| AlexandraElena12 a întrebat:

Mi au aparut cateva cosuri pe frunte si nas vreau si eu cat mai multe remedii eficiente pentru disparitia cosurilor.Va rog sa mi da-ti cat mai multe amanunte de ex. cat timp se face tratamentul si tot asa, multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| KamaSutra a răspuns:

Eu am incercat o masca facuta in casa (2 linguri scortiosara + 2 linguri miere) si e foarte buna, o faci 1 pe saptamana, rezultatele se vad chiar de prima oara
Alta solutie ar fi sa te dai pe fata cu zeama de lamaie, va ustura putin dar e foarte eficienta.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Trebuie să mergi la un control la medicul specialist DERMATOLOG!

Tratarea acneii poate dura chiar şi 2-3 ani!
Deci, după fiecare medicament prescris, ar TREBUI să mergi ( IAR ) la acel dermatolog pentru a vedea ce anume să mai încercaţi!
NU există un medicament "minune" şi rezultatele depind de modul în care "reacţionează" fiecare organism...

De asemenea, coşurile NU se rup/sparg/storc!
NU ai voie să faci asta deoarece favorizezi proliferarea infecţiei şi înmulţirea coşurilor :(



NU vă mai „tratați după ureche", așa cum ați auzit de la unul sau altul ( ori ai citit pe diverse site-uri )!

Chiar dacă e vorba de "o simplă cremă pentru coşuri", este NECESAR să-ți fie prescrisă de MEDIC și să fie adecvată afecțiunii pe care o ai!

NU te ajută cu nimic dacă încerci vreo 4-5 creme și NU obți nici un efect pozitiv!


TREBUIE identificat tipul de acnee și cauza acesteia - vezi detalii la linkul :
http://www.tratament-acnee.ro/ce-este-acneea/4-11/tipuri-de-acnee.html

http://pasagera.ro/tipuri-de-acnee.html

http://www.spitalulcolentina.ro/......Derma8.pdf

http://dermatocosmetologie.blogspot.ro/......acnee.html

Pentru a determina cauzele care o produc sunt NECESARE diverse analize/investigații de laborator și consult de specialitate - vezi detalii la linkul :
http://healthy.kudika.ro/......itate.html

Poate fi vorba chiar de o INFECȚIE cu stafilococ auriu, care este destul de GRAVĂ și greu de tratat - vezi detalii la linkul :
http://www.cugetliber.ro/......uriu-62077


SPER că, după ce vei citi informațiile de la linkurile anterioare, vei MERGE la medic pentru analize/investigații suplimentare și pentru tratamentul adecvat!

Nu te mai lua după diverse „indicații" date de copilași de 12-18 anișori ( majoritari pe acest site )!



Totuşi, dacă vrei NEAPĂRAT să încerci diverse remedii naturiste - vezi detalii la linkul :
http://www.altamedicina.com/acneea-remedii-naturale/

http://acnee.info/

http://healthy.kudika.ro/......cneei.html

http://www.divahair.ro/......_naturiste

http://life.hotnews.ro/......-curat.htm

http://www.sfatulmedicului.ro/Acneea/tratament-naturist-pentru-acnee_1427

http://www.eva.ro/......40797.html

http://www.one.ro/......i-10115548

http://www.flu.ro/......osuri.html

http://www.perfecte.ro/diet-health/4-remedii-naturiste-pentru-acnee.html


Toate cele bune!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Accneea se poate trata natural. In loc sa alegeti medicamente potential daunatoare imptriva accneei, incercati sa scapati de acnee cu ajutorul remediilor naturale, sigure si eficiente. Puteti scapa chiar si de problemele asociate cu acneea, cum ar fi roseata si cicatricile, in mai putin de doua saptamani.Despre accnee
Acneea este o boală extrem de complexă, care afectează peste 50% din adolescenţi şi 5 % dintre adulţi. Primele semne de acnee apar odată cu pubertatea, chiar de la 11-12 ani, având un apogeu la vârsta de 16 -17 ani.

Sfaturi importante de lupta impotriva accneei - care incep cu o atentia la alimentatie
Evitaţi consumul de dulciuri (ciocolată, prăjituri, îngheţată, bomboane, zaharuri rafinate), paste făinoase rafinate, orez alb, lapte si derivate (brânzeturi fermentate, frişcă, smântână), chipsuri, produse tip fast-food, alimente condimentate, alimente bogate în iod sau medicamente care conţin iod (peşte oceanic, fructe de mare, scoici, creveţi, fasole verde, soia, sare iodată ).

Merită să faceţi acest efort de memorie! Redescoperiţi plăcerea sucului obţinut din fructe proaspete, consumaţi fructe crude, ceai verde, beţi apă suficientă zilnic.

Nu stoarceţi, nu atingeţi, nu frecaţi leziunile şi nu permiteţi să vi se facă acest lucru în saloanele de cosmeotologie!

Stoarcerea leziunilor determină o ameliorare aparentă a aspectului feţei… după puţin timp, în loc de o leziune vor apare 3, apoi 5, pentru că sebumul infectat va activa foliculii vecini.

Vor rămane pete pigmentare (maro) şi cicatrici permanente! Complementar tratamentului dermatologic, pot fi recomandate şi aplicarea de măşti (foarte eficiente sunt măştile pe bază de argilă verde cambriană) sau consumul de ceai (urzică, cicoare, trei fraţi pătaţi).

In loc sa alegeti medicamente potential daunatoare, incercati sa scapati de acnee cu ajutorul remediilor naturale, sigure si eficiente. Puteti scapa chiar si de problemele asociate cu acneea, cum ar fi roseata si cicatricile, in mai putin de doua saptamani.
Sucul de lamaie, uleiul de arbore de ceai si smantana apoasa
Inainte de a mergeti la culcare, spalati-ba bine tenul, apoi aplicati suc de lamaie - veti simti o senzatie de mancarime pentru un minut sau doua.Frecati usor o cantitate mica ulei de arbore de ceai, apoi aplicati un strat gros de smantana apoasa si lasati sa actioneze pe timpul noptii.Alaturi de aceste remedii este bine sa consumati zilnic trei kiwi si 3/4 de ceasca de morcovi cruzi.
Fulgi de ovaz, otet, zmeura, ou, sare de mare
Se toarna fulgii de ovaz intr-un castron mic, se zdrobeste niste zmeura si se amesteca cu aproximativ o lingurita de sare de mare. Se incorporeaza aproximativ doua linguri de otet si un ou. Spalati-va fata cu un scrub exfoliant (cum ar cel de caise), stti un pic in aburi, apoi aplicati un strat gros din amestecul cu ovaz. Lasa sa actioneze aproximativ 30 de minute sau pana cand amestecul este destul de uscat si incepe sa se cojeasca. Clatiti cu apa rece.
Miere si scortisoara
Luati trei linguri de miere si o lingura de scortisoara si faceti o pasta. Puneti amestecul pe zona afectata si lasati sa actioneze intreaga noapte.Sucul de lamaie, H2O2, scoarta de salcie, aloe, echinaceea si gentiana
Se amesteca intr-un bol sau recipient putina zeama de lamaie, o cantitate mica de peroxid de hidrogen, scoarta de salcie praf, echinaceea si gentiana. Solutia se plicat cu un disc demachiant de bumbac si se lasa pe fata sa se usuce. Dupa ce se usuca, aplicati putina aloe vera. Tratamentul se aplica de 2 ori pe zi
Frunze proaspete de busuioc
Fierbeti un pumn mic de frunze de busuioc proaspete in doua cani de apa pentru aproximativ 15 minute si apoi se pune amestecul in frigider sa se raceasca. Se aplica pe zonele cu probleme cu un disc demachianAlbus de ou
Imbibati putin albus de ou pe cosuri si lasati-l pe timpul noptii sau, uneori puteti aplica pe toata fata sau zona afectata. Veti observa rezultatele in dimineata urmatoare. Cosurile sunt reduse sau chiar vor disparea, iar pielea se va simti minunat.
Otet de cidru de mere
Inmuiati un disc demachiant in otet de cidru de mere si apoi inmuiati bumbacul in sare. Se aplica pe zona infectata si se tine acolo, atata timp cat se poate. Acest lucru ar trebui sa reduca imediat umflatura. Functioneaza bine si pentru acnee chistica.
Alte remedii naturale pentru acnee includ:
- argint coloidal pe cale orala
- coaja de portocala pisata bine cu apa
- turmeric - masca faciala
- frunze de castravete sau bucati rase
- amestec din castravete si apa (facute pasta)
- frecarea cosurilor cu un catel de usturoi proaspat taiat
- masca de fata pe baza de cuisoare sau o pasta de schinduf (methi) frunze
- suplimente de zinc sau multi-vitamine cu zinc

| Crainstorm20 a răspuns:

In primul rand presupun ca ai varsta cuprinsa intre 14-18 ani.
Solutiile sunt:
-Le lasi sa treaca
- Te duci la dermatolog(varianta cea mai buna iti da alifii pentru tenul tau)
-Iei de capul tau alifii pentru cosuri.
Cel mai bine o alegi pe a 2-a deoarece
un dermatolog competent iti va da alifie pentru ten sau mai exista tratamente.
Daca vei folosi alifia/medicamentul dat de dermatolog te va ajuta. Parca te duci saptamanal pentru acnee. big grin
Bafta!