|

Se pare ca uni dintre noi nu reusim sa facem distinctia dintre cuvantul "secta" si cuvantul "biserica". Ma refer in Romania.

77 Raportează Evaluează
77 răspunsuri:
| a răspuns:

Din pacate...Dar si Bisericile neoprotestante au aceleasi drepturi, suntem cat se poate de legali la Ministerul Cultelor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In Vechiul Testament gasim multe profetii despre nasterea Domnului nostru Isus Hristos. Gen.49:10,, Toiagul de domnie nu se va depărta din Iuda, nici toiagul de cârmuire dintre picioarele lui, până va veni Şilo, şi de El vor asculta popoarele." Numeri 24:17,, Îl văd, dar nu acum, Îl privesc, dar nu de aproape. O stea răsare din Iacov, un toiag de cârmuire se ridică din Israel. El străpunge laturile Moabului şi prăpădeşte pe toţi copiii lui Set. "Deutronom 18:15,, Domnul Dumnezeul tău îţi va ridica din mijlocul tău, dintre fraţii tăi, un proroc ca mine: să ascultaţi de el!"Isaia 7:14,, De aceea, Domnul însuşi vă va da un semn: „Iată, fecioara va rămâne însărcinată, va naşte un Fiu şi-I va pune numele Emanuel." Ieremia 23:5,, Iată vin zile, zice Domnul, când voi ridica lui David o Odraslă neprihănită. El va împărăţi, va lucra cu înţelepciune şi va face dreptate şi judecată în ţară." Osea 6:3,, Să cunoaştem, să căutăm să cunoaştem pe Domnul! Căci El Se iveşte ca zorile dimineţii şi va veni la noi ca o ploaie, ca ploaia de primăvară care udă pământul!" Psalmul 72:10,, Împăraţii Tarsisului şi ai ostroavelor vor plăti biruri, împăraţii Sebei şi Sabei vor aduce daruri." Isaia 9:6, 7, Căci un Copil ni S-a născut, un Fiu ni S-a dat, şi domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: „Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veşniciilor, Domn al păcii.El va face ca domnia Lui să crească, şi o pace fără sfârşit va da scaunului de domnie al lui David şi împărăţiei lui, o va întări şi o va sprijini prin judecată şi neprihănire, de acum şi-n veci de veci; iată ce va face râvna Domnului oştirilor."
Vedem ca aceste profetii s-au implinit intocmai asa cum au fost scrise, pentru ca Gura Domnului a vorbit. Cuvantul lui Dumnezeu este Da si amin. Se apropie cea mai importanta sarbatoare pe care toti crestinii, indiferent de confesiune sau de culoarea religioasa o sarbatoresc ...2004 - 2213 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai daca ar fi cum spui tu si dictionarul ala roman biserica ortodoxa ar fi cea mai mare secta din lume deoarece s-a despartit de biserica mama, cea catolica. Mai incercati ca ati luat-o brambura rau de tot. Si inca ceva, nici o varianta a crestinismului nu se mai numeste "biserica" ci CONFESIUNE, cititi in constitutie si lasati acel dictionar facut de popi ce se vor si profesori universitari.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Distincție se poate face foarte ușor:

În general, spre deosebire de Biserică, o sectă este o comunitate religioasă care s-a separat, s-a îndepărtat de suma învăţături lăsate de Hristos primelor comunităţi creştine, Bisericii Sale (subliniată în Noul Testament a fi Una Singură) şi de Apostoli, s-a îndepărtat de Biserică în definiția ei nou-testamentară!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru milan9):

Biserica Mama istoric cum ceri tu este biserica catolica, ceea ce da de inteles ca celelalte sunt secte...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru tavadaresti):

Pentru cultura ta generală, dintre cele două Biserici ce se suprapun peste istoria creștinismului, cea care a făcut pasul în "lateral", cea care a adus schimbare și a inovat, este Biserica Romano-Catolică. Ea adus schimbarea și "mărul discordiei" în schisma din 1054! Anul 1054 este anul ei oficial de naștere, ca cea care s-a despărțit de "trunchiul" Bisericii apostolice! Astfel, ea nu este nicidecum "mamă" și nu are întâietate față de Biserica Ortodoxă, ci este exact invers. Și aici nimeni nu trebuie să se lase influențat de vreo răspândire geografică!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Denumirea de "catolică" a fost introdusă în 1054, iar deosebirile (inovaţiile, schimbările) faţă de ortodocşi, le aparţin şi au fost introduse cu aproape un secol înainte de despărţire! Chiar aceste schimbări ale învăţăturilor creştine autentice, au reprezentat puncte de discuţii, tensiuni şi în final, separare!

Iată o parte dintre ele:
1.Papa e locţiitorul lui Hristos pe pământ, (pretenţia de conducere sau jurisdicţie universală);
2.adaosul filioque;
3. existenta purgatoriului;
4.folosirea azimelor;

În schimb, în linie directă rămasă neschimbată, (având "obsesia" păstrării neschimbate a învăţăturilor şi a interpretărilor lor pe linia în care primele comunităţi apostolice le-au păstrat) Biserica Ortodoxă a continuat fără nici o deosebire învăţăturile Bisericii primare! De ce a insistat ca esenţa de bază a ei să fie „neschimbabilitatea"? Pentru că doar aşa s-ar fi păstrat şi autoritatea acestor învăţături (provenind fidel de la Hristos şi de apostoli)!

Vechea biserică apostolică a preluat numele de "Ortodoxă" doar pentru a se deosebi de catolici, începând din 1054.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Si vasa zica daca biserica catolica foloseste azimi asa cum este scris in V testament este ertica?
Si faptul ca respecta data 14 nisan cu deosebirea ca sarbatoreste ziua de paste duminica tot eretica este?
Filique sau nu asta e tot un drac, si la unii si la altii.
Am uitat sa amintesc de moaste.Ci asta chiar va dati in petec.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ManStrong):

Deși unele au fost deosebiri serioase, ele puteau fi totuși discutate și remediate. Problema însă a venit din dorința expresă a episcopului Romei (așa-zisul Papă) de a conduce el tot ce mișcă în creștinism (pretenţia de conducere sau jurisdicţie universală). La asta s-a adăugat și orgolul cardinalului Humbert, cel care a generat de fapt prin impulsivitatea lui, conflictul "schismei".

Filioque însă reprezenta o problemă aparte, un precedent periculos, o abatere gravă, un fel de cutie a Pandorei. Era prima dată când avea loc o inovație, o schimbare majoră (referitoare la Trinitate) fără susținere în Biblie. Nu era un simplu element de nuanță, ci, presupunea niște pretenții nefondate, reprezenta un început care ar fi deschis calea la tot felul de învățături contradictorii!

Celelalte deosebiri nu constituiau tocmai erezii, ci țineu mai mult de deosebiri zonale sau de interpretări nuanțate (azimele și purgatoriul la catolici - Ortodoxia are învățătura despre importanța rugăciunilor pentru cei trecuți în veșnicie), de asumarea unor voturi, moduri de viață dedicate slujirii lui Dumnezeu (celibatul preoților la catolici - Ortodoxia are monahismul, dar și celibatul episcopilor, mitropoliților și patriarhului)...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Fiecare din cele doua i si aroga intietatea dar nici una nu e conforma cu invataturile lui Isus.
Ce invata Isus in realitate si ce paractica biserica?
Isus invata pe oameni sa se intoarca la Dumnezeu, adicasa respecte poruncile.Ori bisericile invata calcarea poruncilor lui Dumnezeu si repectarae tainelor asa zice bisericesti.Cind a dat Isus vre o porunca referitor la biserica? De unde regulile celibatului si de unde practica pastilor la ortodocsi asa cum o fac azi? De unde Piine la cuminecatura si alte asemenea prectici?
Acestea sint inavaturi de la Isus?
El respecta Sabatul, era circumcis si repecta mincarea caser. Unde au disparut acestea din crestinism?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ManStrong):

Este firesc să existe puncte de vedere diferite dacă eu sunt ortodox iar tu ești adventist, este greu de exemplu să rămâi obiectiv atunci când îți confirm faptul că Biserica nu încalcă NICIUNA DIN PORUNCILE NOULUI TESTAMENT! Și nici măcar pe cele ale legii lui Moise, decalogul!

Pe de altă parte, fiecare din lucrările numite taine își găsește instituirea în cuvintele Mântuitorului Hristos sau în practica apostolilor și preoților din Biserica primară. "Poruncă referitoare la Biserică" zici tu?
- De la începutul până la sfârşitul Noului Testament, Hristos confirmă Biserica şi ierarhia bisericească. Unde sunt acestea în cele 10000 de culte apărute "pe cont propriu", fără legătură cu divinitatea (divinitate care a confirmat că Biserica Sa este Una Singură?)

Tot Hristos este Cel care leagă această Biserică de transmiterea harului preoţiei şi de ierarhia bisericească (distincţia dintre episcopi, diaconi şi preoţi).

Nemilos exerciţiu de manifestare a libertăţii... ca un bumerang! Când arăţi că vrei să,, loveşti" valorile Bisericii, fie că vrei sau nu, astă înseamnă în mod direct că vrei să,, loveşti" pe Dumnezeu. El a întemeiat-o, şi, în tot Noul Testament a conferit şi a suprapus prestigiul, sfinţenia şi puterea Sa peste aceea a Bisericii (prezentată la singular în toată Scriptura). El s-a identificat cu ea şi s-a numit pe Sine în repetate rânduri,, Cap al Bisericii".

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru milan9):

"Este firesc să existe puncte de vedere diferite dacă eu sunt ortodox iar tu ești adventist, este greu de exemplu să rămâi obiectiv atunci când îți confirm faptul că Biserica nu încalcă NICIUNA DIN PORUNCILE NOULUI TESTAMENT! Și nici măcar pe cele ale legii lui Moise, decalogul! "
Asta e nemaipomenitarolling on the floorcata minciuna si cata siretanie ne prezinti Domnule Milan9

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ManStrong):

"Acestea sint inavaturi de la Iisus?" ABSOLUT! BINEÎNȚELES!
Mântuitorul a oferit suficiente exemple în care A TRECUT PESTE provizoria lege a sabatului, cea care ea destinată de fapt, DOAR poporului evreu! A fost circumcis doar pentru a confirma faptul că El Însuși ca Dumnezeu a dat provizoriu acea lege evreilor, prn Moise, dar tot Noul Testament confirmă faptul că Legea veche a evreilor a fost înlocuită prin LEGEA HARULUI, care este cu totul altceva!

Da, ai dreptate, în creștinism nu vezi așa ceva tocmai pentru că el, creștinismul, a depășit rolul pe care l-a avut în istorie legea veche, care nu a fost altul decât acela de "pedagog" spre Hristos, găsindu-și deci finalitatea prin venirea lui Hristos, fără altă continuare a vechilor
prescripții iudaice...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ManStrong):

"De unde pâine la cuminecătură?" Păi simplu! Oare nu este vorba în toate cele patru evanghelii despre CINA CEA DE TAINĂ, și despre faptul că acolo Mântuitorul Iisus Hristos a instituit Împărtășirea cu "trupul și sângele Său" spre iertarea păcatelor și spre viața veșnică? Oare nu se face acest lucru neîntrerupt de 2000 de ani în Biserică, sub formă de pâine și vin, pentru că sub formă de pâine și vin a avut loc prin Mântuitorul Hristos, la momentul "cinei de taină"?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru milan9):

Si ce simbolizeaza "cina cea de taina"?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru milan9):

"Mântuitorul a oferit suficiente exemple în care A TRECUT PESTE provizoria lege a sabatului, cea care ea destinată de fapt, DOAR poporului evreu!"=>Zici ca iisus a calcat porunca a 4-a, esti incredibil se vede ca ai o constiinta patata atata timp cat ne prezinti numai rataciri, alege in a propavadui Cuvantul
Temelia cuvantului Tau este adevarul, si toate legile Tale cele drepte sunt vesnice. (Ps.119:160)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ManStrong):

Biserica romano-catolica s-a desprins si nu invers, motiv pentru care au fost aspru criticatii de sfintii parinti, care au participat la Sinoadele Ecumenice.Voi sectele recunoasteti Sinoadele? Daca nu, nu mai avem despre ce vorbi pe teme religiose, ci doar asa de plictiseala.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru tavadaresti):

Atata timp cat sunteti rau voitori, nimeni care este ortodox nu ar trebuie sa discute cu voi.Atata timp cat nu recunoasteti Sinoadele Ecumenice la care au participat Sf.Nicolae(cel care la palmuit pe Arie),Sf. Spiridon si multi altii nu mai avem ce discuta.Tu stiai ca Biblia a fost conceputa de Sinoadele Ecumenice pe care voi le renegati? Acestia au decis sa lege Noul Testamen,Epistolele,Apocalipsa,cu VT(versiunea Septuaginta,creata inainte de Talmud). Deci logic ca cei care au facut asta,aveau si harul (primit printr-o viata curata) de a intelege si a explica Biblia oamenilor mai putin stiutori(Maxim Marturisitorul a explicat,daca nu ma insel,VT,foarte greu de inteles de catrea oameni,desi VT reprezinta doar cum Dumnezeu a incercat sa faca dintr-un popor oarecum ratacit,unul care sa creada intr-un singur Dumnezeu,Cel adevarat). Atata timp cat nu recunoasteti ca sunteti niste secte provenit din biserica romano -catolica,incepand cu sectele protestante clasice(lutheranismul,calvinismul),care cat de cat respectau Cuvantul din Biblie,pana la sectele neoprotestante, cele mai cazute in erezie. O zi buna!

P.S: Erezia este cel mai mare pacat in fata Domnului(desigur, daca te caiesti si-ti recunosti greseala vei fi iertat, dar cum voi n-aveti Sf. Taina A Spovedaniei, aproape nici o Taina ...sunt slabe sanse) caci pe langa ca te strici si tu, insisti pentru a strica multi alti oameni, nestiutori(desi si nestiinta e un pacat in fata Domnului, mai ales in secolul acesta).

http://www.orthograffiti.ro/,aici o sa vezi recista cu actorul Jonathan Jackson convertit la ortodoxie,dupa ce,fiind de mic insetat de adevar si nefiind rauvoitor,a cautat,a trecut pe la secte care i se pareu deviate,cu ajutorul sotiei a ajuns la romano-catolicism,unse s-a simtit mai aproape de adevarata biserica,insa totusi mult prea rece,si intr-un final a ajuns pe Muntele Athos,unde a hotarat sa se converteasca si el si sotia. In tot acest timp,a citit, si iar a citi, si nu numai dintr-o sursa, ci din...2006 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Tu studiezi Biblia sau doar crezi ce ti trece prin cap?
Ce insemneaza cuvintele lui Petru din Fapte cap 3.
Pocaiti-va si intoarceti va la Dumnezeu ca sa vi se stearga pacatele.
Isus zice; Cine va desfiinta una din cele mai mici porunci si va invata pe oameni asa etc ect.
Tu ce inveti domnule?
Tu te potrivesti cu invataturile lui Isus?
Pavel de asemenea spune ca o parte din ramuri au fost taiate ca nu au ascultat de legea lui Dumnezeu.Si ati fost altoiti voi care a ti ascultat.Dar daca tu din capul locului spui ca nici macar nu trebuie sa asculti, mai esti altoit?
Cu ce esti mai bun decit ce a fost taiat?
Tu stii ce e aceea logica?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Daca ai avea putina judecata ai intelege ca Isus era evreu si la pastele acela cind Isus a facut cina in Israel nu era piine in toata tara.Ca asa era legea.Ci erau numia azimi.Acestea se pot numi si piniin sens mai larg dar in realitate ele erau azimi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru LegionarulRoman):

Nu prea stii cu cine vorbesti.
Eu nu sint crestin de nici un fel asa ca nu fac parte din nici o secta.
La care sinoade au fost criticati?
Caci sinodul de la Niceea a fost condus de Constantin personal, ori el a fost capul imperiului roma =alais =Biserica catolica.=aliasPontifex mazimus=Alias Zeul suprem al zeilor.
Asta daca vrei sa stii si documente istorice.
Vrai cumva document din Istoria bisericeasca universala de Petru Popoviciu?
I ti dau farte dar vreau sa stiu daca te intereseaza adevarul sau vorbesti asa ca un rtodox care cred ca va guverna lumea?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ManStrong):

Constantin l-a convocat, iar episcopii, patriarhii, mitropolitii, sfinti ai vremurilor l-au combatut pe Arie.Invata sa scrii mai corect.In traducer catolica insemna universala, iar la inceput biserica se numea catolica sau drept-slavitoare.Insa dupa schisma papa si-a luat jucariile si a creat biserica ROMANO-catolica(cu accentul pe romano), sediul lui fiind Roma.Documenteaza-te mai bine si daca nu esti credincios de fel,de ce pasioneaza atat religia, du-te la adolescenti, la sport, dar nu aici, ne faci oroare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru LegionarulRoman):

L-au combatit pe Arie ca se pare ca el avea dreptate in unele privinte.
El a infiinat sarbatoarea nasterii Zeului Soare la 25 Decembrie si a schimbat Sabatul in Duminica.
Sediuyl lui a fost la Roma dar apoi el s-a mutat la Constantinopole, oras care ia purtat numele.Iar chipul de aur din Dniel a inceput sa se sprijine pe doua picioare.Imperiul roman de apus=Biserica catolica si imperiul roman de rasarit.Biserica ortodoxa.
Vrei documente?
Sint documentat.
Ca mai scriu cu greseli, e adevarat ca nu am timp sa corectez mesajele si pe deasupra sint plecat din Romania de peste 20 de ani.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru LegionarulRoman):

Sfintul Nicolae era sfint inainte sau dupa ce la palmuit pe Arie?
Daca era si Isus acolo pe cine ar fi palmuit Nicolae? Sau de caredin ei ar fi fost palmuit el?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ManStrong):

Si eu sunt de pe MArte si esti prost documentat.Aria nu a infiantat nimic, ci doar a negat trinitatea.Biserica drept-slavitoare era alcatuita din Biserica Alexandriei, Biserica Romei, Biserica din Ierusalim, Biserica Greciei si a Antiohiei.Cea care s-a desprins a fost cea din Roma deci scorul e de 1-4>Deci? Cine s-a schismat? Informaza-te mai bine.Nu inteleg nimic din ce scrii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru LegionarulRoman):

Cred ca nici nu e nevoie.Nici nu vrei sa intelegi. ORTODOCSII IN GENERAL NU CAUTA SA INGTELEAGA.Ei stiu ca euharistie este viata vesnica si nimic mai mult.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Eu nu sint adventist, de fapt nu sint crestin.Dar a afirma ca biserica nu incalca nici una din cele porunci este o mare aberatie.In cele 10 porunci este scris; Adu ti aminte de ziua Sabatulu ca sa o sfintesti.Este asta in ortodoxie?
Este scris clar; Sa nu ti faci chip cioplit etc etc
Oare are rost sa mai lungim vorba?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru LegionarulRoman):

rolling on the floorAsta ti se potriveste "(desi si nestiinta e un pacat in fata Domnului, mai ales in secolul acesta)" mai studiaza Biblia si apoi mai vorbim esti la un nivel "de nestiinta" si totusi aruncati cu noroi intro parte si in alta fie ei atei fie crestini fie alte categorii pentru singurul fapt pe care noi ne jucam cu Cuvantul lui Dumnezeu si il interpretam dupa al nostru plac.

Erezia: Taina spovedaniei+> adu argument biblic, te mai asteptam, cu argumente care provin din Cuvantul Sau.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru ManStrong):

Este destul de clar dar:
Caci inima acestui popor s-a impietrit; au ajuns tari de urechi, si-au inchis ochii, ca nu cumva sa vada cu ochii, sa auda cu urechile, sa inteleaga cu inima, sa se intoarca la Dumnezeu, si sa-i vindec." (Mat.13:15)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru LegionarulRoman):

Tu stiai ca Biblia a fost conceputa de Sinoadele Ecumenice pe care voi le renegati? Acestia au decis sa lege Noul Testamen, Epistolele, Apocalipsa"
Dar tu stiai?
Ce anume renegam?
Cate carti cuprinde Sf. Scriptura la unirea ei in primul sinod?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru tavadaresti):

Dar nu ai citit pina la capat, sa vezi ca din radacina aceasta se na naste o ramasita sfinta.
Chiar daca aincercat Satan toate mijloacele de extirpare a semintiei lui Israel nu a reusit in totalitate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru ManStrong):

De acord o ramasita il va reprezenta pe Dumnezeu cu adevarat.
Deci ce urmeaza? Ca Israel n-a capatat ce cauta, iar ramasita aleasa a capatat; pe cand ceilalti au fost impietriti, (Rom.11:7)
Si balaurul, maniat pe femeie, s-a dus sa faca razboi cu ramasita semintei ei, care pazesc poruncile lui Dumnezeu si tin marturia lui Isus Hristos. (Apoc.12:17)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru tavadaresti):

Si daca ti as spune ca Balaurul acesta este capul Bisericii care la rindul ei este imperiul roman care la rindul lui este crestinismul care are cap pe Cristos alias Satana care sa razboit 2000 de ani cu ramasita pina la Holocaist, ce zici?
Aici ti am dat concentrate dar pot sa ti fac asa zis un proces tehnologic de prelucrare a tehnicii de inselare a omenirii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru tavadaresti):

Vechiul Testament, adica Septuaginta, creata de 72 de mai mari invatati evrei inainte cu 300 de ani inainte de Hristos.Noul Testament si restul s-a adaugat la VT de catre Sf. SInod. Tocmai m-am documentat si am aflat ca VT din Biblia voastra sectara este tradus dupa Talmudul evreilor, care a fost scris abia in anii 800 si ceva ca sa contracareze Biblia crestinilor, in care, in VT erau profetii la adresa celui care va avea sa vie in NT, Iisus si pe care ei nu-l recunosc. Restul raspunsurilor tale, nici nu le mai comentez.Eu sunt foarte sigur ca am dreptate pentru ca ii am in spate pe Sfintii Parinti care au trait dupa moartea apostolilor.Voi can ati aparut? IN anul 1900 si ceva laughing.Cam mare diferenta de ani. Aprope 2000 de ani cand ati aparut voi, sectele neoprotestante. Deci, prin deductie logica, nu aveti pe nimeni, care sa va fi reprezentat in anii aceia.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru LegionarulRoman):

"Tocmai m-am documentat si am aflat ca VT din Biblia voastra sectara este tradus dupa Talmudul evreilor, care a fost scris abia in anii 800 si ceva ca sa contracareze Biblia crestinilor, in care, in VT erau profetii la adresa celui care va avea sa vie in NT, Iisus si pe care ei nu-l recunosc" Prietene de unde ai tu un astfel de argumentrolling on the floorse vede ca nu esti la curent cu istoria ce culegi si tu de ici colo niste idei care sunt 0 pentru crestini fara valoare.Si te intrebi de unde apar atei datorita unor ca noi care nu avem o cunostinta curata, apeland la "Sfintii Parinti " niste rataciri care se contazic cu Biblia.

O intrebare ai citit macar Septuaginta, vad ca vorbesti dar nici macar nu ai idee ce contine?

Minunea asta de unde ai mai scos-o"Tocmai m-am documentat si am aflat ca VT din Biblia voastra sectara este tradus dupa Talmudul evreilor" cine si-a batut joc de tine?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru ManStrong):

Cunosc procesul, multumesc si ma bucur ca inca sunt oameni studiati care doresc sa arate adevarata eroare a inselari.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru tavadaresti):

Asi avea si eu o intrebare, Stie cineva ce este acela Talmudul evreilor?
Cum puteti vorbi lucruri de care habar nu aveti?
Talmudul nu este un fel de Biblie sau Tanach sa poti traduce Biblia dupa el.
Pe inteles general; Talmudul este o dezbatere intre inteleptii Torei despre faptul, cum se pune in aplicare Legea data de Dumnezeu.
Nu se poate traduceBiblia dupa Talmud.Deci faptul ca spui ca ai studiat arat exact contrariul.
Stii! Sint evreu si i ti spun adevarul ca -l stiu.
Cu stima din Ierusalim.
Desi la noi nu este.Va urez tuturor La multi Ani.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru tavadaresti):

Nu cred cal cunosti.Ai doar impresia.Totusi La multi Ani din Israel.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ManStrong):

Isus este Calea, Adevarul si Viata.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru EmaS):

Cunoscind viata lui Isus si mergind pe urmele lui mergi pe cale.
Ascultind ceea ce el invata(nu Cristos)cunosti o parte din adevar.Deoarece el a vorbit din Adevar ca toti proorocii.
Si in acest caz, asa cum este scris; Vei trai.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ManStrong):

Viata mea este ascunsa cu Hristos in Dumnezeu. El este viu in inima mea. Nu L-as da pentru toate comorile lumii!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru EmaS):

Viata ta trebuie sa fie vazuta ca este cu Dumnezeu. Enoch cind a umblat cu Dumnezeu, au vazut oamenii viata lui.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ManStrong):

Credinta trebuie sa fie pusa in actiune si lumina noastra sa lumineze in intuneric. Prin vorbele, faptele, atitudinea mea incerc sa traiesc asemenea Domnului meu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru EmaS):

Deci nu e ascunsa
Credinta pusa in actiune inseamna fapte.
Faptele inseamna a merge pe o cale, ca sa paota sa te urmeze si altii.
Domnul tau exact asta a facut.
Dupa obiceiul sau in Sabat mergea la Sinagoga, la sarbatori se ducea la Ierusalim dupa cum este scris.Invata pe oameni sa asculte de Dumnezeu si minca mnicare traditionala dupa Torah.Pe linga asta mai avea si un mic defect, fata de oamenii obisnuiti.Asa cerea Legea si el nu sa impotrivit.
Tare m as bucura daca a ti merge si voi pe drumul asta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ManStrong):

Isus a facut numai si numai voia si lucrarile Tatalui.,, Ioan 10:25 „V-am spus", le-a răspuns Isus, „şi nu credeţi. Lucrările pe care le fac Eu, în Numele Tatălui Meu, ele mărturisesc despre Mine.
Ioan 10:37 Dacă nu fac lucrările Tatălui Meu, să nu Mă credeţi.,,

