumnezeu este rău?
Vai de capul tău ce gândire ai! Domnul sa te ierte ca nu știi ce spui.
Ai ascultat vreo dată, o mărturie a unei persoane care a fost demonizată sau ai văzut vreo dată un om demonizat?
Un demonizat doar Isus Hristos îl poate salva, nici medicii cu toate pastilele lor nu poate sa-i facă nimic.
Diavolul este bun pentru tine ca face pe mulți sa se sinucidă?
Ai ascultat vreo dată o mărturie a unui fost vrăjitor sau fost satanist care diavolul îi punea sa bea sânge de bebeluși ca să primească puteri supranaturale?
Pentru tine sunt fapte bune învățătura diavolului care o da la ucenicii lui?
Tu habar nu ai ce vorbești, dar arunci cuvinte așa la mișto ca să te premieze ăstea de la TPU, sau ne crezi pe noi creștinii prosti

| a răspuns (pentru IrimiaIonu?Ciprian83):

Pai nu asa il promovatipe Satana? Daca nu e el e seful iadului, automat Dumnezeu erolling on the floorDeci e rau.

| a răspuns (pentru IrimiaIonu?Ciprian83):

De ce i-a cerut voie lui Dumnezeu sa mi-l ispiteasca pe Iov?

| a răspuns (pentru IrimiaIonu?Ciprian83):

De, a doua. Daca credeti in zei sau satanei rolling on the floor

| a răspuns:

Explicatia profesorului meu de religie la liceu a fost aceea ca ne inchinam la ceea ce reprezinta icoana, nu la obiect in sine.

| a răspuns:

Si catolicii fac la fel. Care ar fi problema?

| a răspuns (pentru DaniNovember):

Se regaseste in cele 10 porunci problema.

| a răspuns:

Ortodocsii NU se inchina la obiecte ci se inchina Sfantului reprezentat in icoane, deci nu se inchina la lemn….

| a răspuns (pentru LifeOreally):

Icoana din ce e facuta?

| explică (pentru LifeOreally):

În Biblie scrie ca nici la sfinți nu avem voie să ne închinăm

Romani 1:23, 25
[23]și au schimbat slava Dumnezeului nemuritor într-o icoană care seamănă cu omul muritor, păsări, dobitoace cu patru picioare și târâtoare.
[25]căci au schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu și au slujit și s-au închinat făpturii în locul Făcătorului, care este binecuvântat în veci! Amin.

Faptele Apostolilor 10:25-26
[25]Când era să intre Petru, Corneliu, care-i ieșise înainte, s-a aruncat la picioarele lui și i s-a închinat.
[26]Dar Petru l-a ridicat și a zis: „Scoală-te, și eu sunt om!"

Coloseni 2:18
[18]Nimeni să nu vă răpească premiul alergării, făcându-și voia lui însuși printr-o smerenie și închinare la îngeri, amestecându-se în lucruri pe care nu le-a văzut, umflat de o mândrie deșartă, prin gândurile firii lui pământești,

| a răspuns (pentru IrimiaIonu?Ciprian83):

Însuși Hristos și-a lăsat chipul întipărit în mod miraculos pe mahrama Veronicăi, când, pe drumul Crucii, aceasta I-a întins o batistă să-și șteargă fața de sudoare. Sau pe pânza pe care Mântuitorul i-a trimis-o regelul Abgar pentru a se vindeca de lepră. Iată, dar tot atâtea modele care puteau servi la zugrăvirea chipului lui Hristos.

| explică (pentru LifeOreally):

Unde scrie ceea ce spui tu? eu nu am găsit în Biblie așa ceva.
Cea ce spui tu se contrazice cu Biblia

| a răspuns (pentru IrimiaIonu?Ciprian83):

Veronica era o femeie credincioasă și fusese tămăduită de Iisus de o boală de care suferise peste 12 ani. Ea l-a urmat pe drumul patimilor, în ziua răstignirii, și a încercat să îi aline suferința ștergându-i chipul de sudoare și sânge. Legenda spune că Veronica s-a apropiat de Iisus la cea de a șasea oprire pe Drumul Crucii și a încercat să îl ajute. Pentru gestul ei milos, Hristos a făcut o minune și a lăsat imaginea chipului său pe marama femeii, drept un semn al miracolelor dumnezeiești.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Sf%C3%A2nta_Veronica

| explică (pentru LifeOreally):

Legenda spune ceea ce spui tu, dar nu Sf Scriptura. Eu nu cred în legende.
Dumnezeu nu se schimbă, și nu se contrazice pe El singur. scrie destul de clar în Exodul 20:4
Sa nu-ți faci chip cioplit sau altă asemănare (pictura)...

| a răspuns (pentru LifeOreally):

Astea sunt povesti inventate, adevarul scrie doar in Biblie.
Dau un exemplu. Un individ din vremea aceea nu stia cum sa faca bani, a desenat chipul lui Iisus iar apoi l-a vandut ca si cum ar fi fost lasat de Iisus. Deci voi va inchinati la niste minciuni.
Daca era necesar sa ne inchinim lui, ar fi spus de cand traia sa il deseneze si sa ne inchinam lui...

| a răspuns:

Dragi protestanti, unde erati voi in timpul sinoadelor ecumenice, cand s-au discutat aspectele cu privire la inchinatul la icoane?

| explică (pentru CristianIonut00):

Sinoadele ecumenice au înlocuit Sf Scriptura cu canoanele.
Cea ce se întâmplă acum a fost și-n vechiul testament, când au găsit cartea legii, Împăratul și-a rupt hainele. Până să se traducă Biblia în toate limbile, la Biblie avea acces doar împărați bizantini, ei făceau legile cum le convenea lor

2 Împăraţilor 22:8, 10-11
[8]Atunci, marele preot Hilchia a zis lui Șafan, logofătul: „Am găsit cartea legii în Casa Domnului." Și Hilchia a dat cartea lui Șafan, și Șafan a citit-o.
[10]Șafan, logofătul, a mai spus împăratului: „Preotul Hilchia mi-a dat o carte." Și Șafan a citit-o înaintea împăratului.
[11]Când a auzit împăratul cuvintele din cartea legii, și-a sfâșiat hainele.

Canonul 3 de la Sinodul 1 Ecumenic (clericii să nu aibă țiitoare) anul 325

Marele Sinod a oprit cu desăvârșire fir episcopul fie prezbiterul fie diaconul fie ori care sunt în cler să li se îngăduie avea femeie împreună înlocuitoare (concubină) afară doar de mama, sora, mătușă sau numai astfel de persoane cu privire la care a fugit toată bănuială prin care a scăpat de sub toată bănuială

1 Timotei 4:2-3
[2]abătuţi de făţărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnaţi cu fierul roșu în însuși cugetul lor.
[3]Ei opresc căsătoria și întrebuinţarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulţumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.

1 Timotei 3:1-2
[1]Adevărat este cuvântul acesta: „Dacă râvnește cineva să fie episcop, dorește un lucru bun."
[2]Dar trebuie ca episcopul1 să fie fără prihană, bărbatul unei singure neveste, cumpătat, înţelept, vrednic de cinste, primitor de oaspeţi, în stare să înveţe pe alţii.

| a răspuns (pentru IrimiaIonu?Ciprian83):

Sinoadele nu au inlocuit Scriptura, ele au fixat dreapta credinta

| explică (pentru CristianIonut00):

Ba da a înlocuit.
Citește Biblia de la un capăt la altul și ai sa vezi diferența între voia Lui Dumnezeu și valorile ortodoxe.
Domnul Isus vrea sa aiba ucenici care sa aiba o relație cu ucenici Lui.
În schimb ortodoxia te învață să practici ritualuri care nu au nici o valoare în Fața Lui Dumnezeu

Ioan 14:12-15
[12]Adevărat, adevărat vă spun că cine crede în Mine va face și el lucrările pe care le fac Eu; ba încă va face altele și mai mari decât acestea, pentru că Eu mă duc la Tatăl:
[13]și orice veţi cere în Numele Meu, voi face, pentru ca Tatăl să fie proslăvit în Fiul.
[14]Dacă veţi cere ceva în Numele Meu, voi face.
[15]Dacă Mă iubiţi, veţi păzi poruncile Mele.

| a răspuns (pentru IrimiaIonu?Ciprian83):

De ce sa nu credem in Hinduism care are o vechime de 8000 de ani?! Isus a fost doar un avatar al Constiintei Divine, ca Buddha, Krishna, Vishnu si alti iluminati.

| a răspuns (pentru CristianIonut00):

Și dreptatea credinței era dictată de ei, deci autoritatea spirituală au înlocuit-o cu dictatura. Drept este ceea ce decidem noi, cu interesele noastre. Cine spune ceva altfel decât noi este este împotriva noastră deci un om rău, eretic, ne credincios. Acela este credincios, drept, care spune ca noi, așa au fixat ei dreapta, corecta, justa credință. Acesta a fost și este rolul sinoadelor.

| a răspuns:

Se inchina la icoane

| a răspuns:

Ne inchinam Sfantului reprezentat in icoana nicidecum lemnului ca material in sine.
Cand tu saruti o poza a copilasilor tai, ii saruti pe ei nu saruti acel carton. Cartonul fara poza cu copilasiii tai nu are valoare.

| explică (pentru 1973191019982018):

Dumnezeu spune ca trebuie sa ne închinăm doar la El, la Creator nu și la creație, la oameni (sfinți)