| tavadaresti a întrebat:

Dupa ultimile statistici, doar 12, 7% din miliardele de muritorinu adera la nicio religie. Asta inseamna ca peste 87% din omenire crede in existenta unui dumnezeu, crede in originea divina a universului si a vietii.Dar ce folos doar sa stii ca undeva, departe, exista un dumnezeu, cand tu, aici jos, pe pamant, nu ai acces la el? Daca pornesti in cautarea *accesului*, te intampina o alta dilema, aparent de netrecut:,,Care acces?" Cele opt mari religi ale lumii(crestinismul, islamismul, hinduismul, budismul, iudaismul, sintoismul, taoismul si confucianismul) sunt rupte in mii de alte confesiuni. Mintea iti spune ca e imposibil ca toate sa fie adevarate. Iar daca tu crezi ca, desi diverse,,, toate drumurile duc la Roma", respectiv la *acelasi* Dumnezeu, afla ca fiecare drum conduce la un alt dumnezeu care, mai putin sau mai mult, se deosebeste de toti ceilalti! Nu vom avea pace in minte pana cand nu vom elucida doua intrebari specifice: Pe care Dumnezeu il caut? Cum pot ajunge pana la el?

18 răspunsuri:
| OOOLEOOO a răspuns:

Fiecare isi gaseste zeul care sa-l reprezinte.

| danay72 a răspuns:

Imi place cum ai zis ca nu toate drumurile duc la Roma.Dar ca sa afli religia adevarata si automat Dumnezeu adevarat,trebuie sa studiezi Biblia cu atentie si vei afla.E ca si cu banii falsi, ca sa stii care sunt falsi, trebuie ca sa-i cunosti foarte bine pe cei autentici; la fel e si cu Biblia.

CUM SĂ IDENTIFICĂM RELIGIA ADEVĂRATĂ
Cum putem găsi „drumul care duce la viaţă"? Isus a spus că cei care au religia adevărată trăiesc în armonie cu învăţăturile ei. „După roadele lor îi veţi recunoaşte", a zis el. „Orice pom bun produce rod excelent" (Matei 7:16, 17). Cu alte cuvinte, cei care practică religia adevărată pot fi recunoscuţi după convingerile şi conduita lor. Deşi sunt imperfecţi şi fac greşeli, închinătorii adevăraţi se străduiesc, ca grup, să înfăptuiască voinţa lui Dumnezeu. Să analizăm în continuare şase criterii după care pot fi identificaţi cei care practică religia adevărată.
Slujitorii lui Dumnezeu îşi bazează învăţăturile pe Biblie. Chiar Biblia afirmă: „Toată Scriptura este inspirată de Dumnezeu şi utilă ca să înveţe, să mustre, să îndrepte lucrurile, să disciplineze în dreptate, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie pe deplin competent, complet echipat pentru orice lucrare bună" (2 Timotei 3:16, 17). În plus, apostolul Pavel le-a scris colaboratorilor săi creştini: „Când aţi primit cuvântul lui Dumnezeu, pe care l-aţi auzit de la noi, l-aţi acceptat nu ca pe cuvântul oamenilor, ci, aşa cum este într-adevăr, ca pe cuvântul lui Dumnezeu" (1 Tesaloniceni 2:13). Aşadar, convingerile şi conduita celor care practică religia adevărată nu se bazează pe idei sau pe tradiţii omeneşti, ci pe Cuvântul inspirat al lui Dumnezeu, Biblia.
Isus Cristos şi-a bazat învăţăturile pe Cuvântul lui Dumnezeu, lăsându-ne astfel un model. Într-o rugăciune adresată Tatălui său ceresc, el a zis: „Cuvântul tău este adevăr" (Ioan 17:17). Isus a crezut în Cuvântul lui Dumnezeu, iar tot ceea ce preda era în armonie cu Scripturile. El obişnuia să spună: „Este scris", iar apoi cita un verset biblic (Matei 4:4, 7,  10). În mod asemănător, slujitorii lui Dumnezeu din prezent nu le predau altora idei personale. Ei sunt convinşi că Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu şi îşi bazează învăţăturile pe ceea ce este scris în această carte.
Cei care practică religia adevărată i se închină numai lui Iehova şi fac cunoscut numele său. Isus a declarat: „Lui Iehova, Dumnezeul tău, să te închini şi numai lui să-i aduci un serviciu sacru" (Matei 4:10). Prin urmare, slujitorii lui Dumnezeu se închină numai lui Iehova. Ei îi învaţă pe alţii despre numele adevăratului Dumnezeu şi despre personalitatea lui. Această activitate de instruire face parte din închinarea lor. În Psalmul 83:18 se spune: „Numai Tu, al cărui Nume este DOMNUL [Iehova, NW; vezi nota introductivă din Biblia Cornilescu], Tu eşti Cel-Prea-Înalt peste tot pământul!" Isus ne-a arătat prin exemplul său cum trebuie să-i ajutăm pe alţii să-l cunoască pe Dumnezeu. Iată ce a spus el într-o rugăciune: „Le-am dezvăluit numele tău oamenilor pe care mi i-ai dat din lume" (Ioan 17:6). Şi adevăraţii închinători din prezent îi învaţă pe alţii despre numele lui Dumnezeu, precum şi despre scopurile şi calităţile sale.
Slujitorii lui Dumnezeu manifestă o iubire sinceră şi dezinteresată unii faţă de alţii. Isus a spus: „Prin aceasta toţi vor şti că sunteţi discipolii mei, dacă aveţi iubire între voi" (Ioan 13:35). Creştinii din secolul I au avut o astfel de iubire. Iubirea divină depăşeşte barierele rasiale, sociale şi naţionale şi îi uneşte pe oameni într-o fraternitate foarte puternică (Coloseni 3:14). Membrii religiilor false nu se bucură de astfel de legături de iubire. De ce? Deoarece se ucid între ei din cauza diferenţelor naţionale sau etnice. Adevăraţii creştini nu ridică armele împotriva fraţilor lor de credinţă sau împotriva altora. Biblia spune: „Copiii lui Dumnezeu şi copiii Diavolului se evidenţiază prin următorul fapt: Oricine nu practică dreptatea nu provine din Dumnezeu, nici cel care nu îşi iubeşte fratele. . . Să ne iubim unii pe alţii; nu precum Cain, care provenea din cel rău şi şi-a înjunghiat fratele". — 1 Ioan 3:10–12; 4:20, 21.
Cu siguranţă, iubirea autentică înseamnă mult mai mult decât a nu-i ucide pe alţii. Adevăraţii creştini îşi folosesc cu altruism timpul, energia şi resursele pentru a se ajuta şi încuraja reciproc (Evrei 10:24, 25). Ei îşi ajută fraţii de credinţă în timpuri grele şi sunt cinstiţi în relaţiile cu alţii. De fapt, ei aplică în viaţă sfatul biblic ‘de a face ce este bine faţă de toţi’. — Galateni 6:10.
Adevăraţii creştini îl acceptă pe Isus Cristos drept mijlocul de salvare oferit de Dumnezeu. Biblia declară: „Nu există salvare în nimeni altul, căci nu există alt nume sub cer care să fi fost dat printre oameni prin care trebuie să fim salvaţi" (Faptele 4:12). Isus şi-a dat viaţa ca răscumpărare pentru oamenii ascultători (Matei 20:28). Mai mult decât atât, Isus este uns de Dumnezeu Rege al Regatului ceresc care va domni peste întregul pământ. Dumnezeu ne cere să ascultăm de Isus şi să aplicăm învăţăturile Fiului său pentru a primi viaţă veşnică. În Biblie se spune: „Cel care exercită credinţă în Fiul are viaţă veşnică; cel care nu ascultă de Fiul nu va vedea viaţa". — Ioan 3:36.
Adevăraţii închinători ai lui Dumnezeu nu fac parte din lume. Când a fost dus înaintea conducătorului roman Pilat pentru a fi judecat, Isus a spus: „Regatul meu nu face parte din această lume" (Ioan 18:36). Indiferent în ce ţară trăiesc, adevăraţii continuatori ai lui Isus se supun Regatului ceresc, păstrând o strictă neutralitate faţă de acţiunile politice ale lumii. Închinătorii lui Iehova nu se implică în conflictele ei, dar nici nu se amestecă în deciziile altora de a adera la un partid politic, de a candida la un post guvernamental sau de a vota. Însă, chiar dacă sunt neutri din punct de vedere politic, adevăraţii închinători ai lui Dumnezeu respectă legile ţării în care trăiesc. De ce? Deoarece Cuvântul lui Dumnezeu le porunceşte ‘să fie supuşi autorităţilor superioare’, adică autorităţilor guvernamentale (Romani 13:1). Totuşi, dacă li se cere să facă ceva care este în contradicţie cu normele lui Dumnezeu, închinătorii adevăraţi imită exemplul apostolilor, care au spus: „Trebuie să ascultăm mai degrabă de Dumnezeu ca stăpânitor decât de oameni". — Faptele 5:29; Marcu 12:17.
Adevăraţii continuatori ai lui Isus predică Regatul lui Dumnezeu drept unica speranţă a omenirii. Isus a prezis: „Această veste bună a regatului va fi predicată pe tot pământul locuit ca mărturie pentru toate naţiunile; şi atunci va veni sfârşitul" (Matei 24:14). În loc să-i încurajeze pe oameni să se îndrepte spre conducătorii umani pentru a găsi soluţii la problemele lor, adevăraţii continuatori ai lui Isus Cristos predică Regatul ceresc al lui Dumnezeu drept unica speranţă a omenirii (Psalmul 146:3). Isus ne-a învăţat să ne rugăm pentru acest guvern perfect: „Să vină regatul tău. Să se facă voinţa ta, precum în cer, aşa şi pe pământ" (Matei 6:10). Cuvântul lui Dumnezeu a prezis că acest Regat ceresc ‘va sfărâma şi va nimici toate [aceste] împărăţii [din prezent], dar el însuşi va dăinui pentru totdeauna’. — Daniel 2:44.
Pe baza lucrurilor pe care tocmai le-am analizat, întreabă-te: Ce grupare religioasă îşi întemeiază toate învăţăturile pe Biblie şi face cunoscut numele lui Dumnezeu, Iehova? Membrii cărei religii manifestă iubire divină, exercită credinţă în Isus, se păstrează separaţi de lume şi predică Regatul lui Dumnezeu drept unica speranţă a omenirii? Care grupare religioasă de pe pământ se conformează tuturor acestor cerinţe? Dovezile arată cu claritate că Martorii lui Iehova. — Isaia 43:10–12.

| RAY a răspuns:

Crestinismul, islamismul, iudaismul

yahve se regaseste in astea doar in astea si nu cred ca 86% cred din populatia lumii crede in yahve

| RAY a răspuns:

Un articol de pe un blog care l-am gasit

Crestinismul – Cea mai predominanta religie?
Cand vine vorba de credinta in Zei, parerile sunt foarte raspandite in randul oamenilor la nivel planetar. Reprezentantii bisericilor crestine se lauda triumfator de fiecare data cand au ocazia, ca religia pe care o slujesc are cel mai mare numar de adepti din lume si cu ajutorul acestei afirmatii ne transmit indirect ca aceasta este credinta corecta.

Din populatia totala a lumii avem 32% crestini, 21% musulmani, 0.22% evrei (acestea 3 formad grupul de religii abrahamice), 12.78% hindusi, 6% budisti, 6% religii chinezesti, 6 % alte religii si 16% atei. In concluzie, daca intrebam 68% din oamenii Pamantului ce parere au despre crestinism ne vor spune fie ca religia noastra este una eronata, fie ca zeitatea la care ne inchinam nu exista.

Dar nici macar cei 32% din populatia planetei care este crestina, nu impartasesc intrutotul aceleasi dogme. Astfel dealungul timpului s-a creat o binecunoscuta rivalitate intre ortodoxi si catolici, ajungand chiar la punctul cand cele doua confesiuni au fost separate, considerand fiecare ca cealalta nu face parte din crestinism.

Daca luam in considerare faptul ca in categoria crestinism se incadreaza aproximativ 25 de confesiuni printre care cele mai importante fiind ortodaxa, catolica, adventista si protestanta atunci diminuam si mai mult sansele ca Dumnezeul ortodox sa fie cel ce exista cu adevarat.

Scazand din 2.1 miliarde de crestini, aproximativ 1.1 miliarde de catolici plus confesiunile minoritare, ajungem la concluzia ca ortodoxismul nu este deloc confesiunea majoritara pe planeta si ca musulmanii, cu 1.5 miliarde de adepti, ii depasesc numeric atat pe ortodoxi cat si pe catolici.

Daca tot e sa existe o divinitate, de ce nu ar fi Allah aceea. Sunt 1.5 miliarde de oameni ce sunt de acord intrutotul cu privire la scrierile, invataturile si dogmele in fata carora se inchina. Pe langa toate acestea, desi crestinismul este considerat o religie monoteista, Coranul remarca foarte bine urmatorul aspect: "Necredinciosi sunt si aceia care spun"Dumnezeu este treimea din trei" caci nu exista alta divinitate in afara de Allah Cel Unic si de nu vor inceta sa vorbeasca astfel, ii va atinge si pe cei necredinciosi dintre ei chin dureros"(Coran, Surat Al-Ma'ida 5:73). Perfect adevarat. Cum poate fi crestinismul o religie monoteista cand crestinii se roaga lui "Dumnezeu Tatal", "Dumnezeu Fiul" si "Sfantul Duh". In perceptia lor, a majoritarilor, Allah va pedepsi aspru pe acei rataciti ce cred intr-o asemenea blasfemie. De asemenea il admite si pe Iisus dar nu ca fiind unul dintre zei: "Mesia, fiul Mariei, nu este decat un trimis, asemenea trimisilor de dinainte de el, iar mama lui este o femeie cu evlavie adevarata." (Coran, Surat Al-Ma'ida 5: 75).

In concluzie, cum pot avea crestinii neobrazarea sa afirme ca credinta lor este cea de urmat si aceasta este cea reala? Cum si-au permis ca dealungul istoriei sa faca cruciade in numele "Dumnezeului" lor, acelasi care a spus ca i-a dat omului vointa proprie pentru a alege singur ce e bine si ce e rau? Cum putem sa ne consideram o lume evoluata cand la baza societatii noastre sta o conceptie invechita de mii si mii de ani cum este credinta in zeitati, oricare ar fi acestea?

Daca dumnezeu exista si este numai unul atunci consider ca toti oamenii ar fi trebuit sa il cunoasca doar pe el. Dar noi avem zeci de dumnezei pe pamant. Asta datorita faptului ca fiecare civilizatie, de la triburi la imperii, si-a creat propriul dumnezeu in functie de istoria, traditiile si obiceiurile ei. Daca avem numerosi dumnezei si dintre acestia doar unul este cel adevarat, asta inseamna ca toti ceilalti sunt nascociti De ce nu ar fi dumnezeul ortodox cel nascocit? Mi se pare o deosebita nesimtire ca adeptii unei religii sa spuna si sa incerce sa convinga adeptii altei religii ca ceea ce cred ei este eronat, toate astea bazandu-se pe argumente subiective ce tin strict de invataturile lor, nu pe argumente concrete ce nu pot fi contestate.

| milan9 a răspuns:

În mod logic, Dumnezeu a păstrat în raport cu umanitatea o cale de transmitere a învăţăturilor, sfaturilor, legilor, O SINGURĂ CALE. Deoarece altfel, ar trebui să luăm în considerare o contradicţie flagrantă în cadrul mesajului lui Dumnezeu faţă de oameni, o contradicţie în însăşi esenţa divinităţii, dat fiind faptul că există zeci de mii de culte şi credinţe total diferite, având fiecare învăţături care le exclud pe celelalte! Numai creştinismul are vreo 39000 de versiuni!

Dar această contradicţie este de neconceput, iar Hristos Fiul lui Dumnezeu a insistat şi subliniat în tot Noul Testament că Biserica Sa este Una Singură!

Credinţa sau religia nu este altceva decât suma inconfundabilă de învăţături unice ale unei comunităţi. Dacă există undeva o astfel de sumă de învăţături atunci obligatoriu acolo este o religie sau o credinţă.

Religia revelată, cea prin care Divinitatea Şi-a transmis mesajul Său trebuie să fie doar una singură, aşa cum şi Dumnezeu este Unul.

| milan9 a răspuns:

Iar această credinţă unică este bine definită în Noul Testament: Biserica, pe care Mântuitorul o confirmă de la început şi până la sfârşit.

- Despre Unicitatea Bisericii vorbeşte întreg Noul Testament : Efeseni 4, 13; Fapte 20, 28; I Corinteni 3, 11; Ioan 17, 22; Matei 16, 18; Efeseni 4, 4-6; I Corinteni 1, 12-13; Evrei 3, 14; Matei 18, 17, etc...
- Unde este astăzi Unicitatea Bisericii între cele 10000 de culte aşa-zis creştine? Toate cele 10000 de secte apărute în ultima sută de ani se contrazic şi se întrec în învăţături deplasate!

Dumnezeu explică foarte bine în Noul Testament, ce este cu Biserica Sa, Unică şi universală, pentru care a spus că Şi-a vărsat sângele ca preţ al întemeierii ei şi garanţie a valorii!
"Seriozitatea" afirmaţiilor Sale se leagă de faptul că şi-a dat viaţa pentru ca acea Biserică să rămână Una - Fapte 20, 28;

- De la începutul până la sfârşitul Noului Testament, Hristos confirmă Biserica şi ierarhia bisericească. Unde sunt acestea în cele aproape 40.000 de pseudo- variante?
- Tot Hristos este Cel care leagă această Biserică de transmiterea harului preoţiei şi de ierarhia bisericească (distincţia dintre episcopi, diaconi şi preoţi).

El a întemeiat-o, şi, în tot Noul Testament a conferit şi a suprapus prestigiul, sfinţenia şi puterea Sa peste aceea a Bisericii (prezentată la singular în toată Scriptura). El s-a identificat cu ea şi s-a numit pe Sine în repetate rânduri,, Cap al Bisericii". Mântuitorul Hristos spune că va fi cu Biserica Sa până la sfârşitul lumii iar porţile iadului nu o vor birui...

Efeseni 5, 25-27,, Bărbaţilor, iubiţi pe femeile voastre, după cum şi Hristos a iubit Biserica, şi S-a dat pe Sine pentru ea, ca s-o sfinţească, curăţind-o cu baia apei prin cuvânt, şi ca s-o înfăţişeze Sieşi, Biserică slăvită, neavând pată sau zbârcitură, ori altceva de acest fel, ci ca să fie sfântă şi fără de prihană." Sau:,, să păstraţi Biserica lui Dumnezeu, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său." - Fapte 20, 28

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Daca esti nehotarat poti sa te integrezi in cei 12, 7%

| Narfundo a răspuns:

Amice acum lasa-ma sa te lamuresc. Aproape orice om de pe planeta aceasta crede in paranormal intr-un fel sau altul.Acest paranormal include orice lucru ce deosebete lumea normala de cea imaginara.Pentru ca noi avem ratiune si suntem mult mai inteligenti decat alte fiinte existente.De acea suntem convinsi ca exista o lume spirituala dincolo de moarte.Astfel ajungem sa credem in energii, in noroc, in Dumnezei si in zei.Adevarul este ca nu avem tovezi clare in legatura cu cealalta lume spirituala.Inca un adevar spune ca nu trebuie sa ne pierdem in ritualuri si credinte desarte. Dumnezeu este o energie dintr-o alta lume.Se stie ca aceasta energie este creatoarea noastra.Asta nu inseamna ca ne este superioara.Nu inseamna ca El ne vrea supusi.Viata este un joc spiritual. Daca ai grija sa iti pastrezi sufletul curat vei ajunge cand vei muri intr-o dimensiune buna{loc bun, etc}. Acum evita sa mai vorbesti cu altii, caci in lume sunt multi mincinosi.Crede in legile crestinismului pentru ca sunt alese cum trebuie.Atat!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca-ti pui astfel de intrebari, nu vei fii niciodata credincios.Credinta adevarata implica lipsa constienta si inconstienta, a oricarei indoeli sau explicatii privind adevarul existentei divinitatii respective. Nu sunt convins ca toti cei 87%,sunt credinciosi din convingere. Unii sunt din interes, altii fortati social, altii din comoditate, grad de culura, etc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pana la urma poti avea propria cale de acces spre Dumnezeul tau.Nu e musai sa intri intr-un cult religios.Conteaza cum esti tu si cum percepi divinitatea.
Dar totusi... mergi pe islam big grin

| bogdiy a răspuns:

Nu stiu ce sa zic

| taximetristul a răspuns (pentru bogdiy):

Pai daca nu stii ce sa zici, nu raspunde! WTF

| tudorviorel a răspuns:

Dumnezeu este unul singur pentru toti.fiecare dintre noi il intelege in felul sau.lumina se aprinde laierusalim de paste im biserica ortodoxa.la boboteaza 6 ianuarie riul iordan se intoarce indarat; cuge la deal; acestea sint 2 exemple care se pot verifica.in legatura cu ajunsul la EL cred ca toti indiferent de religie vom ajunge dupa moarte la el.

| anonim_4396 a răspuns (pentru tudorviorel):

Fereste-te sa dai drept exemple, fapte care pot fi usor combatute.E un sfat.

| UNomBATRAN a răspuns:

Pe care Dumnezeu il cauti? ..este Unul singur! Un singur Dumnezeu! ..nu conteaza religia! Daca este unul singur..este in toate religiile acelasi ..numai ca are nume diferite in functie de religia respectiva!

Cum pot ajunge la El?-- ha. cine a zis ca trebuie sa ajungi tu la El? crede in El si va ajunge El Insasi la tine!

| UNomBATRAN a răspuns:

Dumnezeu --> este unul singur!
Religia --> este modul nostru de al privi pe dumnezeu! (il privim pe Dumnezeu in functie de religie. ortodoxi, baptisti, catolici..fiecare il vad pe dumnezeu in functie de credinta lui.ex. ortodoxi nu au nimic impotriva sa doneze sange aproapelui sau! ..chiar cred ca ajuta acel om ..si il salveaza de la moarte prin lucrul acesta./ pe cand martorii lui iehova sau baptistii (nu mai stiu sigur care dintre ei big grin )..nu sunt de acord sa doneze sange ca nu le permite religia ..cred ei ca dumnezeu nu vrea ca ei sa doneze sange ).
Totul este in functie de religia care o au ..de credinta lor!

| invicta a răspuns:

Chiar toate drumurile duc la Roma, dar conteaza mult directia si viteza de deplasare.
Ateii de exemplu merg in directia opusa ca doar sunt mai "rationali".
Altii au directia buna dar merg foarte incet si acestia sunt cei care sunt credinciosi doar cu numele, si sunt multi.
Cel mai simplu ar fi sa ceri informatii cuiva care a mai facut traseul.Dar pentru a cere ajutorul trebuie sa ai un gram de umilinta si acesta este primul pas pe drumul spiritual.

| AureolaMofetica a răspuns:

Dumnezeul tau care in care crezi tu in interior. Poti ajunge la el fie intreband pe cineva competent din religia pe care o ai sau ai ales-o, fie prin proria ta metoda (eu stiu? meditatii, lucruri care pentru tine sunt sacre...)