| Annna122 a întrebat:

Hei.

Aș vrea să știu,eu respir foarte greu.
Mai ales când mă speri, sau am emoții îmi crește pulsul și tot așa resprir mai greu(adică respir de câteva ori și odată mai bine)
Dacă mănânc și mă balonez la fel.
De ce? Adică s-ar pute să am astm?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| εїз a răspuns:

Nu. nu ai astm, si eu am aceeasi problema, tot ce ai spus tu mi se intampla si mie...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Iti recomand sa te adresezi unui medic pneumolog pentru investigatii suplimentare.
Te pup!

| IonutzWoW a răspuns:

Este posibil sa ai astm, sau ai polipi nazali.
Cel mai bine este sa te duci la un doctor sa te verifice.

| TeenagexD a răspuns:

Eu am astm.
Asa am patit si eu pana sa aflu ca am astm.
S-ar putea sa ai si tu.

| Annna122 explică (pentru TeenagexD):

Cum se manifestă astmul?
Ar trebuie să mă duc la doctor?

| TeenagexD a răspuns (pentru Annna122):

Da, du-te la doctor.
Astful se manifesta in felul urmator :
Prin crize de sufocare însotite de suiraturi în piept, de tuse care se poate însoti de eliminarea unei spute albicioase gelatinoase. Uneori pacientii au senzatia ca "îi strânge pieptul" sau ca " respira ca printr-un tifon". Boala debuteaza de obicei la tineri sau chiar la copii. Exista însa si pacienti la care boala debuteaza dupa 60 de ani.

Între crize, pacientul se poate simti perfect sanatos, sau poate avea o greutate în respiratie la efort.

Boala poate îmbraca diverse grade de severitate. Atunci când este usoara, se poate manifesta prin crize rare, de mica intensitate si care pot trece de la sine. Daca boala este mai severa, crizele pot aparea mai frecvent, chiar zilnic, sau în timpul noptii, trezind pacientul din somn. Într-un astfel de stadiu, pacientul nu se simte bine nici între crize, acuzând oboseala la eforturi din ce în ce mai mici, hârâ iala permanenta în piept, tuse.

Un pacient care de obicei face crize rare poate trece printr-o perioada de agravare a simptomelor, adesea declansata de o viroza respiratorie sau de o expunere la un alergen (de exemplu, înflorirea plopilor). Atunci, el face o exacerbare a bolii, care de obicei îl îndeamna sa se adreseze medicului.

Inflamatia din bronhii este prezenta în permanenta la astmatici. Cu cât ea este mai puternica, cu atât crizele sunt mai frecvente si mai severe, ducând la manifestari cronice.