|

Intrebare pentru ortodocsi: cum este pedepsit pacatul desfanarii? as vrea sa stiu in ce consta canonul dat de preot la spovedanie...dar si alete pareri. Funda!

9 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Pai canonul pentru desfranare (adica cineva care face sex inainte de casatorie; desii sunt si mai multe desfranari dar nu stiu la care te referi) este: "Tinerii necasatoriti, femeile fara barbati si cei vaduvi de vor cadea in desfranare, 7 ani sa nu se impartaseasca" (Sfantul Vasile cel Mare, canonul 59) - acest Canon se aplica cel mai des de manastiri, dar la biserica normala cred ca este cam la fel sau cu mai putini ani dar inclus rugaciuni, metanii zilnice, post. Daca nu te refereai la aceasta desfranare, lasa-mi un comentariu.

| a răspuns (pentru Dan10079):

Va duceti in iad, hahaha. Cine satana face toate alea de acolo? In ritmul asta toata creatia sfarseste in iad.
Rugaciuni, metanii zilnice pana cand vor deveni rutina si nu te vei mai ruga cu adevarat Dumnezeului inexistent. Dupa aia tot in iad ajungi pentru ca nu te-ai rugat cum trebuie. Deci orice ati face tot in iad va duceti.
Credeti intr-un Dumnezeu care va trimite in iad din multa lui iubire pe care o are pentru voi.
De impartasit oricum nimeni nu se impartaseste.Sa nu te impartasesti cu sangele Domnului SPURCATULE, cam asta este mesajul. Dar nu inteleg asta sa nu te impartasesti cand ar trebui sa te impartasesti ca sa accepti sacrificiul lui Iisus in favoarea ta si spre fericirea tuturor, va cam contraziceti. Ce mult ne iubeste Dumnezeu.
Canon pentru orice **** pe care il faci in viata de zii cu zi, ar trebui sa ne transformam in plante ca sa fim pasivi si placuti lui Dumnezeu. Si asa nu prea sunteti de acord cu faptul ca sunteti animale laughing.
Animale dominate de instinctul animal si anume pofta de sex, nimic anormal. Chiar sunt curios cati dintre voi respectati cele 10 porunci.
Suntem un fel de porci crescuti ca sa fie taiati, cam asta inteleg eu prin religia voastra.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
8 răspunsuri:
| a răspuns:

De ce intrebi sa vezi daca merita sau nu sa pacatuiesti? Nu trebuie sa uiti ca fiecare pacat are consecinte.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

1. Post (mâncare uscată, de obicei fără ulei)
2. Metanii
3. Rugăciuni

Precize că nu e vorba de pedeapsă ci de un MEDICAMENT spiritual (ce te ajută să nu mai cazi în aceleaşi greşeli).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mântuitorul a confirmat preoţia creştină pentru ca prin intermediul ei, în Biserică, să lucreze harul divin lăsat apostolilor, preotilor, episcoilor.

Prin actul spovedaniei, întotdeauna LUI DUMNEZEU i se ceri iertare! Preotul este doar un martor al regretului sincer şi deplin asumat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Indiferent care este "canonul" dat la spovedanie, niciodată acesta nu e o pedeapsă ci formă de terapie ce îl va ajuta pe credincios să lupte mai eficient cu păcatul în vederea părăsirii lui...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Orice pacat este pedepsit cu moartea, dupa cum este scris: "Fiindca plata pacatului este moartea, dar darul fara plata al lui Dumnezeu este viata vesnica in Isus Hristos, Domnul nostru." (Romani.6:23)

Oamenii vor fi judecati astfel:
"Toti cei ce au pacatuit fara Lege vor pieri fara Lege; si toti cei ce au pacatuit avand Lege vor fi judecati dupa Lege." (Romani.2:12) Aici este vorba de cele 10 porunci.
Se poate inlocui termenul "Lege" cu "Biblia"; astfel, versetul se poate parafraza asfel:
"Toti cei ce au pacatuit necunoscand Biblia, vor pieri fara sa fie judecati dupa ea; toti cei ce au cunosct Biblia, vor fi judecati dupa Biblie."
Da asta nu inseamna ca toti oamenii vor pieri. Nu inseamna ca trebuie sa ne ferim de Biblie ca daca nu facem ce scrie acolo va fi mai rau de noi. Tocmai de Biblie avem nevoie ca sa putem sa fim salvati, deoarece ea ne conduce la Dumnezeu, deoarece ea este Cuvantul lui Dumnezeu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Desfranare inseamna abuz.un om care nu stie cand sa puna frana abuzurilor sale.un om care pentru el sexul normal e cel normal,anal,oral, dar si cu animale, cu morti, cu babe, cu persoane de acelasi sex.pai de ce sa se opreasca? e liber.el e om.si cand e vorba de placerile lui, Dumnezeu e de vina. cand e vorba de boli, sida, moarte, tot Dumnezeu e de vina.omul e total nevinovat.canonul este o frana in calea manifestarii si practicarii pacatului de catre om.de aceia duhovnicul este doctor de suflete.am dat doar un exemplu.betia.un pahar e medicament pentru trup.dar alcoolismul este boala si moarte curata, ca sa nu mai spun de toate necazurile ce rezulta din betie.ori fumatul si drogurile.ori curvia si preacurvia.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Păi preotul te iartă! cum să nu te ierte?

dar nu stiu ce vrei să obţii iertarea preotului sau iertarea lui Dumnezeu?
ca Dumnezeu să te ierte trebuie să te căieşti sincer de ceea ce ai facut şi să nu mai practici, rugându-te lui să te ajute.

iar dacă mergi pe teoria că Dumnezeu pot să mă rog că nu mă ajută până într-o mie de ani-fii sigur că nu o să te ajute.
Biblia arată "apropiaţi-vă de Dumnezeu şi el se v-a apropia de voi"
tu faci un pas şi El face zece!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează