anonim_4396
| Anonim întreabă:

PENTRU CRESTINI.
Cum a reusit sa intre Sf. Andrei in Dacia, o tara barbara, si sa si vorbeasca despre Isus, Dacia avandu-l pe Zamolxis?!
Nu pot sa cred ca un evreu care nu stia latina, vine din Orient, traverseaza nu stiu cate tari cand granitele nu erau deschise, si se mai si intelege cu dacii.

7 răspunsuri:
| costis a răspuns:

1.Ce ai in vedere cu "granitele nu erau deschise"? Crezi ca erau graniceri pe tot perimetrul?
2.Atunci greaca era limba universala, cum e engleza azi. Cu siguranta ca stia limba greaca destul pentru a se descurca pana sa invete cuvintele de baza in alte limbi.
Nici romanii care se duc prin Anglia, Germania nu stiu limbile, si totusi se descurca. Cum oare?

| relian a răspuns:

Cine spune ca nu stiu ce evreu a dus religia in lume? Aia is naivi care cred asa ceva.Religia asta crestina nu au duso sau raspindito evreii ca nu ei conduceau lumea ci romanii.Romanii sint cei care faceau legea si nimic nu misca fara ca ei sa fie de acord cu ceva.Ca urmare odata Dacia cucerita romanii facind legea a permis lucrul asta.Dar nu cred ca Dacia sau alt loc a fost crestinat asa cum se spune in anul 100 sau habar nu am cind.Crstinismul a fost aprobat de Constantin si pct, daca el nu facea asta crestinisuml navea nici o sansa, deci cam de pe atunci s-a trecut in tot imperiu la crestinare.Ca romanii nu se amestecau in treaba religiosilor da este adevarat dar nu ar fi prmis ca o anume religie sa ajunga asa sus fara aprobare din partea lor.Deci n-a intrat nimeni in Dacia un om sau mai multi si gata hop dacii au cazut pe spate cind iau vazut.Astea is povesti sa infrumuseteze o carte, sa o faca asa mai placuta la citit un pic daca putem spune asta despre biblie.

| TrăieşteClipa a răspuns:

Daca cineva poate sa creada aventurile lui Jehova si ale fiului sau povestea cu cu Andrei este floare la ureche.

| suffarstar a răspuns:

Cum a intrat in Dacia? A deschis usa...
(dume de pensionari)

| VelaJohnny a răspuns:

No, citeste o lucrare de referinta.

Cu câteva secole înaintea erei noastre, pe teritoriul României de azi locuiau două triburi înrudite, geţii şi dacii. Ei se închinau la Zamolxe, zeul cerului şi al morţilor. În prezent, aproape toţi românii se declară creştini. Cum a avut loc această schimbare?
Când Roma îşi începuse expansiunea în Peninsula Balcanică, geto-dacii reprezentau o ameninţare demnă de luat în seamă. De fapt, Decebal, regele care a unit cele două triburi, a înfrânt în două rânduri armatele romane. Însă la începutul secolului al II-lea e.n., Roma a reuşit să-i învingă şi a transformat regiunea în provincie romană. Dacia, cum a fost ea numită, a cunoscut o perioadă de înflorire, fapt ce a atras o mulţime de colonişti romani. Aceştia s-au amestecat cu populaţia locală prin căsătorie, i-au învăţat pe daci latina, iar urmaşii lor sunt chiar strămoşii românilor de azi.
Coloniştii, dar şi negustorii şi meşteşugarii, au adus în zonă creştinismul nominal. În 332 e.n., odată cu încheierea tratatului de pace între împăratul Constantin şi goţi — o confederaţie a triburilor germanice care trăiau la nord de Dunăre —, influenţa creştinătăţii a început să crească.
După Marea Schismă din 1054, când Biserica Răsăriteană s-a rupt de Biserica Romei, regiunea a rămas sub influenţa Bisericii Ortodoxe Răsăritene, din care s-a format Biserica Ortodoxă Română. La sfârşitul secolului al XX-lea, aceasta din urmă număra peste 16 milioane de credincioşi, fiind astfel cea mai mare Biserică Ortodoxă independentă din Balcani.

Nu is dovezi biblice ca Andrei a predicat pana acolo. Is mai degraba dovezi ca in secolul 2 era inca inchinare la Zamolxis in Dacia, iar pe atunci nu mai traia Andrei.

anonim_4396
| Anonim explică:

Aveau duhul sfant cu ei, in ei si puteau vorbi cu neamurile pe limba lor. Aveau mintea deschisa si invatau repede, fiind motivati de credinta lor mare, trasitori cu mantuitorul fiind si martori ai lui.

| 熊Panda熊 a răspuns:

Nu numai Andrei a mers in lumea pagana. Toma ajunge pana in India, Matei pana in Etiopia, Matia pana in Egipt, Pavel si Petru pana la Roma, etc...
Fara ajutorul Sf. Duh era imposibil. Dumnezeu a intervenit si a ajutat apostolii sa se inteleaga cu popoarele.
Vezi, pana cand Sf. Duh nu s-a pogorat, Apostolii erau foarte fricosi. Cand l-au rastignit pe Hristos, toti s-au ascuns. Si-au pierdut orice nadejde. Dar au vazut apoi ca in Hristos se poate totul.
Dupa Pogorarea Sf. Duh, Sf. Duh a fost cu ei si ei au putut face fata fricii si obstacoleleor.