anonim_4396
| Anonim întreabă:

În biblie se tot specula că Dumnezeu a salvat oamenii din criza de foame. În momentul de faţă, mulţi oameni şi copii mor de foame. De ce nu intervine Dumnezeu în toată această durere? Chiar nu îi pasă?!batting eyelashes

Răspuns Câştigător
| M25M a răspuns:

Ok, insa acei copii care mor pe capete din diverse locuri ale lumii de foame sunt prihaniti?
Poate alesi nu sunt, ca nu sunt evrei, dar ce pacat au acei care se nasc in acele zone si nu apuca varsta pubertatii?

19 răspunsuri:
| MMihai a răspuns:

„ Dumnezeu", ș-a hrănit „poporul ales ", cu mană, când se plimbau / când i-a plimbat prin deșert.
Poate să fie un simplu basm!

| shadovv a răspuns:

Dar de ce nu intervenim noi? Ca asta e scopul nostru pe pamant, sa intervenim.

| danut a răspuns:

Unde ai citit cu "speculatile" astea? Cartea si versetul, te rog.

| Ironicnαme a răspuns (pentru danut):

Nu am citit eu speculaţiile astea, nu am citit biblia. Am aflat asta de la doamna de religie.hee hee Am întrebat-o şi pe ea acelaşi lucru, dar nu am primit un răspuns.

| danut a răspuns (pentru Ironicnαme):

Spune-i doamnei tale de religie ca unul care e cam slab cu capul doreste informatia pe care ti-am cerut-o. Altfel nu mai crede o profesoara care habar nu are ce spune elevilor. CERE-I DOVADA.

| Ironicnαme a răspuns (pentru danut):

Ok. happy

| M25M a răspuns (pentru danut):

Căci ne-ați adus în pustia aceasta ca să faceți să moară de foame toată mulțimea aceasta. Atunci Domnul a zis lui Moise:,, Iată, voi face sa va ploua paine din ceruri."
Exodul 16:3, 4

Domnul nu lasa ca sufletul celui drept sa ramana infometat
Proverbele 10:3

| danut a răspuns (pentru M25M):

"Exodul 16:3, 4 " Generalizati conditii speciale, Dumnezeu si-a luat "obligatia" aceasta (hranirea) deoarece era POPORUL LUI (ales).
Proverbe 10, 3. Domnul nu lasã pe cel neprihãnit sã sufere de foame, dar îndepãrteazã pofta celor rãi.
Nu se rezolva nimic "prin omitere". Ai ajuns la acelasi raspuns, este vorba despre "cei alesi " sau cei neprihaniti (poporul Sau).

| danut a răspuns (pentru M25M):

Ca din ei sa "apara" unul ca tine care sa-L hulesca, sa-L insulte si sa-I nege existenta? Ce gandire masochista aveti mai fratilor! Vina este a oamenilor si nu a lui Dumnezeu a nu au grije de progeniturile lor, vina au oamenii ca nu L-au ascultat pe Dumnezeu si n-au facut ce a spus El.

| M25M a răspuns (pentru danut):

In baza raspunsurilor tale eu pun intrebarile, insa se pare ca am atins o coarda sensibila asa ca nu mai insist.
Nu am cum sa-l hulesc si sa-l insult de vreme ce nu cred in el.

| NGheorghe a răspuns:

Mi se pare mie sau tu chiar nu iti dai seama ca afirmatia ta este fara sens sau este pusa gresit?
In "biblie se tot specula"?
Cuvantul "a specula" vine din latina: speculum=oglinda, oglindire, prezentari complete ale situatiilor. Ca sa fiu mai clar: biblia este sursa informatiilor nicidecum biblia nu este o prezentaea a sursei (in biblie nu gasesti povesti despre biblie, analize despre biblie, etc) Oameni sunt cei care o prezinta si o analizeaza, deci oamenii speculeaza...pe teme biblice.
In termeni comerciali, speculatorii sunt cei care "cunosc foarte bine piata" astfel ei acapareaza produsele deficitare si le vind la suprapret.
Cat despre celelalte intrebari, as zice ca nu le stii raspunsul din cauza filmelor si desenelor animate pe care chiar le confunzi cu biblia. Oamenii daca mor de foame este din cauza minciunilor, abuzurilor si nedreptatilor pe care le fac; ce este asa complicat?
Insa ultima le intrece pe toate.
"Chiar nu îi pasă?! " Da chiar! de ce nu ii zici sa mai reduca din chiria pe care o platesc oamenii pentru ca ii folosesc planeta?
big grin eu te voi sustine, ba mai mult am sa chem si pe altii.
Da' pana cand numai ce vrea EL?
Cere-i sa reduca si pretul la apa! Deocamdata ii gratuita dar ce ar fi daca ar fi si mai ieftina de atat?
rolling on the floor
Ii ceri? Cand ii ceri? iti umpu lista pana atunci.

| ManStrong a răspuns:

Probabil ca Dumnezeu a transmis aceasta sarcina in grija oamenilor acum, ca tot sint facuti dupa chipul si asemanarea sa. Oamenii ar putea face chiar foarte multe, si fac, dar de multe ori in sens invers.

| Calininio a răspuns:

Esti sigura ca exista? Ca daca nu exista, trebuie sa ne obisnuim cu ideea si sa punem toti osul la treaba daca vrem sa nu se mai moara de foame / frig in lume.

| tasmania a răspuns:

Da' de ce nu-i pasa lui Bill Gates de copiii aia? Sau lui Tiriac? Sau altora. Ca toti avem numai in administrare averea. Si unii parca ar avea 70 de guri si 500 de copii. Dumnezeu a facut destule pe Pamant pentru toti; ramane sa vedem si cum le impartim intre noi. Adica e si responsabilitatea noastra. Iar El ne da mereu ce ne trebuie. Chiar daca ni se pare ca avem prea putin. Sarac nu e oamul sarac, ci acela cu o imaginatie bogata.
Mai intervine si El, dar nu stim noi toate dedesubturile "afacerii".

| M25M a răspuns (pentru tasmania):

Referitor la Gates : http://en.wikipedia.org/......Foundation

A donat cu miliardele impreuna cu fundatia lui si culmea e ateu.

| ooolifeoolol a răspuns:

Alea sunt specimenele libidinoase care fac copii(le place sa si-o traga), netinand cont ca le chioraie matele de foame si n-or sa aiba ce sa puna pe masa.
Uite de ex in America, le construieste Obama casa si le-o da la cheie si ei ce fac? O distrug! Nici macar curat nu fac.Nici de munca nu isi cauta. Absolut nimic.Doar asteapta sa le cada din cer.Asa au fost obisnuiti.Ce ce nu se ajuta ei insusi,nu merita ajutor nici din partea celorlalti.
Pe bune acum, cum mama naibii sa ti-o tragi, sa faci copii, cand tu mori de foame si dormi sub cerul liber. Dupa care sa mai ai pretentia sa fi ajutat? Ohh, uneori suntem prea toleranti in ziua de azi.

| killer212121 a răspuns:

Foametea este doar un semn al maniei lui Dumnezeu pentru ca in secolul 21 oamenii au uitat de Dumnezeu si in Biblie este specificat faptul ca vor fii semne care vor vesti venirea a 2-a a lui Hristos printre care si foametea.

| AnnealedPride a răspuns:

Pentru ca nu intervine

pentru ca omenirea ar trebui sa iasa in totalitate din igoranta si imbecilitatea de a crede ca vine altcineva si ii salveaza pentru propriile actiuni si pentru propriile esecuri ca specie. Ca doar avem multe!

| Oprea_Dorinuca_1998 a răspuns:

Lui Dumnezeu ii pasa de toti oamnei ptk toti suntem egali dar uneori Dumnezeu vrea sa vada daca te rogi odata si nu iti este ascultata rugaciunea u te rogi in continuare sau iti pierzi credinta.