| oprescudorin11 a întrebat:

In cine aveti mai mare incredere, in psihologi sau in preoti. Nuantati, explicati ceea ce simtiti!
Exista o contradictie intre aceste institutii? (statul versus sau nu bisericii).

Răspuns Câştigător
| Staind a răspuns:

Are. Daca ii spui preotului ca esti "deznadajduit" iti spune sa te rogi. Sa crezi. Sa tii post. Sa citesti 17 acatiste. Sa mergi la 30 de slujbe. Si alte pu|i din astea. Ma rog, eu le consider asa. Poate pe altii ii ajuta. Daca e asa, ma bucur pentru ei.
Pe mine, ca om care are o problema, care sa zicem ca ma aduce aproape de disperare, nu ma ajuta ceea ce-mi sugereaza preotul sa fac. Vreau ceva mai concret. Asa ca as inclina spre psiholog. Care e adevarat, iti arata evidentul, pe care esti prea chior sa-l observi, pe bani. Nu zic ca nu exista uscaturi si-n domeniul psihologilor, care doar iti dau impresia ca te ajuta.
Sa nu intelegi ca am vreo problema cu credinciosii sau ceva de genul, chiar e treaba lor ce fac.
Nu stiu daca exista vreo contradictie. Ar putea.

117 răspunsuri:
| oprescudorin11 explică (pentru doctorandus):

Majoritatea oamenilor, cea mai sanatoasa, coloana vertebrala a societatii, traia la sate. Orasele erau mici, adevarat ca existau din epoci antice:Roma, Sodoma, Gomora, Babilon, Alexandria etc., toate innecate in propriul pacat!
Faptul ca proverbele pot reflecta uneori realitatea nu dovedeste ca era o regula.De altfel nici nu ar conta aspectul asta prea mult, nu conta in vremea credintei generalizate si unitare, caci principiile erau pastrate in ciuda 'barfelor'.
Chiar 'paremiologia ' care se vrea stiinta ( a fost si imbracata in formalism matematic), este discutabila.Interesant ca Biblia a creiat sistemul sinectocal si metonimic, neintalnit decat in limbile indo -europene, in cadrul religiilor majore(daca se poate spune asa).
Chineza si indiana, se spune ca este foarte precisa, cuvintele la ei au sensuri unice, clare, nediscutabile.Pe de alta parte sistemul dual Bine-rau sunt mai clar disociate la Biblie, in vreme ce budismul le considera 'partenere', un fel de yin -yang, o unitate in care se dezvolta un concept intr-altul fara sa fie daunator ci constructiv.
Dar asta este o alta discutie.

| oprescudorin11 explică (pentru anonim_4396):

De fapt, intrebarea se refera la necrediciosi si cei insuficient credinciosi!
De cei 'cu adevarat credinciosi ' nu se atinge nici macar tristetea, daramite deprimarea! Ei au un Dumnezeu, atotputernic care-i protejeaza.
Cei cu adevarat credinciosi sunt practicanti, sunt nascuti si cresuti in acest spirit dar raman invulnerabili la orice boala (fizica, psihica) dar asta e un proces indelungat, nu merge de azi pe maine, poate de aia e nevoie si de psihologi astazi.

| Seba2013 a răspuns (pentru oprescudorin11):

Bine spui, nici tristetea nici moartea.
Daca ii atinge deprimarea, Dumnzeu este iertator, chiar daca noi suntem duri cu noi, el nu este, dar totusi ne cere excelenta.
In area acesta a stiinteti exista atat de multe institutii pe cate religii exista.
Psihologia nu are antidot pentru unele lucruri, de exemplu moartea.
Este buna psihologia, dar nu trebuie separata de adevar.
Stiinta nu este doar pozitivismul... Einsten a prezis existenta ondelor gravitationale fara METODOLOGIA POZITIVISMULUI.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Pozitivism

Acesta descoperire este o palma pentru atei si pozitivism, le demonstreaza ca adevrul se poate cunoste si fara metodologia lor.

| oprescudorin11 explică (pentru Seba2013):

Nu sunt, personal, adeptul variantelor de gen 'psihologie', pozitivism', etc.
Sunt adeptul vindecarii originii! A cauzelor.
Dar ce sa faci cand DATELE despre starea populatiei spun ca 80% din populatie ESTE BOLNAVA! (am dat doar un exemplu, poate nu e realitatea!).
Timp nu mai este ca sa-i vindeci, pe cei bolnavi, eliminand cauza!
E ca si cand ai un bolnav de cancer sau un ars in faza terminala!
Poti sa-i parasesti? Poti sa-i mai inveti ceva!?
NU!
Ii ajuti! Ca esti, sa zicem Crestin!
Si inventezi : psihologii, medicamente (alopate)care atenueaza DUREREA pe ultimul drum!
Ii inveti despre pozitivism, despre sperante! In ce?
Nu conteaza! Conteaza sa-i ajuti cat poti!
Deci, paradoxal, in situatia asta mondiala, globala, sunt utili si psihologii, si ateii, si toate scornelile care, din motive obiective au aparut!
E ca si cand alegi intre doua rautati!
Mi-ai mai limpezit mintea! Merci!
Desi nu-ti dau, in opinia mea dreptate!
Dupa cum gandesc eu, psihologia se ocupa doar de morti si viitori morti, este perfecta exact pentru alinarea suferintelor acestor categorii!
Si este Crestineste! Paradoxal, pentru unii!

| Seba2013 a răspuns (pentru oprescudorin11):

Asa este, ar trebui sa elimine cauza.
Altii cauzeaza iar altii vindeca.
Psihologii te pot ajuta, iti dau un exemplu:
Sa spunem ca esti victima unei circumstante.
Aceste circumstante iti cauzeaza simptome vizibilie, din cauza ca nu stii sa te aperi, cu alte cuvinte nu stii sa te comporti.

Psihologii studiaza identitatea manipulatorului, iti deschide ochii, te face sa vezi, te invata cum sa reactionezi, iti explica legile, iar acest lucru poate ajuta victima.
Victima nu stie ca exista persone rele, pentru ca trebuie studiate, trebuie inteleasa acesta cultura.
Ei bine daca psihologii te instiinteaza, iti poate da o putere de control, iar acest lucru te poate vindeca.
Ai dreptate ca psihologii ar trebui sa se implice mai profund, dar ca sa se implice mai profund, trebuie sa se faca agenti sub acoperire, iar lucrul acesta se ocupa altii.

Eu sunt de parere ca psihologii isi fac treaba dar nu total, ei sunt doar o rama a stiintei, exista mai multe institutii care ii completeaza.

Psihologia de una singura, nu are ce sa faca, are nevoie de tot sistemul, iar acel sistem sa isi faca treaba asa cum trebuie.
Sistemul educational.
Cele 3 puteri ale statului.
Societatea, noi oamenii sa ne iubim, nu sa ne cauzam dureri.
Si mai multe puteri...

Puterea statului este impotriva noastra, in loc sa ne ajute, ne sclaveste.
Legile exista, dar inchide ochii la multe.
Aproapele, nu mai este aproapele, nu mai avem curajul sa lasam usa deschisa.
Si multi alti factori, daca vrei sa mergi la cauza, trebuie sa te lupti cu sistemul.


Ai vazut ca noi creninciosii nu mai luptam cu sistemul?
De ce nu mai luptam ca inainte?
Pentru ca ii doboram si iar vin putere, iar cand ajung acolo, tendintele ii influenteaza in aceeasi directie.

Noi credinciosii astem un sistem nou, nu mai credem in oameni, in ziua de astazi aroganta si mandria este la puetere.
Daca tu ai mai multe studii ca altul, in sinele tau nu accepti sa castigi la fel ca ala care are studii mai putine, pentru ca tu ai studiat pentru a castiga mai mult.
Cand vezi un cersetaor, nu te mai gandesti ca el are nevoie de bani pentru mancare, ci pentru droguri.
Si asa se schimba lumea in care traim......cheltuim miloane de euro pe armamant, doar ca sa avem putere, iar saracul sa ramana asa pentru ca asa merita!, asa ii trebuie daca nu a studiat!
Atitudinile acestea sunt implementate bine in acest sistem...iar acest sistem este compus de oameni, iar oamenii iubesc acestsistem, pentru ca le place stabilitatea.

| oprescudorin11 explică (pentru Seba2013):

Precizez la inceput ca potrivit Constitutiei, in Romania sunt doua puteri:puterea legislativa si puterea judecatoreasca.Deci este puterea legii.
Nu sunt nici trei sau alte variante. Recunosc sincer ca nici eu nu stiam asta pana sa nu intreb in forumul TPU, cand Ioandelasal specialist, mi-a precizat.
Acum, potrivit antropologiei, in cele mai vechi populatii au existat, in general tot doua puteri care se completau, nu interferau, sau nu era normal sa interfereze.Mai precis era conducatorul societatii respective si biserica.
Biserica facea legile, conducatorul veghea la respectarea lor si rezolva litigiile.
Biserica si Conducatorii civili (sa zic asa), teoretic nu au, nu e normal sa interfereze. Ca mai mereu s-au intamplat anomalii, asta este o alta problema.
Credinciosii lupta cu 'sistemul ' pastrandu-si credinta, promovand doar oameni seriosi, pastratori ai legii pentru comunitate. Daca a aparut democratia asta globala, au aparut probleme: mai multe tipuri de credinte (adevarat ca aveau aceleasi legi:sa nu furi, sa nu ucizi, etc.)dar aveau traditii deosebite de convietuire care au si creiat problemele cu care ne confruntam acum.
In acel moment s-a simtit nevoia de medici (crucea rosie, semiluna, etc), de psihologi si alte produse moderne.
Biserica (credinciosii) lupta prin traditie si exemplu personal. Daca apar interferente, s-a dovedit ca este profund nociv. Doar vezi capii Bisericii cum fraternizeaza cu hotii sistemului. Acolo unde este 'cascavalul' se inghesuie toti, apare puterea adminstrativa, care face abuzuri si culpabilizeaza tot in jurul lor, de fapt apare coruptia si acel RAU care contamineaza si pe credinciosii mai slabi. Fenomenul este de-a dreptul asemanator cu Cancerul.Biserica se 'adapteaza ' cu MIZERIA, face rabaturi la LEGILE traditionale in numele asa zisei democratii.(vezi biserica catolica sau cea rusa).
Deci Credinciosii lupta, eu cred ca vor castiga, dar pretul este extrem de mare.Credinciosii nu au decat arma LEGII (a textului si respectarii ei) pe cand nemernicii apeleaza la ORICE, caci NU AU DUMNEZEU!
Lupta este, pare inegala. In istorie, cu rabdare si intelepciune, s-a castigat mereu, milenar vorbind.
La noi a inceput o oarecare curatenie. Nu merge tot intr-o zi.Eu am nadejde! Sistemul corupt se va autodistruge prin el insusi, din interior, e adevarat ca prin suferintele noastre.

| ἶῆfἶῆἶƮყ a răspuns:

In Dumnezeu :
Isus imi raspunde de fiecare data cand Il Chem


Daca e sa mi se intample ceva rau nu am probleme, ma dresez Lui happy

| oprescudorin11 explică (pentru ἶῆfἶῆἶƮყ):

Asa fac si eu.Dar catre care directie te trimite? Spre preot sau spre psiholog? Desi intrebarea si-ar cam pierde din sens.

| Seba2013 a răspuns (pentru oprescudorin11):

Mersi de corectare, am mai fost corectat aici pe TPU, dar eu sunt pe pilot automat, aici in Spania am studiat ca exista 3.
Oricum puterea executiva exista, doar ca este unita cu cea legislativa.

Nu iti mai fa nadejde(desii este buna acesta nadejde), o sa fie mai rau, acest sistem trebuie sa ajunga mai rau, pana acolo incat sa lupte cu Dumnzeu.
Armaghedonul este lupta lui Dumnzeu cu puterile mondiale, acesta puteri deja incep sa urasca religia si pe Dumnzeu.
Daca ai discernamant poti vedea cum se genereaza acesta ura.
Toate ariile sunt anticriste il urasc pe Dumnzeu ba chiar vor sa fie mai destepte decat el.
Filmele cu Dumnzeu, nu mai sunt cu sensul care erau inainte.
Stiinta crede ca poate sa se separe de Dumnzeu, insa este doar o ingamfare,.
Cultura inpudica si obscena, crede ca este normal sa sis arate zonele intime in public.
Acest marketing si institutiile statului, au luat deja pozitia de lupta, si sunt ingamfati rau, nu o sa cedeze, o sa inainteze, pana la Armaghedon.

| Seba2013 a răspuns (pentru Seba2013):

Daca nu intelegi scrisul poti sa ma intrebi, am vazut ca am unele greseli de scriere.
Eu nu pun accentul pe sintaxa, ma bazez pe semantica, ca nu am timp de corectari de scris.
Nu o fac din lipsa de respect, doar ca nu am timp de corectari.
Daca te deranjeaza scrisul, spune-mi fara rusine.

| oprescudorin11 explică (pentru Seba2013):

Stai linistit! Nici nu m-am gandit la asta! Inteleg tot.Si eu mai gresesc, nu-mi permit sa platesc un corector sau o secretara! Inca nu am ajuns la Academie.
Sunt ingrijorat si eu de tot ce vad si aud.Este adevarat ca Apocalipsa este considerata de unii exegeti ca pe o schimbare in bine.(a propos de Armaghedon). Totusi, spre linistea si echilibrul nostru, n-ar trebui sa ne asumam ura nici macar asupra dusmanilor.

| doctorandus a răspuns (pentru oprescudorin11):

Prostie rafinata e asta: auzi la el, stabileste faptele empirice prin rationamente primitive!

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru oprescudorin11):

Nu retin sa-ti fi spus ca in Romania sunt numai 2 puteri, nu puteam sa spun o asemenea enormitate, cand sunt 3 si sunt reglementate incepand cu Constitutia: legislativa, administrativa si judecatoreasca.
De altfel pe acestea le regasim in orice stat democratic.

| oprescudorin11 explică (pentru Ioandelasal):

Daca am retinut eu gresit iarasi imi cer inca o data scuze, si va multumesc ca n-am facut o precizare gresita si necorectata.Dar tin minte ca si eu m-am socat atunci, altfel nu as fi retinut asa.A propos, am castigat casa aceea definitiv, recompensa pe puncte, jumatate. La ce sa ma astept? Dar nu face obiectul intrebarii.

| oprescudorin11 explică (pentru doctorandus):

In plus, erau rare cazurile in care adulterurile destramau familiile.De fapt mai mult la asta ma refeream.

| oprescudorin11 explică (pentru doctorandus):

Ma bucur ca formulezi asa, pe de o parte!
Toate sabiile aruncate religiei sunt aruncate empiric ( in viziunea ta). Rationamentele' primitive '? Cum le definesti?
Exista o stiinta a prostiei?
Chiar te rog sa-mi dai o definitie! In viziunea ta, coroborata cu ce crezi tu ca ar gandi cei cu care esti de acord), (completa, netinand partea nimanui).

| oprescudorin11 explică (pentru doctorandus):

Iti dau exemplu de prostie geniala! Poate te ajuta in formularea definitiei:

> Einstein a scris numeroase scrisori către fiica să, Lieserl, dar una a rămas în memoria colectivă.
>
> "Când am propus teoria relativităţii, foarte puţini oameni m-au înţeles, iar ceea ce urmează să destăinui umanităţii acum, se va ciocni de neînţelegerea şi prejudecăţile din această lume.
>
> Te rog să păstrezi aceste scrisori atât timp cât este necesar, ani, decenii, până când societatea este suficient de avansată pentru a accepta ceea ce voi explica mai jos.
>
> Există o forţă extrem de puternică, pentru care, cel puţin până în prezent, ştiinţă nu a găsit o explicaţie formală. Este forţă care include şi guvernează totul, este chiar în spatele oricărui fenomen care are loc în univers şi încă nu a fost identificată de noi. Această forţă universală este IUBIREA.
>
> Când cercetătorii au investigat o teorie unificată a universului, au uitat cea mai puternică forţă nevăzută. Iubirea este Lumina, care îi luminează pe cei ce o oferă şi o primesc. Iubirea este gravitaţie, deoarece îi face pe unii oameni să se simtă atraşi de alţii. Iubirea e putere, deoarece multiplică tot ce avem mai bun şi oferă umanităţii şansă de a nu pieri în propriul egoism orb. Iubirea expune şi revelează. Pentru iubire noi trăim şi murim. Iubirea e Dumnezeu şi Dumnezeu este Iubire, notează suntsanatos.
>
> Această forţă explică totul şi oferă sens vieţii. Această este variabilă pe care am ignorat-o de prea mult timp, poate pentru că ne este frică de iubire deoarece este singură energie din univers pe care fiinţă umană nu a învăţat să o controleze după voinţă să.
>
> Pentru a evidenţia iubirea, am creat o simplă subtituire în cea mai faimoasa ecuaţie de-a mea. Dacă în loc de Eâmc2, acceptăm că energia pentru a vindecă întreagă lume poate fi obţinută din multiplicarea iubirii cu viteză luminii la pătrat, atunci ajungem la concluzia că iubirea este cea mai puternică forţă ce există, deoarece nu are nici o limita.
>
> După eşecul umanităţii în a utiliza şi controla celelalte forţe din univers, care până la urmă s-au întors împotriva noastră, este imperios să ne hrănim pe noi înşine cu o altă formă de energie.
>
> Dacă vrem că speciile noastre să supravieţuiască, dacă vrem să descoperim sensul vieţii, dacă vrem să salvăm lumea şi fiecare fiinţă conştientă ce trăieşte, atunci iubirea este unicul răspuns.
>
> Probabil nu suntem încă pregătiţi să creăm o bombă a iubirii, un mecanism destul de puternic pentru a distruge ura, egoismul şi lăcomia care devastează planetă.
>
> Cu toate acestea, fiecare individ poartă cu sine un mic, dar puternic generator de iubire, a cărui energie aşteaptă să fie eliberată.
>
> Când o să învăţăm să oferim şi să primim această energie universală, dragă Lieserl, vom putea afirmă că iubirea învinge tot, că poate transcende totul şi orice, deoarece iubirea este chintesenţa vieţii.
>
> Regret profund că nu am fost capabil să exprim ceea ce este în inima mea, care a bătut în linişte pentru ţine întreagă mea viaţă. Poate e prea târziu pentru scuze, dar cum timpul e relativ, simt nevoia să îţi împărtăşesc că Te Iubesc şi datorită ţie am ajuns la răspunsul suprem!
>
> Tatăl tău,
>
> Albert Einstein"

| oprescudorin11 explică (pentru doctorandus):

Am sa citesc! Banuiam eu ceva, dar intai voi citi! Vezi? Am primit si eu, la un moment dat informatia asta, dar am gasit pe cineva care sa-mi confirme indoielile! E bine, zau! Hai ca sa ma lamuresc!
Profit insa de ocazie sa-ti spun, ca pentru prima oara de cand ma aflu pe TPU am refuzat sa dau o funda la o intrebare pusa de mine simtindu-ma frustrat de faptul ca trebuie sa respect pe toti cei care isi consuma macar timpul lor sa-mi raspunda, si primind multe idei valoroase.Cand colo? Cine castiga funda? Exact ceilalti!
Votul majoritatii nu are in vedere nimic din ce mie mi se pare valoarea, ratiunea.

| Seba2013 a răspuns (pentru oprescudorin11):

Stii care este stiinta prostiei?
Pozitivismul, aici intra si empirismul.
Pe astia nu ii duce mai mult capu, se rezuma doar la conceptele lor, din cauza lor a aparut ateii, si aceasta impunere... ca trebuie sa demonstram(cu metodologia lor) existenta lui Dumnzeu.

Pana in 14 Septembrie 2015, acesti pozitivisti, ignorau existenta ondelor gravitationale, DOAR PENTRU CA NU AVEAU EI PROBE ASA CUM SI-AR FI DORIT.

Albert Einstein a prezis existenta ondelor gravitationale in 1905, doar cu" teorii", fara metoda pozitivistilor.
In tot acesti ani(cam 100), stiinta nu a prograsat, pentru ca nu a inteles universul.
Doar acuma isi schimba perceptiile.

Ce se faceau daca in loc de Einstein erau crestinii, iar in loc de ondele gravitationale era Dumnzeu?
Vedem ca Einstein a crezut in ondele gravitationale asa cum crestinii cred in Dumnezeu fara metodologia pozitivista si nu s-a inselat.
Numai ca atunci cand se demonstreaza(dupa metodologia lor) existenta lui Dumnzeu, o sa fie prea tarziu, pentru ca atunci cand vine, vine furios.

| Seba2013 a răspuns (pentru oprescudorin11):

Dusmanul trebuie sa existe, tocmai de aceea exista versetul unde spune ca trebuie sa invingem raul prin bine.

Multi se folosesc de verestul acesta ca trebuie sa ne iubim dusmanii, dar nu acesta este sensul, daca citesti contextul, de duce altundeva, trebuie sa intelegi spiritul, iar pentru acesta este nevoie sa intelegi toata doctrina.

Ne iubim dusmanii, dar acesta iubire poate insemna si o critica.
Stiu ca se pot intoarce de la calea lor, de aceea nu simt o ura egoista, stiu ca au nevoie de timp, stiu ca nu este usor sa gasesti adevarul, acest discernamant, nu ma lasa sa ii urasc, dar sa stii ca raul poate sa te ajute, ca daca nu esti luat de fraier, si multi sufera de bunatatea lor.

| oprescudorin11 explică (pentru Seba2013):

Esti absolut dragut!
Eu am o parere diferita, nu vreau sa te jignesc in parerea ta.
Dumnezeu nu trebuie dovedit! In fata cui? In fata ramelor, a gandacilor?
Dumnezeu nu are nevoie de demonstratii, caci zilnic, in fiecare secunda se manifesta!
Ca problema de Strategie, iar nu sunt de partea ta!
Un inamic nu poate fi invins cu armele lui, doar cu armele tale. Ale noastre!
In acest caz, armele noastre sunt CREDINTA!
Nu ai sa lamuresti vreodata ca tu esti mai breaz cand daca el iti da o palma, ii dai si tu, ca raspuns un pumn!
In rest sunt de acord ca lumea 'stiintifica' este o lume 'mimetica'! Adica tot ce a aparut ca stiinta, teorie, sunt biete rezultate, notabile, ce e drept, a copierii naturii, in fapt a mijloacelor Lui Dumnezeu!
Oamenii descopera, timid, realitati incredibile, deja EXISTENTE!
Arata-mi si mie o 'inventie', una singura, care sa nu-si gaseasaca perfectiunea in lumea Creata de Dumnezeu!
Inventia, ca termen de gandac ingamfat( insolent), nici nu exista!
Exista um mimetism GANGAV, INSOLENT!
De ce te necajesti si ma necajesti
Cu astia vrei sa te lupti si astora vrei sa le dovedesti!
Ai un suflet iertator daca iubesti asa de mult 'gandacii'.
Nu-ti consuma energia in acest sens!
Stiinta nu intelege, stiinta cauta un profit mizerabil, doar profit.
Stiinta are o singura regula, sa fure cat mai mult de la Dumnezeu, nu in scopul Credintei, in scopul nesimtit al LACOMIEI pe termen scurt!

| oprescudorin11 explică (pentru Seba2013):

Iubirea dusmanului, in perceptia mea, nu inseamna sa-i imiti, sa-i urmezi sa-i strangi in brate!
Inseamna sa-i ierti, sa nu li te opui(sa-i erti) atunci cand alearga in lacomia si hotia lor spre prapastie, in acel fel scapand rand pe rand de ei.
Binele invinge raul prin neamestecul in Rau!
Asta nu inseamna pasivitate! Caci este o lupta imensa sa rezisti tentatiilor pe care ti le arunca raul in fata pentru a te castiga de partea lui.
Binele, asa cum ai afirmat la sfarsitul mesajului tau, inseamna rezistenta, rabdare.

| oprescudorin11 explică (pentru Seba2013):

Cand ai timp, citeste Quo Vadis al lui Sienkievici. Omul ala mi-a schimbat multe din convingerile mele gresite!

| Seba2013 a răspuns (pentru oprescudorin11):

Eu nu sunt de partea lor, cred ca m-ai inteles gresit.

In acest sistem educational se incurajeaza positivismul.
Stii cine sunt acestia(pozitivismul)?

Ne invata ei pe noi ca adevarul se poate cunoste doar cu metoda lor, in sistemul educational este bine implementata acesta idee.
Copiii se hranesc cu conceptiile lor, si ajung sa nu mai creada in Dumnzeu.

Adeptii lor sunt multi, chiar si aici pe site.....acest argument cu Einstein le doaboara toate conceptia.....este un fenomen lasat pentru combaterea lor.
Armele nu sunt doar biblice, Dumnzeu a lasat si natura, poti sa folosesti si explicatia naturii ca arma impotriva lor. big grin

| oprescudorin11 explică (pentru Seba2013):

Natura este in Dumnezeu! Nu Natura este Dumnezeu cum credea Spinoza.
Dumnezeu reactioneaza si prin natura contra ineptiilor.
Pozitivismul este o explicatie tipica pentru 'gandaci' in a -si explica mimetismul dumnezeesc.
Nu poti lupta prin contrazicerea lor 'pur si simplu' sau fais!
E ca si cand te-ai arunca in lava unui vulcan!
Lasa-l sa treaca, vezi apoi cu cine mai ramane sa te lupti!

| oprescudorin11 explică (pentru doctorandus):

Corect!