Apostolul Pavel a spus sa calcam pe urmele lui intrucat si el calca pe urmele lui Hristos. happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru EmaS):

Toate sint adevarate.Dar crestinii nu calca nici pe urmele lui Isus si nici pe a lui Pavel.
Ei puteau spune usor ca ei erau evrei si celor ce le vorbea il intelegeau ca erau ca ei.De ce zice Pavel; Odinioara cind nu cunosteati pe Dumnezeu, erati straini de legamintul fagaduintei.Dar acum etc etc Cine din crestini stie ce zicea Pavel acolo?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru EmaS):

Exact Ema, pe care urme calcam noi crestinii?
Dand poruncile la o parte, dupa care noi hotaram care ne e buna si care nu e.
Toate cararile Domnului sunt indurare si credinciosie pentru cei ce pazesc legamantul si poruncile Lui. (Ps.25:10)
Lucrarile mainilor Lui sunt credinciosie si dreptate; toate poruncile Lui sunt adevarate, (Ps.111:7)
Toate poruncile Tale nu sunt decat credinciosie; ei ma prigonesc fara temei: ajuta-ma! (Ps.119:86)
de aceea gasesc drepte toate poruncile Tale, si urasc orice cale a minciunii. (Ps.119:128)
Dar Tu esti aproape, Doamne, si toate poruncile Tale sunt adevarul. (Ps.119:151)
Pazesc poruncile si invataturile Tale, caci toate caile mele sunt inaintea Ta. (Ps.119:168)
Sa cante limba mea cuvantul Tau, caci toate poruncile Tale sunt drepte! (Ps.119:172)
Toate poruncile Lui au fost inaintea mea si nu m-am departat de la legile Lui. (Ps.18:22)


=>... Daca Ma iubiti, veti pazi poruncile Mele. (Ioan.14:15)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ManStrong):

Ce pacat ca esti pe acele meleaguri pe unde a umblat si Domnul meu si nu simti prezenta pasilor Lui!
,, Matei 26:28 căci acesta este sângele Meu, sângele legământului celui nou, care se varsă pentru mulţi, spre iertarea păcatelor.
Ex 24.8; Lev 17.11; Ier 31.31; Mat 20.28; Rom 3.15; Evr 9.22;
Marcu 14:24 Şi le-a zis: „Acesta este sângele Meu, sângele legământului celui nou, care se varsă pentru mulţi.
Luca 22:20 Tot astfel, după ce au mâncat, a luat paharul şi li l-a dat, zicând: „Acest pahar este legământul cel nou, făcut în sângele Meu care se varsă pentru voi.
1Cor 10.16;
1 Corinteni 11:25 Tot astfel, după Cină, a luat paharul şi a zis: „Acest pahar este legământul cel nou în sângele Meu; să faceţi lucrul acesta spre pomenirea Mea, ori de câte ori veţi bea din el."
Evrei 12:24 de Isus, Mijlocitorul legământului celui nou, şi de sângele stropirii, care vorbeşte mai bine decât sângele lui Abel.,,

http://www.youtube.com/watch?v=G_6SRLupN2g

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru EmaS):

Uite; textele din cele 3 evanghelii, ar fi autentic cel din Marcuca cele 2 sint copii.Nu rezulta ca pentru pacatele omenirii.Pavel de asemena spune ca numai spre pomenirea mortii sa faca lucrurl acesta.
Si daca ai lua in calcul filiera prin care au trecut scrierile, au ramine la ce zice Domnul Dumnezeu. Daca se va ridica in mijlocul tau un prooroc(dumnezeu )care te va invata ceva ca sa te abati de la Legea aceasta sa -l omori cu pietre indiferent cine ar fi el.Noroc ca evreii nu au facut lucurl acesta.Romanii sigir aveau alta socoteala cu el.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru EmaS):

Tu crezi ca eu nu simt?
Simt ca Dumnezeu exista in fiecare pietricica care ma insoteste pe cale.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru tavadaresti):

Noi umblam in Caile si Oranduirile lui Dumnezeu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ManStrong):

Totusi care credeti voi ca este Izbavitorul si Mantuitorul?
Sau inca Il asteptati?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru EmaS):

Asa se pare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ManStrong):

Da, voi Il asteptati pe Domnul Isus insa El va veni ca Judecator!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru EmaS):

Pentru ori ce incercare sau moment este o izbavure Iar Izbavitorul este Domnul Dumnezeu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru EmaS):


Se vede, de asta si ratacim facand astfel de afirmati.
Tocmai legea ai dato la oparte, care cale ai ales?
Facand asta numai umblam in Caile si Oranduirile lui Dumnezeu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru EmaS):

Si neamurile vor sti ca Eu sint Domnul care sfinteste pe Israel cind locasul meu cel sfint va fi in mijlocul lor. Ezec cap 37; 28.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ManStrong):

Faptele apostolilor 4:12 În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor în care trebuie să fim mântuiţi."
Judecatorii 6:24 Ghedeon a zidit acolo un altar Domnului şi i-a pus numele „Domnul păcii": altarul aceasta este şi astăzi la Ofra, care era a familiei lui Abiezer.
Isaia 42:8 Eu sunt Domnul, acesta este Numele Meu; şi slava Mea n-o voi da altuia, nici cinstea Mea, idolilor.
1 Ioan 3:23 Şi porunca Lui este să credem în Numele Fiului Său, Isus Hristos, şi să ne iubim unii pe alţii, cum ne-a poruncit El.
Faptele apostolilor 10:28 „Ştiţi", le-a zis el, „că nu este îngăduit de Lege unui iudeu să se însoţească împreună cu unul de alt neam sau să vină la el; dar Dumnezeu mi-a arătat să nu numesc pe niciun om spurcat sau necurat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Asa este!
Si sa nu te mire, pentru ca credinciosii sunt obisnuiti sa creada, si nu sa stie!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Maomau):

"Si sa nu te mire, pentru ca credinciosii sunt obisnuiti sa creada, si nu sa stie!" - Tu vorbesti? laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru martzian):

Poi eu nu cred decat acele lucruri notorii care sunt dovedite clar ca adevaruri de catre stiinta cu posibilitatile ei uriase de a cerceta!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Maomau):

"Poi" tu nici nu stii nici nu crezi. Ia da-ne mataluta un exemplu de adevar dovedit de stiinta in care crezi sau pe care il stii. Spre exemplu, spune-ne cum te-a convins stiinta ca materia s-a format din nimic, astfel incat sa iti permiti aroganta sa iei de sus un Dumnezeu care, daca exista in forma prezentata de noi, face sa te ia cu fior pe sira spinarii doar la gandul ca intr-o zi vei sta fata in fata cu El, la judecata. Si mai spune-ne de ce, cand ti se demonstreaza ca te-ai inselat in interpretarea Biblie, nu iti ceri scuze pentru aroganta si dezinformare, la fel de "principial" cum ai fost si in a striga impotriva ei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru martzian):

Vad ca tu ai pretentia sa te alfabetizez!
Cu cat platesti ora de cultura generala, pentru ca se pare ca tu esti prea lenes ca sa cauti raspunsurile singur pe internetul Atotstiutor!
In al doilea rand afla mai incultule ca ceea ce numesti tu materie nu este decat o forma de energie, si ceea ce simti tu cu simtuurile tale cand pui mana pe ceva material, nu este altceva decat atomii formati din nucleu si electroni care se invart cu viteza lumini si pe care tu doar ii percepi ca materie dar ei sunt de fapt ENERGIE, asta pe scurt si exprimat simplist ca sa inteleaga si analfabetii inculti ca tine!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Maomau):

Nu iti permit sa fii nesimtit. Ai grija! Daca ai ceva de spus, spune, dar nu abera aruncand cu mizerii. Nu-ti cer sa-ti recitesti scrierile, oricum nu ai intelege unde este dovada ca incultul analfabet esti chiar tu...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cam asa este, intotdeauna romanii confundalaughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Http://www.youtube.com/watch?v=_K2ejFJvvBs
Ce sa zic, poate ca intr-o viziune noua manelele sunt un mod de a ne "inalta" spiritual. :D
Si curios ca pe un anume canal tv era o reclama in care unii dadeau si marturii cum au fost ajutati de Dumnezeu, dar predomina cuvantul sacrificiu: "ti -ai sacrificat pensia ", "ti-ai sacrificat salariul" si nu mai stiu, pentru ca am schimbat canalul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Toate bisericile la inceput au fost o secta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru ManStrong):

rolling on the floor conform definitii afirmatiia ta e groaznica.
"Sectă este denumirea dată unui grup de persoane ce formează o comunitate religioasă, care s-a separat de biserica oficială[1] în scopul corectării unor abateri doctrinare atribuite structurii-mamă."

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru tavadaresti):

Si eu ce ti am spus? Cala inceput fiecare biserica a fost o grupare de oameni care au facut exact ce spui tu.
Iata cit de groaznic este raspunsul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Si intrebarea ta este...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează