|

Salut! Cine sunt cei cu regatul lui iehova si ce vor? Eu sunt crestin ortodox.Am vazut ca au niste credinte care nu se pupa cu biblia cea practicata de crestinii ortodocsi ei.Ma rog nu-mi bat capul cert este ca in vin in bloc tot timpul la mine si asta ma cam enerveaza un pic avand in vedere ca din greseala le-am deschis odata usa si acum suna tot timpul la mine.Indiferent ce ar spune nu-mi pot schimba confesiunea nu vreau m-am nascut crestin ortodox nu are sens.Deci ce vor sa arate?

29 Raportează Evaluează
29 răspunsuri:
| a răspuns:

Se numesc Martorii lui Iehova. Parerea mea este ca sunt niste excroci. Vor sa schimbe gandirea oamenilor. Citeste aici daca vrei sa stii mai multe despre ei.

https://www.jw.org/ro/martorii-lui-iehova/intrebari-frecvente/

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cine sunt cei cu regatul lui iehova si ce vor?

astia blasfemeaza cel mai mult biblia, nici macar eu nu blasfemez asa ca ateu, iisus nu era ortodox nici pocait nici catolic, vorba lui iisus du-te si roaga-te in coliba ta intre 4 pereti nu ca pagani in public

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru RAY):

Isus nu avea cum să fie pocăit. Poți fi pocăit doar dacă ai păcate de care să te pocăiești. El nu avea păcate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AC4S4):

Ca si Mircea nici el nu are pacate nici iurii75 care ma tot pomeneste, ce legatura are raspunsurile lui cu intrebarea nici el nu stie

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Iehovistii singuri se declara impotriva crestinismului. Recunosc ei singuri ca nu sunt crestini. Pe de alta parte, stricteţea regulilor absurde a fost încă de la început un specific al,, organizaţiei martorilor".
Un simplu exemplu îl constituie îndrăzneala "întemeietorului" setei, Charles Taze Russel, cel care ajunsese să pretindă că inventatorii cultului ar fi mai presus de Scriptură, că "ORICINE CITESTE NUMAI Biblia AJUNGE IN INTUNERIC (!?!), pe cand cine citeste NUMAI SCRIERILE LUI C.Russel ajunge la adevar (!?!).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Macar ei nu pupa icoane, asta e bine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Martorii lui Iehova sunt o denominatiune care nu apartine niciuneia din cele trei ramuri mari (Catolici, Protestanti, Ortodocsi).
Sunt crestini netrinitarieni, nu cred in Sfanta Treime. Ei cred intr-un singur Dumnezeu, dar nu cred ca Duhul Sfant este Dumnezeu si nici ca Hristos este Dumnezeu. Nu cred in Sfanta Traditie, ci doar in Biblie. In loc de "Domnul" din Bibliile celelalte, in Bibliile lor se gaseste "Iehova". Nu practica botezul copiilor, ci botezul la maturitate. Mai sunt si alte aspecte prin care sunt diferiti.

Martorii lui Iehova in lume sunt printre cei mai dedicati credintei lor (in ceea ce priveste cititul Bibliei, mersul la biserica, etc.). Ei sunt organizati astfel ca fiecare om sa vorbeasca despre credinta lor. Dupa cum stii, unii merg si suna la locuintele oamenilor, altii stau prin zone aglomerate cu diferite pliante.


In legatura cu ultima parte, nimeni nu se naste crestin ortodox. Romanii se declara aproximativ 85% crestini ortodocsi, dar foarte putini chiar sunt. Astfel ar trebui sa fie un crestin ortodox:
https://www.youtube.com/watch?v=y8n8w4FQMIg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Vor sa arate ca sunt mai destepti dar uita ca de fapt omul invata si nu are nevoie de atatia invatatori. Hristos este singurul invatator si nu niste pretinsi martori. Daca un om este interesat despre vreo anumita religie se duce el sa vada cum stau lucrurile cu acea religie si nu e nevoie sa vina cineva sa-l bata la cap cu niste idei batandu-i in poarta sau sunandu-i la interfon sau la sonerie sau speriind cainii din curte sau din apartament. rolling on the floor

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sunt si ei o religie, sau secta, cum vrei sa o numesti, la fel ca si ortodocsii, catolicii, penticostalii, etc. Credintele lor "nu se pupa " cu nici o alta credinta asa cum si credinta ortodoxa nu se pupa cu celelalte. Scopul pentru care au venit este ca sa iti arate ca in Biblie scrie altceva decat va invata preotul. Ivatatura religiilor este diferita la orice religie sau secta, si este diferita pentru ca nici una nu invata din Biblie ci din ce le este aratat de mai marele bisericii lor. Sunt care invata din Biblie cum ar fi majoritatea sectelor dar le este aratat doar ceea ce vor mai marii bisericii lor, ceea ce cu grija au interpretat in asa fel incat sa poata lua bani de la enoriasi LEGAL
Solutia este de a nu mai apleca urechea pe la preoti, pastori sau ce o mai fi si de a pune mana si a citi Evanghelia (noul testament), singura pe care a propovaduit-o Iisus, cu scopul de a o intelege. O sa vedeti ca Evanghelia este un mod de viata, unul ABSOLUT NORMAL deoarece Dumnezeu ne-a creat normali si nu ne poate cere sa fim altfel decat ne-a creat. Cititi cum trebuie sa fie o biserica adevarata si cum este cea pe care o fregventati, si faceti diferenta. Singurul invatator este Iisus nu mai marii bisericilor
George, nu esti ortodox

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Mircea08):

Hopa,avem un sectant pe aici.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru George0197):

Eu nu sunt in nici o religie, pur si simplu sunt crestin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Mircea08):

Crestin, crestin dar cine v-a botezat? Crestinii se nasc in Biserica. Mantuitorul a trimis pe Apostoli (urmasii lor: episcopi si preoti) sa boteze. Biserica s-a format si este alcatuita din cei botezati si nu este de ajuns sa fii numai botezat; pentru a fi mantuit trebuie sa cresti in acest har continu prin celelalte Taine: Pocainta, Euharistia, etc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru leo59):

Prietene, oamenii (chiar si crestinii big grin) se nasc in spitale. Sau, acum ceva vreme, in propriile case in mediile rurale.
Nu se naste nimeni in biserica.
Pe mine, din nefericire, m-au boteza, dar eu nu voi asta copiilor mei. Este o tampenie peiculoasa si hazardata.
Ce mai spui tu pe acolo e... na... prozeilitism. Adica, voi, ortodocsii botezati sunteti mai cu mot decat martorii lui Iehova (Apropo, si ei se boteaza si pe deasupra stiu biblia pe de rost cu argumente teologice puternice). Toate sectele se lauda ca ele detin adevarul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru leo59):

Fals. Primii crestini s-au nascut in Biserica?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru leo59):

1) Mantuitorul a trimis apostoli ca sa propovaduiasca Evanghelia. E drept ca ei si botezau. Episcopii erau cei care se ocupau de parte administrativa a bisericii si asa trebuia sa ramana pana in ziua de azi. Preotii si arhiereii erau cei care tineau vechiul testament si Legea si ERAU IMPOTRIVA LUI IISUS si a noii lui invataturi, motiv pentru care prindeau crestinii si-i bagau la puscarie
Dar pe când vorbeau ei (Petre si Ioan) către popor, au venit peste ei preoţii, căpetenia gărzii templului şi saducheii, Mâniindu-se că ei învaţă poporul şi vestesc întru Iisus învierea din morţi.
Faptele Sfinţilor Apostoli – 4/1, 2
Şi sculându-se arhiereul şi toţi cei împreună cu el - cei din eresul saducheilor - s-au umplut de pizmă. Şi au pus mâna pe apostoli şi i-au băgat în temniţa obştească.
Faptele Sfinţilor Apostoli – 5/17, 18
Toate citatele pe care le dau sunt din Biblia Ortodoxa
Preotii din zilele noastre, indiferent ai cui urmasi sunt, ei tin si vechiul testament dar si noul testament desi sunt invataturi diferite si nu pot fi tinute si poruncile din vechiul testament si pe cele din noul testament - daca vrei iti dau cate citate vrei sa vezi ce mare diferenta este.
Ai scris : - " Pentru a fi mantuit trebuie sa cresti in acest Har continuu PRIN CELELALTE TAINE : POCAINTA, EUHARISTIE, etc"
- Pocainta este cainta pentru pacate si fagaduinta de indreptare, si ese intr-adevar primul pas in ce priveste crestinarea. Al doilea este citirea si cunoasterea invataturii lui IIsus, dupa care urmeaza botezul. Dupa botez crestinul trebuie sa traiasca potrivit invataturii lui Iisus.
Euharistia este o simulare a impartasirii cu trupul si sangele lui Iisus - (citeste in Evanghelie care este adevarata impartasire cu trupul si sangele lui Iisus )
2) Crestin este acela care traieste potrivit invataturii lui IIsus, numai si numai potrivit invataturii lui Iisus!
"Iar de învaţă cineva altă învăţătură şi nu se ţine de cuvintele cele sănătoase...2009 - 2160 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru George0197):

Da, e dintr-o secta cu un singur membru.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AC4S4):

Primii crestini s-au nascut in Biserica?
eu credeam ca s-au nascut la casa lor, si daca o prindea sarcina noaptea ce facea?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

" au niste credinte care nu se pupa cu biblia cea practicata de crestinii ortodocsi" - probabil ai dorit să scrii " nu se pupă cu tradițiile practicate de ortodoxi", și nu "cu Biblia".
" nu-mi pot schimba confesiunea nu vreau " - așa si spune, ei nu impun nimănui nimic!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mama ce enervant e sa citesti asa ceva, fara virgule si pauze dupa punct.
"nu vreau m-am nascut crestin ortodox nu are sens." Pai chiar ca nu are sens, la ce dracu' te referi prin asta? Invatati sa scrieti corect, mai ales cand postati public! Si asa scriem ca lenesii, fara diacritice...
Spune-le ca nu vrei sa mai vorbesti cu ei de acum in colo si inchide usa, nu vor mai veni pe la tine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru 6684464):

"Invatati sa scrieti corect," - se vede că este fratele lui RAY.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Fac exact ce face si popa de la ortodocsi-fac pe dracu-n patru ca sa-si faca rost de adepti. Sunt mai putini toxici decat orrodocsii!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Si martorii lui Iehova si ortodocsii vin din aceeasi religie mama: iudaismul - prin crestinismul primar.
Asadar, invataturile celor doua nu sunt diferite.
Confesiunea o poti schimba la fel de des ca si reteaua telefonica sau furnizorul de energie.
Anul asta poti fii catolic, la anul poti fii buddhist sau satanist.

Omul este facut sa evolueze. Religia este doar o treapta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut!
Si eu am avut parte de un astfel de eveniment, le-am spus frumos ca nu mai vreau sa mai treaca pe la mine pentru ca nu ma intereseaza ce au ei de spus si nu au mai venit.
"nu vreau m-am nascut crestin ortodox nu are sens." Nu am inteles... thinking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Asta e ca nu au ce arata. Sunt sectari, au Biblie tiparita cine stie pe unde cu texte schimbate, nu recunosc divinitatea Mantuitorului samd. Pe deasupra sunt si obraznici, suna pe la usile altor confesiuni pentru prozelitism si cauta sa-i converteasca invocand tot felul de minciuni.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru leo59):

Daca stai sa iei lucrurile istoric, si daca ai cunoaste istoria, ai observa ca si ortodoxismul este sectar.
Deasemenea, nu exista divinitate, asadar fiecare face ce doreste.
Si martorii lui Iehova respecta legile. Nu te obliga nimeni sa le dai deumul la usa.
Deasemenea, miniciunile lor sunt si minciunile altor secte crestine. Si acestea coincid cu ale ortodoxismului si catolicismului.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru leo59):

Eu nu le iau apararea, e vorba de o societate pe actiuni din Pennsilvania care isi manipuleaza victimile ca sa obtina supunerea lor oarba, dar ce intelegi prin text schimbat? E vorba de cate un cuvant tradus diferit de catre altii, au ales alta posibilitate reala de a intelege cuvantul, nimic mai mult. Ei iti pot sustine interpretarea lor gresita si cu Biblia ortodoxa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Am vazut ca sunt mai multi pe site nefamiliarizati cu termenii deveniti obisnuiti si pentru cei care incearca sa dea raspunsuri apropiate de adevar. Vorbesc din pdv crestin, biblic, universal valabil pentru toate confesiunile crestine. Biserica s-a intemeiat prin jertja Mantuitorului pe Cruce, iar in chip vazut la Cinzecime (Fapte 2) cand s-au botezat primii crestini in nr de 5000. Acestia si toti crestinii sunt cei nascuti "din nou" (Ioan 3, 3-6) pentru a intelege si cei de mai sus care intrebau cum se nasc crestinii in Biserica sau ca in timpul primilor crestini nu exista Biserica.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In primul rand, as dori sa va anunt ca raspunsul pe care il voi scrie va fi pur ortodox.George,referitor la intrebarea ta, martorii lui Iehova sunt niste sectantii ca si penticostalii, baptistii, neoprotestantii, etc...Acestia au inceput sa se promoveze undeva dupa ce comunismul a cazut. Daca ar fi sa facem o comparatie, martorii lui Iehova sunt secta care este cea mai indepartata de ortodoxism.Pe langa faptul ca acestia nu recunosc multe fapte din Biblia ortodoxa, ei de asemenea nu cred nici in faptul ca Iisus Hristos a murit cu bratele intinese pe cruce.Acestia considera ca Iisus Hristos a murit cu bratele lipete cumva de cap.Ei probabil vor sa arate ca ei sunt cei adevarati sau Dumnezeu stie ce vor.Insa,daca ar fi sa o luam din punct de vedere istoric, prima religice dupa moartea lui Iisus Hristos a fost religia crestina.In anul 1054 a avut loc din nefericire Marea Schisma.Marea Schisma este definita ca separea religiei crestine in una Vestica (Ortodoxismul) si una estica (Catolicismul).Ar fi important sa precizez ca de la catolicii au inflorit si sectele.De la catolici provin neoprotestantii, baptistii, etc....Cam asta ar fi faza cu martorii lui Iehova.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat