|

Salut!

Mama mea trebuie să se lase de fumat pentru că a făcut astm, dar îi este greu... Fumează de la 20 de ani și acum are 46. Niște sfaturi?

8 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Am fumat 14 ani, eram fumator inrait, iesam seara din casa daca nu aveam tigari in ultimul am inceput sa fumez aproape 2 pachete pe zi pana intr-o zi cand mi-am zis gata si din ziua aia iata ca sau facut 3 ani fara sa ating tigara, toata povestea asta ti-am spus-o ca sa intelegi ca nu am facut nimic special sa ma las si sincer nu cred ca exista nimic, decat vointa. Multa sanatate mamei tale.

7 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca ea nu vrea sa se lase, orice sfat este de prisos.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru darrio2007):

Dar cine a spus că nu vrea să se lase? Eu am cerut doar niste sfaturi despre cum te poți lăsa de fumat mai ușor...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Ady117):

Exact ca in raspunsul premiat de tine. Doar daca vrea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sa opreasca brusc tigarile si sa evite cu orice pret, toate zonele si persoanele care fumeaza.
Va fii greu doar 3 saptamani, pentru ca atata dureaza pana scapa de efectul nicotinei din plamani si nu va mai avea probleme dupa aceea.
Trebuie doar vointa si intelegere, evitand zonele unde se fumeaza si neaccepnad ne nimenis a-i fumeze in apropiere.
Fara suparare, sa ceara tuturor sa o inteleaga si sa-i respecte starea de sanatate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dacă problema ei de sănătate nu o sperie destul de mult încât să se lase de fumat, atunci chiar este groasă. Este foarte greu să renunți la acest viciu. Și eu am fumat 10 de ani și-mi aduc aminte prin ce am trecut în perioada de renunțare. Voința este cel mai important lucru. Celelalte sunt doar praf in ochi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Trebuie sa fie constienta si sa spuna "gata, le-am lasat".
Dar daca vrea ca boala sa se agraveze, sa se complice, sa cheltuie bani pe medicamente dar si sa sufere mai mult, atunci sa spuna ca "ii este greu", ca nu poate dupa 20 de ani, povesti.
Dar daca nu renunta, sa faca bine sa nu va implice pe voi cei din jur plangandu-se cat sufera, ca nu este inteleasa, etc. Sa-si asume responsabilitatea si suferinta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

De inceput sa reduca din ele apoi treptat treptat sa le lase definitiv. sau este in farmacie spray Nicorett care ajuta foarte mult. unghiul meu asa s-a lasat de fumat

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează