| Meme10Memu a întrebat:

Implinirea profetiilor ipoteticului dumnezeu nu ar avea impact benefic mai mare asupra celor necredinciosi decat daca oamenii ar fi credinciosi? Surpriza ar fi mai mare, nu-i asa?

19 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

De care dumnezeu vorbim?

| Meme10Memu explică (pentru RAY):

Dumnezeul crestinilor.

| RAY a răspuns (pentru Meme10Memu):

Impartit in 6000 de religi, secte, culte

| Meme10Memu explică (pentru RAY):

Da. Cam toate religiile promit ceva bun pentru cei care sunt numiti buni dupa regulile acelor religii. Promisiuni ipotetice care ar fi mai bine sa ramana doar cel mult niste ipoteze de viitor. Mai bine sa nu creada omul decat sa creada astfel de lucruri pentru ca de fiecare data acele promisiuni nu se implinesc deloc cat traieste omul.

Chiar in biblie este aratat acest lucru, ca toti care au crezut au murit ca orice om fie bun fie rau.

Evrei 11:13:"Toţi aceştia au murit întru credinţă, fără să primească făgăduinţele"

Nu au primit nimic special de la ipoteticul dumnezeu.

| Celcestietot a răspuns:

Bineînțeles că ar avea impact mai mare asupra necredincioșilor. Dar na, cum voi negați orice dovadă a existenței lui Dumnezeu în momentul de față, sincer îmi este greu sa cred că vă veți trezi pe ultima suta de metrii. Nimic personal cu tine, apropo.

| Meme10Memu explică (pentru Celcestietot):

Cand i se face un cadou unei persoane e bine sa nu stie sa nu creada ca ii face altcineva un cadou placut si astfel surpriza placuta e mai intensa.

| Celcestietot a răspuns (pentru Meme10Memu):

Păi da, dar chestia este că tu nu crezi în Moș Crăciun.

| Meme10Memu explică (pentru Celcestietot):

Daca nu cred in Mos Craciun sunt mai recunoscator pentru cadourile primite de la viata. Un credincios ajunge sa trateze lucrurile de la sine anticipandu-le prin credinta.

Anticipand evenimentele viitoare viata nu mai are farmec. Daca prevezi evenimentele dintr-un film acel film devine plictisitor.

| Celcestietot a răspuns (pentru Meme10Memu):

Ok, dar daca nu esti cuminte nu mai vine Mosul la tine :

,, 47. Şi dacă aude cineva cuvintele Mele şi nu le păzeşte, nu Eu îl judec; căci n-am venit ca să judec lumea ci ca să mântuiesc lumea.
48. Cine Mă nesocoteşte pe Mine şi nu primeşte cuvintele Mele are judecător ca să-l judece: cuvântul pe care l-am spus acela îl va judeca în ziua cea de apoi.''

,, 5. Dar după învârtoşarea ta şi după inima ta nepocăită, îţi aduni mânie în ziua mâniei şi a arătării dreptei judecăţi a lui Dumnezeu,
6. Care va răsplăti fiecăruia după faptele lui:
7. Viaţă veşnică celor ce, prin stăruinţă în faptă bună, caută mărire, cinste şi nestricăciune,
8. Iar iubitorilor de ceartă, care nu se supun adevărului, ci se supun nedreptăţii: mânie şi furie.''

| Meme10Memu explică (pentru Celcestietot):

Cum pot sa nesocotesc pe cineva nevazut? Daca zic ca nu-l vad il nesocotesc? Credinta e ca parerea. De ce sa-mi fac o parere despre ceva pe care nu-l vad si nu l-am vazut niciodata? Tu umblii numai dupa auzite?

| Celcestietot a răspuns (pentru Meme10Memu):

Este și dovedit, nu umblu după auzite.

| Meme10Memu explică (pentru Celcestietot):

Ce e dovedit?

| Celcestietot a răspuns (pentru Meme10Memu):

Ca ceea ce scrie in Biblie este adevarat.

| Impersonal a răspuns:

Adica te-ai plictisit sa citesti biblia si sa vezi ca bunii sunt rasplatiti cu nimic iar cei rai cu si mai mult nimic?

| Helper07 a răspuns:

Si cum iti susti argumentul?

| BlackOldSun a răspuns:

Si Harry Potter sau Spider-man e adevarat...ca doar e scris in carte!
Sa vad un argument patetic impotriva acestei asertiuni, hai va provoc!

| AnonimSuprem1 a răspuns:

Intr-adevar, daca omul se smereste, se presupune ca doar atunci poate sa il vada pe Dumnezeu. Traditia bisericeasca si cercetand biblia ne dam seama ca noi chiar daca am fi "sfinti" tot "pacatosi" ne numim, deoarece suntem smeriti inaintea lui Dumnezeu, fiindca "nimeni nu este de fapt sfant inaintea lui Dumnezeu". De fapt un sfant este sfant tocmai fiindca este smerit, fiindca el si-a dat viata lui Dumnezeu, fiindca exact Sfantul romanilor, Arsenie Boca cand se ruga spunea "Doamne, ajuta-mi, ca astazi sa ma lepad de mine insumi" si apoi continua "ca nu stiu din ce pricina mare vrajba am sa fac".
Deci ce intelegem, cand ne smerim suntem si mai calmi, dar intelegem si mai bine taina imparatiei lui Dumnezeu (de fapt doar daca suntem smeriti il intelegem pe Dumnezeu).
Arsenie Boca evidentieaza prin a sa rugaciune, ca noi de unii singuri o luam pe pe cai pacatoase, iar Dumnezeu poate sa ne ajute in caile noastre pacatoase, daca suntem smeriti, dar ii marturisim lui Dumnezeu pacatele conform invataturii crestine.

| AnonimSuprem1 a răspuns:

Si uite, in biblie se evidentieaza despre motivul pentru care Dumnezeu a ales neamurile pagane la un moment dat decat propriul Sau popor, Israel.
Dupa cum bine stii Israelul a fost lepadat dupa ce a observat Dumnezeu necredinta evreilor in El si s-a ajuns sa se propovaduiasca evanghelia Imparatiei cerurilor la neamurile pagane.
Dar iata ce ne spune biblia in Romani 11 (citeste tot capitolul si o sa intelegi), iata primul verset: "1. Intreb deci: Oare lepadat-a Dumnezeu pe poporul Sau? Nicidecum! Caci si eu sunt israelit, din urmasii lui Avraam, din semintia lui Veniamin."
Deci in capitol se evidentieaza ca lepadarea evreilor se face pana cand se va implini mantuirea popoarelor pagane, ca apoi sa le vina mantuirea lor, caci biblia spune: "daca prin lepadarea lor a venit mantuirea multora, Dumnezeu ii va ierta."