|

La cat timp apar PRIMELE simptome ale sarcinii? Si cam care ar fi ele? Funda

5 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Primele simtome ale sarcinii apar la scurt timp dupa implantarea ovulului fecundat in mucoasa uterina. Primul semn constatat de femei este intarzierea menstruatiei (desi uneori, rareori, poate sa apara o sangerare pe care femeia o interpreteaza ca mestruatie). Apoi pot aparea simptome nespecifice, tensiune in sani, tumefiere a sanilor, marirea lor in volum si pigmentarea mai inchisa a areolei si a liniei albe de pe abdomen, si a organelor genitale. Pe areola mamara apar un fel de bubitze, de fapt niste glande modificate. De asemenea in primele 4-8 saptamani multe femei au greturi matinale, care apar imediat dupa trezire, se calmeaza cu varsatura, pot fi agravate de mirosuri neobisnuite.
Femeia incepe sa ia in greutate la inceput putin, apoi mai mult.
In lunile urmatoare apare marirea de volum a abdomenului.
De abia pe la 4-5 luni incepe sa simta miscarile fetale.
Cam astea sunt in mare.
Daca ai facut sex neprotejat si vrei sa afli daca esti sau nu insarcinata, iti recomand sa faci un test de sarcina la 1 saptamana de intarziere a menstruatiei sau la 21 de zile de la contactul neprotejat.
Numai bine, daca mai ai alte intrebari iti raspund cu placere.

4 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat