| AdrianCalin07 a întrebat:

Salutare, mi-ar placea sa particip la o dezbatere publica de ateism vs religie (in mod activ, nu ca spectator). Am cautat pe google si n-am reusit sa gasesc nimic in Romania.
Cred ca e un subiect important si ar trebui abordat academic, prin argumente structurate si dovezi (ca orice alt subiect).
Stie cineva ce as putea face in acest sens, ce pasi ar trebui sa urmez sau cum as putea gasi un astfel de eveniment la care sa ma pot inscrie?
Multumeschappy

11 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Dar noi aici pe TPU asta facem zilnic,campionatul mondial de dezbateri teism vs ateism,de cand a aparut categoria rezultatul e acelasi,teisti raman cu teismul lor, afirmatiile lor, un ateu nu afirma nimic e sceptic, nu ai ce sa dezbati in Romania, vei fi numit satanist, imoral etc
asta se face intr o tara normala cu oamenii deschisi la minte

| AdrianCalin07 explică (pentru RAY):

Sunt constient ca teistii raman la opinia lor si n-am o problema cu asta. Mie mi-ar placea o dezbatere din alte motive:
1. Sunt si oameni care nu stiu daca sa creada sau nu, care incearca sa fie rationali si vor sa ajunga la o concluzie. O dezbatere bine structurata cred ca i-ar ajuta si i-ar incuraja si pe altii sa tina dezbateri civilizate pe tema asta.
2. Imi place sa ma contrazic cu oameniilaughing

| Holiday a răspuns (pentru RAY):

"...teisti raman cu teismul lor, afirmatiile lor..."

Ai impresia ca discutiile sunt pentru teistii astia fara scapare care bat campii in tot felul pe aici? Nu. E vorba de cei care pot cadea in plasa lor. Pentru astia merita purtate discutiile, altfel pot avea impresia ca teistii au dreptate, daca nu le demonteaza nimeni tampeniile.

| RAY a răspuns (pentru Holiday):

Cunosc teisti care imi dau dreptate, dar nu pot trai fara a crede in Dumnezeu

| DoctorWh0 a răspuns (pentru RAY):

Gresit! Aici pe TPU zilnic se dezbate antiteism. Asta de acum nu mai este nici ateism!

Fun fact: Nu stiu cum se face dar doar peste tine dau pe categoria asta lol

| RAY a răspuns (pentru DoctorWh0):

Gresit,pe TPU fiecare se poate exprima liber

| DoctorWh0 a răspuns (pentru RAY):

Cine a zis ca pe TPU lumea nu se explica liber?

| mentholinks a răspuns:

Ce vrei sa obtii dintr-o astfel de dezbatere?

| AdrianCalin07 explică (pentru mentholinks):

Am mentionat fix in comentariul de deasupra ce as vrea sa obtin dintr-o astfel de dezbatere. Ar fi folositoare pentru cei care nu stiu daca sa creada sau nu, fiindca fiecare ar veni cu argumente, educand astfel oamenii si incurajandu-i sa organizeze si alte dezbateri pe aceasta tema in viitor. Cred ca e un subiect important care ar trebui abordat in dezbateri publice fata-n fata, nu doar pe internet.

| ziptrack a răspuns:

Domnule, eu sunt de parere ca pentru a putea participa la o astfel de discutie trebuie sa cunoasteti in primul rand Scripturile, ori daca ati studiat Scripturile, nu veti mai simti nevoia sa va mai puneti intrebari pentru ca Scripturile ofera raspuns la toate intrebarile pe care o fiinta umana le poate avea.

Oamenii din pacate cad prada diverselor unelete create de Satan gen religie, filozofie, stiinta, ocultism in loc sa puna mana sa citeasca Scripturile singuri.

Lasati relgia/biserica/filozofia/teoriile newage/etc si cautati Adevarul studiind Biblia (ambele testamente) iar cand va impotmoliti rugati-va la Dumnezeu, in numele lui Iisus Hristos, sa va dea Duhul Sfant sa va ghideze in Adevar.

Aruncati icoanele sau orice obiect de inchinare, asezati-va in genunchi catre Vest (inchinarea catre Est sau inchinarea la soare este o traditie pagana patrunsa si in Ortodoxie/Catolicism...cititi Ezechiel 8:16) si vorbiti cu Dumnezeu cu SINCERITATE si cu o inima smerita, asa cum un fiu vorbeste cu tatal sau si veti vedea ca El va va asculta.

A fi "crestin cu adevarat" este un lucru supranatural de care nu foarte multi oameni stiu si asta se datoreaza faptului ca nu multi oameni doresc sa-L cunoasca pe Dumnezeu cu adevarat.

| AdrianCalin07 explică (pentru ziptrack):

Domnule, eu sunt de parere ca nu stiti ce vorbiti. Am fost crestin 20 de ani, iar relatia mea personala cu Dumnezeu a fost mai importanta decat orice altceva. Apoi am citit Biblia, si fix asta a fost motivul pentru care am devenit, pana la urma, ateu.
Asa ca da, Scripturile chiar raspund la intrebari. Daca studiezi Biblia in totalitate, vei realiza ca Dumnezeul biblic este un ucigas de bebelusi, comite genocid de vreo 7 ori, te invata cum sa-ti bati sclavii, cum sa-ti vinzi fiica in sclavie si asa mai departe.
Ideea ca "daca ati studiat Scripturile, nu veti mai simti nevoia sa puneti intrebari" e o aberatie. Fix sursele voastre crestine sunt principala "fabrica" de atei, asa ca nu mai vorbiti prostii.