| AYKSSSSSSS a întrebat:


Ma numesc Andreea si am 13 ani.
Ieri eram cu niste prieteni si unul dintre ei m-a impins din joaca si am cazut si mi-am rupt piciorul in 3 locuri (tibia si fibula rupta).
M-am uitat apoi la picior si l-am vazut stramb.
M-am dus apoi la spital si medicii mi-au pus tot piciorul in ghips. Au zis ca trebuie sa stau cu piciorul in ghips 2 luni si dupa 2 luni vor vedea daca trebuie operat.
As vrea sa va intreb pe cei care ati trecut prin asa ceva cat dureaza recuperarea. As vrea sa stiu de exemplu cand voi putea merge sau alerga din nou.
De asemenea as dori sa imi spuneti cum sa ma descurc sa fac dus si alte chestii.
Mi s-a spus sa stau cu piciorul intins pe pat, dar vreau sa va intreb daca e problema daca sa zicem ca mananc la masa sau asa ceva.
Si dupa ce imi scot piciorul din ghips voi putea calca?
Daca se ajunge la operatie mi-l va baga iarasi in ghips?
As aprecia daca m-ati ajuta cu raspunsuri la aceste intrebari mai ales cei care ati trecut prin asta.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Liviu a răspuns:

Am avut picioru in ghips 1 luna.Eu nu am avut ruptura la tibie, ci doar fisurata tibia.Am stat 2 saptamani cu el bagat tot picioru, apoi 2 saptamani cu el de sub genunchi.Ideea e ca e grea recuperea.Eram copil, de fapt daca stau bine sa ma gandesc, eram de varsta ta.Recuperarea e greuta, dar nu va fi imposibila.Eu am mers, de recuperat a durat cam 4 5 luni sa pot alerga, de mers, mergeam incet, pas cu pas, nu te speria, totu va fi bine.Parinti te vor sustine, si vei vedea ca vei fi bine. Vreau sa intelegi ca trebuie sa fi puternica si sa nu te lasi batuta. Dureri, nu stiu, eu nu am avut dureri.Si inca ceva, vezi sa nu scoti vata de sub ghips, vei avea mancarimi.Ia o lingura cu coada lunga, si te vei scaprina la picior.Dar ai grija sa nu impingi vata, ca vei face vanatai de la guguloaiele facute de impinsu la vata.Te vei obisnui, nu e chiar un chin.Eu ma ingrasasem cat aveam picioru in gips.De mancat, de spalat, banuiesc ca te va ajuta mama ta.Pe mine ma ajuta tatal meu, ma baga in cada, si ma spalam pe ici colo, stateam cu picioru in ghips pe un scaun, si in cada stateam asa cum puteam.Stiu ca fata e mai dificil cu igiena, cu stopu, etc.Mama ta iti va fi alaturi, si te va sprijini cu ceea ce ai nevoie.In rest, trebuie doar sa ai rabdare, si eu plangeam si ma consumam.E normal, dar inca odata, capu sus, vei trece peste.La inceput primele zile te va durea uneori, dar dupa vei vedea ca e mai bine.Eu luam agocalmin cand ma durea.Dar de curiozitate, cum te-a impis si ce a patit copilu ala?

1 răspuns: