|

Fara baza! Vreau sa inteleg si eu oamenii pintre care traiesc(chiar trebuie). Voi de ce credeti in Dumnezeu? Adica voi chiar sunteti speriati ca o sa fiti pedepsiti ca nu stiu cine a pacatuit inainte sa te nasti tu si cati trebuie botez, Sau ca se intampla sa faci ceva nasol o sa te duci la dracu? Fiti ba simceri si explicati-mi si mie carei faza ca ma ofticati cu totii, mai ales cand citesc unele mesaje (pentru mine chiar stanjenitoare) apropo ba e 2013 aveti acces la informatii bai, voi chiar acceptati sa fiti niste inavansati?

13 Raportează Evaluează
13 răspunsuri:
| a răspuns:

"Fiti ba simceri"
Dupa cum scrii esti mai degraba ateu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu te mai oftica, ca te incretesti de mic.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dumnezeul meu nu asculta rugaciuni si nu pedepseste, nici in viata asta, nici in cea de apoi (in caz ca exista asa ceva).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

, aveti cu totii o parte de dreptate, si acum chiar mi se pare o prostie imensa intrebarea asta, m-am bagat in ceve din lipsa de activitate si mi-am dat seama acum ca e o prostie sa te iei de asemenea subiecte. Scuzele mele.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Biblia confirmă existenţa iadului tot aşa cum confirmă existenţa veşniciei, a sufletelor sau a răului. Dar nu acesta este argumentul principal pe care să îţi susţii credinţa în Dumnezeu...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu cred în Dumnezeu pentru că mă tem de iad (de fapt Biblia nici nu susţine existenţa lui).
Cred în existenţa lui Dumnezeu din două motive:
1. Nu mi se pare mai logic şi mai pertinent să cred că atât noi cât şi tot ce ne înconjoară a apărut din întâmplare.
2. Studiind Biblia am ajuns să simt foloasele faptului de a trăi în armonie cu îndrumarea oferită de ea.

Nu pot să înţeleg de ce îi consideri "inavansaţi" pe cei care cred în existenţa lui Dumnezeu. Poţi să aduci unele argumente care să demonstreze că cei care într-adevăr au ajuns să cultive o credinţă puternică în Creator şi în Cuvântul său Biblia, ar rata ceva?

Mulţumesc anticipat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Teoria evoluției susțite vă viața a apărut întîmplător din materie nevie - ți se pare mai demn de încredere? Sa presupus că în oceane s-a format așa zisa „supă organică„ din aminoacizi care au format molecule mai complexe, proteine, nucleotide, (de fapt apa contribue la descompunere și nu invers), apoi un grup de molecule și-au dobăndit membrană, apoi cod genetic și au început să se autocopieze... Dacă ți-aș spune că la un depozit de piese al companiei Asus a avut loc o explozie în urma căreia s-au asamblat întîmplător cîteva laptopuri care aveau windows-ul deza instalat și care deja funcționau - mai crede? Totuși să nu încurcăm credința cu credulitatea ( cred pentru că așa am apucat de la părinți, bunei...) Dacă îmi aduci dovezi că viața a apărut întîmplător sînt gata să le accept.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dar tu? care e problema ta? vezi-ti ma de avansarea ta, si lasa cele sufletesti celor care cred ca au un dumnezeu si un suflet.esti informat? ok. unii au idei.sant idioti? ok. unii sant credinciosi.e ok.fistecare cu borsul lui.te bagi in sama precum chilotii in c.r.ti-e frica? pai la noi crestinii, frica de domnul e inceputul intalepciunii.citesc unerle raspunsuri, STANJENITOARE.da nu esti obligat fratica.iesi di pi tpu.sa vezi regretam? eu nu cred.bafta si sa ni videm in trei mii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Inavansati ar fi devansati... Ma rog, nu asta conteaza. Eu nu cred in vreun dumnezeu. Oricum nu as putea crede in unul care sa te pedepseasca ca nu ai dat bani suficienti la popa si ca n-ai bagat destule cruci in autobuz cand ai trecut pe langa biserica.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu cred in Dumnezeu fiindca asa vreau nu pentru ca am frica de el, ca si om am libertatea sa cred in ce vreau in aceasta viata, aceasta libertate este permisa de Dumnezeu in aceasta viata pentru ca noi sa putem alege, botezul trebuie sa existe el este ca un contract, daca faci ceva nasol e bine sa nu vrei intentionat sa faci si daca faci sa-ti para rau si sa nu mai faci, daca un pacat il repeti intentionat la bun sfarsit atunci normal ca vine si pedeapsa. Sti e grav daca repeti un pacat din pura dorinta si esti constient de asta, daca faci un pacat fara voia ta, sa nu ai vrut sa faci acel pacat, acel pacat este mai usor de iertat. Dumnezeu nu ne pedepseste de fiecaredata cand facem ceva rau, ca daca ar face asta ar fi nasol, el fiind milostiv de foarte multe ori, dar chiar de foarte multe ori ne iarta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Faza cu credinta in dumnezeu e doar pentru a controla lumea frate si pe mine ma enerveaza unii la scoala ca imi zic ca sunt dus cu capu ca nu cred in dumnezeu dar ei nu gandesc logic eu cand il vad atunci o sa cred dar pana atunci cred ca e o mare minciuna.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru cozmalau):

Nu cred că ai văzut vreodată curentul electric, cîmpul magnetic... dar nu cred nici că le vei nega existența.Ne putem convinge de existența unor lucruri pe baza efectelor produse. Există 2 categorii de oameni -1 cred că numai ei au dreptate și dacă alții nu sînt de acord susțin că„ sînt duși cu capul„ (ca în cazul celor menționați de tine), de fapt le lipsesc cîțiva ani de acasă. A 2 - chiar dacă rămîn la părerea sa ( și au tot dreptul s-o facă), ascultă argumentele părții a doua, aduc dovezi în folosul părerii sale și... nu insultă. Sper că faci parte din categoria a 2.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

De ce te intereseaza in ce cred? Ce-ti pasa tie?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează