| Marius22222222222 a întrebat:

Pot fi judecat sau nu? Nu mi se pare normal ca un om cu barba (preotul) sa ceara bani la orice inclusiv imormantare. Dumnezeu nu se plimba in Mercedes si ce a facut a facut fara sa ceara vreodata ceva in schimb. Adevarata viata este in pocainta. Vreau pareri

Răspuns Câştigător
| CoRoDa08 a răspuns:

Pai daca i se permite, ce vrei?laughing) Nu vezi ca majoritatea spala icoanele si baga bani in buzunar la preot pentru orice cuvinte li se spune?laughing Asta se intampla din cauza spalatilor pe creier.

5 răspunsuri:
| DoarBogdan a răspuns:

Da da, si atunci el cu ce mai traieste? Nu ia bani de la nimeni, si atunci unde ajunge? Hai sa nu dam banii nici la doctori, ca doar e omonesc sa ne ajute, nu?

Iar cand zici de preot, de ce faci referire si la Dumnezeu? Sunt doua "entitati" diferite. Dumnezeu se plimba cu ce vrea El sa se plimbe. Dar oricum, tu Il vezi dupa perspectiva ta, cand aceasta Fiinta este doar ezistenta in sine.
Preotul face si el o meserie ca toti ceilalti.

Daca un om vindeca un alt om, asta nu il face doctor. Daca un om impartaseste sfaturi bisericesti despre Dumnezeu, asta nu il face preot.

Nu esti judecat laughing doar ce ai zis aici este doar o conceptie a ta despre lume. Este ok happy toti invatam pana la urma.

Zi faina in continuare.

| CookieDog a răspuns:

Problema este ca noi ii lasam sa fie asa, ca ei umbla si fura si fac si dreg, pur si simplu nimeni nu le zice nimic, iar asta este normal, doar ei se cred mana dreapta a lui Dzeu, caci daca nu-ti convine, nu-i convine nici de Dzeu... cam asta este principiul: frica pazeste bostanaria, cand omul tace malc, mertane apar in nestire.

| CristianIonut00 a răspuns:

Adevarata viata duhovniceasca fara bani si averi o duc monahii. Cu cerutul banilor la inmormantari nici eu nu sunt de acord, oricum nu toti o fac, in schimb preotul mirean (adica nu calugar) nu primeste salar intreg si trebuie sa il completeze din nunti, botezuri si alte servicii. Preotul are sotie si copii!
Pe lanaga faptul ca trebuie sa completeze salarul trebuie sa cotizeze pentru cantinele sociale ale bisericii, scoli, spitale(ale bisericii), caci biserica are si asa ceva, desi nu e treaba bisericii sa construiasca scoli, cantine si spitale...

| Andreeahelpme a răspuns:

A fi preot ca este o meserie ca oricare alta. Trebuie dsa trăiască din ceva ca oricare om. Un gest de omenie este dacă o face face ceva gratis sau oferă lucruri săracilor, dde apreciat. Nu exista comparație cu Dumnezeu, ca Dumnezeu nu face sau nu a făcut.

| Marius22222222222 explică (pentru Andreeahelpme):

Cum am. Zis EU cred in dumnezeu nu in preoti, icoane, sfantu ion, etc.