| ButterflyButterfly a întrebat:

Bunica mea are artroza la genunchi. A fost la doctor si i-a scris o reteta cu niste medicamente. a fost a doua oara sa-i mai scrie niste medicamente mai tari decat celelalte+injectii. nici medicamentele acestea nu o calmeaza si nu-si fac efectul. Voi ce recomandati? P.S. nu vreau comentarii aiurea si nici alte prosti!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Artroza este o boala degenerativa, efectul medicamentelor inseamna sa controleze durerea cat sa-i permita sa mearga cat de cat. Este foarte eficienta fizioterapia, dar asta inseamna sa stea o saptamana internata in spital si sa repete cura la fiecare 5-6 luni

| Empathizer a răspuns (pentru Brigaela):

In Bucuresti exista si posibilitatea de a efectua proceduri de recuperare si in ambulator, daca pacientul e deplasabil. Daca nu la un cabinet de Recuperare medicala, in spital, cu internare ambulatorie (adica se duce dimineata, face procedurile prescrise si revine la domiciliu pana in ziua urmatoare, fara a mai ocupa un pat in spital). Unii pacienti prefera insa sa fie internati pe toata durata terapiei, se practica si asta.

| Brigaela a răspuns (pentru Empathizer):

E adevarat ca se poate, dar pentru o artoza la genunchi este extrem de important sa nu se deplaseze pe perioada tratamentului. trebuie sa mearga doar la baie si la masa, in rest sa stea in pat si la caldura. Drumul la cabinet inainte si dupa proceduri le scade eficienta cu peste 60%

| Empathizer a răspuns (pentru Brigaela):

Nici eu nu ma refeream la faptul ca pacientul se duce si vine de la spital/cabinet cu autobuzul, prin frig si ger. De regula exista cineva dintre cei apropiati care poate transporta pacientul confortabil cu masina la si de la spital sau centrul de recuperare, si atunci nu e chiar nicio problema. Randamentul procedurilor nu scade in aceste cazuri, in care practic pacientul nu se deplaseaza mai mult decat ar face-o internat fiind. La noi este o practica curenta, care creste mult adresabilitatea pacientilor fata de acest tip de tratament.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Te poate ajuta, http://www.eva.ro/......30939.html
Sănătate!
Pa, pa.

Răspuns utilizator avertizat
| Legiuitoarea a răspuns (pentru ButterflyButterfly):

Bună din nou.
Îți completez, http://www.garbo.ro/tratamente-naturiste/remedii-naturale/artroza.html
Și încă ceva, artroza este pasul spre gonartroză.
Vezi că știm ce scriem, nu te mai arunca cu capul înainte!
Toate cele menționate de noi toți sunt efectiv probleme reumatice.
Ele nu se vindecă complet.
Pa, pa.

| Empathizer a răspuns:

Cereti o trimitere la Recuperare medicala de la medicul de familie, e nevoie si de niste proceduri, pe langa medicamente (fizioterapie sau ce decide medicul de acolo). Daca gonartroza e severa si fizioterapia impreuna cu medicamentele antiinflamatoare nu mai au efect, singura solutie ramane operatia, cu protezarea articulara (artroplastia de genunchi), care rezolva definitiv problema.

Răspuns utilizator avertizat
| Empathizer a răspuns (pentru ButterflyButterfly):

Unele artroze au denumiri specifice in functie de articulatia afectata: gonartroza e artroza genunchiului, coxartroza e artroza soldului etc.