| Meme10Memu a întrebat:

Iisus a spus "nu am venit sa aduc pacea ci sabia". Cei ce urmeaza pe Iisus duc o viata chinuita. Cum se face ca si dupa doua mii de ani Iisus chinuie oameni?

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

NU!
Sabia este arma, DAR
Arma nu este totdeauna sabie!

Arma poate fi si buzduganul, sulita, arcul, catapulta (din armele vechi, DAR si VORBELE pot fi arma (ofensiva sau defensiva).
Ceea mai buna arma ai tuturor timpurilor a fost, este si va fi CACIALMAUA - daca stii sa-l folosesti. happy

16 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Uita-te la tine ce "suferinta" ai de pui asa intrebare, chiar nu vezi chinurile "gandurilor" care iti trec prin cap(?). Oare Dumnezeu te chinue sau ceea ce crezi tu ca s-ar numi "gandirea ta"? Esti "chinuit" rau dar nu de Dumnezeu ci de partea "adeversa".

| danut a răspuns:

Octavian199, eu ma duc in viitor, voi vedea Universul si lumile acestuia dar tu alergi in spre FOCUL vesnic cu ardoare si nerabdare.

| danut a răspuns:

Dumnezeu NU este paznicul copiilor, a parintilor si a omeniri in general, EL este o solutie de SCAPARE (singura) din Moartea Vesnica, nu bodiguardul unuia si a altuia care sunt "bantuiti" de diverse indeletniciri sau pasiuni cat mai "virtuoase".

Bula
| Bula a răspuns:

De unde ai luat citatul?
Si de unde ai luat ca Isus chinuie oamenii?

| gabicoo a răspuns (pentru Bula):

Matei 10:34-39
Iisus a vrut să spună că nu a venit să împace adevărul și minciuna, binele și răul, dreptatea și silnicia, puritatea și desfrânarea, pe Dumnezeu și pe Diavol, ci a adus sabie că să taie și să le despartă încât să nu se amestece. Sabia fiind Cuvântul lui Dumnezeu!

| Bula a răspuns (pentru gabicoo):

A spus "ARMA", nu sabie!
E diferenta mare.
Si cuvantul, si gandirea poat fi arma.

| Irinel15123532 a răspuns (pentru Bula):

Am raspuns mai jos.

| Octavian199 a răspuns (pentru Bula):

Diferenta?

| Bula a răspuns (pentru Irinel15123532):

In traducerea mea de Biblie scrie Arma.
Traducerile deseori difera, iar chiar si sensul ACELUIASI sens poate diferi, darminteri a doua, asemanatoare.
Nu uita, Biblia este scrierea din lume cu cele mai multe traduceri si interpretari, de la origini pana in prezent!

| Meme10Memu explică (pentru Bula):

Matei 10:34:"Nu socotiţi că am venit să aduc pace pe pământ; n-am venit să aduc pace, ci sabie."

| Bula a răspuns (pentru Meme10Memu):

Compara si cu alte traduceri!

| Celcestietot a răspuns (pentru Meme10Memu):

De ce nu intelegi ce scrie, de ce? Uite :

,, 34. Nu socotiţi că am venit să aduc pace pe pământ; n-am venit să aduc pace, ci sabie.
35. Căci am venit să despart pe fiu de tatăl său, pe fiică de mama sa, pe noră de soacra sa.
36. Şi duşmanii omului (vor fi) casnicii lui.''

Chiar nu intelegi ce vrea sa spuna? Spune-mi si mie ce intelegi din asta, ca sunt curios.

| Meme10Memu explică (pentru Celcestietot):

Daca dumnezeul biblic ar fi atotputernic si daca s-ar face rahat tot tare ar fi.

| Meme10Memu explică (pentru Bula):

Sabie sau arma tot cam acelasi lucru e.

| Celcestietot a răspuns (pentru Meme10Memu):

Dumnezeu este atotputernic, nu te indoi de aceastawinking.

| Bula a răspuns (pentru Meme10Memu):

CACEALMA = inselaciune, inselatorie, pacaleala, inducere in eroare

| Meme10Memu explică (pentru Bula):

Deci Iisus a adus in lume cacealmaua si nu pacea. rolling on the floor

| RAY a răspuns:

Asta e o intrebare stupida de o logica extrem de stupida

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Dar de unde stii ca El ii chinuie? Poate ar trebui sa nu mai dam vina pe cineva cand totul se intampla rau. Daca s-ar intampla ceva bine, am mai da vina pe cineva? Daca pica 10000EUR din cer, am zice ca de ce tocmai mie Doamne si am sta sa ne gandim la asta mereu, am pune intrebare pe TPU si am face mare caz din asta? Nu. Dar cand e de rau?
Cauza si efect, nimeni nu stie ce o sa se intample. Poate doar cu niste calcule cuantice si un calculator performant putem anticipa anumite momente din viitor, dar doar asupra reactiilor chimice, nu in cazul liberui arbitru. Desi si asta se poate discuta.

| Celcestietot a răspuns:

Pai duc o viata chinuita datorita celor care nu au nicio treaba cu credinta, si sunt o multime de asemenea persoane in ziua de astazi. Nu Iisus ne face viata un chin, ci necredinciosii sau crestinii cu numele! Cine este imoral, un crestin sau un necredincios / crestin cu numele? Cei mentionati de mine ataca moralitatea si normal ca ne chinuim, aici pe pamant traim cu fiarele zi de zi, este un iad pentru cei care il urmeaza pe Iisus.

| Meme10Memu explică (pentru Celcestietot):

Un om oricat de rau ar fi daca dumnezeu l-ar imbrobodi cu bogatie si o femeie supersexy si draguta si cu 2 tate mari si un vagin stramt si cu un fund mare si ferm acel om ar fi printre cei mai devotati oameni ai lui dumnezeu.

| Celcestietot a răspuns (pentru Meme10Memu):

Eu sunt mai greu de convins, asta nu este nimic daca stam sa o luam asa. Nu sunt cu Dumnezeu pentru asa ceva.

| milan9 a răspuns:

Este o exprimare metaforica. Nu razboiul este intentia lui Dumnezeu, ci optiunea noastra corecta.

Exista totusi o lege dura, aceea a devenirii si formarii omului. Omul a ramas "neispravit", neterminat in actul creatiei. A fost creat dupa chipul (ratiune, vointa, simtire) lui Dumnezeu si SPRE ASEMANAREA cu El. La asemanare nu ajungem decat prin optiunuea noastra liber exprimata... thinking

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Domnul Isus a știut ca oamenilor nu le place invatatura Lui.Si daca cu El au făcut tot ce au vrut, știa ca si cu cei care ii urmează învățăturile se vor comporta la fel.Ne-a avertizat ca vom fi urâți de toată lumea,chiar si de cei din famile, din cauza credinței.
Pavel ilustrează aceasta lupta pe care o are de dus creștinul in felul următor: "De aceea,luați toată armatura lui Dumnezeu,ca sa va puteți împotrivi in ziua cea rea, si sa ramaneti in picioare,după ce veți fi biruit totul.
Stați gata dar,având mijlocul încins cu adevărul, îmbrăcați cu platoșă neprihănirii, având picioarele încălțate cu râvnă Evangheliei păcii,
Pe deasupra tuturor acestora, luați scutul credinței, cu care veți putea stinge toate săgețile arzătoare ale celui rau.
Luați si coiful mântuirii si SABIA Duhului, care este Cuvântul lui Dumnezeu.
Când Domnul Isus s-a referit la sabie in Matei 10/34, s-a referit la sabia Duhului, care este Cuvântul lui Dumnezeu.

| Octavian199 a răspuns:

Nenea Danut, du-te in evul mediu.

| Irinel15123532 a răspuns:

Iisus nu chinuie pe nimeni, versetul pe care l-ai scris nu se refera la oameni, Iisus este numit Printul Pacii.
In Isaia 9:6 scrie ''Căci un Copil ni S-a născut, un Fiu ni S-a dat, și domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: „Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veșniciilor, Domn al păcii."
Prin urmare, ce intr-o parte se scrie ca Iisus a venit sa aduca pacea, in alta parte Iisus spune ca aduce sabia, cum vine asta? Ei bine in 2 Tesaloniceni 3:16
Însuși Domnul păcii să vă dea totdeauna pacea în orice fel. Domnul să fie cu voi cu toți!

Luca 2:14 scrie :
„Slavă lui Dumnezeu în locurile preaînalte și pace pe pământ între oamenii plăcuți Lui."

Evrei 13:20
Dumnezeul păcii, care, prin sângele legământului celui veșnic, a sculat din morți pe Domnul nostru Isus, marele Păstor al oilor.

1 Corinteni 14:33
căci Dumnezeu nu este un Dumnezeu al neorânduielii, ci al păcii, ca în toate bisericile sfinților.

Iisus spune ''Va las acea, va dau pacea Mea''
O pace care intrece orice lucru, orice bariera, asta este pacea Lui Iisus in noi, nu spune ca nu vom avea necazuri, dar in ele, vom avea pace si Domnul ne va scoate biruitori.

Deci, ce este cu aceasta contradictie? Ei bine, Iisus spune foarte clar, ''Am venit sa aduc pacea'' Apoi ''Nu am venit sa aduc pacea, ci sabia''

Iisus spune clar ca a venit sa aduca pacea cu TATAL, Iisus a venit sa aduca pacea intre noi copiii Lui si pacea dintre noi si Tatal, prin jertfa Lui la cruce, noi suntem declarati nevinovati inaintea Tatalui. Dar, Iisus tot prin jertfa de la cruce, aduce sabia pentru satana si imparatia lui. La cruce, nu doar ni se iarta pacatele, ci ni se da o putere pe care nu o aveam inainte, puterea de a face binele prin Duhul Sfant, si puterea de a ne impotrivi diavolului prin Duhul Sfant, in trecut satana pute poseda oamenii, si pe unii din credinciosi, dar acum nici un demon nu poate sa posede un credincios, Iisus spune ca ne va da autoritate, putere, har, pentru largirea imparatiei Lui Dumnezeu, si pentru infrangerea imparatiei lui satana, pentru noi e pace, pentru satana este razboi.

Efeseni 6:12 ''12 Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti. 13 De aceea, luaţi toată armătura lui Dumnezeu, ca să vă puteţi împotrivi în ziua cea rea şi să rămâneţi în picioare, după ce veţi fi biruit totul. 14 Staţi gata dar, având mijlocul încins cu adevărul, îmbrăcaţi cu platoşa neprihănirii, 15 având picioarele încălţate cu râvna Evangheliei păcii. 16 Pe deasupra tuturor acestora, luaţi scutul credinţei cu care veţi putea stinge toate săgeţile arzătoare ale celui rău. 17 Luaţi şi coiful mântuirii şi sabia Duhului, care este Cuvântul lui Dumnezeu. 18 Faceţi în toată vremea, prin Duhul, tot felul de rugăciuni şi cereri.''

| Helper07 a răspuns:

Isus a prevestit prin ce aveau sa treaca cei ce Il urmeaza. Isus poate ca e aliatul tau cand esti cu El dar de asemenea multi scot din vedere faptul ca Satan e dusmanul tau si el nu va sta cu mainile in san.

| Meme10Memu explică (pentru Helper07):

Daca dumnezeu l-ar fi iubit pe satan acest satan ar fi ajuns printre cei mai devotati ingeri ai lui dumnezeu. Iata ce spune satan ""un om poate să fie drept în faţa lui Dumnezeu? O făptură omenească este ea curată înaintea Celui ce a zidit-o? Dacă El nu se încrede în slujitorii Săi şi dacă găseşte vină chiar îngerilor Săi. Cu cât mai vârtos celor ce locuiesc în locuinţe de lut, a căror obârşie este în ţărână şi pe care îi striveşte ca pe o molie.
De dimineaţă până seara sunt zdrobiţi, pier pe vecie fără să-i scape nimeni.
Mor, dar nu mor de prea multă înţelepciune". - Iov 4:17-21.

| Helper07 a răspuns (pentru Meme10Memu):

Exemplul tau e valabil cand vorbim de lucruri fara vointa proprie, dar faptul ca Satan ca si noi oamenii are vointa proprie schimba totul. Noi avem ceea ce si Dumnezeu are - vointa proprie, pentru a iubi sincer dar si pentru a alege ce vrem noi sa facem. In Biblie scrie ca Satan voia sa fie ca Dumnezeu; sa-L detroneze. Satan era un inger inaintat in grad care avea parte de mare cinste dar mandria i s-a urcat la cap.

| Meme10Memu explică (pentru Helper07):

La atotputernicia lui dumnezeu nu ar fi ajuns diavolul oricat de mult ar fi vrut. Asa ca dumnezeu putea sa-l ierte pe el si pe noi.

| Helper07 a răspuns (pentru Meme10Memu):

Dumnezeu ne-a dat vointa proprie pentru a avea iubire sincera din partea noastra. Dumnezeu nu va ierta pe cineva caruia nu-i pare rau de ce a facut, de aceea nu l-a iertat pe Satan.

| Meme10Memu explică (pentru Helper07):

De ce nu l-a batut dumnezeu pe satan ca sa se caiasca? Bataia e mai buna decat libertatea si moartea vesnica promisa lui satan.

| Helper07 a răspuns (pentru Meme10Memu):

Satan a pus in mintea ingerilor faptul ca Dumnzeu e un Dumnezeu aspru care fura livertatea, ii trateaza ca pe niste sclavi si ii pedepseste pentru cea mai mica greseala. Daca Dumnzeu ii facea ceva mai rau decat alungarea sa din Rai, atunci s-ar fi adeverit ce spusese Satan, dar Dumnzeu este un Dumnzeu al Dragostei care nu supune pe nimeni cu forta.

| Meme10Memu explică (pentru Helper07):

Adam a murit incet ca noi in prezent. Ce poate fi mai rau de atat?

| Helper07 a răspuns (pentru Meme10Memu):

"Nu va temeti de cei care ucid trupul ci de cei care odata cu el, ucid si sufletul."

| adryang78 a răspuns:

Ideea în sine este mult prea vastă pentru a putea fi dezbătută aici. Oricum, tu scoți din context o frază, ceea ce este eronat de la început.

| AnonimSuprem1 a răspuns:

Acest mesaj de la Iisus Hristos isi are urmatorul rost, cel de a ambitiona credinciosul sa se dedice cu atat mai vartos Imparatiei lui Hristos. E un fel de a spune sa vedem lumea aceasta ca fiind simbolul raului, deci al razboiului spiritual, iar pacea adevarata si nu cea lumeasca este in Hristos, adica in El.
Dar evident cel mai bine este sa consideram lumea noastra ca fiind normala si cea in care trebuie sa nadajduim, caci altfel devenim fanatici, si iata culmea: chiar religia condamna fanatismul; poti citi pe internet pe site-urile crestin ortodoxe etc.

| Meme10Memu explică (pentru AnonimSuprem1):

In Univers domneste moartea adica o liniste de mormant in afara de planeta Pamant.

| Patronu1 a răspuns:

Iisus nu chinuie pe nimeni, oamenii își fac singuri zile negre unii altora, cum sunt copii care plâng pentru ca nu scăpare temele date de profa, cum sunt oamenii supărați pentru ca muncesc o viata întreaga pentru șefu, cum sunt aurolacii supărați ca nu au șansa să muncească o viata pentru șefu, cum sunt copii bătuți de bătăuși la școală, cum sunt și bătăușii care duc lipsa de dragostea părinților, și tot asa. Din păcate natura umana ii împinge pe oameni sa dea vina pe doamne-doamne pentru fiecare eșec al lor în loc sa își recunoască vina și sa accepte ca a greșit, pentru ca mai apoi sa învețe din greșeli. Înțelegi?

| Ineys a răspuns (pentru Patronu1):

Canceru e un esec tot al oamenilor si toate afectiunile care ne omoara, asa-i?
Noi nu mana noastra ni-l facem. Copiii care se nasc cu tot felul de tumori si boli, si-au facut-o cu mana lor ce-i drept.

| Patronu1 a răspuns (pentru Ineys):

Eh, și SIDA, și încă multe altele, dar nu are rost sa ne batem gura degeaba, ce este este și dacă stam noi pe aici sa bârfim.

| danut a răspuns (pentru Patronu1):

DE experiente de laborator ai auzit oare cine le-a facut, Dumnezeu sau oamenii?

| danut a răspuns (pentru Ineys):

Plata PACATULUI este moartea, oare ci i-o fi placut cu tatal pacatului, nu oamenilor? Omenirea suporta pacatul, iti place alcoolul, gata CIROZA, iti plac tigarile, gata canceru de plamani, iti plac fripturile in sange, porcul, gata cancerul de stomac, colon, samd. Iete canceru si mai toate afectiunile, ca sunt exceptii, nici o problema TOTI tr aim in ZONA pacatului.

| Octavian199 a răspuns (pentru Ineys):

Unde e zeul evreu cand copiii sunt rapiti si ucisi? Sa nu imi zici ca copiii isi fac asta cu mana lor.

| Ineys a răspuns (pentru danut):

Exceptii?
Deci Dumnezeu a gresit? I-a scapat ceva, o exceptie. Te auzi ce vorbesti? rolling on the floor

| danut a răspuns (pentru Ineys):

Ce legatura are Dumnezeu cu pacatele tale pe care le adori si nu vrei sa te lasi de ele, Plata Pacatului este Moartea, unde vezi tu exceptile? A fost doar o amagire pentru pacatosi sa vedem cum se prind cu DISPERARE de pacatele lor. laughing

| Ineys a răspuns (pentru danut):

Nu ti se pare ca Dumnezeu este cam inchis la minte?
A gresit prima fiinta umana creata de el si trebuie sa sufere toti urmasii lui? Asta suna a razbunare. Ce este Dumnezeu? O fiinta omnipotenta care isi iubeste creatia sau care cauta razbunare pentru ca i-a fost incalcat cuvantul?
Ce a vrut Dumnezeu pana la urma? De ce ne-a dat liberul arbitru? Sa nu-mi spui ca nu se astepta la asta. Doar e omniscient deci stie tot ce se intampla s-a intampalt sau se va intampla, de unde rezulta faptul ca Dumnezeu stia ca pacatul stramosesc se va realiza si totusi l-a lasat sa se intample.

Daca avem liber arbitru si exista o entitate omnipotenta care poate face tot ce vrea, intrebarea este : Noi chiar avem liber arbitru sau e doar o iluzie creata de aceasta entitate? Deciziile noastre chiar ne apartin sau au fost "scrise" de la inceput de acest Dumnezeu?

| Meme10Memu explică (pentru Ineys):

Liber arbitru intr-un corp muritor in jungla de pe pamant. La ce bun asa libertate?

| danut a răspuns (pentru Ineys):

Ai ajuns sa-L judeci tu, un purice pe Dumnezeu? Chiar nu ai priceput ca asa functioneaza TOT universul? Chiar atat de ingusti la minte sunteti ca sa NU intelegeti ca orice actiune are si un efect? Dumnezeu stia ce se va intampla DAR din multimea de oameni care gandesc ca tine exista si o MINORITATE care NU gandesc ca cei ca tine ci sunt asa sum trebuie, PENTRU ACEIA Dumnezeu a facut omenirea si a dat dreptul de a alege si nu sunt putini ci foarte multi.

| Ineys a răspuns (pentru danut):

Da, il judec, pentru ca eu l-am creat. Noi l-am creat. E inventia omului, a imaginatiei noastre. La fel cum e si Superman, Goku, The One Above All, etc. De ce sa nu cred in Superman?

| danut a răspuns (pentru Ineys):

"Da, il judec, pentru ca eu l-am creat."
Asta inseamnaa saa aai probleme cu "calculatoru" dar se plateste un "pret" pentru asta. Aflii la vremea potrivita.