| Robertmihai133 a întrebat:

Salut. Astăzi am fost la dentist ca sa imi plombeze o carie și nu mi-a facut maximul de anestezie ca sunt copil cică am 15 ani si in timp ce ma curăța a început sa ma doare foarte tare. După asta mi-a mai facut anestezie dar tot durea. În final mi-a pus un medicament in masea si urmeaza sa ma duc peste câteva zile sa mai curete putin si sa o plombeze definitiv, dar acum imi este frică deoarece durerea pe care am avut-o a fost foarte mare.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| Mmn a răspuns:

Normal cand se curata caria nu se face deloc anestezie, pentru ca doctorul trebuie sa aiba control asupra durerii..sa stie cat de adanca e caria si daca e durere mare si caria nu e curata complet..inseamna ca e prea adanca si aproape de nerv si trebuie scos nervul. Daca iti facea de la inceput tot anestezicul tu posibil sa nu simti nimic, ea curata tot si ajungea cat mai aproape de nerv, plomba si plecai fericit dar dupa ce iti trecea anestezia te durea de dadeai fuga inapoi la ea. Ce ti-a pus ea acolo e o plomba tratament gen daca o sa mai ai dureri in perioada asta.e posibil sa iti scoata nervul. daca totul e bine mai curata putin si iti pune plomba.

| Robertmihai133 explică (pentru Mmn):

Stiu deia nu mi-a facut multă anestezie ca sa stie daca sa se apropie de nerv, dar daca mi-ar scoate nervu nu as mai simtii nimic.practic din cauza nervului simti durerea daca nu ar fi nu simtit nimic

| Mmn a răspuns (pentru Robertmihai133):

Da.e usor de scos nervul nu mai doare nimic dupa...dar e important sa il ai cat mai mult timp..de aia trage doctorul sa il "salveze"

2 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Se știe că durerea de măsea este cea mai tare.
Nu știu cum este legea anesteziei la copii; știu doar că dacă durerea este mare lucrarea trebuie să înceteze și să se facă anestezie.
La plombarea măselei n-ar trebui să te mai doară decât puțin.
Ca orice muncitori, nici medicii stomatologi nu sunt toți meseriași. Iar dacă te-ai dus la un cabinet dentar de stat și nu particular, atunci nu prea ai de unde să îți alegi medicul.
Continuă lucrarea cu acesta; dar pe viitor recomand să încerci mai multe cabinete; sau să întrebi în stânga și în dreapta care este cel mai bun cabinet.

| Robertmihai133 explică (pentru anonimg):

Este un cabinet privat, iar doamna are ceva experienta, dar a zis că nu vrea sa-mi faca anestezie încat sa nu simt nimic pentru ca nu vrea sa imi scoata si nervu.

| Sonia822 a răspuns:

Nu te mai duce, daca face economie la anestezie. Mergi la altul, explica-i problema, ca ai trecu prin niste traume, zii sa continue lucrarea. Eu in locul tau coboram de pe scaun. Nu-i de joaca cu asa ceva. Coboram, ii spuneam la revedere, papa, nu pot sa fac accident cerebral pentru ca n-ati bagat suficient anestezic. Iti baga anestezic, asteapta sa-si faca efectul, te loveste usor cu alea sa vada daca simti ceva, ii raspunzi ca nu simti nimic, si abia apoi se apuca, asa se procedeaza. O fi vreun incepator fricos, au fost cazuri in care nu s-au trezit din anestezie, dar era d-aia generala, de-i anestezia de tot, nu d-asta locala. Nu te juca, ori ii spui ferm, ori daca nu poti sa te impui (oare?) te duci la altul si ii spui de la inceput ce si cum.