anonim_4396
| Anonim întreabă:

E mare tensiune 14 cu 8? Simteam ca tremur un pic si am luat aparatul de la mama de curiozitate.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| AvalohisAlin a răspuns:

E la limita dintre normal și hipertensiune ușoară.
De ex daca o aveai 15 era deja hipertensiune
Ia -ti tensiunea de mai multe ori și dacă o ai mai mare mereu atunci mergi fa un consult cardiologic pentru liniștea ta, totodată evita sarea și energizantele și cofeina. Sănătate!

| darrio2007 a răspuns:

Ia-o inca o data dar dupa 5 minute de relaxare.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu este mare. 12 cu 8 ar fi mai bine. Dar tensiunea se măsoară dimineața la trezire.

| anonimg a răspuns:

Dacă îți măsori tensiunea când alergi sau când ești speriat, este același lucru. Nu are nici o relevanță măsurătoarea ta.
Tu trebuie să cunoști cauza tremurului, și să o îndepărtezi. Cafea, țigări, cola, nopți nedormite... Tu deci trebuie să fi primul tău medic.

Cât despre tensiune, aceasta se măsoară în fiecare dimineață în poziția șezut, fără grabă și fără nicio activitate mai înainte, timp de o săptămână. Cele mai multe zile asemănătoare reprezintă tensiunea arteriala pe care o ai tu.

| Skarr a răspuns (pentru anonimg):

De obicei e 12 cu 5.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru Skarr):

Hlooo! 12 (120) e buna, dar 5(50) este foarte mica.

| Skarr a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Am avut azi după ce am stat jos. 10-5; 9-5; 10-4. Nu știu dacă e adevărat dar am avut și 7-4 dar nu știu dacă a fost o eroare. Ce se intampla daca e prea mica? Și din ce motiv poate sa fie prea mica.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru Skarr):

Nu se poate. Pe piata sunt tot felul de tensiometre neomologate care dau erori si de 50%.
Daca tensiunea este prea mica te doare capul, nu ai putere si merge pana la lesin.
Nu se poate sa ai tensiune asa mica: este tensiune de urgente.
Eu zic sa iti iei tensiunea si cu alt aparat sau sa mergi la o farmacie, unde de regula fac asemenea masuratori. Daca persista mergi urgent la medicul de familie.

| Vântulalb a răspuns:

Este mare. Daca esti copil, e foarte mare. Cine spune ca e buna sau la limita, aude pe la bunici asta. Sltfrl e la batrani.
Mai verifica sa vezi daca persista. Daca da, mergi la medic sa gasesti cauza. Poate fi de la inima, de la rinichi, din multe cauze. NU intotdeauna este de la inima!
Sanatate.