|

Avem voie sa smulgem firele de par de pe alunite? Eu nu stiam sa fie o problema, asa ca de vreo 7-8 ani le smulg. Am pe obraz o alunita cu par si e inestetica. Daca tai firele asa cum recomanda unii risc sa tai alunita si oricum se simt resturile de par. De 2 zile mi-a aparut pe alunita un cos. Arata ca orice cos, nimic deosebit, doar ca alunita nu se mai vede deloc, s-a facut exact peste ea. Medicul de familie spune ca nu e nimic grav, ca trece. Mi-e cam teama.

3 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Nu, nu ai voie sa smulgi firele de par dintr-o alunita. Fiindca se poate infecta (ca acum) si fiindca traumatizarea ei repetata poate duce la cancer. Daca nu poti accepta varianta cu tunderea firelor de par, esti obligata sa mergi la un chirurg sa-ti scoata alunita complet. Din cicatrice vei putea smulge firele de par (daca mai apar).

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Du-te la un dermatolog.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mai bine te duci sa o scoti nu costa prea mult si scapi si de grija firelor de par.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează