| LEG24rot a întrebat:

Salut TPU! De ceva timp încep sa vad anumite chestii, nu as putea sa explic ce vad, doar vad chestii nu si aud desi păţesc uneori sa vad chestii care nu există, am atacuri de panica in fiecare zi, tremur foarte rau si câteodată ma uit in jurul meu si am impresia ca se misca unele lucruri sau ca sclipesc unele lucruri si cand ma uit mai atent nu e nimic, ce ar putea sa fie si cum pot termina cu asta? Am impresia ca ma rup de realitate

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Donsavas a răspuns:

Sunt halucinații de la nevroza anxioasa trata incorect sau netratata. Tot de la anxietate apar si atacurile.

| Imprevizibilul a răspuns:

Ai anxietate generalizata și episod psihotic asociat cu depresie dacă iei tratament și tot simți aceste stări, simptome cred ca ar fi necesara internarea voluntara fiindcă dacă nu tratezi aceste halucinații o vei da în psihoza asta daca nu cumva ai deja nu avem de unde ști... Nici după psihiatrii sa nu te iei unii sunt praf ai mare grija la ce psihologi, psihiatrii te duci. Recomandarea mea e sa nu te izolezi de oameni sa faci cumva sa stai cât mai mult în prezenta oamenilor nu contează ca e vorba de prieteni sau familie cu cât ții problemele în interior și nu le exteriorirezi cu atât îți va fi mai rău.

| Imprevizibilul a răspuns (pentru Imprevizibilul):

Nu știu dacă i ei sau nu tratament antipsihotic dar parerea mea e ca ai nevoie urgent de acest tip de tratament dacă nu îl ie i probabil vei cădea în psihoza și va fi prea târziu fiindca nu o vei mai putea vindeca ci doar trata.

| iulian1302 a răspuns:

Buna! Dupa descriere cel mai probabil este vorba de halucinatii vizuale! Tin sa mentionez faptul ca in cazul copiilor, halucinatiile apar fara a sugera o afectiune prealabila. In schimb, in cazul persoanelor mature, acest gen de halucinatii pot sugera prezenta unei afectiuni psihice precum anxietatea, depresia, schizofrenia, dementa (in cazul varstnicilor) si chiar epilepsia (aceasta este o afectiune a sistemului nervos care se manifesta prin convulsii tonico-clonice). Alte cauze care pot determina aparitia halucinatiilor sunt consumul de droguri si sevrajul alcoolic! Sfatul meu este sa apelezi la un consult de specialitate psihiatric in vederea diagnosticarii si initierii unui tratament! Acasa, de unul singur, din pacate nu prea ai ce sa faci. Acest gen de afectiuni se rezolva doar cu tratament medicamentos de la medicul specialist. In schimb, iti pot sugera cateva trucuri care sa te ajute in situatia ta: evita pe cat posibil stresul, evita sa te uiti la filme care pot avea un impact emotional negativ asupra starii tale psihice (filmele horror spre exemplu), evita situatiile de viata stresante.

| morfeo a răspuns:

Schizofrenie

| Gigi777 a răspuns:

Ar putea fi Schizofrenie. Nu sunt un specialist in acest domeniu, dar pot sa-ti dau cateva sfaturi. Acele lucruri pe care nu poti sa le explici sunt doar in mintea ta, nu sunt adevarate. Nu folosi substante alcolice sau droguri, ele iti fac doar rau. De asemenea, exista medicamente cu care poti sa scapi de aceste halucinatii, dar nu definitiv, ci pentru o perioada scurta. Poti sa folosesti internetul pentru mai multe informatii. Este foarte important si vreau sa subliniez aceasta propozitie, sa ai pe cineva langa tine sa te ajute, sa discuti cu acel cineva, un prieten, un membru al familiei. Nu te izola de ceilalti. Mereu sa fii alaturi de o persoana. Poti sa consulti un medic in vederea unor activitati pe care le poti desfasura(filme, jocuri). Ce ai zice de o baie fierbinte? Ar putea sa te relaxeze. Recomand filmul "A beautiful mind"(2001), un film care merita vizionat. Nu o sa-ti spun nimic despre poveste pentru ca vreau ca tu sa o afli. Pot sa-ti spun doar ca nu este horror. Iti doresc toate cele bune!