|

Unii privesc la filme sf, altii se duc la slujba de duminica. Este religia o evadare din realitate in scop recreativ?

9 Raportează Evaluează
9 răspunsuri:
| a răspuns:

Religia e un stil de viata / un set ce cunoasteri sau mai degraba interpretari. Adevarata credinta e cea pe care o descoperi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dumnezeu este o realitate, nu o evadare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Religia e de obicei pusa in noi ca un ritual de mici copii si e un obicei (ca si fumatul) care e greu de pus deoparte de adulti.

Este o evadare de realitate? Nu cred... ei cred ca e realitatea (desi e hilar). Ei doar pun "alti ochelari" (asta e ce spune chiar literatura lor, daca ai avut fantezia sa o citesti).

De obicei ce ii scoate din acest viciu e fie o experienta traumatizanta (ceva extrem: moartea unui copil de exemplu), fie educatia.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru KhludCiprian):

La rubrica religie, ca si intr-o biserica se intra pentru calmare, distractie, linistire, destindere. Uneori destindere prin ras. Asadar religia este o modalitate de destindere atat pentru religiosi cat si pentru nereligiosi sau atei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu, poate ca oamenii au creat filmele sf dar Dumnezeu i-a creat pe oameni.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Depinde cat esti de senzitiv.Pentru cei cu perceptii extrasezoriale zero, numiti si bolovani in jargon, efectul este acelasi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Religia e ca si filmele SF, au fost create de oameni cu o imaginatie bogata! Personaleje din biblie exista la fel cum exista si Harry Potter ca doar scrie in carte!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Hai sa presupunem ca parcurgem vizionarea unui film, iar acest film este chiar portalul spre Imparatia lui Dumnezeu. Filmul in sine este chiar biblia descrisa in imagini (la film), iar tu de placerea filmului simti deja acel efect placebo care iti spune ca este adevarat; intr-adevar, daca este vorba sa ne gandim la Dumnezeu, daca el exista, este absolut sigur ca el nu are voie din punct de vedere existential sa intervina in vietile noastre, la cat de puternic este, ca este vorba de alta realitate, asa cum nici extraterestrii nu au voie sa intervina in vietile noastre, fiindca altfel s-ar produce un haos in domeniul organizarii sociale, intrucat apar intrebari: "dar ei cine sunt?", stiind ca noi nu suntem inca evoluati ca civilizatie si psihologic (frica de diferit) pentru a accepta ideea de civilizatie extraterestra.

Ma bucur deci ca am adus vorba de metafora film-vizionare-biblie_in_imagini, deoarece asa ne dam seama ca de fapt si biblia este ca un film, fiindca este de fapt doar o imaginatie (Dumnezeu chiar daca exista nu intervine in viata noastra, iar daca noi consideram ca Dumnezeu si-a trimis propriul Fiu in lume conform invataturii crestine-trebuie intr-adevar sa fie prin intermediul a ceva desavarsit, ceva supranatural, ceea ce crestinii denumesc ca fiind "dragoste", ca "atat de mult a iubit Dumnezeu lume incat si-a trimis propriul sau Fiu, ca oricine crede in El sa nu moara, ci sa aiba viata vesnica." Intr-adevar, noi presupunem ca dragostea rupe orice bariera in existenta, asta apara chiar si in filmul Interstellar (in care Murph marturiseste ca simtea "o fantoma").

Stii, biblia chiar este o carte destul de "inteligenta", deoarece acolo se evidentiaza chiar in Geneza la creearea lumii (Geneza este o carte marte, doar primele trei capitole intrepatrund creearea lumii si caderea primului om, Adam, in pacat).
De ce este Geneza asa de importanta? Acolo se evidentieaza simbolistica realitatii noastre si realitatii divine, ca tot a venit vorba despre imposibilitatea...2014 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AnonimSuprem1):

Deci sa nu spunem ca este vorba de o evadare din realitate, ci de fapt Dumnezeu vrea sa completeze realitatea noastra cu fericirea lui vesnica.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează