|

Poate un Dumnezeu iubitor sa condamne vesnic si pentru totdeauna pe cineva?

70 răspunsuri:
| a răspuns:

Aia mi se pare și mie exagerat în religia noastră. O ființă superioară care ne e ca un tată și ne condamnă că băgăm rufe la spălat duminica și alte nimicuri de genul...

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Dumnezeu nu condamna pe nimeni!
Nu mai rastalmacii Biblia si cuvintele LUI, scornind porcarii.
De condamnat te condamni sigur, prin alegerile pe care le faci singur.
Pune mana si citeste, ori mergi la biserica si discuta cu un preot, daca esti incapabil sa dai o interpretare corecta a Bicbliei, Sfintei Scripturi si altor scrieri religioase.

| a răspuns:

Poate sa faca ce vrea El sa faca. Noi numim condamnare ceva ce noi am inventat, cuvantul nostru, inteles doar de oameni. Nu putem spune de Dumnezeu ca are exact acelasi inteles la ce ne referim noi.

| explică (pentru DoarBogdan):

Poti citi raspunsul meu de campionul veacului de mai sus. rolling on the floor

| a răspuns (pentru Meme10Memu):

Sper ca realizezi ca ce ai zis tu este doar o deprindere de-a ta, nu? Intreb asta pentru ca asa le-ai raspuns la majoritatea aici. Dar nu cred eu ca accepti ca adevar absolut exact ceea ce crezi tu si nu mai accepti si ideile celorlalti. Adica scuze, de ce mi-a trecut prin cap asta, normal ca nu e asa happy.Nu?

| explică (pentru DoarBogdan):

Am comparat raspunsurile la toti care ati raspuns si a iesit ca rezultat raspunsul meu. Inteligenta naturala artificializata. Comparare: >, =, ==, etc.

| a răspuns:

Dumnezeu nu condamna, ci propriile actiuni ale acelei persoane.

| a răspuns:

Nu scrie nicaieri in Biblie ca Dumnezeu ar fi iubitor. Normal ca poate si o va si face.

| a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Nu asa se face, cei de pe aici (foarte multi) nici nu stiu cum arata Biblia asa ca reluam:
Ioan 3, 16. Fiindcã atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, cã a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, sã nu piarã, ci sã aibã viata vesnicã.

| a răspuns (pentru danut):

Ce legatura are asta cu intrebarea? Si apoi, in Biblia pe care pretinzi ca o cunosti, nu scrie "singurul sau fiu" ci "fiul sau iubit", singurul iubit (daca vrei sa fie singurul) din cati a avut.

| a răspuns (pentru Elelei):

Textus Receptus:
3:16 οὕτως γὰρ ἠγάπησεν ὁ θεὸς τὸν κόσμον ὥστε τὸν υἱὸν aὐτοῦ τὸν μονογενῆ ἔδωκεν ἵνa πᾶς ὁ πιστεύων εἰς aὐτὸν μὴ ἀπόλητaι ἀλλ᾽ ἔχῃ ζωὴν aἰώνιον
King James:
3:16 For God so loved the world, that he gave his only begotten Son, that whosoever believeth in him should not perish, but have everlasting life.
Latin Vulgate:
3:16 Sic enim Deus dilexit mundum, ut Filium suum unigenitum daret: ut omnis qui credit in eum, non pereat, sed habeat vitam æternam.
Cand scrii ceva, verifici ca sa nu cazi de. (sti tu ce si cum).
P.S. TOTI suntem copii lui Dumnezeu fiindca EL ne-a creiat DAR unul singur ESTE Dumnezeu Fiul.

| a răspuns (pentru danut):

Esti cu creierul spalat. Tu cazi de. (sti tu ce si cum).
Nici limba romana, nici gramatica nu o stii, dar stii religie. Pff!

| a răspuns (pentru Elelei):

Ce tare, tu stii pe ce continent traiesti? De unde ai invatat tu gramatica mai mic invatacel? Se preda pe net?

| a răspuns (pentru zdreanțăCelCuOchiiDeFaianță):

Nu scrie nicaieri in Biblie ca Dumnezeu ar fi iubitor, ay?
Poate ai vrea sa mai arunci cate o privire la 1 Ioan 4:8

| a răspuns (pentru TwentyOneWay):

Dumnezeu da, poseda iubire dar nu e iubitor cum ne place noua sa credem, nu e ca noi, fatarnici.

| a răspuns (pentru zdreanțăCelCuOchiiDeFaianță):

Pentru ca asa de mult a iubit el lumea ca l-a dat pe unicul lui fiu bla bla bla... nu asa mergea povestea? Ca in realitate e un dement pervers, asta vedem cand ne uitam un pic in jur...

| a răspuns (pentru zdreanțăCelCuOchiiDeFaianță):

Dumnezeu da iubire dar nu e iubitor? Ce fel de gimnastica mentala mai e si asta? Preferi sa faci jocuri semantice si sa rasucesti intelesul evident al cuvintelor doar ca sa eviti concluzia. A da iubire inseamna a fi iubitor filozof de 2 bani ce esti. Si mai lasa-ma cu lozinci gen "cum ne place noua sa credem". Despre care "noua" vorbesti? Cine exact suntem noi? Oamenii au in general opinii diferite despre una si alta deci nu poate exista niciun "noi" in treaba asta.

| a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Atarna-ti un streang de gat daca nu-ti convine realitatea.

| a răspuns (pentru TwentyOneWay):

Ma refer la miliardele de credinciosi de moda veche.

| a răspuns (pentru zdreanțăCelCuOchiiDeFaianță):

Esti amuzant, dar de ce m-as cara din planul asta existential doar pentru ca majoritatea inca sunt la stadiul de primate care se inchina la pietre?

| a răspuns (pentru zdreanțăCelCuOchiiDeFaianță):

Nu exista credinciosi de moda veche. Ti-am zis, fiecare are opinia lui personala. Exista mult prea multe opinii diferite sa poti generaliza si sa zici "noi". Nu faci decat sa-ti arati frustrarile personale pe o opinie de care doar tu esti constient. In alta ordine de idei Dumnezeu ESTE iubire dupa cum scrie negru pe alb in Biblie.

| a răspuns (pentru zdreanțăCelCuOchiiDeFaianță):

Nu e vorba de ce crede unul sau altul. Ce crezi tu sau eu nu are nicio valoare. Importanta este realitatea, iar realitatea este ca Dumnezeu este iubire asa cum scrie negru pe alb in Biblie.

Răspuns utilizator avertizat
| explică (pentru zdreanțăCelCuOchiiDeFaianță):

Dumnezeu iubeste pe dusmanii lui. Cand ii ucide acestia nu sufera vesnic. Omul nu are suflet nemuritor.

Nici insectele nici ciorile care mor nu au suflet nemuritor.

Pe cei buni Dumnezeu ii va invia.

| a răspuns:

Eu atata stiu ca copii care au fost botezati in religia crestina romano-catolica si ortodoxa au viata scrisa de Dumnezeu inainte ca ei sa se fi nascut. Si asa e, viata fiecarui om e o poveste pana la urma cu bune si cu rele.
Femeia are puterea sa isi blesteme copii daca au fost neascutatori iar blestemul se lipeste dar si propriul sot, iubit, in cazul in care a facut-o sa sufere, ie adevarat Dumnezeu iti blestema copii pana la a treia s-au a patra generatie.

| a răspuns:

Citeste Biblia si ai sa intelegi tot.

| a răspuns:

In orice caz sfarsitul lumii asa cum o stim va fi exact cum scrie in Biblie ca nu degeaba a fost scrisa, doar sta in firea noastra sa ne distrugem intre noi, e o societate bolnava.

| a răspuns:

Poate daca este in egală măsură iubitor și drept. Dumnezeu nu obliga pe nimeni să meargă în rai daca persoana respectiva nu vrea.

| explică (pentru WhiteLife):

Te invit sa citesti raspunsul meu.

| a răspuns:

Deoarece nu este o persoana posesoare de emotii, nu poate sa iubesca, iar conform spuselor bibliei, bunatatea lui nu ii permite sa condamne. E doar,, bun".
Pace

| a răspuns:

Dragul meu prieten, un Dumnezeu iubitor si drept, nu ar face asta, ai dreptate. Dar ar fi corect, aici pe pamant, ca o persoana care a comis o infractiune sa nu fie pedepsita in nici un fel pentru ca judecatorul o iubeste?
Dumnezeu nu trimite pe nimeni in iad, omul este cel care alege, lasa-ma sa iti explic te rog.
Spre deosebire de judecatorul obisnuit de pe pamant, Dumnezeu este mult mai plin de dragoste, si dreptate absoluta, El nu nedreptateste pe nimeni, hai sa rasfoim putin biblia si sa citim cateva versete.

Ezechiel 33:11 ''Spune-le: ‘Pe viaţa Mea’, zice Domnul Dumnezeu, ‘că nu doresc moartea păcătosului, ci să se întoarcă de la calea lui și să trăiască. Întoarceţi-vă, întoarceţi-vă de la calea voastră cea rea! Pentru ce vreţi să muriţi?''
Dumnezeu face un apel, un apel direct si serios, El ne cheama, asa cum un pastor isi cauta cu disperare oaia pierduta.
Iadul nu a fost facut pentru tine si pentru mine, iadul a fost facut pentru satana si ingerii lui, tu nu ai ce cauta acolo, Dumnezeu nu vrea sa ajungi cu nici un chip acolo, dar mai avem si alte versete.

Ieremia 29:11 : Căci Eu știu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde.''

Isaia 61:1 '' Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, căci Domnul M-a uns să aduc vești bune celor nenorociți: El M-a trimis să vindec pe cei cu inima zdrobită, să vestesc robilor slobozenia, și prinșilor de război, izbăvirea;''

2 Cronici 7 ''dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga și va căuta fața Mea, și se va abate de la căile lui rele - îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul și-i voi tămădui țara.''

Ieremia 31:3 ''Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veșnică, de aceea îţi păstrez bunătatea Mea!''

Isaia 41:10 '' Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.’''

Isaia 55:7 ''Să se lase cel rău de calea lui și omul nelegiuit să se lase de gândurile lui, să se întoarcă la Domnul, care va avea milă de el, la Dumnezeul nostru, care nu obosește iertând.''

Mica 7:18-19 ''Care Dumnezeu este ca Tine, care ierţi nelegiuirea și treci cu vederea păcatele rămășiţei moștenirii Tale? El nu-Și ţine mânia pe vecie, ci Îi place îndurarea! El va avea iarăși milă de noi, va călca în picioare nelegiuirile noastre și va arunca în fundul mării toate păcatele lor.''


Dar vrei sa stii cat de mult te iubeste Dumnezeu? Exist un punct final, jertfa suprema, Hristos pe cruce. Dumnezeu, creatorul a devenit creatura, a venit aici pe pamant, a fost scuipat, batjocorit, batut, injurat, blestemat, cu barba smulsa, i s-au batut cuie in maini si in picioare, i s-a pus coroana de spini, a fost atarnat aproape gol inaintea lumii, si acest Dumnezeu, de acolo de pe cruce, spune doar ''Tata iarta-i, caci nu stiu ce fac''.
In momentul mortii, nu te mai joci, nimeni nu se mai joaca, nimeni nu se mai preface, cand stii ca mai ai cateva ore de trait, totul se da pe fata, de aceea ostasul roman care era langa crucea Lui Iisus si-a scos coiful si s-a cutremurat, el vazuse poate sute de mii de rastigniri, dar pe nimeni ca Iisus, toti de pe cruce, care erau rastigniti, istoria spune ca ii injurau si ii blestemau pe ostasii romani, ostasul primea blesteme si injuraturi de la ei, era ceva normal, obsinuit pentru el, dar acum, unul care nu a comis nici o crima ca ceilalti, nu a furat, nu a mintit, sta atarnat pecruce, si in loc sa se apere, sa isi spuna argumentele nevinovatiei sale, sa vorbeasca urat sau altceva, spune doar ''Tata iarta-i caci nu stiu ce fac'' Nici macar Pilat nu a vrut sa il rastigneasca pe Iisus, dar orbirea poporului a vrut, si a fost rastignit, pentru mine, si pentru tine, afost planul Lui, pentru ca tu si cu mine, sa nu ajungem niciodata in iad.
Dumnezeu nu trimite oameni in iad, El ti-a pus in mana 2 bilete, pe care le ai chiar acum asupra ta, unul e spre rai, altul e spre iad, alegi pe care vrei tu, Dumnezeu nu te forteaza cu nimic, te cheama lacrimand, dar nu iti poate forta mana.
Omul este cel care alege sa mearga in iad, nu Dumnezeu il trimite acolo, ca sa ajungi acolo, trebuie sa tregi de Dumnezeu inainte, trebuie sa il ignori si sa il rspingi pe Hristos, care a suferit pentru tine, trebuie sa treci de dragostea Lui, de bunatatea Lui, de cruce, cand ai respins totul, si inima nu iti mai bate, alegerea este facuta si nu mai poate fi schimbata, destinul pe care tu l-ai ales, ramane pe vesnicie ales.

Iisus spune in evanghelia dupa Luca, capitolul 13 ''„Ierusalime, Ierusalime, care-i omori pe profeţi şi-i ucizi cu pietre pe cei trimişi la tine", spune Isus, „de câte ori am vrut să-i adun pe copiii tăi, cum îşi adună cloşca sub aripi puii ieşiţi de la clocit, dar voi n-aţi vrut! Iată! Casa vă este părăsită şi lăsată vouă"''

Iisus nu intra cu forta intr-o casa in care nu ii este permis sa intre de proprietar. Tu alegi, tu ai cheia, nu poti sa ii spui Lui Dumnezeu la judecata ''Doamne, tu nu mi-ai vorbit'' Ba da, ti-a vorbit, in primul rand prin cuvantul scris, biblia, apori prin alti oameni, prin intamplarile din viata ta, faptul ca o masina era sa te spulbere pe strada, si ai scapat nevatamat ca prin minune, tot intamplare si incident o cataloghezi?

Faptul ca ai un acoperis deasupra capului, ca ai mancare, ai familie, toate sunt binecuvantari, dar noi suntem prea orbi ca sa le vedem.

| a răspuns:

Parerea mea e ca Dumnezeu exista doar in carti si in gandirea celor care cred ca sunt adevarate cele scrise in acele carti si prin urmare nu se pune problema ca ar fi sau nu ar fi iubitor, ca ar condamna sau nu pe cineva vesnic sau temporar.

| a răspuns:

Iti spun eu exact cum sta treaba.
Daca o sa te iei dupa religii, dupa biblie, dupa preoti raspunsul ar fi ca da, Dumnezeu ar condamna oamenii rai. Numai ca asta ar insemna sa raspunzi la rau tot cu rau. Ori Dumnezeu ne invata exact opusul. Sa facem bine si numai bine. Sa iertem pe toata lumea. Niciodata nu o sa faca Dumnezeu rau.

| a răspuns (pentru aimullah123):

Pe langa iubirea imensa pe care o are Dumnezeu are si o dreptate la fel de imensa.
Dumnezeu nu lasa omul sa raspunda cu rau la rau, vezi in vechiul testament ce a iesit cat omul a fost mai liber si a avut autoritate in vechiul testament.
Daca exista dreptate exista si pedeapsa dar vine de la Dumnezeu nu de la noi.
Iar Dumnezeu are toate drepturile asupra noastra.

| explică (pentru aimullah123):

Am castigat la olimpiada de religie si filosofie si stiintele naturii. Asadar poti citi raspunsul meu castigator.

| a răspuns:

Ahh ce imi plac baieteii care vin cu citate din cartea de colorat (adica de acoperit ce nu e de bine)
So here we go again:
Ucideti pe cei ce fac adulter (Lev 20:10)
Ucideti vrajitoarele (Ex 22:18)
Ucideti cei ce fac blasfemie (lev 24:14)
Ucideti falsii profeti (Zech 13:3)
Ucideti prezicatorii ( Lev 20:27)
Ucide pe oriceine pacatuieste (Ezek 18:4)
Ucide pe cei curiosi (1 Sam 6:19-20)
Ucide homosexualii (Lev 20:13, Rom 1:21-32)
Ucideti pe toti non evreii (Dt 20:16-17)
Ucide pe fii pacatosilor (Isaiah 14:21)
Ucide pe necredinciosi (2 Chron 15:12-13)
Ucide pe oricine injura pe Dumnezeu (Lev 24:16)
Ucide pe acel copil care isi loveste parintii (Ex 12:15)
Ucide copii care nu isi asculta parintii (Dt 12:20)
Ucide pe cei care muncesc de Sabat (Ex 31:15)
Ucide copii neascultatori (Ex 21:17, Mk 7:10)
Ucide strainii din apropierea unei biserici (Num 1:48-51)
Ucide pe acei copii care isi blesteama mama sau tatal (Lev 20:9)
Ucide barbatul care fac sex cu al barbat (Lev 20:13)
Ucide mireasa care se dovedeste ca nu e virgina (Dt 22:21)
Ucide pe cei ce slavesc pe alt zeu (Num 25:1-9)

Scuze patetice coming right up...

Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru BlackOldSun):

Tu nu vrei sa intelegi ca biblia nu e scrisa de Dumnezeu? E scrisa de nsite oameni. Problema e ca noi gandim acum asa cum gandeau ei acum 2000 de ani, sa judecam si sa ucidem. Cum poti sa zici ca Biblia are vreo legatura cu Dumnezeu daca in ea scrie sa ucizi?

| explică (pentru aimullah123):

Oamenii mor datorita iubirii lui Dumnezeu. Daca nu ar muri s-ar chinui cu batranetea vesnic. Cand Dumnezeu dadea porunca sa fie ucisi paganii le facea un bine paganilor crutandu-i de viata chinuita lipsita de credinta pe care ei o alesesera. Acum Dumnezeu nu mai da porunca sa fie ucisi paganii pentru ca rautatea oamenilor sa ajunga la apogeu ca inainte de potop sau chiar mai rau.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru BlackOldSun):

Poti te rog sa imi zici de la ce vin toate prescurtarile alea (Dt, Num etc)? Nu am citit biblia si nu am de unde sa stiu. Dar vreau sa verific daca ceea ce ai scris e adevarat.

| a răspuns:

Răspunsul este clar nu.

| explică (pentru 70gabriela70):

Vezi raspunsul meu academic de mai sus.

| a răspuns:

Dumnezeu nu condamna pe nimeni vesnic. Oamenii se condamna singuri in momentul in care il resping pe Dumnezeu

| a răspuns:

Intrebarea este daca e iubitor. Si la cat de multi batuti de soarta sunt, reiese ca nu este iubitor de oameni.
Iar daca ne gandim la ce scrie in Biblie ca pentru greseala unuia se va razbuna pana la a patra generatie, descoperim ca nu este nici corect. De ce sa plateasca urmasii pentri greseala stramosilor?
"Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc pe copii pentru vina părinţilor ce Mă urăsc pe Mine, până la al treilea şi al patrulea neam" (Ieşire 20:5).
Da, isi arata puterea pedepsind, dar nu si-o arata ajutand.

| a răspuns:

Dumnezeu nu exista. El nu ne-a impins de la spate pe nimeni. Omenirea a invatat pentru a afla anumite raspunsuri care nu se ajung la concluzia "Dumnezeu si biblia".

| a răspuns (pentru DirtyHarry):

Nu te mai zbuciuma, intrebarea nu este DACA exista Dumnezeu, EL ESTE, intrebarea este cum de exista oameni ca tine care inca NU au reusit SA-L descopere pe Dumnezeu.

| a răspuns (pentru danut):

Nu e treaba ta. Am motivele mele

| a răspuns (pentru DirtyHarry):

Cat timp iti "expui" opinile pe net este si treaba mea.

| a răspuns (pentru danut):

E alegerea mea daca vreau sau nu. Si nu vreau sa fiu deschis cu o persoana contrara si revoltata asupra ateismului

| a răspuns (pentru danut):

Buna intrebare. Oare cine-o fi Vinovatul?

| explică (pentru FreddieM):

Dumnezeu e proiectantul masinii. Daca masina e folosita nerespectand unele instructiuni de exploatare acea masina sufera. Satan si oamenii rebeli sufera si sunt nefericiti in realitate. Condamnarea vesnica e de fapt un gest de iubire din partea lui Dumnezeu care curma suferinta vesnica a acestor fiinte. Dumnezeu cunoaste calea acestor fiinte si in urma alegerilor lor Dumnezeu stie care a trecut linia rosie fara intoarcere. In plus rebelii isi fac rau lor si celor nerebeli. Satan si orice om nu are suflet nemuritor. Dupa ce moare nu simte nici o durere vesnica si nu e constient de nimic precum un bolovan. Cand Satan sau omul va muri sau moare nu e nici o deosebire dintre el si un bolovan dpdv al vitalitatii si constientei de sine.

| explică (pentru DirtyHarry):

Dau o bere. Iti servesc cadoul meu de raspuns de mai sus. Gal gal da-i pe gat. E buna.

| a răspuns:

Poate un Dumnezeu drept sa nu condamne pe cineva?

| explică (pentru Cristian86):

Chestiunea este legata de condamnarea vesnica. Stiind ca un raufacator nu sufera dupa ce moare, nu exista chin vesnic. Daca omul ar avea suflet nemuritor atunci ar exista chin vesnic ceea ce ar fi incompatibil cu un Dz iubitor. Cei carora le place sa creada ca "omul are un suflet nemuritor" de fapt le place, in mod indirect, sa-L considere pe Dz un tiran, un Dz crud care tortureaza sau chinuie vesnic pe raufacatori sau pe rebeli intr-un iad imaginar. De aceea Satan promoveaza credinta intr-un suflet nemuritor si pentru a-si apara minciuna spusa de el in Eden ca "omul de fapt nu moare daca nu asculta de Dz."

Insa condamnarea vesnica exista si este compatibila cu cea a unui Dz iubitor. Un raufacator face rau semenilor sai si isi face rau si lui insusi adica se face pe sine nefericit si pe cei din jurul sau. Vorbesc de un raufacator care nu se caieste. Doar Dz stie daca un om a devenit un raufacator irecuperabil.

Calea unui om rau incepe cand nu mai are credinta, incredere in Dz si incepe sa-l acuze pe Dz sau incepe sa se planga de modul in care Dz trateaza oamenii. Asa a inceput Satan sa devina un inger rau. A inceput sa creada ca Dz nu este multumit de ingerii pe care i-a creat. Iov 4:18: "Dacă El nu se încrede în slujitorii Săi şi dacă găseşte vină chiar îngerilor Săi". Cu privier la Satan putem vorbi de o afectiune indusa de faptul ca lui Satan a inceput sa-i placa sa-l acuze pe Dz si sa caute nod in papura Lui Dz care l-a creat si creaturilor Sale. Acelasi mod de gandire sau aceeasi afectiune o intalnim si la cei care cauta nod in papura Lui Dz, care Il acuza pe Dz pentru a-si justifica necredinta in Dz si rebeliunea contra Lui Dz creatorul lor.

| a răspuns (pentru Meme10Memu):

E părerea Dumneavoastră! Biblia spune altceva! Lăsati maculatura de 2 lei și studiați Biblia în mod serios!

| explică (pentru Cristian86):

Fariseii aveau impresia ca-I slujesc Lui Dz.

| a răspuns:

Dacă Dumnezeu există cu adevarat, mă îndoiesc că ar fi cum l-am descris noi, oamenii, în Biblie. Cu sigurantă ar fi de 1000 ori mult mai bun decât ne-am putea noi imagina.