anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Matei 11:30
Care este jugul Domnului Isus?

9 răspunsuri:
| mentholinks a răspuns:

Ala de aur de la gatul credinciosilor.

| Irinel15123532 a răspuns:

Jugul Lui, poruncile, sa facem bine altora, sa ne daruim pe noi insine altora, sa traim exact cum a trait El, in ascultare de Dumnezeu, bland, iubitor, iertator, curat. Si sa spunem altora despre Dumnezeu, sa propovaduim evanghelia altora.

| anonim_4396 explică (pentru Irinel15123532):

Crucea nu este același lucru cu jugul, iar Domnul Isus sigur știa fiecare ce scop are...

| Manciu_Emil_1976 a răspuns:

Matei 11/28, 29,30 : " Veniți la Mine, toți cei osteniți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă! Luați jugul Meu asupra voastră și învățați de la Mine, căci Eu sunt blând și smerit cu inima, și veți găsi odihnă pentru sufletele voastre! Căci jugul Meu este plăcut și povara Mea este ușoară."
Jugul și poverile cred că se referă la cine te influențează, sau de cine ești condus:
1- firea umană, care are poveri grele (ex: obiceiuri/comportamente și formare greșită+ multe situații neprevăzute și copleșitoare).
2- Duhul Sfânt, prin care gestionezi mult mai simplu și mai ușor aceste poveri ale tale sau ale altora, care încă se chinuie cu jugul lumii.

| anonim_4396 explică (pentru Manciu_Emil_1976):

Of, dar a fost o întrebare atât de ușoară. De ce vă complicați când Domnul Isus VREA să ne pocăim? Lucrurile importante spre pocăință sunt ușor de înțeles în Biblie.

Răspunsul este dat clar de către Domnul Isus Hristos un verset mai sus: "invatati de la Mine, caci Eu sunt bland si smerit cu inima"
Deci care este jugul? Evident blândețea și smerenia.

| Manciu_Emil_1976 a răspuns (pentru anonim_4396):

Păi nu s-a adresat celor mândri și agresivi, ci celor "trudiți și împovărați"... Blândețea și smerenia sunt absolut firești în Creștinism, dar nu sunt singurele criterii, de aceea nu putem reuși fără ajutorul Duhului.
Cred că te cramponezi în niște clișee doctrinare pe care le consideri impecabile, probabil.

| anonim_4396 explică (pentru Manciu_Emil_1976):

Blândețea și smerenia nu că sunt firești, dar sunt obligatorii pentru a duce lucrurile la bun sfârșit. Reprezintă jugul cu care ne putem ducem povara(crucea). Cum altfel putem să ducem la bun sfârșit faptele bunătății(Efes 2:10) dacă nu cu blândețe și smerenie ca să-i fim plăcuți Domnului?

Dacă este ceva ce contrazice învățătura ta, spune-mi ce și perspectiva ta. Scurt și la obiect; te voi înțelege, crede-mă.

| readytofly a răspuns:

Salut, raspunsul il gasesti la interpretarea de pe pagina: http://www.catehezebiblice.ro/matei/c11-vv28-30/

| anonim_4396 explică (pentru readytofly):

Sunt multe lucruri ce nu au sens și/sau nu sunt adevărate sau sunt adevărate pe jumătate lăsând loc de interpretare:
"Isus ne spune că El are un alt jug, care e „al Său". Deci nu acel jug al legii pe care-l cunoașteți, ci luați „jugul Meu". E jugul blândeții și al umilinței Sale; e jugul iubirii Sale, al iubirii pe care El o are pentru noi. (adevărat)

Deoarece jugul îi unește pe cei doi, „voi luați jugul Meu„, înseamnă că suntem doi la același jug. (neadevărat)

Jugul lui Isus este crucea, locul în care El s-a unit cu fiecare dintre noi, cu întreaga noastră fragilitate. Cu adevărat Isus a luat asupra Sa jugul dur al întregului rău, efort și al întregii legi… (adevărat pe jumătate)

Noi putem lua jugul Său: El trage și noi suntem trași de acest jug. (nu are sens)"